jimker Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Καλησπερα συμφορουμητες και καλες γιορτες.Μετα απο αρκετο ψαξιμο και αφου διαβασα το stratocaster buyng guide του κυριου SuperFunk αποφασισα να μαζεψω λεφτα για μια american deluxe και συγκεκριμενα http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_strat_rw_3csb.htm .Γενικοτερα αυτο που θελω ειναι μια μοντερνα fender με πολυ καλη κατασκευη και τον κλασικο(οχι vintage)fender ηχο. Προσφατα ομως εμαθα για την παλια σειρα της deluxe την plus την οποια και βρηκα σε αγγελιες του φορουμ σε πολυ καλες τιμες(800-900). Για αυτο ζητω την γνωμη των παλιων που εχουν παιξει με αυτα τα οργανα να μου πουν τι ποιοτητα σε ηχο και κατασκευη εχουν σε σχεση με την νεα deluxe (με τους n3) και αν αξιζει να παρω την plus αντι αυτη που ειναι και ενα 500αρι ακριβοτερη.Ευχαριστω για το χρονο σας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Και οι δυο ειναι πολυ καλες,η διαφορα στον ηχο τους βεβαια οφειλεται στους ΜΑΓΝΗΤΕΣ οποτε μονο αν τις παιξεις διπλα διπλα θα δεις πια προτιμας. Ενα μεγαλο συν τον παλαιων strat plus ειναι οτι εχουν αρχισει να γινονται ψιλοσυλλεκτικες (κυριως επειδη επαιζαν με αυτες για πολυ καιρο ο Edge & o Jeff Beck αλλα και επειδη βγηκαν λιγες ) . Λαβε υποψιν σου οτι οπως ολες οι strat των early 90s ειναι σχετικα βαριες σε σχεση με τις σημερινες και εχουν λιγο λεπτοτερα μπρατσα απο τις σημερινες. www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
audiokostas Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Ενα μεγαλο συν τον παλαιων strat plus ειναι οτι εχουν αρχισει να γινονται ψιλοσυλλεκτικες (κυριως επειδη επαιζαν με αυτες για πολυ καιρο ο Edge & o Jeff Beck αλλα και επειδη βγηκαν λιγες ) . Αυτό είναι αλήθεια. Εκεί που δεν τις ήθελαν, να που τώρα θέλουν. Trends είναι αυτά... Για Jeff Beck signature δεν ξεκίνησε η plus ? Μπορεί και να κάνω λάθος Λαβε υποψιν σου οτι οπως ολες οι strat των early 90s ειναι σχετικα βαριες σε σχεση με τις σημερινες και εχουν λιγο λεπτοτερα μπρατσα απο τις σημερινες. Μπλιάχ..... Εμένα πάντως, οι σειρές plus μου αρέσαν (αλλά έχω ιδία άποψη για τα μπάσα μόνο) Ήταν και μία προσπάθεια της Fender να ξεφύγει από τα ίδια και τα ίδια. Λίγο οι μαγνήτες, λίγο το nut, λίγο η γέφυρα και τα κλειδιά, έδειχναν μια προσπάθεια (στα μπάσα είχαν και λίιιιγο διαφορετικό κόψιμο τα σώματα). Η plus όμως ήταν σειρά. Έχω την εντύπωση ότι το όνομα deluxe σηματοδοτεί κατηγορία. Εξ ου υπάρχει και η plus deluxe. Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες. Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Freebee Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Και οι δυο ειναι πολυ καλες,η διαφορα στον ηχο τους βεβαια οφειλεται στους ΜΑΓΝΗΤΕΣ οποτε μονο αν τις παιξεις διπλα διπλα θα δεις πια προτιμας. Ενα μεγαλο συν τον παλαιων strat plus ειναι οτι εχουν αρχισει να γινονται ψιλοσυλλεκτικες (κυριως επειδη επαιζαν με αυτες για πολυ καιρο ο Edge & o Jeff Beck αλλα και επειδη βγηκαν λιγες ) . Λαβε υποψιν σου οτι οπως ολες οι strat των early 90s ειναι σχετικα βαριες σε σχεση με τις σημερινες και εχουν λιγο λεπτοτερα μπρατσα απο τις σημερινες. Όλα τα παραπάνω είναι αληθή. Σαν κάτοχος μιας ultra του 91 μπορώ να πώ μόνο ότι το βάρος της είναι ακριβώς ίδιο με μιας american strat του 07 που επίσης έχω. Συμπληρώνω ακόμη ότι η σειρά αυτή σηματοδοτούσε τότε την αφρόκρεμα της νέας (post-CBS) γραμμής παραγωγής και μπορείς να είσαι σχεδόν βέβαιος ότι καμιά από αυτές τις κιθάρες δεν ήταν "δεύτερη", δηλαδή ήταν όλες καλοφτιαγμένες, πολύ resonant και με pool routing στους μαγνήτες (που σημαίνει ότι μπορείς να πετάξεις πάνω οτιδήποτε τούβλα humbuckers θέλεις - ιδανική για superstrat αν έχεις τέτοιες βλέψεις). Ένα άλλο θέμα είναι οι Lace μαγνήτες, τους οποίους πολλοί (μεταξύ αυτών και εγώ) απεχθάνονταν (άλλοι όμως γούσταραν τρελά). Σε κάθε περίπτωση όμως οι μαγνήτες μπορούν να αντικατασταθούν ;). If it's worth doing, it's worth overdoing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
microvios Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Sunburst κιθάρα από αλληλογραφία? Γουρούνι στο σακκί το λέγανε οι παλιοί. Και αν δηλαδή ανοίξεις το κουτί του Thomann και σου έχει έρθει ενα κομμάτι με νερά Γκράν-Γκινιόλ; Θα την στείλεις πίσω; Προτείνω να ξεχάσεις τον Thomann και να αρχίσεις τις βόλτες στην Αθήνα και τα τηλέφωνα στις αγγελίες. Εγώ προσωπικά θα έψαχνα και τις παλιότερες. Οι εταιρείες τελευταία πουλάνε πολλά φύκια για μεταξωτές κορδέλες και το κάθε πέρσυ και καλύτερα ταιριάζει απόλυτα. Παίξε όσο περισσότερες κιθάρες μπορείς και αγόρασε επι τόπου αυτή που θα σου μιλήσει. Κράτα τον Thomann για πεταλάκια κλπ. Καλό Πάσχα σε όλους. It ain't over till it's over. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Και αν δηλαδή ανοίξεις το κουτί του Thomann και σου έχει έρθει ενα κομμάτι με νερά Γκράν-Γκινιόλ; τι νερα ρε αρχηγε?η κιθαρα ειναι απο alder..... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
krotos Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 τι νερα ρε αρχηγε?η κιθαρα ειναι απο alder..... +1 εγω ειχα κανει τυφλα την αγορα της δικιας μου (ash sienna sunburst) αλλα μετα απο ερωτηση στο τηλεφωνο η κυρια απο τον κοσμα μου ειχε πει οτι τα νερα ηταν ακριβως αυτα που εβλεπα στην φωτο.Τελικα ετσι ηταν. Εγω παντως αν επαιρνα την deluxe χαλαρα αυτη θα βαρουσα http://www.thomann.de/gr/fender_american_deluxe_ash_strat_rwts.htm Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Jazzjoker Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 εγω ειχα κανει τυφλα την αγορα της δικιας μου Τι έχουμε πει για τους τόνους και την αλλοίωση του νοήματος; ;D Ενωμοτάρχης Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
krotos Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 10 Απριλίου 2012 Τι έχουμε πει για τους τόνους και την αλλοίωση του νοήματος; ;D Δίκιο έχεις αλλά είναι λίγο βαρετοί οι τόνοι ;) ον τοπικ Πάντως βλέπω και στην Έλλαδα πλέον τιμές σε επίπεδα τομαν οπότε καλο είναι να ενισχύουμε και τους ελληνες σε τετοιες περιοδους. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση