theoctapus Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Όχι, αιτία το ροκ δεν ήταν σίγουρα, συμφωνώ. Απλά ήταν ένα πολύ πετυχημένο μέσο προώθησης. Ούτε αυτό ισχύει έτσι όπως το παρουσιάζεις. Απλά κάποιοι το εκμεταλεύτηκαν για να εξυπηρετήσουν τους σκοπούς τους, όπως ακριβώς έκαναν και με άλλα "μέσα". Οτιδήποτε ξεπερνά μια κρίσιμη μάζα απήχησης, είναι καταδικασμένο να χρησιμοποιηθεί ποικιλοτρόπως, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι πρέπει να του χρεωθούν τα αποτελέσματα της εκάστωτε εκμετάλλευσης. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν επιλέξεις να προωθείς μέσα από τη μουσική και τους στίχους σου αυτόν τον τρόπο ζωής, είσαι υπεύθυνος και για τις συνέπειες. Φυσικά ακόμα πιο υπεύθυνοι είναι όσοι καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να γίνεις "σταρ" και "ίνδαλμα", για να παρασύρεις ακόμα περισσότερα πιτσιρίκια στο γκρεμό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Ο κάθε άνθρωπος είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του. Αν επιλέξεις να προωθείς μέσα από τη μουσική και τους στίχους σου αυτόν τον τρόπο ζωής, είσαι υπεύθυνος και για τις συνέπειες. Φυσικά ακόμα πιο υπεύθυνοι είναι όσοι καταβάλουν τη μέγιστη προσπάθεια ώστε να γίνεις "σταρ" και "ίνδαλμα", για να παρασύρεις ακόμα περισσότερα πιτσιρίκια στο γκρεμό. Ναι, τα πρόσωπα είναι υπεύθυνα, όχι το μέσο που χρησιμοποιούν. Βέβαια εσύ βλέπεις αυτά που πιθανώς θέλεις να βλέπεις, ενώ δεν υπάρχει απαραίτητα κάτι τέτοιο όπου το αναγνωρίζεις. Άσε που τα πιτσιρίκια δεν είναι παντελώς άβουλα όντα, ούτε έχουν μια και μοναδική επιρροή. Φυσικά όμως υπάρχουν και αυτοί που απλά θέλουν ένα μικρό σπρώξιμο. Κοινώς, δεν πρέπει να βιαζόμαστε με το finger pointing. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GaragePunk27 Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Το thread εξυπηρετεί ψυχολογικούς σκοπούς, είναι μια προσπάθεια του ΟΡ να βρεί "όμοιούς" του που να επιβεβαιώνουν την θολή εικόνα του Εαυτού που έχει σχηματίσει, "όντως είμαι ροκ". Μάλλον περνάει κάποια κρίση "ενηλικίωσης". Ναι καλά, το ροκ περίμεναν νομίζεις. Μην μπερδεύετε την ευκαιριακή δήθεν αφετηρία από την πραγματική αιτία. Βλεπω οτι γινεται με τον - ισως οχι και πιο ορθο τροπο - μια κουβεντα γυρω απο αυτο το θεμα και αυτος ειναι ο σκοπος μου.. Το να μου κανεις προσωπικη επιθεση δε νομιζω οτι βοηθαει κανενα.. Ειναι πολυ ανωριμο και ευκολο, ο καθενας μπορει να το κανει αυτο.. Οι γνωμες που ακουγονται πανω στη μουσικη, ακομα κι αυτες με τις οποιες διαφωνω, ειναι αυτο που με ενδιαφερει. Ελλαδιστανός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Δεν κάνω καμία απολύτως προσωπική επίθεση, σχόλιο επί προσωπικού επιπέδου είναι. Δες το σαν μια ευκαιρία αυτοκριτικής. Γνώμη μου είναι. Αν θες υπάρχει και ο κάλαθος των αχρήστων. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
GaragePunk27 Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Δεν κάνω καμία απολύτως προσωπική επίθεση, σχόλιο επί προσωπικού επιπέδου είναι. Δες το σαν μια ευκαιρία αυτοκριτικής. Γνώμη μου είναι. Αν θες υπάρχει και ο κάλαθος των αχρήστων. Σ'ευχαριστω που προσπαθεις να με σωσεις.. ειναι δωρεαν η ψυχαναλυση ή κοβεις και αποδειξη; Δυσκολοι καιροι, καταλαβαινεις.. ;D Συνεχιζω μουσικα, για οσους δε το εχουν δει και μπορουν να βρου κατι αμεσα απο αυτο.. Ελλαδιστανός Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ndnikola Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Οσον αφορά τα περί σεξουαλικής επανάστασης*: κανείς δεν αρνείται ότι σταδιακά (με το πέρασμα δεκαετιών) περάσαμε από ένα status quo (που περιείχε μεταξύ άλλων την μη δυνατότητα ψήφου από γυναίκες και τα συνοικέσια) ως τα σημερινά δεδομένα, τουλάχιστον ώς προς τις κοινωνικά αποδεκτές επιλογές που έχει ο/η οποιοσδήποτε να 'ζευγαρώσει'. Τα παραπάνω είναι αποτελέσματα κοινωνικών ζυμώσεων, τις οποίες η τέχνη (αλλά και το entertainment, εαν θέλουμε να τα διαχωρίσουμε κάπως) επηρέασε και επηρεάζει (άλλοτε λιγότερο, άλλοτε περισσότερο). Συνεπώς, το ροκ (ή 'ροκ') δεν έμεινε αμέτοχο σε καμία περίπτωση σε αντίστοιχες επαναστάσεις (κάθε μορφής) του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα. Το εαν ήταν ο πυρήνας τους, είναι σίγουρα κάτι που είναι υπο συζήτηση. [begin σκόρπιες σκέψεις] Το εαν το ροκ είναι όντως μουσικό ιδίωμα (οι απαρχές του οποίου βρίσκονται πολύ πίσω από τα fifties), ή στάση ζωής, έχει απαντηθεί ήδη καλύτερα (με ιδανική την απάντηση του κ. ζάικου, δίχως να θέλω να αφήσω απέξω και άλλες εύστοχες τοποθετήσεις). Παραμένει όμως κοινωνικό φαινόμενο, σε κάθε περίπτωση το οποίο αλληλεπιδρά με διάφορα άλλα. Το εαν τελικά καπελώθηκε, το εκμεταλλεύτηκαν, παίζεται στο royal albert hall εν μέσω κατάνυξης κλπ, δεν αλλάζουν την πρωταρχική του 'υφή' (της, κατά έναν τρόπο, 'αντισυμβατικότητας'). Αυτό, είναι μάλλον κάτι το οποίο αφομοιώθηκε (εδώ και πολύ καιρό βέβαια, και όχι μόνο στην Ελλάδα), καθώς μπορούσε να αποδώσει καρπούς η εκμετάλλευσή του (από lifestyle κατευθύνσεις έως τα πιο σκληρά ναρκωτικά). Πλέον, το να είσαι 'ροκας' δεν είναι αντικείμενο αποστροφής, αλλά αντιμετωπίζεται (σε γενικές γραμμές πάντα) ώς κάτι φυσιολογικό (έως και pop με την εύπεπτη έννοια). [end σκορπιες σκέψεις] *Εδώ θα μου πείτε ότι γράφω για κάτι διαφορετικό από την δική σας έννοια της σεξουαλικής επανάστασης, αλλά θα ρωτήσω με την σειρά μου πώς τελικά την ορίζετε ;D. http://www.lustinger.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
theoctapus Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Σ'ευχαριστω που προσπαθεις να με σωσεις.. ειναι δωρεαν η ψυχαναλυση ή κοβεις και αποδειξη; Δυσκολοι καιροι, καταλαβαινεις.. ;D On the house dude. Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manosx Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 theoctapus, δεν με κατάλαβες. Η λογική σου είναι ότι "τα ναρκωτικά είναι κάτι κακό, και το ροκ δε φταίει για αυτά", ΟΚ να το δεχθώ. Το θέμα δεν είναι όμως αυτό. Το θέμα είναι πως αυτό που αναφέρθηκε ως "ροκ τρόπος ζωής", και που στην ουσία είναι ένας "κώδικας συμπεριφοράς" που ενέχεται σε κάθε trend culture, όσο αφορά το ροκ πάντα συνοψιζόταν στην ιστορική φράση: "sex, drugs and rock n roll" Φυσικά όσο περνούσαν τα χρόνια άλλαζαν και οι εποχές. Τώρα το ροκ είναι μουσειακό είδος, οπότε πλέον έχουμε milk, cookies and low volume ;D Όμως υπάρχουν άλλα πράγματα πλέον, με τη λογική βέβαια να παραμένει η ίδια. Δηλαδή, για να το πω με άλλα λόγια, ανάμεσα σε όλα αυτά τα θύματα του αλκοόλ, νεαρά άτομα με κατεστραμένα συκώτια, θύματα τροχαίων κλπ, ανάμεσά τους είναι και θύματα του "σκυλάδικου τρόπου ζωής". Και υπεύθυνος είναι ΚΑΙ αυτός που τραγουδάει "και άλλο πακέτο, και άλλο μπουκάλι", του αρέσει δεν του αρέσει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Alchemist Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 12 Απριλίου 2012 Συνεχιζω μουσικα, για οσους δε το εχουν δει και μπορουν να βρου κατι αμεσα απο αυτο.. Σε παρακαλώ, πες μου ότι έβαλες για πλάκα αυτό το βίντεο... Αν όχι, τουλάχιστον πες μου ότι καταλαβαίνεις πόσο ξεπερασμένα, αφελή (με την καλή έννοια της λέξης) και ανυπόστατα είναι τα μηνύματα που προσπαθεί να περάσει... Αν ούτε κι αυτό, τότε πολύ θα ήθελα να μας πεις τί συμπέρασμα βγάζεις εσύ από το βίντεο αυτό. Ειλικρινά το λέω, άσχετα που έχω ήδη δει το βίντεο και έχω βγάλει τα συμπεράσματά μου. Yes it is!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση