Προς το περιεχόμενο

Το Κουτί της Πανδώρας - ΑΕΠΙ

Sakis_Gallo

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Κανένας στην κουβέντα (αλλά και στην σχετική εκπομπή) δεν αμφισβήτησε το ότι πρέπει να εισπράττονται τα πνευματικά δικαιώματα. Για τις πρακτικές της ΑΕΠΙ γίνεται η συζήτηση.

Καλα...ακομα τηλεοραση βλεπεις?Τους δημοσιογραφους-ηρωες?

Aπεχω εδω και χρονια...

Δεν το ειδα το βιντεο αν αυτο θες να σου πω.

δεν πιστεύω σε δημοσιογράφους ήρωες, αλλά εφόσον δεν μπήκες στον κόπο να δεις την εκπομπή, δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε επ´αυτης :).

Οι προβληματισμοί που αναφέρει π.χ. ο S4410, είναι αντίστοιχοι εκείνων που εγείρει και η εκπομπη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Σωστό, αλλά άσχετο με το θέμα. Η ΑΕΠΙ (και η κάθε ΑΕΠΙ) δεν νομίζω να ευαγγελίζεται τον ρόλο της ως θεματοφύλακας της αισθητικής και της ποιότητας, ούτε μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να έχει τέτοιο ρόλο. Η ύπαρξή της είναι καθαρά οικονομικά οδηγούμενη και μόνο ως τέτοια πρέπει να κρίνεται.

Νομίζω ότι ο ρόλος της είναι απόλυτα θεμιτός αφού οι δημιουργοί έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν οικονομικό αντάλλαγμα από το έργο τους (ανεξάρτητα αν έχουν ήδη γεμάτα πορτοφόλια και ανεξάρτητα αν είναι ευτελούς αισθητικής οι μουσικές τους).

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, και για αυτό μου φαίνεται παράλογο το όλο θέμα. Η μέθοδος βέβαια και το ότι εισπράτουν χρήματα για τον... Μπετόβεν, αυτό κάπου μου κολλάει, αλλά το ξεπερνώ. Άλλωστε δημοσιογράφος το είπε, δεν το είπε και κάνας... σοβαρός άνθρωπος.

ΠΡΩΤΑ από όλα, όσο αφορά τους τραμπουκισμούς, θα ήθελα μια εκπομπή για τους ΙΔΙΟΥΣ τους δημοσιογράφους- εκβιαστές, που απειλούν με αποκαλύψεις, για να εισπράξουν στη συνέχεια τη μίζα και να κάνουν μόκο.

Αλλά κόρακας κοράκου μάτι δε βγάζει  ;)

Μακαρι ολοι αυτοι που ζουν απο τη συνθεση να γραφαν κομματια επιπεδου Ζαμπετα Τσιτσανη και Νικολοπουλου.  Τοτε ναι, να σεβομουνα τον κλαδο.

Επειδη ομως αυτοι ειναι εξαιρεσεις και επειδη το 99% οσων περιμενουν απ΄την ΑΕΠΙ να τους....ζησει γραφουν κουραδες, δε μπορει να βαζεις τις εξαιρεσεις πλαι τους

Όπως επισημάνθηκε, είναι εντελώς άσχετη η εκτίμηση της "πχιότητας" ενός κομματιού όπως εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος υποκειμενικός παρατηρητής την εκλαμβάνει με το θέμα υπό συζήτηση, το οποίο είναι οι πιθανές σκιώδεις, αδιαφανείς ή αθέμιτες λειτουργίες της ΑΕΠΙ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Ειμαι μέλος της ΑΕΠΙ και σαν συνθέτις/στιχουργός μένω εκεί για το λόγο που αναφέρει ο Superfunk.Αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι έχω σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα γιατί δεν έχω καταλάβει ποτέ το τρόπο που διανέμονται τα ποσοστά . Αν και στέλνουν κάτι εκκαθαριστικά ,είναι φανερό οτι είναι εντελώς αδιαφανή και αυθαίρετα.Απορώ πώς η Πολιτεία τους έχει δώσει τέτοια δικαιώματα.

Ε, χμ, συγγνώμη και κακώς ανακατέυομαι αλλά το δικαίωμα έχω την εντύπωση ότι ίσως τους το έδωσες εσύ συνυπογράφοντας ;

Το ότι να γνωρίζεις τον ακριβή τρόπο αμοιβής σου και πάλι είναι στο χέρι σου να το απαιτήσεις.

Νομίζω δηλαδή.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Όπως επισημάνθηκε, είναι εντελώς άσχετη η εκτίμηση της "πχιότητας" ενός κομματιού όπως εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος υποκειμενικός παρατηρητής την εκλαμβάνει με το θέμα υπό συζήτηση, το οποίο είναι οι πιθανές σκιώδεις, αδιαφανείς ή αθέμιτες λειτουργίες της ΑΕΠΙ.

Εχεις απολυτο δικιο, αλλα κι αυτος ο SF κατι...ονοματα που βρηκε για παραδειγματα! κλεινει η παρενθεση....

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

εφόσον δεν μπήκες στον κόπο να δεις την εκπομπή, δεν νομίζω ότι έχουμε πολλά να συζητήσουμε επ´αυτης :).

Γιατι,το θεμα ειναι ''Γνωμες για την εκπομπη της Πανδωρας-ΑΕΠΙ''?

Αδερφε μη γινεσαι αφοριστικος.Ιδιως σε καποιον που δεν εταχθη ουτε υπερ ουτε κατα.. :)

Θα με κανεις να γινω υπερ.. ;)

Εχεις απολυτο δικιο, αλλα κι αυτος ο SF κατι...ονοματα που βρηκε για παραδειγματα! κλεινει η παρενθεση....

και σου ΞΑΝΑ-λεω ,γνωριζωντας ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ για τι μιλαω,οτι ΠΟΛΛΟΙ μεγαλοι συνθετες  του ελληνικου τραγουδιου (ειδικα ηλικιωμενοι που δεν ειναι πλεον ενεργοι και εχουν συνταξεις υψους....200 ευρω εις αναγνωριση του...εργου τους) ΖΟΥΝΕ απο τα δικαιωματα της ΑΕΠΙ.  

τοσο δυσκολο ειναι να το καταλαβεις αυτο?

btw τα περισσοτερα ιερα τερατα που αναφερω ειναι μελη της ΑΕΠΙ και οχι δεν παιρνουν...800 ευρω το χρονο...

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Γιατι,το θεμα ειναι ''Γνωμες για την εκπομπη της Πανδωρας-ΑΕΠΙ''?

Αδερφε μη γινεσαι αφοριστικος.Ιδιως σε καποιον που δεν εταχθη ουτε υπερ ουτε κατα.. :)

Θα με κανεις να γινω υπερ.. ;)

αδερφέ μην με παρεξηγείς: δεν γίνομαι αφοριστικός, ούτε και έκρινα εαν ετάχθης υπέρ (ποιού πράγματος?), δικαίωμά σου να είσαι one or the other. απλώς, οι προβληματισμοί μου έχουν βάση και αυτά που άκουσα στην εκπομπή, οπότε πως να συζητήσουμε γι αυτούς (σε ένα thread που έχει και τον τίτλο της εκπομπής) εαν δεν την έχεις δει? Θα δεις επίσης πιο πάνω, ότι και μένα θα με ενδιέφερε να ακούσω και άλλες εμπειρίες μελών, πολλώ μάλλον δε και αντίλογο στις κακές όπως παρουσιάζονται πρακτικές ΑΕΠΙ αλλά και στα προβλήματα της ίδιας της της υπόστασης (νομικά και οικονομικά π.χ.).

>και άλλες εμπειρίες μελών<

δηλ. ψαχνεις για μελη που εχουν σουβλατζιδικα και τους πουλησε η ΑΕΠΙ τσαμπουκα?

γιατι δεν ειδα καποιο ΜΟΥΣΙΚΟ να μιλαει για την ΑΕΠΙ και την ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ του σχεση μαζι της... στην εκπομπη..κατι ταβερνιαρηδες και καφετζηδες (κοβουν αραγε αποδειξεις btw?) να κλαιγονται ειδα... ΤΙΠΟΤΑ δηλ. που να εχει σχεση με τη ΜΟΥΣΙΚΗ .

οποτε καλυτερα να απευθυνεις το ερωτημα σου στο site

www.souvlaki-owners .gr

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου