Προς το περιεχόμενο

Fender HotRod Deluxe III. Πρόβλημα στο Channel Switching.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα..

Εδώ και μία εβδομάδα περίπου, είμαι περήφανος κάτοχος ενός Fender Hot Rod Deluxe III. 8)

Αποκτήθηκε μετά από πολύ κόπο και χρόνο και ευτυχώς, ΕΙΝΑΙ πραγματικά ό,τι ήθελα πάντα σε έναν ενισχυτή. Απλά μαγευτικός σε όλα του τα χαρακτηριστικά. Δεσμεύομαι, βεβαίως βεβαίως, για ένα πληρέστατο Test παρουσίασης στο ΝΟΙΖ, εν καιρώ. :) 8)

Παρόλα αυτά, ήρθε στην επιφάνεια ένα πρόβλημα, που αφορά την αλλαγή channels. ::)

Ο ενισχυτής έχει 3 κανάλια, Normal (Clean), Drive και More Drive. Αλλάζοντας από Clean σε Drive/More Drive και πάλι σε Clean, ο ενισχυτής δεν επανέρχεται, εν τέλει, στην επιλογή Clean Channel. Παραμένει σε θέση Drive/More Drive. Όταν όμως παίζω ΧΩΡΙΣ το footswitch συνδεδεμένο, το πρόβλημα δεν υφίσταται.

Με ένα γρήγορο search, παρατήρησα ότι το Footswitch της συγκεκριμένης σειράς, έχει δώσει προβλήματα σε πολλούς κατόχους της. Το πρόβλημα εστιάζεται ή σε προβληματικό footswitch, είτε σε προβληματικό καλώδιο που συνδέει το footswitch με τον ενισχυτή. Αλλάζοντας καλώδιο (από το original Fender που είχε η συσκευασία), πάντα με speaker cable όπως προτείνει η ίδια η Fender, είδα ότι το πρόβλημα παραμένει. Οπότε δεν τίθεται θέμα καλωδίου.

Άρα:

1. Τίθεται θέμα προβληματικού footswitch;

2. Πώς θα μπορούσα να το διορθώσω;

Ευχαριστώ για τα ''φώτα'' σας. :)

...από την πολλή γκαργκανέλα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Aν και δεν ειμαι και ο ''ειδικος'' μπορει να βοηθηθεις αν:1) ο ενισχυτης αγορασθηκε απο τον Στολλα καινουργιος τοτε επικοινωνεις και βλεπεις τι σου προτεινουν .

2) ΑΝ ΑΓΟΡΑΣΘΗΚΕ ΑΠ'ΕΞΩ (παλι καινουργιος) υπαρχουν και mails παραπονων /claims κλπ.

3) Αν αγορασθηκε μεταχειρισμενος τοτε μια λυση υπαρχει (κατα την γνωμη μου )

Βασιλης Ζαχαριαδης τεχνικος σοβαρος τιμιος και ΓΝΩΣΤΗΣ !!Τηλ:210 4970530 .

Για μενα παντως φταιει το foot switch ...ΑΛΛΑ ειπαμε δεν ειμαι και ο ειδικος  8)

Ενα παρομοιο bug παρουσιαζουν οι peavey jsx (και ο δικος μου) και στη δικη μου περιπτωση λυνεται απλα εχοντας τον διακοπτη καναλιων που ειναι πανω στον ενισχυτη στο τριτο καναλι και συνδεοντας το footswitch με τον ενισχυτη σβηστο.

Φυσικα αν δεν εψαχνα στα forums της peavey δεν θα το εβρισκα ουτε σε 3 χιλιαδες χρονια  ;D οποτε ριξε μια ματια στα αντιστοιχα της φεντερ μηπως δεν μιλαμε για βλαβη αλλα για απλη "ιδιοτροπια".

Ευχαριστώ.. 8)

O ενισχυτής αγοράστηκε από έξω. Θα κάνω αυτά που μου είπατε και αν δεν βγάλω άκρη θα απευθυνθώ σε τεχνικό.

Περιμένω και άλλες προτάσεις..

Είναι κρίμα πάντως ρε γ@μτ..

Ευχαριστώ.. 8)

O ενισχυτής αγοράστηκε από έξω. Θα κάνω αυτά που μου είπατε και αν δεν βγάλω άκρη θα απευθυνθώ σε τεχνικό.

Περιμένω και άλλες προτάσεις..

Είναι κρίμα πάντως ρε γ@μτ..

Μην στεναχωριεσαι αυτα συμβαινουν  θα βρεθει η ακρη .(εγγυηση δεν εχει ο ενισχυτης; εφ'οσον αγορασθηκε καινουργιος παντα  8)

Βεβαίως και έχει...Αλλά τι να κάνω να τον στείλω ξανά πίσω; >:(

Τέλος πάντων, αύριο πρωί θα το κοιτάξω με ηρεμία..ίδωμεν..

Βεβαίως και έχει...Αλλά τι να κάνω να τον στείλω ξανά πίσω; >:(

Τέλος πάντων, αύριο πρωί θα το κοιτάξω με ηρεμία..ίδωμεν..

Κοιτα, αν αλλαξες καλώδιο και το θεμα παραμένει, τοτε μένει ο διακόπτης να ειναι ελαττωματικός ή οι συνδέσεις του διακόπτη.

Μπορείς να

(α) Δεις και να σφήξεις (αν παίζει λίγο) τον διακόπτη

(β) Να ανοίξεις το footswitch και να δείς μήπως έχει φύγει κάποιο καλωδικάκι

(γ) Μιας και το εχεις ανοιχτό το footswitch να ψεκάσεις τις επαφες με contact cleaner

(δ) Αν έχεις Ohmομετρο να μετρήσεις να δεις αν ο διακόπτης παραμένει ανοιχτος

(ε) Να αλλάξεις διακόπτη

Αν μένεις Μαρουσι ή κοντα έλα να το κοιτάξουμε.

Ανδρέας

www.colorsound.gr - Hand made, All Tube Amplifiers, Effects, Accessories

Κοιτα, αν αλλαξες καλώδιο και το θεμα παραμένει, τοτε μένει ο διακόπτης να ειναι ελαττωματικός ή οι συνδέσεις του διακόπτη.

Μπορείς να

(α) Δεις και να σφήξεις (αν παίζει λίγο) τον διακόπτη

(β) Να ανοίξεις το footswitch και να δείς μήπως έχει φύγει κάποιο καλωδικάκι

(γ) Μιας και το εχεις ανοιχτό το footswitch να ψεκάσεις τις επαφες με contact cleaner

(δ) Αν έχεις Ohmομετρο να μετρήσεις να δεις αν ο διακόπτης παραμένει ανοιχτος

(ε) Να αλλάξεις διακόπτη

Αν μένεις Μαρουσι ή κοντα έλα να το κοιτάξουμε.

Ανδρέας

Σε ευχαριστώ πολύ Ανδρέα για τις συμβουλές σου. ;)

Δυστυχώς δεν μπορώ να έρθω από Μαρούσι, διότι σπουδάζω εξωτερικό. :-\

Αλλά θα κάνω αυτά που μου πρότεινες, να δω αν διορθωθεί κάτι..

Tο μηχανημα  ειναι στο εξωτερικο μαζι σου αν καταλαβα καλα ...οποτε απο εκει που το πηρες παλι ειναι αποσταση ε; Καλο κουραγιο .

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου