FaunO50 Δημοσιευμένο 1 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 1 Μαρτίου 2012 Καλησπερα παιδια!οπως καταλαβαινετε η απορια μου βρισκετε στον τιτλο.Εχω δει το θεμα του Superfunk σχετικα με το σεταρισμα.Εκανα καποια πραγματα μονος μου(πρωτη φορα)οσο μπορουσα δλδ.Το μπρατσο ειχε "παρει" λιγο και το εφερα στα ισια του.Την επομενη μερα το κοιταξα και ειχε "παρει" παλι αλλα οχι οπως πριν.Και εκτος απο αυτο η Β μπασα χορδη ετριζε σα διαολος.Παιζω με 13αρες.Υπαρχει καποιο διαφορετικος τροπος σεταρισματος για Drop Tuning? Το να προσπαθω να φερω στα ισια του το μπρατσο 2-3 φορες κανω κακο στην κιθαρα? Ευχαριστω για οποιαδηποτε απαντηση! Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
FaunO50 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Για οποιαδηποτε απαντηση λεωωωωω!!!! :P :P Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Το να προσπαθω να φερω στα ισια του το μπρατσο 2-3 φορες κανω κακο στην κιθαρα? Οχι. Η διαδικασια σεταρισματος ειναι φυσικα η ιδια οτι κουρδισμα και να χρησιμοποιεις,απλα αν το κουρδισμα ειναι πολυ χαλαρα ειναι φυσικο οι εγγενεις ατελειες της κιθαρας σου (το γεγονος οτι δεν εχει full fret leveling & fret dress οπως ολες οι εργοστασιακες κιθαρες) να τονιζονται με αποτελεσμα (ειδικα αν εχεις χαμηλο action) τα τριξιματα που ακους,πηγαινε την κιθαρα σε εναν καλο μαστορα για fret leveling & fret dress . www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
FaunO50 Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Δεν εχουμε αυτην την πολυτελεια εδω :-[ Υπαρχει ομως και η περιπτωση να εκανα κατι λαθος στο σεταρισμα ε? Took A Jump Through Mississippi...Well,Muddy Water Turned To Wine... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Μισο λεπτο και θα σου πω αμεσως.. ' ' ' ' ' ' ' μυρισα τα νυχια μου και δυστυχως δεν μπορεσα να δω.... ;D www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ozmo Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Πιστευω οτι ειναι θεμα χαμηλου τενσιον εγω που κουρδιζω σε dropC επρεπε να βαλω το σετ του zakk wylde της dunlop για να μην τριζει η μπασσα η οποια εχει παχος 0.60. δοκιμασε με καποιο αναλογο υβριδικο σετ χορδων με "χοντρες μπασσες" και "ψιλονορμαλ καντινια" Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Πρώτον, πας να κάνεις κάτι για το οποίο (από πολλές πλευρές) η κιθάρα σου δεν έχει σχεδιαστεί να κάνει. Ειδικά αν η κιθάρα σου έχει 24.75" scale, τότε Χ.Μ.Π.Π.Δ.Γ.Ε. Δεύτερον, δε γίνεται σ'αυτό το κούρδισμα να απαιτείς να έχεις και χαμηλό action. Σήκωσέ το όσο χρειάζεται ώστε η χορδή να μπορεί να πάλλεται πιο ελεύθερα. Τρίτον, δε γίνεται πάλι να έχεις μηδενικό relief σε τέτοιες συνθήκες. Δώσε λίγο από τη βέργα (δηλ. ξέσφιξέ την). Τέταρτον και σπουδαιότερον, πρέπει να μάθεις να προσαρμόσεις το παίξιμό σου στις πιο χαλαρές χορδές. Δυστυχώς δεν γίνεται να "σκάβεις" όπως πριν. Οι δυναμικές είναι πιο απαιτητικές τώρα. Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
The Genius Loci Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Πιστευω οτι ειναι θεμα χαμηλου τενσιον εγω που κουρδιζω σε dropC επρεπε να βαλω το σετ του zakk wylde της dunlop για να μην τριζει η μπασσα η οποια εχει παχος 0.60. δοκιμασε με καποιο αναλογο υβριδικο σετ χορδων με "χοντρες μπασσες" και "ψιλονορμαλ καντινια" Και με το nut τι προτείνεις να κάνει ακριβώς; Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ozmo Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Ειδικά αν η κιθάρα σου έχει 24.75" scale, τότε Χ.Μ.Π.Π.Δ.Γ.Ε. η δικια μου τοσο εχει και μου εβγαλε την πιστη για να παιζει αξιοπρεπως Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Share Δημοσιευμένο 2 Μαρτίου 2012 Δυστυχώς δεν γίνεται να "σκάβεις" όπως πριν ακριβως,ο Billy Gibbons π.χ. που παιζει με ....7αρες ,χαμηλο action και Les Paul κουρδισμενος σε C (!) λεει οτι.... χαϊδευει την κιθαρα οταν παιζει,δεν κοπαναει.... www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση