scofield Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 droneblack τα υλικα που προτεινα στον φιλο ειναι συμβατα μεταξυ τους (απο χημικης αποψης),οποτε δεν θα εχει προβλημα σε αυτο το θεμα...Αλλωστε ειναι της ιδιας εταιρειας.Επισης ειναι ταχυστεγνωτα.,πολυ σημαντικο.Ακομη κ το ασταρι που εγω χρησιμοποιησα ηταν της ιδιας εταιρειας.3 κ κ ατι μηνες την αφησα ακουνητη σε σταντ κ μετα την ξαναεπιασα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sunjaman Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 ναι έξυσα και το sealer.. Είναι πάντως άλλο το sealer και άλλο το αστάρι. το sanding sealer όμως είναι το ίδιο με το απλό sealer; Χαμός... plz βοήθεια.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
scofield Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 ναι έξυσα και το sealer.. Είναι πάντως άλλο το sealer και άλλο το αστάρι. το sanding sealer όμως είναι το ίδιο με το απλό sealer; Χαμός... plz βοήθεια.. Λοιπον εγω εφαρμοσα κατευθειαν ασταρι σε ξυλο...δηλαδη η προσοψη που εβαψα ηταν σκετο ξυλο...Πρωτα ασταρι,μετα χρωματα,μετα βερνικι.Σε φορουμ diy paint καποιοι βαζουν sanding sealer πρωτα κ μετα ασταρι,χρωματα κτλ...το sanding sealer ειναι διαφανες ρευστο κ συνηθως το απλωνεις με πινελο (εχω δει κ σπρεΰ-οχι στην Ελλαδα ομως).Μετα απο ενα χρονο, περιπου, δεν εχω δει κατι περιεργο να συμβαινει με το τελικο αποτελεσμα...ενταξει δεν ειναι εργοστασιακο το αποτελεσμα,αλλωστε πρωτη φορα ειχα βαψει τοσο συνθετα... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
droneblack Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 droneblack τα υλικα που προτεινα στον φιλο ειναι συμβατα μεταξυ τους (απο χημικης αποψης),οποτε δεν θα εχει προβλημα σε αυτο το θεμα...Αλλωστε ειναι της ιδιας εταιρειας.Επισης ειναι ταχυστεγνωτα.,πολυ σημαντικο.Ακομη κ το ασταρι που εγω χρησιμοποιησα ηταν της ιδιας εταιρειας.3 κ κ ατι μηνες την αφησα ακουνητη σε σταντ κ μετα την ξαναεπιασα. προς θεου δεν διαφωνω σε αυτα που λες ,μια χαρα κατευθυνση του δινεις του ανθρωπου. να σε ρωτησω ,ειναι ακρυλικα?να ψαξω να τα βρω και γω γιατι παιδευω ενα κακομοιρο σωμα εδω και μηνες :). οτι εχω κανει μεχρι τωρα ηταν με υδατοδιαλιτα χρωματα "stain"αν το λεω σωστα,και για βερνικια δουλευα γομαλακα `η λαδια. Είναι πάντως άλλο το sealer και άλλο το αστάριναι το ενα θα "γεμιση" τους πορους του ξυλου ,και το ασταρι για το χρωμα ,αλλα γιατι να ασταρωσεις αν θα βαλεις sealer?ειναι παντα απαραιτητο? Λοιπον εγω εφαρμοσα κατευθειαν ασταρι σε ξυλο...δηλαδη η προσοψη που εβαψα ηταν σκετο ξυλο...Πρωτα ασταρι,μετα χρωματα,μετα βερνικι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
scofield Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 προς θεου δεν διαφωνω σε αυτα που λες ,μια χαρα κατευθυνση του δινεις του ανθρωπου. να σε ρωτησω ,ειναι ακρυλικα?να ψαξω να τα βρω και γω γιατι παιδευω ενα κακομοιρο σωμα εδω και μηνες :). οτι εχω κανει μεχρι τωρα ηταν με υδατοδιαλιτα χρωματα "stain"αν το λεω σωστα,και για βερνικια δουλευα γομαλακα `η λαδια.ναι το ενα θα "γεμιση" τους πορους του ξυλου ,και το ασταρι για το χρωμα ,αλλα γιατι να ασταρωσεις αν θα βαλεις sealer?ειναι παντα απαραιτητο? ναι ρε κουβεντα κανουμε,καμμια αντιπαραθεση,απλα απαντησα σε σενα γιατι εθεσες (κ πολυ καλα εκανες )το ερωτημα... :D Για υδατοδιαλυτα κ τα υπολοιπα που ρωτας δεν ξερω να σου πω,ισως θα ηταν καλυτερα να χωθει κ ο Μαραθων στην συζητηση που το κατεχει το θεμα πιο πολυ...Εγω μπορω να σας πω μονο για αυτα που χρησιμοποιησα...ναι ειναι ακρυλικα,το γραφουν κ πανω στο δοχειο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
droneblack Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Για υδατοδιαλυτα κ τα υπολοιπα που ρωτας δεν ξερω να σου πω,ισως θα ηταν καλυτερα να χωθει κ ο Μαραθων στην συζητηση που το κατεχει το θεμα πιο πολυδεν ρωταω ,απλα ετσι τις βαφω γιατι αγανακτισα με τα σπρει,και η γομαλακα ειναι μπελας αλλα αμα παρεις το κολαι παει καλα (αν δεν εχεις προβλημα και θες να φαινεται το ξυλο και τα νερα του) .ναι ειναι ακρυλικα,το γραφουν κ πανω στο δοχειο. θα τα ψαξω και γω μπας και κανουμε δουλεια.thank y scofield! :) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
scofield Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 thank y scofield! :) ;) ;) δοκιμασε με τα σπρεΰ,λογικα σε σχεση με τα υδατοδιαλυτα θα ειναι πιο ευκολο...εγω σε ενα μηνα ειχα ασταρωσει,βαψει κ βερνικωσει...κ ειμαι κ τεμπελης να φανταστεις... ;D ;D (οποιος βαψει,θελουμε φωτο μετα ) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thundersteel Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 καλησπερα. θα παραθεσω και τη δικη μου εμπειρια μιας και εχω βαψει 2 κιθαρες με σχεδον τελεια αποτελεσματα. 1)πολυ καλο τριψιμο του ξυλου μεχρι 600grit γυαλοχαρτο 2)πηρα sealer πολυουρεθανης της er-lack 2 συστατικων (Α+Β)+διαλυτικο 13 ευρω.ειναι διαφανες και οταν το τριβεις βγαζει ασπρη σκονη. αν περασεις με πινελο μπορει να σου βγαλει 10 κιθαρες οποτε μιλαμε οτι αγοραζεις μεγαλη ποσοστητα.μπορεις να το περασεις με πιστολι,πινελο η ρολο μικρο τυπου σφουγγαρι και κλεινει ολους τους πορους. μετα απο καθε χερι τριβω με γυαλοχαρτο μεχρι 600αρι για να γινει οσο πιο λειο με προσοχη παντα μη φτασεις στο ξυλο. εγω ριχνω 4-5 χερια. το τελευταιο χερι πολυ καλο τριψιμο ωστε να φυγουν ολες οι ατελειες διαφορετικα αυτες θα φανουν στο γυαλισμα του λουστρου οποτε θα ειναι αργα για να διορθωθει. το sealer πολυουρεθανης γινεται πετρα. καθε χερι το αφηνω να στεγνωσει μια μερα. ξαπλωνω το σωμα περναω την πανω επιφανεια και τα πλαινα και αφηνω 20 λεπτα να στεγνωσει και αναποδογυρισω και περναω παλι την αλλη επιφανεια.ετσι δεν υπαρχει περιπτωση να τρεξει.απλα θα πρεπει να ειναι ζεστος ο καιρος γιατι τοτε στεγνωνει γρηγορα. 3)απο μεγαλα καταστηματα (εγω απο το leroy) παιρνω λευκο ασταρι σε σπρευ ακρυλικο. 2-3 χερια απο 40-50 ποντους μακρια ωστε να μην γινεται πλυμμηρα και να μην τρεξει.και παντα ξαπλα το σωμα οπως και στο sealer.θελει περιπου κανα 20λεπτο για να στεγνωσει πριν αναποδογυρισεις το σωμα και το αφηνεις μια μερα να στεγνωσει πριν το τριψεις. μετα απο καθε χερι τριψιμο με 400αρι και 600αρι γυαλοχαρτο 4)απο χρωματοπωλειο με χρωματα αυτοκινητου επιλεγω απο δειγματολογιο το χρωμα της αρεσκειας μου , το φτιαχνει επιτοπου και το βαζει σε σπρευ μαζι με τους καταλυτες διαλυτες κλπ. αν θυμαμαι καλα ειναι ακρυλικα χρωματα οπως και το ασταρι ή ειναι συμβατα με ακρυλικο ασταρι,δεν θυμαμαι. ριχνω δυο χερια , το πρωτο λιγο ελαφρυ και το δευτερο λιγο πιο βαρυ αλλα οχι πλυμμηρες.καθε μερα ενα χερι και αφηνουμε να στεγνωσει.και παντα ξαπλα το σωμα προσοχη το χρωμα δεν το τριβουμε (τουλαχιστον εγω ,γιατι παιρνω μεταλικα χρωματα) 5)μια μερα μετα το δευτερο χερι χρωμα αρχιζουμε να ριχνουμε λουστρο. απο το ιδιο χρωματοπωλειο παιρνω λουστρο αυτοκινητου 2 συστατικων σε σπρευ και παλι ξαπλα το σωμα και ριχνουμε ελαφρα χερια και σταυρωτα.αφηνω να στεγνωσει 1 ωρα περιπου και γυρναω την πισω πλευρα.σε μια μερα μπορει να ριξω μεχρι 3 χερια. ποσα χερια μεχρι το τελος ?αναλογα με την υπομονη του καθενα. αφου τελειωσουμε με τα λουστρα καλο εναι να μεινει 1 μηνα το σωμα για να στεγνωσουν ολα. 6)σε ενα μπολακι με νερο βαζω 3-5 σταγονες υγρο για τα πιατα και βουταω κομματια απο γυαλοχαρτο νερου (αδιαβροχο και φυσικα απο το ιδιο καταστημα) 1000,1500 και 2000 και τριβω σταδιακα κατα νουμερο μεχρι ολη η επιφανεια να γινει ματ και χωρις βαθειες χαρακιες. 7)γυαλισμα με αλοιφη αυτοκινητου και περασμα με δευτερη αλοιφη για να φυγουν και οι μικρογρατζουνιες(εχουν τη μορφη ιστου αραχνης) εισαι ετοιμος με ολα αυτα τα υλικα δεν ειχα κανενα προβλημα συμβατοτητας και ολα πηγαν ρολοι παραθετω και φωτογραφιες γιατι καλα τα λογια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thundersteel Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 δε μπορω να φορτωσω τις φωτο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
thundersteel Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Μαρτίου 2012 για να δουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση