nasokosm Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 συνεχίζουμε με το μαρκάρισμα του καπακιού και κόψιμο αφήνοντας 1-2cm περιμετρικά για τη κακή στιγμή ;D Ορίζουμε πιά θα είναι η μέσα και πιά η έξω πλευρά του καπακιού κυρίως απο τα νερά του ξύλου που τα βλέπουμε στο κάθετο κόψιμο. Ισιώνουμε προσεκτικά την μέσα πλευρά που θα πατήσει στα πλαινά να πατάει ομοιόμορφα. Γυρίζουμε ανάποδα απο την έξω μεριά και μαρκάρουμε 2-3 cm μέσα απο την περίμετρο της κιθάρας ειναι το σημείο οπου το καπάκι ειναι περίπου κάθετο στα πλαινά και ρουτάρουμε προσεχτικά. Dont try this at home !!! Ενα τέτοιο στήσιμο του ρούτερ ειναι λίγο risky , κανονικά χρειάζεται το εργαλείο του stewmac που μπαίνει σε δράπανο και είναι πιό φαρδύ ότι πρέπει για τέτοιες δουλειές. Ξεκινάμε με κόψιμο σε βάθος 4-5 mm σταδιακά έως να μείνει περιμετρικά 5 mm πάχος καπακιου Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Συνεχίζουμε κόβοντας σταδιακά και φτάνουμε στο επιθυμητό 5mm πάχος καπακιού περιμετρικά. Μαρκάρουμε το κεντρικό ψηλότερο σημείο σύμφωνα με το καλούπι , στερεώνουμε το καπάκι και η μάχη αρχίζει ;D Αρχικά με ροκάνι και αργότερα με σκαρπέλα φέρνουμε την καμπύλη στο καπάκι σύμφωνα με το καλουπι προσέχοντας τις στραβοκοψιές , διαδικασία αρκετά επίπονη και δύσκολη λόγω της σκληρότητας του συγκεκριμένου ξύλου,αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει, τώρα μοιάζει σαν κιθάρα :D Σειρά έχει το προσεχτικό ξύσιμο και γιαλοχαρτάρισμα σε επόμενη φάση. Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Περιμένω με αγωνία. Άντε Νάσο, να φτιάξεις την καλύτερη 335! :) Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Περιμένω με αγωνία. Άντε Νάσο, να φτιάξεις την καλύτερη 335! :) Ευχαριστώ! Πολύ δουλειά Στράτο , πήρε και τρείς ώρες να σκάψω το ένα καπάκι απο τη μία πλευρά ;D Ετσι, σκαφτό κελεμπέκι το κάνει η Heritage δεν έχει τύχει να παίξω καμμία, έχει διαφορετικό ήχο απο τις αντίστοιχες Gibson? Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Ετσι, σκαφτό κελεμπέκι το κάνει η Heritage δεν έχει τύχει να παίξω καμμία, έχει διαφορετικό ήχο απο τις αντίστοιχες Gibson? Ούτε εγώ έχω παίξει Heritage, αλλά δεν νομίζω να παίζει μεγάλο ρόλο στον ήχο αυτό. Πιο πολύ στην ποιότητα και την άποψη κατασκευής της κιθάρας παίζει ρόλο. Και ναι, είσαι μερακλής. Το κόλλημά μου είναι μια 335 με solid spruce καπάκι, και solid quilted maple πίσω. Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gvour Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Νασο συνεχισε να μας φτιανεις! Φαινεται εξαιρετικη δουλεια. Και ναι, είσαι μερακλής. Kαλα τα λεει ο ψηλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Εννοείται πως παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αυτο το thread, και σε ενημερώνω προκαταβολικά ότι όταν την τελειώσεις θα έχεις απο εμένα μια κοινωνική επίσκεψη! ;D (Αθήνα δεν είσαι?) Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Ούτε εγώ έχω παίξει Heritage, αλλά δεν νομίζω να παίζει μεγάλο ρόλο στον ήχο αυτό. Πιο πολύ στην ποιότητα και την άποψη κατασκευής της κιθάρας παίζει ρόλο. Και ναι, είσαι μερακλής. Το κόλλημά μου είναι μια 335 με solid spruce καπάκι, και solid quilted maple πίσω. Η παλιά μου ειναι όπως τα λες (δεν έχει quilted maple!) την έχω φωτο στο πρώτο ποστ και αρχικά σκέφτηκα για αυτήν να την κάνω με καπάκι solid κέδρο που έχω , αλλά ξέρεις μικροφωνίζουν λίγο σε υψηλές εντάσεις για αυτό πήγα στο κελεμπέκι που είναι βράχος :D Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
fusiongtr Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 αρχικά σκέφτηκα για αυτήν να την κάνω με καπάκι solid κέδρο που έχω Ακόμα καλύτερος ο κέδρος από τον έλατο. ;) Παναγία μου, αν κάποτε έχω χρήματα, μπορεί να σου παραγγείλω μία ακριβώς έτσι (με solid cedar top). Freud-Σαντές Ποιητής-Ερωαναλυτής PhD-SG Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Απριλίου 2012 Νασο συνεχισε να μας φτιανεις! Φαινεται εξαιρετικη δουλεια.Kαλα τα λεει ο ψηλος. Φχαριστώ Γιώργο! ρε σεις λύστε μου μια απορία και στο δικό σου αλλά και στου Στράτου το τετραγωνάκι που δείχνει συνδεδεμένος/αποσυνδεμένος έχει μια ουρίτσα σάν ποτήρι μπύρας μοιάζει, τι είναι? :o Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση