Προς το περιεχόμενο

Ερωτηση σχετικα με εξοπλισμο ηχογραφισης σπιτιου.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπερα σας.

Ηχογραφω στο σπιτι οπως και οι περισσοτεροι νομιζω τωρα πια,μεχρι τωρα ο εξοπλισμος μου ηταν αρκετος για να γραφω μονο εγω. Επειδη ομως σκοπευω να ανοιξω λιγο το θεμα θα ηθελα τη βοηθεια σας.

Η καρτα ηχου μου ειναι η tascam 122 η οποια βγαζει δυο input. Αρα μπορω να εχω δυο εγγραφες την ιδια στιγμη. Κιθαρα και φωνη ας πουμε ή κιθαρα και μπασο κ.ο.κ. Αν ομως θελω και κατι ακομα την ιδια στιγμη τι γινεται? με βοηθαει μια μικρη κονσολιτσα? και αν ναι πως συνδεεται με τη καρτα?

Και κατι δευτερο. Η καρτα βγαζει μια εξοδο για ακουστικα.Αν ομως ειμαστε δυο τι γινεται?αυτο http://www.djshop.gr/LH2Uploads/DefaultItemPics/15768_1.jpg μου κανει δουλεια? Σας ευχαριστω εκ των προτερων

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν και ειμαι καινουργιος στο χωρο νομιζω πως μπορω να σου απαντησω.

1)Ναι για να ηχογραφησεις και κατι παραπανω με μια τετοια http://www.thomann.de/gr/behringer_xenyx_1204_usb.htm εισαι οκ. Βεβαια αυτη η κονσολα λεει usb οποτε παιζει να συνδεεται αμεσα με πισι χωρις καρτα ηχου... Δεν ξερω για αυτο... Απλα νομιζω πως για να συνδεσεις κονσολα σε καρτα ηχου πρεπει η καρτα ηχου να εχει εξοδο S/PDIF (που η δικια σου δεν νομιζω να εχει).

2)Ναι μια τετοια προενισχυση ακουστικων θα σου κανει μια χαρα! (μαλιστα αυτη περνει εως και 4 ακουστικα)

My spirit sighs in peace - Opeth

ΟΧΙ και στα δυο.

Αν θες να ηχογραφείς στο DAW σου περισσότερα όργανα live σε ξεχωριστά κανάλια ωστε να μπορείς να τα μιξάρεις αργότερα τότε με την κονσόλα θα κάνει μια τρύπα στο νερό.

Θες μια κάρτα ήχου με περισσότερα κανάλια.

Για να ακούτε 2 ατομα απο τα ακουστικά είναι too much ενας τέτοιος προενισχυτής. Πάρε ένα Y καλώδιο να μπορείς να συνδέεις δυο ακουστικά στην ίδια εξοδο.

Γνώμη μου. Απο το να δίνεις 50 ευρώ από εδω και 60 απο εκεί για κονσόλες και ακουστικά, πούλα την κάρτα σου και πάρε μια πολυκάναλη κάρτα ήχου να έχει και 2 headphone out και είσαι άρχοντας.

Cigarettes and Whiskey ... call my shaking hand

Το καλωδιο Y δεν του το προτεινα γιατι εχω ακουσει (απο μελη του νοιζ συγκεκριμενα) οτι δημιουργει προβληματα στην διαφορα εντασης εκτος και αν ειναι τα ακουστικα ολοιδιο μοντελο. Ναι ξεχασα να αναφερω πως αμα θες να μιξαρεις ξεχωριστα τα οργανα που θα ηχογραφεις μια κονσολα δν κανει αλλα αμα θελεις απλα π.χ 1 input ακομα μου φαινεται πιο ακριβο να παρεις καινουργια καρτα ηχου... Καρτα ηχου με 2 outputs για ακουστικα ειναι 300Ε + ενω μια προενισχυση εχει και 20Ε

My spirit sighs in peace - Opeth

Εμενα η γνώμη μου είναι αν μπεις στον κόπο για κονσολα να σκεφτεις και το ενδεχόμενο να πάρεις μια μεγαλύτερη κάρτα(βλέπε tascam us 1800)...Σίγουρα η προενίσχυση θα σε βοηθήσει,αλλά αν βαλεις λεφτά για κνσολίτσα και προενίσχυση.....ίσως ανεβείς και άλλο οικονομικά!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου