neeq Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2012 Καλησπέρα. Αυτό τον καιρό μου ανατέθηκε η κριτική επιμέλεια μερικών κειμένων παλαιάς ευρωπαϊκής μουσικής, κυρίως της εποχής του Μπαρόκ. Δουλεύω προς το παρόν με το Musescore αλλά έχω πρόσβαση και σε Finalle. Αυτό που θα χρειαστώ σίγουρα αργότερα, είναι το εξής: Συνήθως στις κριτικές εκδόσεις, υπάρχει ένα μικρό πενταγραμμάκι, πριν την αρχή του κομματιού, όπου αναφέρεται το κλειδί, ο οπλισμός, το μέτρο και η 1η νότα της (πιο) "αυθεντικής" πηγής, σε περίπτωση που ο επιμελητής αλλάξει κάτι για να είναι πιο ευανάγνωστο. Η ερώτηση μου είναι οι εξής 3... Α) Ποια είναι η ορολογία που χρησιμοποιούμε για αυτό το πενταγραμμάκι? Αχνά θυμάμαι να το αποκαλούν κάπως σαν "κιαβέτι" (πληθ.) Β) Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το κάνει στο Musescore, κι ας μην ξέρει πως το λένε? Γ) Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να το κάνει στο Finalle, κι ας μην ξέρει πως το λένε? Τουλάχιστον πως το αναφέρει το συγκεκριμένο πρόγραμμα? Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru Nikolas Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2012 Guru Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2012 Αν μου δείξεις πως φαινεται, είμαι σίγουρος ότι μπορώ να στο κάνω στο Finale... Home - Editions Musica Ferrum Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
neeq Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 20 Μαρτίου 2012 Δεν εχω κάποιο τέτοιο βιβλίο εδώ στο σπιτι, και επειδή δε θυμάμαι πως λέγεται, δε μπορώ να αναζητήσω και κάποια εικόνα στο ίντερνετ. Και ευχαριστώ πολύ για την προσφορά :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση