Προς το περιεχόμενο

Led Zeppelin. Πόσο αυθεντικοί ήταν;

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Προσωπικά δεν θα έγραφα τίποτα αν το θρεντ είχε έναν τίτλο του στυλ "Οι δανεισμοί (ή και κλεψιές αν κάποιος έχει τέτοια γνώμη) των Ζέπελιν". Είχε όμως γενικό τίτλο με το όνομα της μπάντας, και από κει και πέρα η πλειονότητα των σχολίων ήταν μειωτική (έως απαξιωτική). Κάπου εκεί σκέφτηκα ότι αν ένα 15χρονο που έχει μεγαλώσει με Nickelback ξέρω γω μπει και τα διαβάσει, είναι πιθανό να επηρεαστεί από αυτά που γράφονται και να νομίζει ότι έπρεπε να λέγονται Theft Zeppelin... Για αυτό και μόνο έγραψα και γω τη γνώμη μου στο θέμα, για να ισορροπήσει λίγο προς τη μέση το όλο πράγμα.

Συν τις άλλοις, είναι λίγο περίεργο το γεγονός ότι στο νόιζ υπάρχουν 3-4 μεγάλοι καλλιτέχνες για τους οποίους έχουν γραφτεί τόνοι ποσταρισμάτων για το μεγαλείο τους, ενω με κάποιους αντίστοιχα μεγάλους ή και μεγαλύτερους δεν γράφεται τίποτα, την ίδια στιγμή που νιώθει ο καθένας άνετα με το να υποβιβάζει την αξία τους στο χαλαρό (πχ αν κάποιος έλεγε μια κακή κουβέντα για έναν Γκίλμουρ, για τους U2 κλπ θα έπεφταν διάφοροι της πιάτσας του φόρουμ να του "την πέσουν" κομψά ή και όχι τόσο κομψά αν χρειαζόταν). Για να μην μακρυγορώ, προσωπικά βγάζω αλλεργία με φαινόμενα σαν αυτά όπου διάσημα μέλη κάποιων φόρουμ, και μικρές κλίκες αυτών, επηρεάζουν ιδεολογικά (άθελά τους ενδεχομένως, δεν ισχυρίζομαι ότι υπάρχει κάποια πρόθεση) με το έντονο ή ιδιαίτερο γράψιμό τους... και ιδιαίτερα τους μικρότερους και μη διαμορφωμένους αναγνώστες των φόρουμ αυτών. Αυτό ακριβώς πιστεύω είναι και μια ευρέως διαδεδομένη ασθένεια του νόιζ. Φυσικά δεν είναι κάτι που το παίρνω ιδιαίτερα σοβαρά, αλλά μια στις τόσες κάτι μέσα μου με κάνει να το σχολιάσω (σαν αντιδραστικό στοιχείο που όπως φαίνεται είμαι)... αυτά.

Σωστοοοοος

noiz.gr το μονο φορουμ που σου βγαζουν τραγουδισταρα τον Justin bieber και υπερτιμημενους τους led zeppelin  8) 8)

Καλο, γελασα.

Posts deleted. Να ξεκαθαρίσω για άλλη μια φορά πως το noiz δεν προσφέρεται για κανενός είδους keyboard bravery, είτε πρόκειται για "παλιά μέλη" είτε για καινούργια. Ευχαριστω και καοπακα σε ολους.

ναι καλα οπως τα λες.

Kρατάει κανείς σκορ;

χαχαχα

Οταν ομως αρχισε να κοπαζει η τρικυμια και ηρεμησε η θαλασσα,τοτε ειδα εναν ουρανο γεματο χρωματα...

Αυτο ειναι οι Zeppelin.

(Τι λεω ο φουστης πασχαλιατικα...)

Δε με νοιαζει καθολου,μα καθολου,αν εκλεψαν αλλα ουτε και τα λαιβ τους.

Εχουν ηχογραφησει πραγματα που δε θα ηχογραφηθουν ποτε ξανα και προτιμω να θυμαμαι τη μυρωδια του βινυλιου που ολοκληρωνε καποιες μεταμεσονυχτιες ακροασεις με ακουστικα.

Εισαι ενα ποιημα. Καλα τα λες

Deep Purple

Τελος, αντε να τους δεις ζωντανα 2-3 φορες.

Ε οχι αυτο δεν το αντεχω. Τους ειδα 2 οχι και τριτη. Ελεος τα αυτακια μου.

1. Α ρε Νεστωρα τι εκανες (χωρις να το θες)

2. Κλασικη περιπτωση θρεντ που για αλλο λογο ξεκιναει και δεν ξερει κανεις που θα τελειωσει. Και να ηταν το μονο ή το τελευταιο....

3. Αλλαξτε το τιτλο απο την σελιδα 9 (νομιζω) και μετα και καντε τον σε deep purple φαση για να ξερουμε σε πιο κεφαλαιο ειμαστε

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 255
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Το μονο που μπορω να ονομασω καθαρο κλεψιμο ειναι το Black Night, κατι που το εχουν πει οι ιδιοι οι DP εδω και πολλα χρονια.Κατα τα αλλα, η συγκριση μεταξυ των Child In Time και Bombay Calling ειναι αστεια. Αν εσυ ακους το Child In Time και καταλαβαινεις οτι ειναι κλεψιμο του Bombay Calling, τι να πω?

Δεν μπορεις να ξεχωρισεις την "επιρροη" απο το "κλεψιμο".

Και μια και μου ανεφερες τους It's A Beautiful Day, παρε 2 κομματακια παρακατω για να δεις ποιος τελικα εκλεβε ποιον: :-X

Deep Purple - Wring That Neck (aka Hard Road, 1968)

It's a Beautiful Day - Don And Dewey (1970)

Και για τα Bombay Calling/Child in Time έχουν παραδεχτεί το "δανεισμό".

Και η "απάντηση" των I.A.B.D. στο Wring that Neck ήταν ένα αστείο μεταξύ των δύο γκρουπ που συνδέονταν με σχέσεις ...στοργής. Δεν έπεσαν μηνύσεις και δεν άνοιξε ρουθούνι. Φαίνεται πώς εκείνοι δεν έπαιρναν τα πράγματα τόσο σοβαρά όσο εμείς, μετά από 40-και χρόνια.    

Βρε Watefall, και εγώ έχω υπάρξει ντιπερπλο-ρέινμποου-γουάιτσνεϊκός (κι περιστασιακά ακόμα είμαι), αλλά δεν είναι καιρός να βγεις από τη λογική του οπαδού; Όπως είπε και ο Voyager, μεγάλα παιδιά είμαστε...

Something Wicked This Way Comes

μπαρδον για το ασχετο

με ενα πρεζονι ξαπλωμενο μπροστα.

αρρωστος ανθρωπος ηταν ο τυπος ,φιλε μου waterfall σαν μουσικος που εισαι και μορφωμενος ,λιγο ευαισθησια δεν βλαπτει!

φιλικα!!

μπαρδον για το ασχετο αρρωστος ανθρωπος ηταν ο τυπος ,φιλε μου waterfall σαν μουσικος που εισαι και μορφωμενος ,λιγο ευαισθησια δεν βλαπτει!

φιλικα!!

Το ξερω οτι ηταν αρρωστος ανθρωπος, απλα εγραψα την πρωτη λεξη που σκεφτηκα, και η πλειοψηφια του κοσμου χρησιμοποιει.

Αυτο χωρις ιχνος αναισθησιας απο μερους μου, πιστεψε με.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

"Ακου μερικες φορες ολη την studio δισκογραφια των DP. (18 αλμπουμς) Καπακι, ακου και δες (CD/Video) καμια 40-50ρια lives τους, απο διαφορες περιοδους τους ως και σημερα. Τελος, αντε να τους δεις ζωντανα 2-3 φορες."

Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, το θέμα είναι ποσοτικό/μαθηματικό;

Διότι, τότε, ορθά τα λες.

Αν, όμως, είναι θέμα γούστου, τότε ισχύει το "περί ορέξεως" και έχω την εντύπωση πως οι LZ είναι ένα σκαλί παραπάνω στο rock hall of fame από τους DP (Double Penet... εεε... Deep Purple...  :P ) στη συνείδηση του μέσου ακροατή (σε αυτό το σημείο, δεν εξετάζω το καλώς ή κακώς, απλά, αυτό πιστεύω ότι ισχύει  :-\ ).

Οχι το θεμα δεν ειναι ποσοτικο/μαθηματικο, το θεμα ειναι οτι οταν συγκρινεις 2 μπαντες καλο ειναι να τις εχεις ακουσει κι ολας. Μερικοι νομιζουν οτι με ενα Best Of εμαθαν την ιστορια της μπαντας, μιας μπαντας που περασαν 14 συνολικα μουσικοι και εγραψαν 18 αλμπουμς, απειρα (και διαφορετικα) official lives. Μια μπαντα που θελει αρκετο ψαξιμο για να εχει καποιος μια Α εικονα.

Edit: δεν με ενδιαφερει καθολου η "συνειδηση του μεσου ακροατη", και δεν ειναι το θεμα μας αυτο.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Οχι το θεμα δεν ειναι ποσοτικο/μαθηματικο, το θεμα ειναι οτι οταν συγκρινεις 2 μπαντες καλο ειναι να τις εχεις ακουσει κι ολας. Μερικοι νομιζουν οτι με ενα Best Of εμαθαν την ιστορια της μπαντας, μιας μπαντας που περασαν 14 συνολικα μουσικοι και εγραψαν 18 αλμπουμς, απειρα (και διαφορετικα) official lives. Μια μπαντα που θελει αρκετο ψαξιμο για να εχει καποιος μια Α εικονα.

Δηλαδή, εγώ, που δεν τρελαίνομαι κιόλας για classic rock καταστάσεις και έχω ακούσει μόνο τα best of και από τα δύο συγκροτήματα  και δε με ενδιαφέρει ούτε η ιστορία τους, ούτε ποιοι ήταν στο line up της κάθε περιόδου τους, ούτε τίποτα από αυτά και τελικά προτιμώ να ακούω LZ, κάνω κάτι λάθος;

εγω παντως θα προτιμουσα σαν μουσικος να ειχα βγαλει 10 καλους δισκους οι οποιοι να ειχαν πουλησει τα μαλιοκεφαλα τους

+1000

δεν με ενδιαφερει καθολου η "συνειδηση του μεσου ακροατη", και δεν ειναι το θεμα μας αυτο.

Κακώς, διότι ο μέσος ακροατής είναι αυτός που διαμορφώνει το μέγεθος ενός συγκροτήματος.

Τι να το κάνω, αν βγάζω, κατά τη γνώμη μου, μουσικάρες, που, όμως, δεν αρέσουν και δεν πουλάνε στο ευρύ κοινό;

Δηλαδή, εγώ, που δεν τρελαίνομαι κιόλας για classic rock καταστάσεις και έχω ακούσει μόνο τα best of και από τα δύο συγκροτήματα  και δε με ενδιαφέρει ούτε η ιστορία τους, ούτε ποιοι ήταν στο line up της κάθε περιόδου τους, ούτε τίποτα από αυτά και τελικά προτιμώ να ακούω LZ, κάνω κάτι λάθος;

Το "λαθος" ειναι οτι απλα με ενα Best Of δεν εχεις ακουσει Deep Purple, και μπορει να χανεις μουσικη που ισως σου αρεσει. Και φυσικα δεν μπορεις να κρινεις τις 2 αυτες μπαντες γιατι απλα δεν εχεις μια συνολικη εικονα.

Ενα Best Of μπορει να δωσει μια εικονα των LZ, αλλα σε καμια περιπτωση την εικονα των DP (εκτος κι αν αυτο το Best Of ειναι 10-12 CDs ;D)

Τι να το κάνω, αν βγάζω, κατά τη γνώμη μου, μουσικάρες, που, όμως, δεν αρέσουν και δεν πουλάνε στο ευρύ κοινό;

Μιλαμε για τους Deep Purple, που εχουν πουλησει ηδη πολλα εκατομυρια δισκων και συνεχιζουν ακομα να πουλανε και να γεμιζουν οποιοδηποτε μερος του κοσμου και να παιξουν, και αυτο το κανουν μεχρι σημερα με πανω απο 150 lives το χρονο.

Specs talks, M🐮🐮gs walks

και έχω την εντύπωση πως οι LZ είναι ένα σκαλί παραπάνω στο rock hall of fame από τους DP (Double Penet... εεε... Deep Purple...  :P ) στη συνείδηση του μέσου ακροατή (σε αυτό το σημείο, δεν εξετάζω το καλώς ή κακώς, απλά, αυτό πιστεύω ότι ισχύει  :-\ ).

Δεν νομιζω οτι ισχυει αυτο.Απλα υπαρχει ενα respect στους LZ οτι διαλυθηκαν οταν ακομα μεσουρανουσαν ενω οι D.P διασυρουν το ονομα τους απο live σε live!

Slow must go on....!!!!

Μιλαμε για τους Deep Purple, που εχουν πουλησει ηδη πολλα εκατομυρια δισκων και συνεχιζουν ακομα να πουλανε και να γεμιζουν οποιοδηποτε μερος του κοσμου και να παιξουν, και αυτο το κανουν μεχρι σημερα με πανω απο 150 lives το χρονο.

Το σχόλιό μου σαφώς και δεν αφορούσε τους DP, αλλά τη δική σου "απαξίωση" στο μέσο ακροατή.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου