gadget Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Εμενα παντως τα αγαπημενα μου τραγουδια εχουν κατα 98% γελοιους στιχους και μπορω να πω οτι δε με πειραζει καθολου. +100 Και ούτε καν έπιασα το Metal :) και για να πιάσω εγώ το metal θα πώ και τους mastodon που είναι απο τα μεγαλύτερα νέα συγκροτήματα στο χώρο και έχουν γίνει ευρέως γνωστοί και αποδεχτεί αλλά από στοίχους (και φωνή) κλάφτα! ...και τέλος μήπως και οι καλοί στοίχοι εξαρτώνται απο το είδος και στύλ της μουσικής. Πχ δεν μπορεί οι cradle of filth να μιλάνε για αγάπες και έρωτες ούτε οι blind guardian για την κατάντια της κοινωνίας και το την "ταξική πάλη" :P Στο στύλ τους όμως πιστεύω έχουν πολύ καλούς στοίχους.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Ο στίχος, ιδίως στα ποπ/ροκ ακούσματα, καλό είναι να κρίνεται σε σχέση με τη μουσική του και αν ταιριάζει με αυτή. Διαφορετικά είναι σαν να ρωτάμε αν έχει ωραία πόδια η Αντριάνα Λίμα, έχοντάς τη πριονίσει από τη μέση και κάτω... Και το λέω αυτό γιατί ο στίχος δεν αποτελεί αυτοτελές ανάγνωσμα για να κριθεί σαν τέτοιος. Κανείς δεν διαβάζει στίχους με τον πρωινό καφέ του ή στην παραλία στις διακοπές (μόνο τίποτε ορκισμένοι φαν τραγουδοποιών). Ποίηση μπορεί να διαβάζουν κάποιοι, αλλά η ποίηση γράφεται για να διαβάζεται και όχι για να συμπληρώνει μια μουσική. Στίχος διάφορον ποίησης και ποίηση διάφορον στίχου. Σπάνιες εξαιρέσεις ιδιαίτερα προικισμένων καλλιτεχνών επιβεβαιώνουν αυτό τον κανόνα. Π.χ. Κοέν, Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου. Τα πιο πολλά τραγούδια από αυτά που αναφέρεις Κώστα, έχουν πετύχει άψογη ισορροπία μουσικής και στίχου. Αν αυτά που λένε δεν μας εκφράζουν (προσωπικά ούτε εμένα με πολυψήνουν), άλλο θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Τα πιο πολλά τραγούδια από αυτά που αναφέρεις Κώστα, έχουν πετύχει άψογη ισορροπία μουσικής και στίχου. Αν αυτά που λένε δεν μας εκφράζουν (προσωπικά ούτε εμένα με πολυψήνουν), άλλο θέμα. Εμενα παντως τα αγαπημενα μου τραγουδια εχουν κατα 98% γελοιους στιχους και μπορω να πω οτι δε με πειραζει καθολου. μπορεις να αναφερεις μερικα? απο περιεργεια ρωταω. Στα πρόχειρα, από τα γνωστά μόνο, Tutti Frutti, Surfing Bird, Smells like teen spirit, Stairway to Heaven, I am the Walrus, Bohemian Rhapsody,,,,,,, ;) Θα επανέλθω.... Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
NoIzY Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Μην ξεχνάμε τους στίχους των Red Hot Chili Peppers που στα περισσότερα κομμάτια είναι κλάφτα Χαράλαμπε... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
yannis37 Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 απο αυτα που εχουν ηδη ειπωθει θα τονισω το οτι οι καλοι στιχοι δεν ειναι απαραιτητα και οι ψαγμένοι.( πχ εμενα μου αρεσουν οι καθημερινοι απλοι στοιχοι περισσοτερο απο τους ψαγμενους) Γενικά στιχοι που μπορει να σου βγάζουν ενα συναισθημα μολις τους ακούς χωρις να χρειάζεται να κατεβάσεις λεξικο για να δεις τι εννοει ο ποιητης. HOME www.noiz.gr/index.php?action=media;sa=album;in=103 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Νομίζω εξαρτάται και στο αν η μουσική έγινε για να ντυθούν οι στίχοι ή οι στίχοι για να φτιάξουν τραγούδι σε μια μελωδία που ήδη υπήρχε. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
messalion Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Νομίζω εξαρτάται και στο αν η μουσική έγινε για να ντυθούν οι στίχοι ή οι στίχοι για να φτιάξουν τραγούδι σε μια μελωδία που ήδη υπήρχε. +1 think2ice TM https://myspace.com/mood.of.joy.band Terry rules the bass Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
noe13 Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Καλημέρα. Τα παραπάνω τί είναι ακριβώς; Παραδείγματα κομματιών με "λίγο" στίχο; αυτο ουτε εγω το καταλαβα! Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
distortion Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Γίνεται,άνετα αν έχει καλή μουσική..! 8) http://smart.noiz.gr/details.php?id=148367 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 27 Απριλίου 2012 αυτο ουτε εγω το καταλαβα! Ούτε γω. Γίνεται,άνετα αν έχει καλή μουσική..! 8) Και το αντίστροφο. Πχ Isis. Του Dylan. Τραγουδά (χαχαχαχα), παίζει φυσαρμόνικα (μπουχαχαχα) και πιάνο (μη, όχι, σταμάτα, δεν αντέχω, η κοιλιά μου, κατουριέμαι) ο ίδιος. Τρία ακόρντα ακατάπαυστα επαναλαμβανόμενα (zzzzzzzzzzzzz) αλλά οι στίχοι.....το κάνουν κομματάρα. Άμα το χεις, ακόμα και το χέσιμο σαν έπος το περιγράφεις. Νομίζω το χει κάνει ο Τζιμάκος Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση