Προς το περιεχόμενο

Πειρατεια - απλα η γνωμη μου

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντως εγώ δεν ξέρω για 'σάς, αλλά σήμερα που ξύπνησα το κεφάλι που έκανε πέντε σβούρες, ξέρασα πράσινο εμετό (για πολύ όμως μιλάμε) και ένιωσα μια ακατανίκητη επιθυμία να κατεβάσω τον τελευταίο δίσκο των Behemoth. Βρε λές;

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 299
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Στην Αγγλία λουδίτες ονομάστηκαν στις αρχές του περασμένου αιώνα οι οπαδοί του λεγόμενου «βασιλιά Ludd», μη υπαρκτού προσώπου ενδεχομένως, οι οποίοι είχαν κηρύξη πόλεμο εναντίον των μηχανών και της τεχνολογίας γενικότερα. Επρόκειτο για υφαντουργούς που ένιωθαν να χάνουν τις δουλειές τους λόγω της εμφάνισης των υφαντικών μηχανών. Σήμερα ονομάζουμε νεο-λουδίτες εκείνους που είτε επειδή έχουν προσωπικά κίνητρα (όπως οι αυθεντικοί λουδίτες) είτε επειδή πιστεύουν ότι έχουν διακρίνει την αλήθεια, αντιμάχονται την τεχνολογία σε όλες της τις εκφάνσεις.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

ο "λουδίτης" τι είναι;;

καλά ρε φίλος...google δεν έχεις?

http://www.iospress.gr/ios1999/ios19990502a.htm

Η λέξη "λουδίτης" έχει επανέλθει στο διεθνές λεξιλόγιο, εδώ και λίγες δεκαετίες, για να χαρακτηρίσει κάποια νέα φιλοσοφικά, πολιτικά και κοινωνικά κινήματα, τα οποία αρνούνται τη λατρεία της τεχνολογικής προόδου και αντιστέκονται στην παντοκρατορία του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Αν και είμαι σίγουρος ότι ειρωνεύεσαι (πιθανόν και τη μη χρήση του κεφαλαίου Λ), να σε βοηθήσω από την βικιπαίδεια

"Υπάρχουν βέβαια και εξτρεμιστικά παραδείγματα τεχνολογικά ντετερμινιστών όπως οι Λουδίτες. Οι Λουδίτες εμφανίστηκαν κυρίως στην Βρετανία κατά τη διάρκεια της Βιομηχανικής Επανάστασης όπου με ακτιβιστικές πράξεις (όπως την καταστροφή μηχανημάτων υφασμάτων) προσπάθησαν να αναδείξουν την τεχνολογία ως άμεση απειλή για την δουλειά τους. Υποστήριζαν ότι στην πραγματικότητα δεν αντιμάχονταν τις νέες τεχνολογίες αλλά την αλλαγή των κοινωνικών σχέσεων που σε μεγάλο βαθμό επέφερε η μηχανοποίηση.Θεωρούσαν τους εαυτούς τους μία πολιτική και ηθική απάντηση στις δυνάμεις που είχαν σκοπό να καταστρέψουν τις παραδοσιακές κοινωνικές σχέσεις.

Από πολλούς βέβαια θεωρείται ότι οι Λουδίτες πάνε ενάντια στη φύση καθώς η πρόοδος σύμφωνα με τον καπιταλισμό(Καρλ Μαρξ) είναι η φυσική εξέλιξη."

Η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά συλλήβδην για όλους τους αρνητές της τεχνολογίας/σύγχρονης εξέλιξης.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Η λέξη χρησιμοποιείται μεταφορικά συλλήβδην για όλους τους αρνητές της τεχνολογίας/σύγχρονης εξέλιξης.

Μπορούμε δηλ να κατατάξουμε στους "Λουδίτες" τους λάτρεις-νοσταλγούς της λάμπας vs modeling συστημάτων? ;D ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Αν και είμαι σίγουρος ότι ειρωνεύεσαι (πιθανόν και τη μη χρήση του κεφαλαίου Λ), να σε βοηθήσω από την βικιπαίδεια

Όχι ρε τρελέ, δεν ειρωνεύομαι.

Όντως δεν γνώριζα τον όρο..

Mea Culpa

Μπορούμε δηλ να κατατάξουμε στους "Λουδίτες" τους λάτρεις-νοσταλγούς της λάμπας vs modeling συστημάτων? ;D ;)

Άλλο λάτρης, άλλο νοσταλγός και άλλο αρνητής.

Όρεξη έχεις μου φαίνεται.......

Καραδοκούν και εσύ ταΐζεις. ;)

Όχι ρε τρελέ, δεν ειρωνεύομαι.

Όντως δεν γνώριζα τον όρο..

Περίεργο μου φαίνεται αλλά πάσο....

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

1. oι δημιουργοι,οι συνθετες δηλ,.βγαζουν τα πολλα λεφτα απο τα πνευματικα δικαιωματα που συγκεντρωνουν για αυτους οι διαφορες εταιρειες τυπου ΑΕΠΙ ,οχι απο τις δισκογραφικες εταιρειες, τα πολυ μεγαλα ονοματα τυπου Max Martin αμοιβονται επιπλεον  αδρα απο τους ιδιους καλλιτεχνες (ή και απο τις ιδιες τις εταιρειες αν κανουν καποιο mega deal μαζι τους)

2. οι ηχοληπτες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμια σχεση με τις δισκογραφικες εταιρειες,ειναι επαγγελματιες που δουλευουν σε ,μεγαλα η μικρα,στουντιο και πληρωνονται ,οπως ολοι,αναλογα με τη φημη και τις ικανοτητες τους.... αν δεν αναφερεσαι σε απλους ηχοληπτες αλλα εννοεις τους ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ αυτοι αμοιβονται ΑΔΡΑ απο τις εταιρειες και τους καλλιτεχνες πολλες φορες συμμετεχοντας και στα ποσοστα απο τις πωλησεις

Οι δε ΜΟΥΣΙΚΟΙ ,φανταζομαι αναφερεσαι σε session μουσικους και οχι στα μελη συγκροτηματων τα οποια συνηθως μοιραζονται τα κερδη της μπαντας,επισης δεν εχουν ΚΑΜΜΙΑ σχεση με τις δισκογραφικες εταιρειες μια και αμοιβονται απο τους παραγωγους και βαση συμβασεων (scales) αναλογα παλι με τη φημη και την ικανοτητα τους (αλλα λεφτα θα παρει ο Μπαμπης ο Σουγιας αν παιξει στο δισκο μου και αλλα ο Steve Gadd)

Αυτα και σε συμβουλευω ως μεγαλυτερος (φανταζομαι) ΠΡΙΝ απορριψεις και κατακεραυνωσεις κατι/καποιον ΝΑ ΤΣΕΚΑΡΕΙΣ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΟΥ και να ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΚΑΛΑ γιατι μιλας.

Τελος να σε ενημερωσω οτι τα CD σε ολο τον κοσμο πωλουνται απο 8-12 ευρω (για τις νεες κυκλοφοριες) με σπανιες εξαιρεσεις να ξεπερνανε τα 15 (μιλαμε για ltd editions με dvd & booklets) και η τιμη αυτη συνηθως ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ ΔΙΚΑΙΗ μια και το κοστος ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΟ (ΕΝΑ βιντεο κλιπ ας πουμε επιπεδου Μαντονα/Μπιγιονσε/Κολντπλεϊς στοιχιζει για πλακα 10-15 εκατομμυρια δολλαρια)  βαλε και τις αμοιβες των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ (τους ξεχναμε αυτους ε?) σε ολο το φασμα της μουσικης βιομηχανιας (απο μακιγιερ και ηλεκτρολογους μεχρι κλητηρες και γραμματεις) ΒΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ που πληρωνουν οι εταιρειες και θα δεις....

Οχι δε λεμε αυτο,λεμε οτι δεν πρεπει να διαφημιζει την ΚΛΕΨΙΑ που κανει ως ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ και αντιδραση υπερ των αδικημενων της ζωης....

αλλα μονο και μονο που θεωρεις τα χρηματα που καποιος ξοδευει για να "αγορασει" τεχνη ΠΕΤΑΜΑ δειχνει ποσο πολυ την σεβεσαι.

1. τι σχεση εχει αυτο με το θεμα μας? θες να πεις οτι επειδη ΚΑΠΟΙΟΙ (οχι ολοι) ειναι γραμμενοι στην αεπι και παιρνουν λιγα λεφτα παραπανω απο κει, δικαιολογειται η εταιρεια να καρπωνεται ολο το υπερκερδος των cd ?

2. Δε ξρω αν πληρωνονται αδρα αλλα αφου το λες εσυ που σαι μες τα πραγματα το πιστευω. Παιρνουν ομως το κομματι που του κερδους που τους αξιζεει σε σχση με τον νταβατζη-εταιρεια?

3. τωρα αρχισε να πεφτει η τιμη του cd λογω πειρατειας δεν ηταν παντα 8-12 ευρω. σου λεει κατι αυτο?

και επισης, τι με νοιαζει εμενα ποσο κοστισε το βιντεοκλιπ της Μπιγιονσε και της καθε Μπιγονσε. Αφου τα βιντεοκλιπ πιεζουν οι εταιρειες να γινονται για λογους προωθησης και αρα περισσοτερες αγορες και περισσοτερα κερδη. Αρα ειανι εντελως για ιδιον οφελος, το βλεπουν σαν επενδυση δικια τους. Ε νο προμπλεμ απλα εγω για το βιντεοκλιπ χεστηκα, το δισκο της Μπιγιονσε θελω να ακουσω (λεεεεεμε τωρα  :P).

το πα και πριν δε το πλασαρω (εγω τουλαχιστον) σαν κοινωνικη επανασταση.

και τελος, μπορει οντως να μην εχω τοσα στοιχια οσο εσυ, αλλα αυτο δε σημαινει οτι δε μποω να κρινω, εχω μια εικονα η οποια διαμορφωθηκε οπως πολλων ακουγοντας και βλεποντας γυρω μου.

πχ εχω διαβασει απειρες συνεντευξεις καλλιτεχνων και κανεις δε λεει οτι χανει πραγματικα κατι απο την πειρατεια.

πρεπει να μαι απο τα μεσα στο χωρο αυτον για να καταλαβω γιατι οι εταιρειες τρεχουν και φωναζουν και βγαζουν νομους κατα της πειρατειας και οι καλλιτεχνες λενε οτι ειναι κουλ με το θεμα?

Δηλαδή αν δεν το κατεβάσει σε flac και δεν το βάλει στο αυτοκίνητό του, αλλά το ακούει μόνο από youtube, που ο ίδιος ο δημιουργός το έχει βάλει, θα πάθε κάτι ή θα πλερώσει;

Και όσο για το προσωπικό αντίτοιμο των "μουσικών" όπως το λες, και "ντροπή σου", μπορώ μόνο να σου πω ότι δεν είσαι στην τσέπη κανένα για να κάνεις τέτοιες αυθαιρετές κουβέντες, έτσι δεν είναι;

Νικολα μην επιτιθεσαι ετσι. εχεις ενα επιπεδο, μην το ριχνεις....

Δεν υπερασπιζομαι την πειρατεια για λογους "ιδεολογιας" και χαζομαρες.... απλα υπερασπιζομαι την τσεπη μου οπως ολοι! Αν κατεβαζω ενα αλμπουμ αντι να το αγορασω ειναι γιατι πολυ απλα.... ΔΕΝ μου περισσευουν!! και εξυπναδες του τυπου "πιες δυο καφεδες λιγοτερους εξω"  περισσευουν,το λεω προκαταβολικα.

Ξαναλεω: το να ακους πολλα ειδη μουσικης προσεκτικα και επιλεγμενα σε κανει καλυτερο μουσικο. Αυτο το δικαιωμα ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ στη μελετη και στην ακροαση το εχει ο καθενας, και δεν νοειται να του το στερησει ΚΑΝΕΙΣ. Να στο πω αλλιως: εχω καμποσα CD κλασικης κιθαρας απο διαφορους εκτελεστες τα οποια με κανανε σαφως καλυτερο κιθαριστα. Και στο λεω ειλικρινα οτι ΔΕΝ θα μπορουσα να τα εχω αυθεντικα. ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΩ ΕΚΤΟΣ YOUΤUΒE ??   με καλη ποιοτητα ηχου, στο σπιτι, στο αμαξι, στα ακουστικα στο δρομο, παντου!!

Οπως μου λες εσυ λοιπον οτι δεν ειμαι στην τσεπη κανενος, και συμφωνω.... Ετσι δεν ειναι και κανενας στη δικη μου,σωστα? Εσυ ρε Νικολα, αν εβγαζες ενα CD και αρεσε πολυ σε καποιον αλλα δεν ειχε 15 - 20 ευρω να δωσει τι θα του ελεγες? "ΜΗΝ ΤΟ ΑΚΟΥΣ? " ειμαστε σοβαροι?

Και μαλιστα ειδικα αυτους τους καιρους δεν περισσευουν λεφτα σε κανενα για να καλοτρωνε οι εταιρειες.... στο κατω κατω  η τεχνολογια τις ανεδειξε η τεχνολογια τις χαντακωνει, νομοτελεια ειναι και αυτο.... :P

Η μουσικη ανηκει σε ολους guys.... απλα τα ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ και προκλητικα κερδη που αποκομιζανε καποτε οι εταιρειες δεν υπαρχουν πια, κι εχουν το θρασος να μιλανε για πειρατεια οι ΚΑΡΑΠΕΙΡΑΤΕΣ του κερατα!!

.... Λεει ελα ντε και το ντε ερχεται

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου