golden twin

E.G.

R.I.P.
Πόντοι
16
Οπως λεει και ο τιτλος το project που δουλευω τωρα αφορα 2 κιθαρες, διδυμες. η μια για εμενα και η αλλη για τον κουμπαρο μου που παλια ειχαμε μεταλ μπαντα μαζι  8) . οι κιθαρες θα ειναι neck through. Στο κεντρο παλισανδρος (rosewood), ακολουθει παντουκ και μετα μαονι. τα φτερά στις κιθαρες θα ειναι απο μαονι και παντουκ. οι ταστιερες θα ειναι απο παλισανδρο. το project ειναι στα αρχικα του σταδια, οποτε οι φωτογραφιες ειναι περιορισμενες.

goldentwin1.jpg

goldentwin2.jpg

goldentwin3.jpg

goldentwin4.jpg

Ωραίες φάσεις!!

Άντε με το καλό!!

Ηλία είχες καιρό να να πιασεις εργαλεία, το φυλαγες πασχαλιατικο!

Για δες καιρο που διαλεξε

ο Ηλιας να ρουταρει

τωρα που ψηνουνε τ'αρνια

και βγαζει η Γης "θυμαρια" *

*παει δε παει ο Ηλιας θα ρουταρει ;D ;D

αντε με το καλο τα διδυμακια  ;) ;)

καλησπερα παιδια, βαδιζω σαν τη χελωνα αλλα καλιο αργα παρα ποτε  :) . πλανισα τα ξυλα και για την δευτερη κιθαρα. αρχικα κολησα τον παλισανδρο με το παντουκ, και μετα κολησα και τα μαονια. παιδευτηκα λιγο γιατι η κολα μπηκε αναμεσα στα βοηθητικα ξυλα που ειχα βαλει για τους σφικτηρες. Ευτυχως δεν ειχαμε κανενα ατυχημα. Επισης ξεκινησα να κοβω το inlay απο παλισανδρο που θα μπει στο σωμα στο σημειο που θα ειναι το παντουκ.

goldentwin5.JPG

goldentwin6.jpg

goldentwin7.jpg

E.G. είπε:
Επισης ξεκινησα να κοβω το inlay απο παλισανδρο που θα μπει στο σωμα στο σημειο που θα ειναι το παντουκ.
θα ειναι ωραια προσθηκη το παραπανω

Δεν μας ειπες ομως - σε τι σχεδιο θα βαδισεις ? στρατ ? τελε? κατι αλλο μηπως ?

θα ειναι στυλ λες πολ. στην αρχη σκεφτηκα να ειναι semi hollow, αλλα θα λιγοστεψει πολυ το μαονι και θα υπερισχυει το παντουκ. αρα για τον ηχο θα γινει κανονικη, λεπτουλα και στην θεση της τρυπας που εχουν οι semi hollow θα βαλω το inlay που εδειξα στην παραπανω φωτογραφια. στην ταστιερα που θα ειναι απο παλισανδρο θα βαλω το ιδιο inlay απο παντουκ στο 12 ταστο.

Γειά σου Ηλία!

Δεν έχω καταλάβει ακριβώς τι φτιάχνεις, για προχώρα το να καταλάβουμε ;D

χαχα! γεια σου Νασο. θα ανεβασω σχεδιο αυριο να δεις τι εχω στο μυαλο μου. ελπιζω να βγει ωραια. αυριο θα αγγαρεψω τον φιλο ανδρεου δημητρη να μου κοψει το παντουκ γιατι στην κορδελα μου δεν κοβεται με τιποτα.

ασε, τις λωριδες τις εκοψα σε δισκοπριονο παγκου και δυσκολευοταν. ειναι και ασηκωτο, μιλαμε για μεγαλη διαφορα βαρους απο το μαονι.

E.G. είπε:
ασε, τις λωριδες τις εκοψα σε δισκοπριονο παγκου και δυσκολευοταν. ειναι και ασηκωτο, μιλαμε για μεγαλη διαφορα βαρους απο το μαονι.
Δισκοπρίονο πάγκου? πως τα κατάφερες,εγω ετσι έκαψα το μοτέρ του σε ένα κινέζικο και απο τότε μετά την επισκευή το χρησιμοποιώ ελάχιστα ;D

Ξεκίνησα τα καπάκια σκαφτά για τη 335 και σε θυμήθηκα,μεγάλο μανίκι ??? σαν να κανεις γυμναστήριο πεντάωρο ! Για δύο μερες ημουνα off.

Και χρειάζεται κι άλλη δουλειά, αλλά γίνεται ωραίο έχω ανεβάσει φωτό.

Νασο σε καταλαβαινω, εγω οταν εκανα τα σκαφτα καπακια για την 335 ειχαν μουδιασει μερικα δαχτυλα για ενα μηνα περιπου. ευτυχως δεν μου εμεινε κανενα κουσουρι.

σημερα εκοψα το μαονι και το παντουκ για τα φτερα της κιθαρας με την κορδελα του φιλου δημητρη ανδρεου. το μαονι θα ειναι στην πισω πλευρα γυρω στους 2 ποντους παχος και το παντουκ μπροστα 1,5 ποντους παχος. επειδη ομως θα βγει θεοβαρη και ας ειναι 3,5 ποντους παχος (το παντουκ ειναι ασηκωτο) θα την κανω σαν arched top να μειωσω το παντουκ. ελπιζω να μην πριμαρει πολυ η κιθαρα.

goldentwin8.jpg

E.G. είπε:
Νασο σε καταλαβαινω, εγω οταν εκανα τα σκαφτα καπακια για την 335 ειχαν μουδιασει μερικα δαχτυλα για ενα μηνα περιπου. ευτυχως δεν μου εμεινε κανενα κουσουρι.

σημερα εκοψα το μαονι και το παντουκ για τα φτερα της κιθαρας με την κορδελα του φιλου δημητρη ανδρεου. το μαονι θα ειναι στην πισω πλευρα γυρω στους 2 ποντους παχος και το παντουκ μπροστα 1,5 ποντους παχος. επειδη ομως θα βγει θεοβαρη και ας ειναι 3,5 ποντους παχος (το παντουκ ειναι ασηκωτο) θα την κανω σαν arched top να μειωσω το παντουκ. ελπιζω να μην πριμαρει πολυ η κιθαρα.
ωραίος ο παίχτης !! πιστεύω πως δεν θα πριμάρει πολύ γιατι θα του δώσει τ βαθύ - ερωτικό ήχο τ μαόνι !! τ παντουκ τ ήχο περίπου βγάζει ?

E.G. είπε:
το μαονι θα ειναι στην πισω πλευρα γυρω στους 2 ποντους παχος και το παντουκ μπροστα 1,5 ποντους παχος. επειδη ομως θα βγει θεοβαρη και ας ειναι 3,5 ποντους παχος (το παντουκ ειναι ασηκωτο) θα την κανω σαν arched top να μειωσω το παντουκ. ελπιζω να μην πριμαρει πολυ η κιθαρα.
Το paduk επειδη ειναι σκληρό ξύλο καί επειδή είναι και neck through πιστεύω η κιθάρα σου θα βγεί αρκετά πριμαριστή >:(

Γνώμη μου είναι να ελατώσεις όσο γίνεται σε πάχος το paduk πάνω και να αφήσεις το μαόνι να παίξει μουσική :D

Μου θύμισες μια νεκ θρού που έχω φτιάξει απο κελεμπέκι με φτερά μαόνι με εσωτερικό σκάψιμο σαν thin line και καπάκι έλατο, την έχω ακόμη άβαφη γιατί δεν αντέχω τα πολλά πρίμα της!

Νασο στην αρχη και εγω για thin line ελεγα αλλα αλλαξα γνωμη για τον λογο οτι πρεπει να κρατησω ολο το μαονι στο σωμα να κανει δουλεια. στην dimarzio εχει εναν οδηγο που βαζεις τον  ηχο που θελεις να βγαλεις και σε ποιο σημειο υστερει η κιθαρα σου (πχ πολλα πριμα) και σου βγαζει το μοντελο που σου ταιριαζει. θα ριξω μια ματια και εκει.

πισω στην δουλεια λοιπον. πλανισα τα φτερα, μαονι-παντουκ και κολλησα τα πρωτα ζευγαρια για την μια κιθαρα.

Νασο παραθετω φωτο με το σχεδιο.

goldentwin9.jpg

goldentwin10.jpg

goldentwin11.jpg

Κατάλαβα, θα είναι τύπου les paul και στη πάνω μεριά θα είναι σε κάποιο σημείο κούφια, ωραία αναμένουμε λοιπόν αλλά πώς θα κάνεις το σκάψιμο τώρα που τα κόλησες?

ελεγα να την κανω κουφια αλλα το μετανιωσα. ετσι εκει που θα ηταν η τρυπα, θα φτιαξω το ιδιο σχεδιο με inlay απο παλισανδρο επανω στο παντουκ

E.G. είπε:
ελεγα να την κανω κουφια αλλα το μετανιωσα. ετσι εκει που θα ηταν η τρυπα, θα φτιαξω το ιδιο σχεδιο με inlay απο παλισανδρο επανω στο παντουκ
Ολο κόλπα είσαι :D

Αρα φτιάχνεις μια τύπου les paul με καπάκι paduk  και μανίκι laminate neck trough σε άψογα Ελληνικά, θα πρέπει να εχεις υπολογίσει τη γωνία του μάνικου και να έχεις αρκετά βαθύ το laminate.

Τα κοψίματα στο laminate είναι για τις θέσεις των μαγνητών για να μη σκάβεις μετα?

Τα κοψίματα στο laminate είναι για τις θέσεις των μαγνητών για να μη σκάβεις μετα?
σωστος!

θα πρέπει να εχεις υπολογίσει τη γωνία του μάνικου και να έχεις αρκετά βαθύ το laminate.
οχι γωνια  ;D , θα βαλω γεφυρα σταθερη τυπου strat  8)

Γράψε απάντηση...

Παρόμοια θέματα

Απαντήσεις

Trending...

Νέα θέματα

Back