Προς το περιεχόμενο

Roland SP 404 vs Akai MPC

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ξέρω ότι η συζήτηση αυτή μπορεί να έχει γίνει και στο παρελθόν αλλά είμαι σε ένα δίλλημμα:

Εχω εδώ και χρόνια το 404, καλό σαμπλεράκι δε λέω, έχει τα κολλήματά του, έχει και τα ωραία του, είναι ότι πρέπει για να το πάρεις για ένα διήμερο που θα πας κάπου να κάνεις beats να περνάει κι η ωρα.

Βρήκα όμως κ ένα mpc 500 αρκετά φτηνό (280) και σκέφτομαι να κάνω τη μετάβαση.

Ξέρω ότι καμιά σχέση δεν έχει με τα παλιά mpc's αλλά σαν μηχάνημα αξίζει; Έχει fx κλπ?

Θα ήθελα τη γνώμη κάποιου που να έχει χρησιμοποιήσει και τα δύο.

Να σημειώσω εδώ ότι θέλω πάρα πολύ ένα σαμπλερ που να μπορώ να φορτώσω καμια δεκαριά συνθ ήχους και να τους παίζω από τα pads...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα φίλε!

Δεν έχω χρησιμοποιήσει το 404 αλλά μπορώ να σου πω για το 500αράκι που το έχω...

Όλα αυτά που λες τα έχει..

Και εφέ (2 μηχανές και mastering effects(eq , comp)), και μπορείς να φορτώσεις ήχους από ένα συνθ και να τους παίζεις στα pads και πολλά άλλα χρήσιμα πραγματάκια...

Επίσης ένα αρκετά θετικό για εμένα που δεν γνωρίζω αν το έχει το 404 είναι ότι λειτουργεί και με μπαταριές!

Όσο για την ποιότητα ήχου του, μπορεί να μην έχει το ηχόχρωμα των παλιών αλλά είναι λες και γράφεις με μια αρκετά καλή κάρτα ήχου σε pc..

Η τιμή που αναφέρεις, δεν μου φαίνεται και τόσο πολύ ευκαιρία εφόσον μηλάμε για μεταχειρισμένο μηχάνημα εκτός και αν έχει την επιπλέων ram και καμιά μεγαλύτερη κάρτα compact flash..!

Αν θέλεις να μάθεις τίποτα άλλο ευχαρίστως να βοηθήσω αν ξέρω..!

D.I.Y. and save the world :D

Σ' ευχαριστώ πολύ! Και κάτι άλλο, έχει εκείνο το περίφημο groove των παλιότερων mpc ή το "σκοτώσανε" κι αυτό; Βασικά γι αυτό θα έπαιρνα mpc, για κανένα άλλο λόγο. Δεν αναφέρθηκε κάτι για επιπλέον μνήμη στην αγγελία. Δλδ μπορεί να πέσει κι άλλο η τιμή του;

• Guru

Μετάβαση μπορείς να κάνεις και σε άλλα SP όπως για παράδειγμα SP-404SX, SP-555. Ακόμα και σε SP-606 ή SP-808 μεταχειρισμένα.

Εάν δεν σε ενδιαφέρουν και τόσο πολύ τα εφφέ από πλευράς real time control, μπορείς να κάνεις μετάβαση ακόμα και σε SPD, Sampling Pad "κρουστό", π.χ. τύπου SPD-S, SPD-SX.

Έχοντας δουλέψει και το mpc2000xl για περίπου ένα 6μηνο και μόλις 3 ώρες αφού σήμερα το παρέλαβα το 1000άρι,δεν μπορώ να πω ότι βλέπω ουσιαστικές διαφορές στο feeling αυτό που λένε ως groove/swing...

Θα σου πρότεινα να ψάξεις ebay να βρεις κανένα 1000άρι γιατί το δικό μου που παρέλαβα σήμερα το πήρα σε τιμή πιό κάτω από αυτή που αναφέρεις για το 500αράκι..!

Για info αν θέλεις ,στείλε μου π.μ...!

Καλησπερα και απο μενα.

στα λεφτα που θες να δωσεις αν θες κοιτα και το arturia spark

πιστευω οτι ειναι κατι πολυ καλο και δυνατο.... ;)

Μόλις κοίταξα το spark και είδα ότι είναι cotroller και αυτό μιας και θέλει υπολογιστή απότι διάβασα για να λειτουργίσει..Αν είναι να κοιτάξει για κάτι που δεν είναι standalone (που δεν νομίζω ότι ψάχνει για κάτι τέτοιο), θα μπορούσε να κοιτάξει και το maschine micro της NI που αν δεν κάνω λάθος είναι και αρκετά φθηνότερο..!

Ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις σας! Η αλήθεια είναι ότι θα σκότωνα για ενα χιλιάρι στην τιμή του mpc500! Ο μόνος λόγος που θέλω mpc ειναι το περίφημο groove του, δε συγκρίνεται νομίζω με τίποτα.

Από boss έχω κ το 505 που είναι φοβερό μηχάνημα, βρώμικος ήχος και αρκετές λειτουργίες editing.

Αν και δεν ψάχνω για controller αλλά για standalone οπως προανεφέρθηκε, δοκίμασα πρόσφατα το maschine και κατάλαβα το κόλλημα που έχει φάει ο κόσμος με αυτό...

Και κάτι τελευταίο, το 500άρι βγάζει την κυματομορφή του σάμπλ στην οθόνη ή πρέπει να κάνουμε editing με το αυτί;

Δυστυχώς με το αυτί τελείως!!Και να ήθελαν, σε οθόνη 2*16 χαρακτήρες δεν μπορείς να δείξεις κυματομορφή..!!

Ψάξε ebay σίγουρα κάτι θα βρεις αν δεν βιάζεσαι πολύ..!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου