Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Παιδιά γιατί δεν γράφετε τα ποστς/απόψεις πάνω στην πειρατεία στο άλλο θρεντ; Το παρόν ασχολείται με κάτι διαφορετικό. Είναι οφτόπικ και άστοχο να κάνετε τη συζήτηση σε δυο ή περισσότερα μέτωπα με thread hijacking. Eγώ κοιτώ το παρόν θρεντ μόνο σχετικά με τον τίτλο του και το περιεχόμενό του. Αν θελήσω να ξαναγράψω τις απόψεις μου, θα πάω στο παραδίπλα.

(Και Περικλή ναι, καλό είναι να διαβάζεις τα θρεντ στα οποία... συμμετέχεις. Είναι σαν να κλείνεις τα αυτιά σου αρθρώνοντας ένα μονόλογο και αδιαφορώντας για τους συνομιλητές σου.)

Αν διαβασεις το παραπανω post του nikola κατι λεει μεσα για τα πνευματικα δικαωματα .Εκτος και καταλαβα λαθος .

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 198
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Νικο δεν ειναι  τα πραγματα οπως τα περιγραφουν (εχω προσωπικη εμπειρια μιας και ειμαι αντιπροσωπος Ιταλικων ,Γερμανικων & Ισπανικων εταιρειων ) τα ξερω αν οχι απο πρωτο χερι αλλα απο δευτερο σιγουρα και οι ανθρωποι που συνεργαζομαι ειναι σοβαροι (το Μαιο μαλιστα θα ειμαι μαζι τους -πρωτα ο θεος -στο Ντυσελντορφ στη μεγαλυτερη εκθεση εκτυπωσης & packaging

παγκοσμιως ) Δεν ειναι μακρυα αυτο που προειπα περιμενε και θα δεις ...δυστυχως Εμαλακισθημεν οι ''Ευρωπαιοι''.Οσο για μας (τους Ελληνες ) τις ξερεις τις αποψεις μου νομιζω.

Μα δεν τα περιγραφω εγω... ;D...τα νουμερα και οι αριθμοι τα περιγραφουν...αυτο που,οντως αποτελει μεταφυσικη εννοια για την πλειοψηφια των..ντοπιων... ;D,που οι ξενοι ονομαζουν.."facts"....

Αλλα δεν ειναι ο χωρος και το thread για να συζητησουμε την κατασταση την βιομηχανιας της ΕΕ....

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Αγαπητοί Νικόλα και Παναγιώτη (αν θυμαμαι καλά).

Επαρεξηγήθην, και ζητώ συγγνώμη αν δεν εκφραστηκα σωστά...

Το κυριως περιεχόμενο του ποστ μου δεν ήταν ούτε το ηθικό, ούτε το οικονομικό κομμάτι της πειρατειας.

Απλά επεσήμανα πως ο τρόπος αντίδρασης είναι λάθος.

Και αυτό, γιατί ακριβώς, δεν απαντάς "βίαια" σε κάποιον που έχει όλα τα μέσα και την ευκολία να συνεχίσει να σε ζημιώνει...Του δίνεις να καταλάβει γιατί δεν πρέπει να το κάνει...

Και όχι με οικονομικούς όρους.

Εγω κυριοι σας καταλαβαίνω, άλλοι δε σας καταλαβαίνουν, και απλά σας λέω ότι τους αντιμετωπίζετε (-ουμε) με λάθος τρόπο.

Το 99% αυτων που κατεβαζουν ασυναισθητα, δεν είναι φαν ούτε του Νικόλα, ούτε του Σούμπερτ....Είναι ακριβώς φαν της Βισσοβανδης, που έμαθε να βλέπει τη μουσική ως φθηνο προϊόν επειδή ακριβώς οπως λέει ο sfaku το εβλεπε σε περίπτερα δίπλα σε γαριδάκια, να περιεχει ενα κομματι διασκευασμένο σε 4 version και καποιες φορές ακόμα και σε κάρτες μνήμης κινητών.

Αλοίμονο αν έπρεπε να εξηγησεις σε μένα βρε Νικόλα γιατί έπρεπε να πληρώνεσαι. Οπως σου είπα, δεν εχω κατεβάσει ούτε ένα δισκο, και πλεον δεν εχω κανενα από τα παλιά σπασμενα προγραμματα μου (από την εποχή που κι εγώ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ)

Αυτό που ήθελα να τονίσω με το μακροσκελές και ασυνάρτητο κείμενο μου, είναι ότι με την γεροντίστικη αντίδραση (επειδή ακριβώς μιλάμε για εφηβους περισσότερο ή για "εφηβους του ιντερνετ"), μόνο περισσότερη αντίδραση θα έχουμε από τους "πελάτες".

Νικόλα μου, ξερεις τι θα πει κάποιος 16ρης που θα διαβασει το ποστ σου? "Στα @@ μου....κλικ κλικ...downloading..." Γιατι εχει μάθει να μην αντιμετωπίζει τιποτα και να μην αντιμετωπίζεται απο κανέναν (σε αυτή τη διαμαχη) σοβαρά.

Αυτά, ελπίζω αυτή τη φορά να ξηγήθηκα καλά, να ξηγήθηκα ωραία ;D

Νικόλα μου, ξερεις τι θα πει κάποιος 16ρης που θα διαβασει το ποστ σου? "Στα @@ μου....κλικ κλικ...downloading..." Γιατι εχει μάθει να μην αντιμετωπίζει τιποτα και να μην αντιμετωπίζεται απο κανέναν (σε αυτή τη διαμαχη) σοβαρά.

μονο σε αυτη τη διαμαχη?.... ;D

ε,ρε βρεγμενη σανιδα που πρεπει να πεσει (και πρωτα απο ολα σε εμας που τα αφησαμε να καταντησουν ετσι τα παιδακια.... ::),γιατι αυτα παιδακια ειναι they don't know better και οτι βλεπουν να κανουν οι αλλοι κανουν και αυτα... )

επισυνάπτω μόνο συγκεκριμένo μέρος του άρθρου, καθότι το υπόλοιπο παρεξηγείται εύκολα.

If I type the phrase, "piracy hurts the entertainment industry," several hundred people will, without reading the following words, skip down to the comments and carefully explain that pirates don't actually download music or movies or games unless they weren't going to buy it anyway. Then they'll pull out some studies showing that music downloaders also buy the most music.

But the bottom line is the music industry lost more than half of its sales since downloading became a thing. And, by what I'm sure some of you will say is pure coincidence, PC game sales collapsed in that exact same time period. It has nothing to do with whether you think piracy is wrong, or if you can justify your own personal habits. The black and white numbers say it's factually harder to make money by creating entertainment now. That's bad for you. And you can thank us for getting it started.

It made sense at the time. When I was a kid, buying music was a huge pain in the ass. CDs, cassette tapes and records were expensive as fuck, so you had to be very selective about what you bought. Finding out that a record sucked was like taking a month's worth of allowance out of your wallet, wiping your ass with it and then setting it on fire (you owe my entire generation $20, Motley Crue).

And that's if you could find the album at all; if you lived in a small town, you didn't exactly have a record store on every block. The ones you had were small and basically never had the album you were looking for (try being a small town Midwestern kid in 1989 trying to find a copy of Straight Outta Compton). The rest of your music came from Wal-Mart, who by the way didn't sell the uncensored version of any record, and you usually didn't know that until you got home and played it.

What I'm trying to say is that price, availability and quality were shit. The music industry was an absolute fucking mess, and we were at the mercy of it. Until the Internet, and specifically Napster came along.

You mean we can get just the song we want, for free? Well, hell, that's no worse than recording it off the radio. So, we jumped on that shit and never looked back. Then the dam broke. We started downloading PC games, even though that industry had done nothing to wrong us. Yes, it was illegal, but it was illegal in the way that speeding on a country road at night is illegal. You had never met anyone who had actually gotten caught doing it.

Before we knew it, we had created a new reality in which creative content is effectively worthless. Now, kids trade iPod libraries in one swipe, a few gigabytes of songs zipping invisibly over a thin wire in a few seconds -- a library that, once upon a time, would have cost more than your first car.

Don't get me wrong, I'm not trying to do that old guy "Back in MY day we APPRECIATED food because we had to KILL IT OURSELVES" thing. I'm saying that we've trained you to expect created works to be free, and that will have the effect of killing off a lot of the coolest stuff. You can snicker and say, "Oh, I REALLY feel bad that the guy who made Transformers 3 won't be able to buy his sixth summer home" but that's the point -- a blockbuster can afford that loss. A cool, risky indie film can't.

See, when piracy hit Hollywood, they didn't stop funding blockbusters -- they stopped funding edgy, creative movies. They're going with safer and safer bets.Piracy did that. We got that ball rolling, and there is no going back. Instead of Reservoir Dogs, we get Jack & Jill ... and you have no idea how deeply sorry I am for that.

See, when piracy hit Hollywood, they didn't stop funding blockbusters -- they stopped funding edgy, creative movies. They're going with safer and safer bets.Piracy did that. We got that ball rolling, and there is no going back. Instead of Reservoir Dogs, we get Jack & Jill ... and you have no idea how deeply sorry I am for that.

ακριβως,διαβαζα καποτε μια συνεντευξη του Branson που απαντουσε στο "κραξιμο" του δημοσιογραφου οτι εβγαζε ...μη ποιοτικη μουσικη...του απαντησε ,σε ελευθερη μεταφραση  ,οτι

"ρε βλαμμενε αν δεν πουλησει η Μαντονα και η Μινογκ που θα βρω λεφτα να δωσω στον Nick Cave να κανει το αριστουργημα του που θα το αγορασει ο ...κουκος και αλλοι τρεις?ή νομιζεις οτι θα τα βαλω απο τη τσεπη μου?"

μονο σε αυτη τη διαμαχη?.... ;D

ε,ρε βρεγμενη σανιδα που πρεπει να πεσει (και πρωτα απο ολα σε εμας που τα αφησαμε να καταντησουν ετσι τα παιδακια.... ::),γιατι αυτα παιδακια ειναι they don't know better και οτι βλεπουν να κανουν οι αλλοι κανουν και αυτα... )

Nα ξερες μονο πως βλέπει ο παππους μου τη δική σου γενιά :)

Δυστυχώς για σας τους σοβαρους, λαμβανετε όση ακριβώς σοβαρότητα δώσατε...Δεν αλλαξε το γονίδιο μεσα σε μια γενιά ;)

Ρε παιδιά οκ, ο καθείς και οι απόψεις του (εγώ δεν ξανατσακώνομαι για αυτή την ιστορία, νισάφι) αλλά το (παρα)τραβάμε να λέμε ότι η ανεξάρτητη μουσική σκηνή / κινηματογράφος εξαρτώνται από το αν πουλήσει η Μαντόνα ή οι Transformers.

Είναι τραβηγμένο (για να μην πω εκ του πονηρού) τουλάχιστον και δεν το δέχομαι με την καμία.

Να επαναλάβω ότι μιλάω για τις ανεξάρτητες/μικρές/ποιοτικές/avantgarde/οπωςθετεπειτετης εταιρείες και όχι για το "ποιοτικό" άλλοθι (ή πραγματικό στόχο αν είστε exec "οραματιστής") των πολυεθνικών.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Ρε παιδιά οκ, ο καθείς και οι απόψεις του (εγώ δεν ξανατσακώνομαι για αυτή την ιστορία, νισάφι) αλλά το (παρα)τραβάμε να λέμε ότι η ανεξάρτητη μουσική σκηνή / κινηματογράφος εξαρτώνται από το αν πουλήσει η Μαντόνα ή οι Transformers.

Είναι τραβηγμένο (για να μην πω εκ του πονηρού) τουλάχιστον και δεν το δέχομαι με την καμία.

Να επαναλάβω ότι μιλάω για τις ανεξάρτητες/μικρές/ποιοτικές/avantgarde/οπωςθετεπειτετης εταιρείες και όχι για το "ποιοτικό" άλλοθι (ή πραγματικό στόχο αν είστε exec "οραματιστής") των πολυεθνικών.

και ομως αν δεις στα credits των ταινιων θα δεις οτι συνηθως παραγωγοι (αυτοι που βαζουν τα λεφτα οχι οι....παραλιες που κανουν παραγωγη μουσικης... ;D) ειναι μεγαλα ονοματα του Χολυ(ν)γουντ που τα εχουν κονομησει χοντρα απο block busters....  

Nα ξερες μονο πως βλέπει ο παππους μου τη δική σου γενιά

Δυστυχώς για σας τους σοβαρους, λαμβανετε όση ακριβώς σοβαρότητα δώσατε...Δεν αλλαξε το γονίδιο μεσα σε μια γενιά   

παλι βιαζεσαι και δεν διαβαζεις προσεκτικα τα ποστ των μεγαλυτερων σου... ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου