freerock1974 Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Έχω προσωπική εμπειρία με την ΑΕΠΙ, οι λεπτομέρειες δεν έχουν σημασία. Είχα συμμετοχή σαν δημιουργός σε μια κυκλοφορία που πήγε αρκετά καλά, η ΑΕΠΙ έστελνε συνεχώς επιστολές στο σπίτι μου για αν γραφτώ ώστε να εισπράξει δικαιώματα για μένα, κάποια στιγμή η τύχη το 'φερε να βρεθώ και στα γραφεία της για άσχετη δουλειά όπου και πάλι κάποιος με πήρε χαμπάρι και άρχισε να μου τα πρήζει για να γίνω μέλος... εν ολίγοις, αν δεν θες δεν γίνεσαι μέλος στην ΑΕΠΙ οπότε δεν την βοηθάς να υπάρχει, αλλά το θέμα δεν είναι αυτό κατά την άποψη μου. Τα πνευματικά δικαιώματα καλώς να εισπράττονται από την όποια εταιρία για λογαριασμό των δημιουργών, το θέμα είναι ότι η ΑΕΠΙ δεν λειτουργεί όπως θα έπρεπε να λειτουργεί μια νόμιμη εταιρία που κάνει αυτή τη δουλειά. Ο μηχανισμός είσπραξης σε πολλές περιπτώσεις φέρετε σαν τραμπούκος ενώ ο τρόπος κοστολόγησης (ποιος, που, πότε θα πληρώσει) είναι τραγικά παράλογος...και φυσικά μιλάμε για μια εταιρία που χρησιμοποιεί ρουφιάνους για να λειτουργεί...Εγώ έχω τεθεί ανοιχτά κατά της ΑΕΠΙ, όσο λειτουργεί με αυτό τον τρόπο ποτέ δεν θα της δώσω το δικαίωμα να εισπράττει τα πνευματικά δικαιώματα που μου αναλογούν. Η εμπειρια που αναφερεις δε μου λεει τιποτα.Καθε μερα μας παιρνουν τηλεφωνα οι κινητες τηλεφωνιες για να γινουμε πελατες. Αυτο δεν τους καθιστα απατεωνες ή δολοπλοκους. Απο τα υπολοιπα,τραμπουκισμους,ρουφιανιες,τροπους κοστολογησης,εχεις εμπειρια? Εδω ειναι το κρισιμο σημειο στο οποιο πρεπει να δωσεις παραδειγματα. Δεν ειμαι υπερμαχος της ΑΕΠΙ.Ποσως με νοιαζει,δεν εχω γραψει κανενα Νο1. Ειμαι ομως κατα της συνομωσιολογιας που ξεκιναει απο τους αποτυχημενους και γινεται παντιερα ηθικης. Μην βιαζεσαι,δεν ανηκεις σ αυτους. ;) :) Ειλικρινα περιμενω παραδειγματα απλα(Εφαγα ξυλο απο ΑΕΠΟεισπρακτορα)για να θεωρησω την ΑΕΠΙ μια εταιρεια αισχος και ονειδος. Δεν εχω λογο να μη σε πιστεψω. Φιλικοτατα. :) GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Αλήθεια, για τα παραδείγματα της εκπομπής, ποια είναι η άποψη σου? http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Εφαγα ξυλο απο ΑΕΠΟεισπρακτορα ΑΕΠΙεισπράκτορα. ;D ;D ;D Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Η καταστροφή της αισθητικής είναι μια πράξη ΑΠΕΙΡΩΣ πιο μεγάλου τραμπουκισμού, από τα τσιράκια και την οργάνωση αυτών που επιφέρουν την καταστροφή αυτή, και που απλά μαζεύει και κάνα φράγκο για τα έξοδα (βίλες, πισίνες, κλπ). Σωστό, αλλά άσχετο με το θέμα. Η ΑΕΠΙ (και η κάθε ΑΕΠΙ) δεν νομίζω να ευαγγελίζεται τον ρόλο της ως θεματοφύλακας της αισθητικής και της ποιότητας, ούτε μπορώ να φανταστώ πως θα μπορούσε να έχει τέτοιο ρόλο. Η ύπαρξή της είναι καθαρά οικονομικά οδηγούμενη και μόνο ως τέτοια πρέπει να κρίνεται. Νομίζω ότι ο ρόλος της είναι απόλυτα θεμιτός αφού οι δημιουργοί έχουν κάθε δικαίωμα να απαιτούν οικονομικό αντάλλαγμα από το έργο τους (ανεξάρτητα αν έχουν ήδη γεμάτα πορτοφόλια και ανεξάρτητα αν είναι ευτελούς αισθητικής οι μουσικές τους). Για τις τακτικές της δεν γνωρίζω κάτι άρα δεν έχω άποψη. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Αλήθεια, για τα παραδείγματα της εκπομπής, ποια είναι η άποψη σου? ειναι οπως οι περισσοτερες εκπομπες του κυριου: μονοπλευρα,χωρις αποδεικτικα στοιχεια (εκτος απο το...συγκλονιστικο "εχω ενα σουβλατζιδικο και η ΑΕΠΙ με εκανε τσαμπουκα")...και φυσικα χωρις καμμια παρουσιαση αντιλογου. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
freerock1974 Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Αλήθεια, για τα παραδείγματα της εκπομπής, ποια είναι η άποψη σου? Καλα...ακομα τηλεοραση βλεπεις?Τους δημοσιογραφους-ηρωες? Aπεχω εδω και χρονια... Δεν το ειδα το βιντεο αν αυτο θες να σου πω. Εγω πιστευω πιο πολυ τον Zephyrus... ;) ΑΕΠΙεισπράκτορα. ;D ;D ;D ;D ;D ;D ΑΕΠΟ ρε... ι με ει γινεται ο...(δικος μου γραμματικος κανονας.. :P) GROOVEYARD RECORDS - SUPER VINTAGE - WELCOME TO MOJO LAND Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
santso 4 Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Να με συγχωρει η χαρη σου αλλα ξερω πολλα τερατα του τραγουδιου,ειδικα συνταξιουχους, που ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ πορος τους ειναι η ΑΕΠΙ (και αυτων και των ΚΛΗΡΟΝΟΜΩΝ τους). Μακαρι ολοι αυτοι που ζουν απο τη συνθεση να γραφαν κομματια επιπεδου Ζαμπετα Τσιτσανη και Νικολοπουλου. Τοτε ναι, να σεβομουνα τον κλαδο. Επειδη ομως αυτοι ειναι εξαιρεσεις και επειδη το 99% οσων περιμενουν απ΄την ΑΕΠΙ να τους....ζησει γραφουν κουραδες, δε μπορει να βαζεις τις εξαιρεσεις πλαι τους. Γι αυτο σου λεω αν ειναι να μιλαμε να μιλαμε σοβαρα. Εδω μιλαμε για ενα κλαδο καθαρα εμπορικο που εχει εκφυλισει την αισθητικη του Ελληνικου τραγουδιου και οχι μονο με ΜΟΝΑΔΙΚΟ σκοπο το κερδος κι εσυ μου συγκρινεις με αριστουργηματα που εχουν αλλο λογο υπαρξης. Τι να συγκρινεις δηλαδη? .... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 ΑΕΠΟ ρε... ι με ει γινεται ο...(δικος μου γραμματικος κανονας.. :P) http://el.wiktionary.org/wiki/%CE%B5%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%AF%CF%89%CF%83%CE%B7 :P Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
S4410 Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Ειμαι μέλος της ΑΕΠΙ και σαν συνθέτις/στιχουργός μένω εκεί για το λόγο που αναφέρει ο Superfunk.Αλλά οφείλω να ομολογήσω οτι έχω σοβαρό συνειδησιακό πρόβλημα γιατί δεν έχω καταλάβει ποτέ το τρόπο που διανέμονται τα ποσοστά . Αν και στέλνουν κάτι εκκαθαριστικά ,είναι φανερό οτι είναι εντελώς αδιαφανή και αυθαίρετα.Απορώ πώς η Πολιτεία τους έχει δώσει τέτοια δικαιώματα.Αλλά.... στην Ελλάδα ζούμε. Κάθε χρόνο λέω να φύγω απο κει πέρα αλλά διστάζω και το αναβάλλω.Σημειωτέον οτι μετά απο 3 cd το ποσόν που μου αναλογεί δεν ξεπερνάει τα 800 ευρώ το χρόνο Σίγουρα δεν είμαι το τυπικό δείγμα εμπορικού δημιουργού (αυτοί εισπράττουν πολύ μεγάλα ποσά-γι αυτό και δεν μιλάνε) και συμφωνώ απολύτως πως οι συνθέτες/στιχουργοί κάπως πρέπει να πληρώνονται.Αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι η καθε ΑΕΠΙ μπορεί αυθαίρετα να ορίζει τα τιμολόγιά της και να τρομοκρατεί κόσμο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 >Γι αυτο σου λεω αν ειναι να μιλαμε να μιλαμε σοβαρα.< Μαλλον εχουμε διαφορετικη αποψη περι του τι ειναι ..σοβαρο... για εσενα ας πουμε το να αμοιβεται καποιος για τον κοπο του ΔΕΝ ειναι σοβαρο (οχι το 99% των μελλων της ΑΕΠΙ δεν γραφει μονο σκουπιδια) για εμενα ειναι... οπως το δει κανεις... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις