Προς το περιεχόμενο

Καλό κομμάτι χωρίς καλούς στίχους... γίνεται?

NoIzY

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μη μπερδευετε τους καλους στιχους με τους πολυπλοκους (ή ψαγμενους) στιχους..

Ενας στιχος ειναι καλος ακομα και αν ειναι πολυ απλος και αναφερεται σε πολυ καθημερινα και "κλασσικα" πραγματα (σε αγαπω ,με αγαπας κτλ.)

Κακος ειναι ενας στιχος που δεν εχει δομη,ροη,σωστες λεξεις,κομπαζει ,ειναι...ηλιθιος... ;D..και ειναι υπερφιαλος.

Παραδειγμα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ κομματιου (προσωπικα το θεωρω το καλυτερο ΠΟΠ κομματι που εχω ακουσει στη ζωη μου) με απλουστατο αλλα και ταυτοχρονα εξαιρετικο στιχο

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 46
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Παραδειγμα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟΥ κομματιου (προσωπικα το θεωρω το καλυτερο ΠΟΠ κομματι που εχω ακουσει στη ζωη μου) με απλουστατο αλλα και ταυτοχρονα εξαιρετικο στιχο [σ.σ. είναι το Do You Want To Know A Secret των Beatles]

Ελα ρε συ....

Σου αρέσουν οι Beatles ;

Δεν μας τα χες πει αυτά.....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

ΜΙΑ ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ

Μπορούμε στο συγκεκριμένο thread να συζητήσουμε την άποψή μας χωρίς να κάνουμε συνέχεια link από youtube και copy-paste στιχους ολόκληρων τραγουδιών;

Εμενα παντως τα αγαπημενα μου τραγουδια εχουν κατα 98% γελοιους στιχους και μπορω να πω οτι δε με πειραζει καθολου.

Σιγουρα οταν ενα καλο μουσικα κομματι εχει κ καλο στιχο τοτε απογειωνεται αλλα αυτο ειναι σπανιο.

Ευχαριστως ναι, αλλα....ΟΧΙ

Εμενα παντως τα αγαπημενα μου τραγουδια εχουν κατα 98% γελοιους στιχους και μπορω να πω οτι δε με πειραζει καθολου.

μπορεις να αναφερεις μερικα?

απο περιεργεια ρωταω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Στα πρόχειρα, από τα γνωστά μόνο, Tutti Frutti, Surfing Bird, Smells like teen spirit, Stairway to Heaven, I am the Walrus, Bohemian Rhapsody,,,,,,,

Και ούτε καν έπιασα το Metal :)

Στα πρόχειρα, από τα γνωστά μόνο, Tutti Frutti, Surfing Bird, Smells like teen spirit, Stairway to Heaven, I am the Walrus, Bohemian Rhapsody,,,,,,,

Και ούτε καν έπιασα το Metal :)

Καλημέρα.

Τα παραπάνω τί είναι ακριβώς; Παραδείγματα κομματιών με "λίγο" στίχο;

τασκερα απο βουτυρο οπως αποκαλουμε μερικη

Κοίτα, το ζήτημα είναι πολύπλοκο. Είναι αντικείμενο συζήτησης στις παρέες μας από τότε που αρχίσαμε να ακούμε ως συνειδητή επιλογή το ροκ ή/και τέλος πάντων την ψάχναμε γενικότερα.

Εκ προοιμίου όμως όταν αρχίζεις με ορισμούς "καλό κομμάτι" / "καλός στίχος", θα έχεις προβλήματα. Ποιός τα οριοθετεί και ποιός αποφασίζει ποιά είναι αυτά.

Και μετά βλέπουμε αν παίζει ρόλο η μίξη τους.

Έχω απόψεις επί του θέματος (εν μέρει με κάλυψε ο SF) αλλά θα επανέλθω λίγο αργότερα καθότι πνίγομαι προς το παρόν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου