Προς το περιεχόμενο

Μάνα είναι μόνο μία...

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Να συμφωνήσουμε, εαν μου πεις πώς κάνεις την διάκριση ανάμεσα στα δύο. Δώσε μου ορισμούς, με άλλα λόγια, και συνεννοούμαι ευχαρίστως :)

Υπάρχουν ιατρικοί ορισμοί. Αλλο ο ψυχίατρος, άλλο ο ψυχολόγος.

Ψάχτο

Κατά τα άλλα, σε όσους δεν βρίσκουν επιλήψιμη την συμπεριφορά στο βίντεο, θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: Πιστεύετε ότι το στρίμωγμα, το κράξιμο, και η λεκτική βία γενικότερα έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν πραγματικά τους νέους να 'ωριμάσουν' και να 'προοδεύσουν'?

Όπως είπα, δεν είναι ο ιδανικός αλλά δεν είναι και κολάσιμος. Και ναι μπορούν.

Εσύ τα συζητάς όλα γύρω από ένα τραπέζι χαμηλόφωνα, τεκμηριωμένα με μια κούπα βαλεριάνα στο χέρι;

Τα περί της πολυφορεμένης (και ακριβώς λόγω αυτού έχει χάσει την πραγματική έννοιά της) λεκτικής βίας, τα ακούω τόσο βερεσέ........

edit: ας μην προεξοφλούμε συναισθήματα (και δίκιο) κρίνοντας αποκλειστικά βάσει 'ρόλου' στις σχέσεις (και ο πιτσιρικάς μπορεί κάλλιστα να 'νοιάζεται').

Πως ακριβώς ; Οι περιγραφές της μάνας που δεν αντικρούστηκαν αλλά και η συμπεριφορά του πιτσιρικά (η ζωή μου όλη στο Youtube) δείχνουν αυτό.

Αν νοιάζεται να αντιδράσει.

Και να είναι έτοιμος και για τις συνέπειες

Γιατί ΟΛΑ έχουν συνέπειες

Αυτά.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 98
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Να συμφωνήσουμε, εαν μου πεις πώς κάνεις την διάκριση ανάμεσα στα δύο. Δώσε μου ορισμούς, με άλλα λόγια, και συνεννοούμαι ευχαρίστως :)

Απαντάς με τρόπο όμως Νίκο, που σημαίνει ότι καταρχήν δεν δέχεσαι τη διάκριση.

Αν την δεχόσουν , δε θα χρειαζόταν ο ορισμός μου για να στην κάνει σαφή, μιας και είναι προαπαιτούμενο ότι την κατέχεις (τη διάκριση) για να τη δεχθείς.

Θα έμπαινα σε "χωράφια"  όχι δικά μου αν προέβαινα Εγώ σε ορισμό (και εξ ορισμού δεν θα τον δεχόσουν από εμένα, αντιτάσσοντάς με το επιχείρημα του μη ειδικού- και θα είχες και δίκαιο) .

Παρ’ όλα αυτά, έχοντας λόγω δουλειάς έρθει σε επαφή με το θέμα…..(αρκετά περιστατικά  «ακούσιας νοσηλείας» κατά τον Ν. 2071/92 – η ως λόγος άρσης καταλογισμού σε Ποινικές υποθέσεις) , είχα την τύχη να γνωρίσω πολλούς ψυχιάτρους και να μου δώσουν τα φώτα τους.

Επίσης λόγω δουλειάς έχω έρθει σε επαφή και με ψυχολόγους (σε επίπεδο κυρίως συμβούλων γάμων σε περιπτώσεις επικείμενων διαζυγίων).

Αν τέλος το νόημα της ερώτησής σου είναι πως εγώ συμπεραίνω ότι η περίπτωση του νέου έιναι «ψυχολογική» και όχι «ψυχιατρική», έχοντας ως δεδομένο ότι

1ον Δεν είμαι ειδικός και

2ον Το δείγμα που έχουμε είναι ελάχιστο, ναι δεν διαφωνούμε.

Αλλά εγώ με αφορμή αυτή την περίπτωση μίλησα γενικά.

Και το ξαναλέω, ότι ναι τα εγνωσμένα από ειδικούς «ψυχολογικά προβλήματα» τα θεωρώ πολυτέλειες.

Τα εγνωσμένα από ειδικούς «ψυχιατρικά προβλήματα» τα θεωρώ ασθένειες.

Είχα έναν φίλο που αυτοκτόνησε έχοντας ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία κανένας δεν προσέγγισε με την σοβαρότητα που έπρεπε. Πολυτέλεια?

(φυσικά και γνωρίζω την διάκριση, έχω προσωπικά ασχοληθεί πέραν της κουβέντας με το αντικείμενο: αλλού ήταν η ένστασή μου)

• Moderator

Είχα έναν φίλο που αυτοκτόνησε έχοντας ψυχολογικά προβλήματα, τα οποία κανένας δεν προσέγγισε με την σοβαρότητα που έπρεπε. Πολυτέλεια?

Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα σε ένα τέτοιο λυπηρό ζήτημα και μάλιστα φίλου σου.

(φυσικά και γνωρίζω την διάκριση, έχω προσωπικά ασχοληθεί πέραν της κουβέντας με το αντικείμενο: αλλού ήταν η ένστασή μου)

Τότε γιατί μου κάνεις τη ζωή δύσκολη και με βάζεις να γράφω; ;D ;D

• Guru

γενικως παιδια στην αμερικη δεν παιζει σχεδον ποτε το να εισαι τριαντα και να μενεις με γονεις χωρις να δουλευεις, η το αγοραζουμε ακριβα μηχανηματα στα παιδια χωρις λογο κτλ. οποτε μη θεωρειτε δεδομενο οτι συμβαινει κατι απο τα παραπανω εδω..

..μαλλον τα χει παρει η μαμα απο τις εντασεις και λεει οτι ναναι.. για αμερικανους παλι καλα ;D

μου θυμισε ενα φιλο στα παλια που του πεταξαν την ibanez απο τον τριτο.. 8)

Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα σε ένα τέτοιο λυπηρό ζήτημα και μάλιστα φίλου σου.

δεν το έγραψα για να μην σχολιάσεις, αλλά για να σου δείξω απλώς ότι ο χαρακτηρισμός σου για τα ψυχολογικά προβλήματα είναι κομματάκι άστοχος (εκτος εαν και σε αυτήν την περίπτωση τα θεωρείς πολυτέλεια, οπότε προσπέρασε το υπόλοιπο ποστ :) ). Επίσης ανέφερα ότι γνωρίζω την διάκριση για τον απλούστατο λόγο ότι αρκετοί από εμάς βρισκόμαστε συχνά σε σύγχυση σχετικά με το τι αποτελεί ψυχολογικό πρόβλημα, τι 'κακομαθημενιά' και τί 'εφηβική ανησυχία' και αντί να έχουμε λίγη παραπάνω εμπιστοσύνη στους σχετικούς ειδικούς , παίρνουμε τα ρίσκα μας και κάποιες φορές (μοιραία) πέφτουμε έξω, με οδυνηρές συνέπειες. Με άλλα λόγια, πότε έγινε η κατάθλιψη ενός νέου πρόβλημα? Την στιγμή που προέβη στο διάβημα ή μήπως ήταν νωρίτερα και κάποιος το υποτίμησε (ή το όρισε λάθος)?

Δεν περιμένω απάντηση σε αυτά, άλλωστε δεν είναι ποτέ εύκολο/ξεκάθαρο. Απλώς καλό είναι να κρατάμε και μια πισινή, που και που :).

Αν μου επιτρέπετε:

Δεν υπάρχουν ψυχιατρικά προβλήματα εκτός κι αν εννοούμε τα προβλήματα των ψυχιάτρων. Υπάρχουν ψυχικά ή/και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία μπορεί να χρήζουν της βοήθειας ενός ψυχιάτρου ή ενός ψυχολόγου.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στους δύο είναι ότι ο ψυχίατρος είναι ιατρός (έχει τελειώσει ιατρική, έχει κάνει ειδικότητα σε νοσοκομείο κλπ. κλπ.) ενώ ο ψυχολόγος δεν είναι ιατρός.

Ενωμοτάρχης

• Moderator

Αν μου επιτρέπετε:

Δεν υπάρχουν ψυχιατρικά προβλήματα εκτός κι αν εννοούμε τα προβλήματα των ψυχιάτρων. Υπάρχουν ψυχικά ή/και ψυχολογικά προβλήματα τα οποία μπορεί να χρήζουν της βοήθειας ενός ψυχιάτρου ή ενός ψυχολόγου.

Ανοίγεις μεγάλη και ενδιαφέρουσα "γραμματική" συζήτηση  ;D ;D ;D ;D

Ανοίγεις μεγάλη και ενδιαφέρουσα "γραμματική" συζήτηση  ;D ;D ;D ;D

Δεν είναι syntactics αλλά semantics.

Και ο Σπύρος γνωρίζει.  ;)

Αλλά νοιώθω ότι χάσαμε την ουσία.

Γουατέβα και τεσπά που θα λεγε και κάποιος που "νοιάζεται".

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου