Προς το περιεχόμενο

Σκλήθρα από χορδές.Σας έχει τύχει;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Το εχω παθει και εγω στην ακουστική στον δείκτη και στο μέσο... Ήταν σαν να μου μπήκε ακιδα στο νύχι αλλα δεν φενοταν τπτ και δεν μπορουσα να κανω κατι...Σε 2 βδομάδες περασε μονο του αλλα μεχρι τοτε μου ειχε ξεκολλήσει το νύχι ελάχιστα απο μπροστά και δεν μπορούσα να παίξω, ηταν πολύ ενοχλητικό...!

αυτο συνεβη γιατι "ανοιξε" λιγο το σημειο που ενωνη(προσφυεται) το νυχι με το δερμα

συνηθες φαινομενο ,ξυροδερμια λογω κρυου με αποτελεσμα να χανει ο ιστος την ελαστικοτητα του και να "ανοιγη"

αυτα τα ολιγα περι κιθαριστικης ιατρικης και οχι μονο ;D

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 23
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Μηπως ειναι βρε παιδια ρινισμα μεταλλου απο την χορδη; Αυτα πονανε πολύ, ειναι πολύ λεπτα και δεν φαίνονται

(κάτι σαν τσουξιμο; )

Αν και μου φαινεται λίγο απίθανο  ???

Your Ear Rulez!

δε νομίζω οτι αυτοί οι πόνοι στις άκρες των δαχτύλων σχετίζονται με εισαγωγή ξένου σώματος, αλλά με καταπόνηση/αιματική κυκλοφορία κλπ. ιατρικά που δεν τα κσερο.

το ψοατινγ των ελιχιρ είναι μια λεπτή ζελατίνα που δεν έχει (λογικά) την ιδιότητα να διαπεράσει το δέρμα.

+1

@RayDTutto

Μια απλή φλεγμονή είναι αρκετή για να σου προκαλέσει τον οξύ πόνο που ένιωσες/νιώθεις.Συνήθως με αποχή μόνο, περνάει.

αυτο συνεβη γιατι "ανοιξε" λιγο το σημειο που ενωνη(προσφυεται) το νυχι με το δερμα

συνηθες φαινομενο ,ξυροδερμια λογω κρυου με αποτελεσμα να χανει ο ιστος την ελαστικοτητα του και να "ανοιγη"

αυτα τα ολιγα περι κιθαριστικης ιατρικης και οχι μονο ;D

Οταν το ειχα παθει αυτο έπαιζα πολλές ωρες και εκανα και πρόβες με αποτέλεσμα να βγαλω καλους στα δάχτυλα αλλα αυτο το ένιωθα σαν να ειχε μπει κατι μεσα...

Δεν ξερω μπορει να ηταν και ιδεα μου.. :-\

Αυτό που λες πώρωση, το λέω θείο δώρο...

Ray δουλεύω σε μηχανουργείο... Για να βγει σκλήθρα από μέταλλο σημαίνει ότι έχει φάει ΤΡΕΛΗ καταπόνηση! Λίγο δύσκολο να είναι από αυτό! Μήπως απλά είχε μαζευτεί κάτι σε εκείνο το σημείο (καμιά αγκίδα μικρή ξέρω γω) και απλώς καρφώθηκε στο δάχτυλό σου? Γιατί να προέρχεται από την χορδή λίγο (εως πολύ) δύσκολο... Πάντως αυτό με το λαδάκι βοηθάει! (επίσης αν δεν ανατριχιάζεις και το γυαλόχαρτο βοηθάει...)

LA ROJΑ ARMADA

Λίγο δύσκολο να είναι από αυτό!

Ναι βρε παιδιά, τι είναι η χορδή για να ξεφτίζει; Είναι ποτέ δυνατόν; Εκτός αν έχεις τα δάχτυλα του robocop.

Το coating απ' την άλλη και αυτό λίγο χλωμό να είναι αρκετά σκληρό για να μπορεί να μπεί στο δάκτυλο. Εκτός αν ο Ray έχει δάχτυλα μωρού.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Δεν είναι δύσκολο να "ξεφτίσει" η χορδή. Σκεφτείτε τι συνεχή καταπόνηση τρώει στην επαφή με τα τάστα. Όλο και κάτι θα φύγει. (Είμαι και μεγάλος φαν του βιμπράτο πανάθεμά με...)

Πάντως σε μια μικρή έρευνα που έκανα στο νετ, δεν είναι σπάνιο φαινόμενο.

Τώρα, μπορείτε να εξηγήσετε λίγο παραπάνω τις τεχνικές με το γυαλόχαρτο και το λάδι;

Απλώς γυαλοχαρτάρω; Δεν με ενοχλεί αλλά πώς βοηθάει να βγει η σκλήθρα;

Επίσης, απλώς βάζω λάδι και περιμένω;

When you will get good you will know. There is no guitar. There never was.

• Moderator

Νομίζω ότι το γυαλόχαρτο (ως "λαϊκή"/επιθετική μορφή ελαφρόπετρας) βοηθάει στο να αφαιρεθεί το κερατινοποιημένο ξερό δέρμα (what we scientists call "κάλος, ο") το οποίο μπορεί στο μεταξύ να έχει σκεπάσει τη σκλήθρα και να μην την αφήνει να βγει.

Πιθανότατα δε, για να μην έχει κάνει κάποια αντίδραση μάλλον είναι μέσα στον κάλο και οριακά ενοχλεί το κανονικό δέρμα από κάτω.

Βέβαια μπορεί και να μην υπάρχει σκλήθρα.  :)

Επίσης, απλώς βάζω λάδι και περιμένω;

...ναι, βάζεις και ένα νεγκλιζέ, χαμηλώνεις τα φώτα, Bary White στο cd...και περιμένεις ;D ;D

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου