Προς το περιεχόμενο

Led Zeppelin. Πόσο αυθεντικοί ήταν;

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 255
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

...απλα ενας επαγγελματιας αλλοιως τα βλεπει τωρα και αλλοιως τα εβλεπε πριν 25 -30 χρονια .ΕΙΠΑΜΕ αλλα χρονια ,αλλα κολπα αλλαματια αλλα αυτια.

Αν ορισμενοι μπορουν και τους βλεπουν/ακουν  ακομα το ιδιο εμενα δεν μου πεφτει λογος .

.

Ειμαι κι εγω επαγγελματιας, live αλλα και recording.

Πιστευω οτι τα αυτια μου εχουν βελτιωθει τα τελευταια 30 χρονια και μπορω να πω οτι τωρα τους εκτιμω πολυ περισσοτερο απο τοτε.

Mε προβληματιζεις

Μηπως κουφαθηκα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν λεω αυτο και δεν μπορω να το εξηγησω καλυτερα γαμωτο μου.

θΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙα ΦΟΡΑ: H εκτιμηση μου δεν εχει αλλαξει απεναντι στους ζεπ αλλα αν τους εβλεπα στο 100 πριν 30 χρονια που ηξερα το 30% απο αυτα που ξερω σημερα (οχι μονο τεχνικα αλλα και αλλες παραμετροι υπεισερχονται ) σημερα τους βλεπω χαμηλοτερα και ειναι φυσικο κατ'εμενα .Αρα δεν κουφαθηκε 8)ς απλα η ολη διαμαχη εγινε πιο πολυ για τον page που στα live κανει λαθη και γενικα ειναι φευγατος (σχεδον παντα ) στους δισκους τα πηγαινε καλυτερα.Σε πολλους αρεσει αυτο το χυμα στυλ σε εμενα οχι.Αλλα οταν ειμαστε πιτσιρικαδες δεν ξεραμε και live δεν τους ειχαμε δει ::) οταν τους ειδα στο video ειχα ωριμασει αλλα και παλι η μαγεια μιας τετοιας συναυλιας δεν περναει ευκολα.Ελπιζω στα videos που ανεβασα απο συναυλιες του να παρατηρησες τα φαλτσοπατηματα του κιθαριστα (τωρα καποιος ειχε πει μες το πιωμα ηταν

τι περιμενες -εσυ το ειχες πει ;) Ναι μεν αλλα οσες φορες εχω παιξει πιωμενος ημουν αστα να πανε .Πρεπει να εισαι στην τσιτα οταν παιζεις σε τοσο κοσμο και εισαι και επαγγελματιας .Ελπιζω να με πιασες . ;D

@ pericles :

Φίλτατε Περικλή δεν είχα και δεν έχω και ούτε τρέφω καμία προκατάληψη υπέρ των  Led Zeppelin η’ των  Deep Purple αφού και τα δυο –αυτά- συγκροτήματα μου είναι αρεστά και πολύ επιθυμητά.

Συμφωνούμε –θέλω να πιστεύω- στο ότι όλοι. -άλλος λίγο και άλλος περισσότερο…- έχουν «επηρεαστεί» από κάτι έτερο τους, καθώς παρθενογένεση  στην τέχνη και στην επιστήμη δεν υπάρχει…

Και όπως είπε και ο Μάνος Χατζιδάκις:

«Οι κακοί αντιγράφουν, οι ταλαντούχοι “κλέβουν”»

Εννοώντας ότι στους ατάλαντους φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού η αντιγραφή τους. Ενώ οι ταλαντούχοι μπορούν να υποκλέψουν την τεχνοτροπία, την αισθητική  η’ οτιδήποτε άλλο χωρίς αυτό να γίνεται εύκολα αντιληπτό στο ευρύ κοινό…

Στο

Astrud Gilberto - Maria Quiet

Astrud Gilberto - Maria Quiet

είναι λογικό να μην ακούς την επανάληψη του αρχικού μοτίβου καθ’ ότι η  Αstrud Gilberto ήταν jazz-ιστρια, οπότε αυτό που την ενδιέφερε ήταν ο ένθεν jazz αυτοσχεδιασμός…

Δεν είμαι νομικός ώστε να σου απαντήσω βάση των νόμων περί δικαιωμάτων, αν η χρήση του αρχικού μοτίβου είναι νομότυπη η’ όχι, αλλά πρέπει να παραδεχτούμε –βάση του ηθικού δικαίου-  ότι και ο Jon Lord ήταν έναν από τους καλύτερους πληκτράδες που έχουν περάσει στην rock σκηνή αλλά υπήρξε και ως ένας ταλαντούχος υφαρπαγέας όπως αντίστοιχα του ήταν και ο Jimmy Page…

Αυτά τα λίγα προς το παρών και πάντα φιλικά.

Είθισται ως απάντηση, η αντευχή:

Αληθώς Ανέστη.

Αλλά δεν μπορούμε να είμαστε για αυτό απόλυτα σίγουροι…

@Voyager, πρεπει να μαθεις να ξεχωριζεις την εννοια των λεξεων επιρροη / cover / κλεψιμο.

Αν θες να δικαιολογησεις τα αδικαιολογητα των LZ, βρηκες λαθος τροπο. Τι θες να πεις τωρα? Οτι οι Deep Purple ηταν και αυτοι κλεφτες? Αυτο μονο σαν (κακο) ανεκδοτο μπορω να το δω.

Τα παραδειγματα σου ειναι ασχετα. Το μονο που μπορω να ονομασω καθαρο κλεψιμο ειναι το Black Night, κατι που το εχουν πει οι ιδιοι οι DP εδω και πολλα χρονια. Κατα τα αλλα, η συγκριση μεταξυ των Child In Time και Bombay Calling ειναι αστεια. Αν εσυ ακους το Child In Time και καταλαβαινεις οτι ειναι κλεψιμο του Bombay Calling, τι να πω?

Δεν μπορεις να ξεχωρισεις την "επιρροη" απο το "κλεψιμο".

Και μια και μου ανεφερες τους It's A Beautiful Day, παρε 2 κομματακια παρακατω για να δεις ποιος τελικα εκλεβε ποιον: :-X

Deep Purple - Wring That Neck (aka Hard Road, 1968)

It's a Beautiful Day - Don And Dewey (1970)

Ο Jon Lord δεν ηταν ενας "ταλαντούχος υφαρπαγέας", τετοια "κουλα" μπορει να γραψει μονο ενας που δεν εχει ακουσει ουτε ενα αλμπουμ του.

Οποιαδηποτε εξισωση των DP με τους LZ σε επιπεδο κλεψιματος ειναι αστεια επισης.

Επισης, οποιαδηποτε εξισωση των DP με τους LZ σε επιπεδο συνθεσεων, μουσικων δυνατοτητων, live εμφανίσεων, διαρκεια καριερας και και και... ειναι απλα για γελια.

Συμβουλη:

Ακου μερικες φορες ολη την studio δισκογραφια των DP. (18 αλμπουμς)

Μη μου πεις οτι το εχεις κανει, δεν γινεσαι πιστευτος.

Καπακι, ακου και δες (CD/Video) καμια 40-50ρια lives τους, απο διαφορες περιοδους τους ως και σημερα.

Τελος, αντε να τους δεις ζωντανα 2-3 φορες.

Και μετα αν θες, ανοιξε ποστ DP vs LZ, ετσι για να πουμε και κανενα αστειο να περασει η ωρα... ;D ;D ;D

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Επισης, οποιαδηποτε εξισωση των DP με τους LZ σε επιπεδο συνθεσεων, μουσικων δυνατοτητων, live εμφανίσεων, διαρκεια καριερας και και και... ειναι απλα για γελια.

Οδηγεί, λέει, η ξανθιά στην Εθνική, και ακούει  στο ράδιο "πανζουρλισμός στην Εθνική οδό, ένα ΙΧ οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα!"

Και μονολογεί "τι ένα, όλα στο αντίθετο οδηγούνε που να πάρει!!!  >:( "

Ετσι! Χωσε ρε Περικλη να ακουσουμε τους αρχοντες! ;D ;D

@Gdevelek: Καλο αλλα παλιο. Τωρα, στο θεμα μας, εχεις να μας πεις κατι σοβαρο ή να το ριξουμε στα ανεκδοτα? :-X

Specs talks, M🐮🐮gs walks

Ακου μερικες φορες ολη την studio δισκογραφια των DP. (18 αλμπουμς)

Μη μου πεις οτι το εχεις κανει, δεν γινεσαι πιστευτος.

Καπακι, ακου και δες (CD/Video) καμια 40-50ρια lives τους, απο διαφορες περιοδους τους ως και σημερα.

Τελος, αντε να τους δεις ζωντανα 2-3 φορες.

Και μετα αν θες, ανοιξε ποστ DP vs LZ, ετσι για να πουμε και κανενα αστειο να περασει η ωρα... ;D ;D ;D

Τραγικά επιχειρήματα.

Φαντάσου Waterfall-K σε τριάντα χρόνια από σήμερα, όπου ΚΑΝΕΙΣ δε θα έχει κάνει όλα αυτά που περιγράφεις σαν προϋποθέσεις για να αποτιμηθεί η προσφορά των Deep Purple... εκεί πια θα είσαι... βασιληάς.

Θα μπορούσα να γράψω πολλά (διότι έχω ακούσει όλα τα άλμπουμ τους, παρέα με τα ανεπίσημα), αλλά θα περιοριστώ να εξάρω την προσφορά του gdevelek στο thread, ο οποίος προσπάθησε ο άνθρωπος να δώσει ένα σοβαρό τόνο ανάμεσα στις οπαδικές βλακείες που γράφτηκαν, αλλά μάλλον δεν θέλετε να ακούσετε.

Mea Culpa

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου