noe13 Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Εγω ξερω οτι αναμεσα μας κρυβεται ενας τεραστιος μουσικος και ολοι οφειλουμε σεβασμο...η αληθεια κρυβεται εκει εξω!!! :-X Slow must go on....!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mr_davidoff Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Εγω ξερω οτι αναμεσα μας κρυβεται ενας τεραστιος μουσικος και ολοι οφειλουμε σεβασμο...η αληθεια κρυβεται εκει εξω!!! :-X με κανεις και κοκκινιζω αλλα και εγω ενας κανονικος ανθρωπος σαν ολους σας ειμαι :P Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
hot_sauce Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 με κανεις και κοκκινιζω αλλα και εγω ενας κανονικος ανθρωπος σαν ολους σας ειμαι :P :P Εγω ξερω οτι αναμεσα μας κρυβεται ενας τεραστιος μουσικος και ολοι οφειλουμε σεβασμο...η αληθεια κρυβεται εκει εξω!!! :-X μόλντερ? :o Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Voyager... Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 @ Waterfall-K : Γιατί τόσο μένος ρε Waterfall-K ?... Τα όσια και τα ιερά της φυλής, σου πρόσβαλα η’ το δόγμα της εκκλησίας?... Για χαλάρωσε λίγο και χαλιναγώγησε τα νευράκια σου και τον λόγο σου ώστε να μιλάς φιλικά και κόσμια, γιατί διαβλέπω ότι και αυτό το θέμα θα καταλήξει –αδίκως- στην Παιδική Χαρά… Κουβέντα κάνουμε στο χαλαρό επίπεδο μουσικών που γουστάρουν και τα δυο συγκροτήματα και –πιστεύω- ότι έχουμε αφήσει πια -στην ηλικία μας…- έξω τον φανατισμό και το οπαδιλίκι… Για να μην «παίζουμε» με τις έννοιες, όταν «παρουσιάζεις» -προς ευρεία εμπορική χρήση- κάτι που δεν είναι δικό σου ως δικό σου, τότε στο επίπεδο του ηθικού δικαίου αυτό ορίζεται ως «κλέψιμο» ανεξαρτήτως της έκτατε νομικής εκδίκασης της καταγγελίας του/της ενάγων / ενάγουσας. Δηλ. Αν «εγώ» (υποθετικό πλάνο…) «κλέψω» από «εσένα» ένα μουσικό μοτίβο, μια μουσική φράση, μια ολόκληρη μουσική μελωδία, ένα μουσικό έργο και το παρουσιάσω ως δικό μου, αυτό με καθιστά στο επίπεδο του ηθικού δικαίου ως «κλέφτη», ασχέτως αν «εσύ» μπορείς να αντιληφτείς την «υπεξαίρεση» που σου έκανα η’ όχι, καταγγείλεις το γεγονός αυτό η’ όχι, μπορείς να ασκήσεις ποινική δίωξη εναντίων μου η’ όχι, λάβεις την θέση του ενάγοντα στην δίκη η’ όχι… Και όπως εύλογα και ευνόητα και εγώ και ο Περικλής γράψαμε, όλοι αυτοί και ο κάθε ένας τους στο μέτρο του δυνατού, άλλος λίγο και άλλος περισσότερο έχουν κλέψει… Sad but true αλλά αυτήν είναι η αλήθεια και ο κάθε ένας –προσωπικά- γνωρίζει το τι έχει αυτός κάνει, είτε παραδεχόμενος αυτό δημόσια, είτε και όχι… Δεν ήμουν η’ δεν είμαι ο νομικός σύμβουλος των Led Zeppelin και πιστεύω ότι δεν έχουν ανάγκη των υπηρεσιών μου, αλλιώς θα το ήξερα και θα αμειβόμουν αναλόγως ως προς αυτές… Οπότε δεν έχω καμία ανάγκη να "να δικαιολογήσω τα "αδικαιολόγητα" των LZ –και- βρήκα λάθος τρόπο." Και όσο και αν σε ενοχλεί η’ όχι πιστεύω ότι οι χρονολογίες και οι πληροφορίες που διαβάζεις (όπως και όλοι οι έτεροι αναγνώστες…) στο πρωταρχικό μου post, μπορούν να σου είναι κατανοητές, εκτός και αν εσύ δεν μπορείς αυτές να τις κατανοήσεις… Οπότε δεν μπορώ –προσωπικά- να κάνω κάτι έτερο ως προς αυτό… Αν θα μου επιτρεπόταν να κάνω χιούμορ στο θέμα της σύγκρισης It's A Beautiful Day - Bombay Calling It's A Beautiful Day - Bombay Calling recorded in 1967 Deep Purple - Child in Time HD 1970 ( UK TV show ) full version Deep Purple - Child in Time HD 1970 ( UK TV show ) full version Θα έλεγα ότι και η τραγουδίστρια των It's A Beautiful Day κάτι θα υφάρπαξε και αυτή από τον Jon Lord… Πιθανολογώ ότι θα ήταν τίμια η «τράμπα»… 4 δίσκοι των Deep Purple μου είναι αρκετοί για να τους εκτιμήσω σαν ένα από τα κορυφαία Hard Rock συγκροτήματα, αλλά «κολλημένο» fun-boy με όλην την Studio δισκογραφία και όλα τα live τους… Sorry, αλλά δεν θα μπορέσω να γίνω… Τους είχα δει στην Λεωφόρο το 1991… Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gregg Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Δε με νοιαζει καθολου,μα καθολου,αν εκλεψαν αλλα ουτε και τα λαιβ τους. Εχουν ηχογραφησει πραγματα που δε θα ηχογραφηθουν ποτε ξανα... +1 :) just changed avatar :p Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Το "οι μέτριοι αντιγράφουν, οι καλοί κλέβουν" το έχω ακούσει από μπλουζίστα αμερικανό, δεν είμαι βέβαιος αν το είχε πει ο Χατζιδάκις. Αλλά συμφωνώ. Γενικά η αυθεντικότητα δεν ορίζεται από το ποιος δημιούργησε το υλικό που πήρες αλλά από το πόση προσωπικότητα διαθέτεις εσύ που το αναπαράγεις. Δεν πα να πήραν 2,3 ή 5 θέματα από αλλού; Ο τρόπος που τα παραδώσαν μετά τη "μεταποίηση" ήταν απολύτως ιδιαίτερος και δικός τους. Κανείς άλλος δεν μπορούσε να κάνει αυτό που έκαναν. Προτιμώ κάποιον που θα κλέψει ένα άκουσμα από αγάπη προς αυτό, και θα ταυτιστεί τόσο πολύ με αυτό ώστε θα το κάνει δικό του και θα βάλει λίγο και από τον εαυτό του μέσα, από κάποιον που θα δημιουργήσει κάτι νότα προς νότα δικό του, αλλά βαρετό, αδιάφορο και απρόσωπο. Ο πρώτος θα έχει δουλέψει (και θα δώσει κάτι εντέλει αυθεντικό και πρωτότυπο) ενώ ο δεύτερος θα έχει έντιμα τεμπελιάσει, καλλιτεχνικά μιλώντας. Και η τεμπελιά στις τέχνες είναι μεγάλο ελάττωμα. Και μπάντα διασκευών να ήταν οι Ζέπελιν, πάλι θα ακουγόντουσαν σαν Ζέπελιν, και σαν τίποτε άλλο. Αυτό είναι ο ορισμός της αυθεντικότητας. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Και μπάντα διασκευών να ήταν οι Ζέπελιν, πάλι θα ακουγόντουσαν σαν Ζέπελιν, και σαν τίποτε άλλο. Αυτό είναι ο ορισμός της αυθεντικότητας. Μη τους λυπάσαι: πες τους και το πρέπον : "και μουσικοί του PC να ήταν, πάλι θα ακουγόντουσαν σαν Ζέπελιν". Και θύμησέ μου να σε κεράσω μία μπύρα. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Αν μου επιτρέπει ο trolley, θα κάνω παράθεση μιας τοποθέτησής του από άλλο θέμα, που με εκφράζει απόλυτα και πιστεύω πως ταιριάζει γάντι και εδώ. Απλά, αντί για τη λέξη "αφομοίωση" βάλτε τη λέξη "αναγνώριση" : Ακριβώς... και αφομοίωση δεν σημαίνει "αφομοίωση από τους μουσικούς του νοιζ", αλλά "αφομοίωση από τον ευρύτερο πληθυσμό". Οι πονηροί εδώ μέσα, το.. γύρισαν και νομίζουν ότι μιλάμε για τους μουσικούς και τους κολλητούς τους. https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Ριχάρδος Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Απριλίου 2012 Ρε παιδιά κανείς δεν έχει γράψει ακόμα ότι ο Blackmore διασκεύασε την 9η (συγκεκριμένα το "ωδή στη χαρά") κι όχι την 5η; Όσο για το smoke on the water, o ίδιος ο Richie έχει πει ότι έχει αντιστρέψει τις νότες από το βασικό θέμα της 5ης. Όσο για τα όσα έχουν ειπωθεί,λατρεύω τους purple και εκτιμώ φοβερά τους ζέπελιν, αλλά ρε παιδιά, γράφτηκαν φοβερές υπερβολές ενθεν κακείθεν... @pericles Φίλε μου καλά κάνεις και είσαι χρόνια ενεργός μουσικός, θα ήθελα πολύ να ακούσω κάτι από τη δουλειά σου. Αλλά αυτό το ύφος "αν δεν είσαι επαγγελματίας μουσικός δε δικαιούσαι να ομιλείς" είναι πολύ άστοχο. Η μουσική είναι πάνω από όλα τέχνη και φτιάχνεται ανά τους αιώνες για τον μέσο όρο (που περιλαμβάνει και τον άμπαλο bedroom player). Δικαίωμα κριτικής έχει ο καθένας στη μουσική πως να το κάνουμε. https://www.facebook.com/EODofficial Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sakis_Gallo Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2012 Share Δημοσιευμένο 16 Απριλίου 2012 καποτε εγραφε πανω στο νοιζ ενα κειμενακι που ελεγε οτι "το forum το διαβαζουν....." αφεντικο βγαλε το καλο πασχα και ξαναβγαλτο ισως καποιοι να σταματουσαν(αλλα αδυνατο) επισης μια προσωπικη μας αποψη/εκτιμιση δεν σημαινει οτι ειναι και παγκοσμια αληθεια την οποια ολοι πρεπει αποδεχτουμε. εγω παντως θα προτιμουσα σαν μουσικος να ειχα βγαλει 10 καλους δισκους οι οποιοι να ειχαν πουλησει τα μαλιοκεφαλα τους παρα 18 απο τους οποιους οι 8 σιγουρα θα ειναι κατω του μετριου και να πουλαω στην Γερμανια. A musician who is travelling with the old blues while searching the psychedelic groovie sounds of the 60's with his guitar. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση