Προς το περιεχόμενο

Λαμπάτος ή Modeling amp?!

respecttheo7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Η συντριπτικη πλειοψηφια δεν μπορει...

Διαφορετικα δινεις ενα καρο λεφτα για κατι που αντικειμενικα δεν ακους ξεκαθαρα ουτε εσυ ο ιδιος.Πως το κοβεις αυτο...ειναι  λογικο? Εσυ το gear με μαρουλοφυλλα θα το πληρωσεις η με χρηματα?Θεωρεις πρακτικο και λογικο να δωσεις τρελα λεφτα για κατι που δεν χρειαζεσαι(και προπαντως αντικειμενικα δεν ακους)?

(α) Δεν μπορείς να μιλήσεις "αντικειμενικά", ούτε για οποιαδήποτε "συντριπτική πλειοψηφία". Αυτά που γράφεις περί blind test τα έχω γράψει / ισχυριστεί κατά καιρούς κι εγώ (ειδικά για software περιβάλλοντα direct recording), αλλά δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια ένδειξη κι όχι μια απόδειξη, όπως υπονοείς. Το "κακό ψηφίο" το ακούμε και το υπερεκτιμούμε κάθε μέρα, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέρα από αυτό (βλέπε (γ)). Υπάρχει προκατάληψη κατά αλλά και υπέρ του πσηφίου. Λανθασμένες είναι και οι δυο.

(β) Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι ακούει και τι όχι κάποιος που δεν γνωρίζεις.

(γ) "Λογικό και πρακτικό" στην περίπτωση του μουσικού εξοπλισμού είναι οτιδήποτε καλύπτει μια ανάγκη χομπίστικη ή επαγγελματική για οποιονδήποτε καλλιτεχνικό λόγο, που ως γνωστόν δεν μπορεί ποτέ να αναλυθεί με στείρα οικονομοτεχνικά κριτήρια, και πολύ περισσότερο με υποκειμενικά. Επίσης, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η έμπνευση για την δημιουργία και εκτέλεση μουσικής, την οποία δεν μπορείς ποτέ να υπαγορεύσεις σε κάποιον άλλο το από πού θα πρέπει να πηγάζει και πώς.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

• Moderator

Επίσης, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η έμπνευση για την δημιουργία και εκτέλεση μουσικής, την οποία δεν μπορείς ποτέ να υπαγορεύσεις σε κάποιον άλλο το από πού θα πρέπει να πηγάζει και πώς.

Όχι ότι διαφωνώ με τα άλλα που λες (ίσα-ίσα) , αλλά για εμένα αυτό, αν ισχύει – που σε εμένα προσωπικά ισχύει, από μόνο του αρκεί.

Εγω παντως το κεφαλι μου δεν θα το κοβα.....εσυ ::)?

Με πρόλαβαν (βολικό)

(γ) "Λογικό και πρακτικό" στην περίπτωση του μουσικού εξοπλισμού είναι οτιδήποτε καλύπτει μια ανάγκη χομπίστικη ή επαγγελματική για οποιονδήποτε καλλιτεχνικό λόγο, που ως γνωστόν δεν μπορεί ποτέ να αναλυθεί με στείρα οικονομοτεχνικά κριτήρια, και πολύ περισσότερο με υποκειμενικά. Επίσης, πολύ μεγάλο ρόλο παίζει η έμπνευση για την δημιουργία και εκτέλεση μουσικής, την οποία δεν μπορείς ποτέ να υπαγορεύσεις σε κάποιον άλλο το από πού θα πρέπει να πηγάζει και πώς.

Το gear δεν το χρειάζεσαι, το θες.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Αν και οπαδος φανατικος των λαμπατων ενισχυτων(παρ ολη την ευαισθησια τους σε σχεση με μοντελα,τρανζιστορ και υβριδια) θα πω ορισμενες σκεψεις οι οποιες βεβαια μπορουν να εκληφθουν ως απαντηση απο τον ΟP.

Βαζοντας τον εαυτο μου στη θεση καποιου που ασχολειται(δεν ξερουμε ποσο πολυ)με το αθλημα 4 χρονια,τι θα ηθελα απο εναν ενισχυτη?

Μαλλον να με γοητευσει η ποικιλια ηχων με το πατημα ενος preset γιατι τη Δευτερα θα θελω να παιξω μπλουζ και την Τριτη μεταλ.Τεταρτη,Σαββατο ροκ και την Κυριακη που θα ρθει η γκομενα σπιτι να βαλω τα delay και τα reverb στο τερμα και να της φανω Σατριανης...Πεμπτη-Παρασκευη παει γυμναστηριο. :D

Ειναι αραγε η καταλληλη στιγμη να αγορασει εναν λαμπατο,αφου εχει τοσο σφιχτα οικονομικα περιθωρια,ο οποιος θα εχει 2 ηχους:καθαρο και drive?

Αμα ειναι να αρχισουμε το τι χρειαζεται να βαλει μετα ως προσθηκη,θα μπερδευτουμε με πεταλια vs πεταλιερα... :D με βαθος χρονου αγορας πολυυυυ καιρο και μεχρι τοτε θα πρεπει να παιζει tin pan alley..κατι που δεν ξερω αν εχει το κουραγιο να κανει.

Μηπως ενας λαμπατος θα τον εκανε να βαρεθει με λιγα λογια?

Μηπως ακομα ψαχνει εναν ελκυστικο τροπο να συνεχισει την ενασχοληση του?

Μηπως ειναι νωρις να αντιληφθει τα υπερ ενος λαμπατου ενισχυτη?

Καποιοι θα πουν οχι.Ηρθε η ωρα.

Εγω θα πω ναι,εικαζοντας βεβαια μιας και δεν ειμαι απολυτος σε τιποτα.

Απ την αλλη,ποια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ επαφη με τη λαμπα θα του δωσει ενας ενισχυτης των 200 ευρω?Μια γευση θα ειναι,που μαλλον δεν μπορει να αξιολογησει με τα δεδομενα και τις γνωσεις που εχει.

Μην κρινουμε λοιπον απο το τι θεωρουμε ΕΜΕΙΣ οτι ειναι καλο αλλα απο το τι ειναι ΑΥΤΟΣ ικανος να χρησιμοποιησει γονιμα και  σ αυτο το ''γονιμα'' συμπεριλαμβανεται η μαγεια της μαθησης με γοητευτικα σεναρια.

Φιλε μου,αν θες εναν ενισχυτη που θα μεταφραζει το παιξιμο σου σε ηχο ΚΑΛΑ(δηλαδη την ανεπαρκεια σου αρα και την βελτιωση σου μετα απο ΠΟΛΛΗ δουλεια)παρε λαμπατο.

Αν θεωρεις οτι το παιξιμο σου δεν ειναι ακομα για μεταφραση και θελεις να εχεις πολλα ηχοχρωματα που θα σου επιτρεπουν να πειραματιστεις,να παιξεις για να διασκεδασεις,παρε εναν μοντελινγκ για να αποκτησεις μια χαμηλου κοστους επαφη με διαφορους ηχους.

Ο χρονος θα δειξει αν ενας λαμπατος θα ειναι καποια στιγμη το ζητουμενο σου,παιζοντας με ΜΠΑΝΤΑ.

Καλες αγορες!

(α) Δεν μπορείς να μιλήσεις "αντικειμενικά", ούτε για οποιαδήποτε "συντριπτική πλειοψηφία". Αυτά που γράφεις περί blind test τα έχω γράψει / ισχυριστεί κατά καιρούς κι εγώ (ειδικά για software περιβάλλοντα direct recording), αλλά δεν αποτελούν τίποτε άλλο από μια ένδειξη κι όχι μια απόδειξη, όπως υπονοείς. Το "κακό ψηφίο" το ακούμε και το υπερεκτιμούμε κάθε μέρα, αλλά υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέρα από αυτό (βλέπε (γ)). Υπάρχει προκατάληψη κατά αλλά και υπέρ του πσηφίου. Λανθασμένες είναι και οι δυο.

(β) Δεν είσαι σε θέση να γνωρίζεις τι ακούει και τι όχι κάποιος που δεν γνωρίζεις.

Φιλαρακι αυτο ο καθενας το κανει για τον εαυτο του(αν θελει βεβαια).Εγω δεν εχω ιδεα τι ακους εσυ η ο απεναντι.Ξερω ομως ενα πραγμα...για τετοιες χαωδεις διαφορες  τοσο σε τιμη οσο και σε....περιρρουσα ατμοσφαιρα και...urban legends θα επρεπε να ειναι πολυ απλο να εντοπισεις χαλαρα τις διαφορες.Αυτο ειναι δυσκολο να γινει αντικειμενικα.Οταν λεω αντικειμενικα λεω σε πειραμα που το βασικο να κριτηριο να ειναι ο ηχος και οχι οι οποιες οπτικες προκαταληψεις.

Τωρα αν εσυ η οποιος αλλος θελει να τα σκαει χοντρα ειναι δικαιωμα του και δεν αφορα κανενα στην τελικη το γιατι το κανει.Αλλο ομως να τα σκαει και αλλο μετα να προσπαθει να μιλησει για την σαφη ανωτεροτητα του ενος απεναντι στο αλλο κτλ κτλ.Οταν μπαινεις στη φαση να συγκρινεις θα πρεπει αντικειμενικα ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ να μπορεις να ξεχωρισεις αυτο που συγκρινεις δεν νομιζεις ;)?

Αλλωστε τα πραγματα δεν ειναι πολυπλοκα....μια αντικειμενικη δοκιμη ολοι λιγο πολυ μπορουνε να κανουνε.Το θεμα ειναι αν αντεχουν να διαλυθει ο μυθος( μπροστα στα ματια τους,η μαλλον στα αυτια τους) και να γινουν ρομπα στον κολλητο που τον πρηζανε με τις ακουστικες τους ικανοτητες,αν βγαλουν ενα free plugin για κανονικο λαμπατο  8)πχ.

Εσυ δηλαδη πιστευεις οτι η συντριπτικη πλειοψηφια ακουει ολες αυτες τις διαφορες?Σιγουρα ΘΕΛΕΙ να τις ακουει αλλα το θελω απο το μπορω εχει μια αποσταση.

Το gear δεν το χρειάζεσαι, το θες.

...στις περιπτώσεις που δεν είναι χόμπι, ναι: απλά το θες. Μπορείς όμως να το δεις κι αλλιώς: ακόμη κι εκεί το χρειάζεσαι για να εκφραστείς καλλιτεχνικά όπως εσύ επιθυμείς - για να εξωτερικεύσεις αυτό που έχεις στο μυαλό σου με τον τρόπο που εσύ κρίνεις απαραίτητο, και για να ικανοποιήσεις την ανθρώπινη ανάγκη για έκφραση και επικοινωνία. Ή και πάλι το χρειάζεσαι για να χτίσεις την επαγγελματική ή ερασιτεχνική σπουδή σου πάνω σε ένα αντικείμενο, το οποίο θα είναι κάποια από τις άπειρες πτυχές του music tech.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Moderator

Αυτά που λες ΔΕΝ ισχύουν!

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε ετούτο τον ντουνιά που

Πεμπτη-Παρασκευη παει γυμναστηριο.

;D ;D ;D ;D

Αυτά που λες ΔΕΝ ισχύουν!

Δεν υπάρχει άνθρωπος σε ετούτο τον ντουνιά που  ;D ;D ;D ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ξερω ατομο που παει Πεμπτη-Παρασκευη γιατι νομιζει οτι θα ναι φουσκωμενος το Σαββατοκυριακο... ;D

;D ;D ;D ;D ;D ;D

Ξερω ατομο που παει Πεμπτη-Παρασκευη γιατι νομιζει οτι θα ναι φουσκωμενος το Σαββατοκυριακο... ;D

Ρε Σταύρο γιατί με ξεμπροστιάζεις έτσι;

Και το περί φουσκώματος ισχύει. Μου το λένε άγνωστοι στο δρόμο τα Σαββατοκύριακα.

Ενωμοτάρχης

Ρε Σταύρο γιατί με ξεμπροστιάζεις έτσι;

;D ;D ;D

Τελικα πολυς κοσμος παει Πεμπτη-Παρασκευη... :D

Πες μας τωρα οτι εχεις και μοδελινγκ ξαδερφες ενισχυτη να κλεισει το θεμα... :D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου