pericles Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Καλημερα παιδες να παραθεσω την ταπεινη μου γνωμη πανω στο θεμα αυτο. Τα πραγματα ειναι απλα .Η ΑΕΠΙ δημιουργηθηκε απο τους συνθετες /μουσικους /δημιουργοςκλπ με σκοπο την εισπραξεη των πνευματικων δικαιωματων τους. Ειδατε ποιοι συμμετεχουν στο ΔΣ της εταιρειας.Οσοι εχετε δουλεψει με τετοια ατομα ξερετε πολυ καλα οτι οι περισσοτεροι ''πεθαιναν στην ψαθα '' κατα την λαικη ρηση.Ε αυτο κανει αυτη η εταιρεια φροντιζει να εισπραττει καποια χρηματα απο τους χρηστες των εργων αυτων των ανθρωπων ωστε να μην πεθαινουν στην ψαθα. Αν οι πρακτικες της εταιρειας ειναι τραμπουκικες δεν το γνωριζω.Εκεινο που γνωριζω ειναι οτι οι παραπονιαρηδες συμπαθεις σουβαλατζηδες,καφετεριαρχες,clubαδοροι δεν ειναι και ΑΓΙΟΙ ..ετσι δεν ειναι :-\ Εγω δεν ειμαι μελος της ΑΕΠΙ ουτε και θα γινω γιατι δεν γραφω μουσικη απλα επαιζα/παιζω και εχω δουλεψει αρκετα χρονια στην ΝΥΚΤΑ .Ε οποιος γνωριζει απο νυκτα ξερει και τις δυο οψεις του νομισματος. Εν κατακλειδι δεν υπερασπιζομαι την ΑΕΠΙ ουτε τον Δημοσιογραφο που εκανε την εκπομπη. Αλλα δεν μπορω να μην γραψω οτι o Nikoς ο SF σε αρκετα απο αυτα που γραφει εχει δικιο ;D Εκεινο που τον ''χαλαει'' στα ματια καποιων μελων ειναι η ''στυγνοτητα '' που τα γραφει . Παντως ειναι καλο παιδι ο Νικος (τον εχω τσεκαρει 8) 8)) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Tthawth Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Οι αντιδρασεις και οι αποψεις που διαβαζω παρουσιαζουν μεγαλο ενδιαφερον! Απο οτι καταλαβα διαβαζοντας μονο το thread, η ΑΕΠΙ ειναι εισπρακτικη εταιρεία. Είναι οι μεθοδοι που ακολουθει αμφισβητησιμοι και ανηθικοι? Εισπρατει απο εκει που πρεπει αυτα που πρεπει? Εισπρατει με βαση ψευδη στοιχεία? Αν η ΑΕΠΙ τα δινει στον καλλιτεχνη και ο καλλιτεχνης δεν δινει δεκαρα εαν παιρνει οσα πρεπει ή αν η ΑΕΠΙ εις βαρος του κερδοσκοπει δεν ειναι και αυτο ενα θεμα? Δεν γνωριζω τι ευσταθεί απο ολα αυτα. Κατ 'εμε η ΑΕΠΙ μπορει να ειναι και απολυτως ορθη λειτουργικα. Αλλα, αυτο το "ωχ αδερφε, πιστευε και μη ερευνα" γινεται και εδω εμφανες. Πολλα χρονια βλεπω τον έλληνα σε οποιοδηποτε επαγγελματικο χωρο να νοιωθει ομορφα που κερδιζει 'νομιμα' οσο λειτουργει ενας φορεας, αλλα εαν δεν νοιαστεις μηπως ο φορεας αυτος 'μπαζει' , θα καταλήξεις να δεις τον φορεα καποια στιγμη να καταρρέει. http://www.facebook.com/fourlt Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Πάνω στο θέμα δεν έχω άποψη καθώς δεν έχω καμία προσωπική εμπειρία από συνδιαλλαγή με την ΑΕΠΙ. Ήθελα όμως να ρωτήσω κάτι τους γνωρίζοντες: Ξέρω ανθρώπους που πληρώνουν δικαιώματα ενώ το μαγαζί τους παίζει αποκλειστικά ξένη μουσική. Εκεί τι ακριβώς συμβαίνει; Αναλαμβάνει η ΑΕΠΙ ή κάποια αντίστοιχη εταιρία να εισπράξει δικαιώματα δημιουργών από άλλες χώρες; Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
drumplus Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 παντως παρολα αυτα εξακολουθεις να ψευδεσαι αγαπητε....ή να μη θυμασαι καλα που ειναι και το πιθανοτερο ελπιζω.....μια και ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να κατοχυρωσες τραγουδια μεσω της ΑΕΠΙ μια και η ΑΕΠΙ δεν κατοχυρωνει τραγουδια.... τωρα για τα περι Σταλιν ειναι λυπηρο οτι το φορουμ εχει χασει το χιουμορ του και ενα Inside joke το κανει θεμα..... επισης να’σαι καλα που με ειπες πιτσιρικα.... ;D Όχι ρε γμτ, με κατάλαβες. Ναι, ψεύδομαι ασύστολα με σκοπό να διαβάλλω την ΑΕΠΙ να φαλιρίσει,να σταματήσει να σου πληρώνει δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μείνεις στη ψάθα και να μη σε θέλει καμιά γκόμενα έτσι γκρινιάρης άσχημος και γέρος(το πιτσιρικάς ήταν παραλλαγή) που είσαι, οπότε να μετακομίσεις στη Β.Κορέα όπου θάχεις τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ.Σατανικό σχέδιο ε, δεν μπορείς να πεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Administrator Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 H ΑΕΠΙ είναι αντιπρόσωπος ξένων συλλόγων διαχείρισης και λειτουργεί εκ μέρους τους. Επίσης δεν κατοχυρώνει πνευματική ιδιοκτησία. Και επαναλαμβάνω: Ας μην πάμε την κουβέντα εκεί που δεν βγάζει πουθενά. Τα δεδομένα είναι τα εξής: 1. Μουσικός συνθέτει. 2. Θέλει να έχει έσοδα απο τη δουλειά του όταν παίζεται στο ράδιο, TV ή μαγαζιά διασκέδασης. 3. Αναθέτει σε μια εταιρία (δεν είναι μόνο η ΑΕΠΙ, υπάρχει και η ΕΜΣΕ) να συλλέγει τα δικαιώματα του ή δημιουργεί δικό του ανάλογο σύλλογο/μηχανισμό όπως λέει ο νόμος. Σε οποιαδήποτε συμφωνία η διαφάνεια και οι σωστές εξηγήσεις είναι σημαντικές. Δεν έχει να κάνει με καπιταλισμούς και κουταμάρες. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Τα θέματα που θέτει το video είναι δύο (2). 1ον Αν η Α.Ε.Π.Ι. κατά τη διαδικασία είσπραξης δικαιωμάτων από όσους υποχρεούνται να καταβάλουν αυτά, λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα και 2ον Αν η Α.Ε.Π.Ι κατά τη διαδικασία απόδοσης των δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες (συνθέτες – στιχουργούς) λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα Το δεύτερο θέμα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρο και απλό. Δεν ξέρω κανέναν καλλιτέχνη που να είπε ότι δεν με πληρώνει η Α.Ε.Π.Ι . ή ότι δεν με πληρώνει σωστά. Στο video κάποιοι το είπαν. Η διαμάχη με τον Μικρούτσικό είναι γνωστή. Το θέμα αυτό δεν αντέχει πολύ ανάλυση. Αν είσαι μέλος της Α.Ε.Π.Ι και δεν σε πληρώνει (ενώ νομίζεις ότι έπρεπε ) ή δεν σε πληρώνει όσο νομίζεις ότι θα έπρεπε , πήγαινε ρώτα τη γιατί; Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από τις απαντήσεις / διευκρινήσεις/ αναλύσεις/ παρουσιάσεις κ.λ.π. που θα σου δώσουν.... ΦΥΓΕ! (διεκδίκησε δε Δικαστικά ό,τι νομίζεις ότι σου οφείλει- Αυτό έκανε ο Μικρούτσικος) Το ότι λέει στο video ότι ο Μικρούτσικος ΔΕΝ συνέχισε στο Εφετείο ενώ κέρδισε το Πρωτόδικο Δικαστήριο ΔΕΝ μου λέει τίποτα απολύτως. Ναι μπορεί να κέρδισε το πρωτόδικο δικαστήριο και να μετά να συμβιβάστηκε με την Α.Ε.Π.Ι και να τα βρήκαν, και ικανοποιούμενος πλέον να μην συνέχισαν τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη. Αυτά γίνονται κάθε μέρα σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας. Το πρώτο θέμα. Εμμένω σε αυτό που είπα. Είναι αμιγώς πολιτικό. Αν υποτεθεί (εγώ δεν λέω ότι το κάνει) ότι η Α.Ε.Π.Ι. λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα κατά την είσπραξη δικαιωμάτων κατά τη γνώμη μου είναι ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, και ο νοών....νοείτω. Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Και μια δική μου απορία. Εστω ότι εγώ κάνω ένα μαγαζί και παίζω όλη μέρα Snoozeloop, Neeq και εκείνα τα εθνικ του Μαραθον. Που και οι 2 άλλοι, δεν ειναι στην ΑΕΠΙ, ή μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ δωρεάν τη μουσική τους, ή στην τελική τα βρήκαμε μεταξύ μας και τους δίνω απευθειας καποια χρήματα. Η ΑΕΠΙ πως γνωρίζει τις playlist μου για να με αφήσει ήσυχο? Ή έστω ότι παίζω όλη μερα Πλουταρχο και Πεγκυ Ζηνα (υπαρχουν ακόμα?). Δε μπορώ να ισχυριστω ότι παίζω μόνο Snoozeloop? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Όχι ρε γμτ, με κατάλαβες. Ναι, ψεύδομαι ασύστολα με σκοπό να διαβάλλω την ΑΕΠΙ να φαλιρίσει,να σταματήσει να σου πληρώνει δικαιώματα, με αποτέλεσμα να μείνεις στη ψάθα και να μη σε θέλει καμιά γκόμενα έτσι γκρινιάρης άσχημος και γέρος(το πιτσιρικάς ήταν παραλλαγή) που είσαι, οπότε να μετακομίσεις στη Β.Κορέα όπου θάχεις τουλάχιστον ένα πιάτο φαΐ.Σατανικό σχέδιο ε, δεν μπορείς να πεις. ελπιζω αυτο που εγραψε ο YAMETH να σε καλυψει και να καταλαβεις γιατι κανεις ΤΕΡΑΣΤΙΟ λαθος επιμενωντας οτι η ΑΕΠΙ κατοχυρωνει πνευματικα δικαιωματα H ΑΕΠΙ είναι αντιπρόσωπος ξένων συλλόγων διαχείρισης και λειτουργεί εκ μέρους τους. Επίσης δεν κατοχυρώνει πνευματική ιδιοκτησία. οποτε αν ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ κατι ηταν τα ΜΗΧΑΝΙΚΑ δικαιωματα ,δεν μας ειπες βεβαια αν το δισκακι ηταν δικη σας ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ παραγωγη,υποθετω οτι ηταν για αυτο και πληρωσατε... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Administrator Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Τα θέματα που θέτει το video είναι δύο (2). 1ον Αν η Α.Ε.Π.Ι. κατά τη διαδικασία είσπραξης δικαιωμάτων από όσους υποχρεούνται να καταβάλουν αυτά, λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα και 2ον Αν η Α.Ε.Π.Ι κατά τη διαδικασία απόδοσης των δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες (συνθέτες – στιχουργούς) λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα Το δεύτερο θέμα είναι σαφώς πιο ξεκάθαρο και απλό. Δεν ξέρω κανέναν καλλιτέχνη που να είπε ότι δεν με πληρώνει η Α.Ε.Π.Ι . ή ότι δεν με πληρώνει σωστά. Στο video κάποιοι το είπαν. Η διαμάχη με τον Μικρούτσικό είναι γνωστή. Το θέμα αυτό δεν αντέχει πολύ ανάλυση. Αν είσαι μέλος της Α.Ε.Π.Ι και δεν σε πληρώνει (ενώ νομίζεις ότι έπρεπε ) ή δεν σε πληρώνει όσο νομίζεις ότι θα έπρεπε , πήγαινε ρώτα τη γιατί; Αν δεν μείνεις ικανοποιημένος από τις απαντήσεις / διευκρινήσεις/ αναλύσεις/ παρουσιάσεις κ.λ.π. που θα σου δώσουν.... ΦΥΓΕ! (διεκδίκησε δε Δικαστικά ό,τι νομίζεις ότι σου οφείλει- Αυτό έκανε ο Μικρούτσικος) Το ότι λέει στο video ότι ο Μικρούτσικος ΔΕΝ συνέχισε στο Εφετείο ενώ κέρδισε το Πρωτόδικο Δικαστήριο ΔΕΝ μου λέει τίποτα απολύτως. Ναι μπορεί να κέρδισε το πρωτόδικο δικαστήριο και να μετά να συμβιβάστηκε με την Α.Ε.Π.Ι και να τα βρήκαν, και ικανοποιούμενος πλέον να μην συνέχισαν τη μεταξύ τους δικαστική διαμάχη. Αυτά γίνονται κάθε μέρα σε όλα τα Δικαστήρια της χώρας. Το πρώτο θέμα. Εμμένω σε αυτό που είπα. Είναι αμιγώς πολιτικό. Αν υποτεθεί (εγώ δεν λέω ότι το κάνει) ότι η Α.Ε.Π.Ι. λειτουργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα κατά την είσπραξη δικαιωμάτων κατά τη γνώμη μου είναι ΔΙΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ, και ο νοών....νοείτω. Λάκης και ξερό ψωμί! Δικηγορικό μυαλό καθαρό και ξάστερο. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Moderator LK Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Moderator Share Δημοσιευμένο 29 Απριλίου 2012 Και μια δική μου απορία. Εστω ότι εγώ κάνω ένα μαγαζί και παίζω όλη μέρα Snoozeloop, Neeq και εκείνα τα εθνικ του Μαραθον. Που και οι 2 άλλοι, δεν ειναι στην ΑΕΠΙ, ή μου επιτρέπουν να χρησιμοποιώ δωρεάν τη μουσική τους, ή στην τελική τα βρήκαμε μεταξύ μας και τους δίνω απευθειας καποια χρήματα. Η ΑΕΠΙ πως γνωρίζει τις playlist μου για να με αφήσει ήσυχο? Ή έστω ότι παίζω όλη μερα Πλουταρχο και Πεγκυ Ζηνα (υπαρχουν ακόμα?). Δε μπορώ να ισχυριστω ότι παίζω μόνο Snoozeloop? Λοιπόν εγώ θα σου απαντήσω με ένα παράδειγμα. ΔΕΝ ξέρεις την αλήθεια. ΔΕΝ μας ενδιαφέρει καν τι έγινε. ΟΥΤΕ ο Δικαστής της έδρας την ξέρει την αλήθεια (με την έννοια ότι δεν ήταν μπροστά σε κανένα από τα περιστατικά που δικάζει/ φυσικό και λογικόν αν ήταν μπροστά δεν θα ταν Δικαστης στην υπόθεση, θαταν μάρτυρας ναούμε ;D ;D ;D ;D ;D). Κρίνει και αποφασίζει με βάσει τα αποδεικτικά στοιχεία που του παρουσιάζονται. Κατά τον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, αποδεικτικό μέσο είναι και ο ΜΑΡΤΥΡΑΣ. Case Study. ΜΑΡΤΥΡΑΣ Α.Ε.Π.Ι. : « Ο neeq , στο μαγαζί του έπαιζε Πεγκυ Ζηνα» ΜΑΡΤΥΡΑΣ Neeq: « Ο neeq , στο μαγαζί του δεν έπαιζε Πεγκυ Ζηνα, έπαιζε Lakis Kallianides». Δεν υπάρχουν άλλα αποδεικτικά στοιχεία. Μόνο αυτές οι δύο καταθέσεις. Ο Λόγος του μαρτυρά της Α.Ε.Π.Ι. και ο λόγος του μάρτυρα του neeq. Ποιόν λες εσύ ότι θα πιστέψει ο Δικαστής στις περισσότερες (αν όχι σε όλες) των περιπτώσεων; Christodoulos Kallianides (@kallianides_photography) • Instagram photos and videos Christodoulos Kallianides - YouTube Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις