Προς το περιεχόμενο

Ένα κείμενο του Νότη Μαυρουδή για τη Eurovision

neeq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

....

Αν δεν έχεις πρόβλημα, τότε γιατί να μη χρηματοδοτούνται τα σχετικά ντοκιμαντέρ από το ΕΣΠΑ; Χάθηκε ο κόσμος που απορροφήθηκε και ένα κονδύλι (από αυτά που παγίως λιμνάζουν, αφού είμαστε διαχρονικά πρωταθλητές και στη χαμηλή απορρόφηση);

...

Είμαι αντίθετος με τη χρηματοδότηση της ΕΡΤ από χρήματα που έπρεπε να επενδυθούν σε ανάπτυξη. Και όταν λέω ανάπτυξη δεν μιλάω για δρόμους, μπετά και γέφυρες.

Μιλάω για υποτροφίες σε νέους για διδακτορικά, έρευνα, καινοτομία. Είναι χιλιάδες οι άμισθοι υποψήφιοι διδάκτορες αυτή τη στιγμή. Αν τους έδιναν από μια 3ετή υποτροφία με κίνητρο ανανέωσης για άλλα 1-2 χρόνια σε περίπτωση θετικών μετρήσιμων αποτελεσμάτων μια χαρά θα απορροφούσαν κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ανά έτος. Και θα τα απορροφούσαν με τον καλύτερο τρόπο (Χρήματα που θα έμεναν εδώ, που θα έδιναν δουλειά και που ίσως θα δημιουργούσαν κάποιες προοπτικές για χιλιάδες νέους).

Αντί αυτού, τρώμε εκατομμύρια σε συνεργεία 100 ατόμων που καταγράφουν τη γριά που ανοίγει φύλλο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 186
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αντί αυτού, τρώμε εκατομμύρια σε συνεργεία 100 ατόμων που καταγράφουν τη γριά που ανοίγει φύλλο.

Nα σβύσει η παράδοση δηλ...ωραίος είσαι...

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

οχι ρε συ αλλα οποιος γουσταρει Eurovision σιγουρα ΔΕΝ ειναι..

says who?

Εγώ είμαι αριστερός και δεν έχω πρόβλημα με τη Eurovision όσο δεν καταντάει αυτοσκοπός που τον πληρώνω εγώ! Περισσότερο πρόβλημα είχα το 2004 με το Euro που πληρώναμε σα να μην πω τι τα prim 20 ατόμων που κλοτσάγανε ένα τόπι παρά με τη Eurovision! Ναι όταν πήγε η Vissi και δώσαμε πόσα χιλιάρικα για ένα φόρεμα (for fuck sake) είχα πρόβλημα! Όταν πήγε ο Αλκαίος και πλήρωσε τα έξοδα σχεδόν μόνος του (από ότι έμαθα) δεν με ένοιαξε καθόλου!

LA ROJΑ ARMADA

Για μια ακόμα φορά να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Είπε ο Μαυρουδής, και καλά έκανε αφού έτσι αισθανόταν, και συζητάμε ΠΑΛΙ για την Ευρωβίζιο και άλλα 10 ζητήματα για τη σάλτσα.

Σόρρυ ρε συ Neeq αλλά και λίγη ιλαρότης και προοπτική στο ζήτημα δεν βλάπτει.

Το πανηγυράκι της Eurovision υφίσταται εδώ και δεκαετίες και διατηρεί αναλλοίωτη την θέση του ανά τα χρόνια με την απαραίτητη οπτικοακουστική προσαρμογή στους εκάστοτε σύγχρονους καιρούς.

Δεν χάλασε τώρα το πράμα. Μια ζωή τσιχλόφουσκες σε ένα ολιγόωρο mainstream καρναβάλι ήταν και είναι. Το μόνο του κακό είναι ότι κομπιάζει δεν αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη μιας πλήρους και μεγαλοπρεπούς κιτς παραγωγής. Και παραμένει στο ημίμετρο. Μια one-night τσιχλόφουσκα (ελάχιστοι καλλιτέχνες κέρδισαν κάτι διεθνώς από τη διασημότητα της Γιουριβίτσιο).

Και καλά κάνει. Πίτσες, μπύρες, χαβαλές, στοιχήματα και σχόλια συνθέτουν μια υπέροχη βραδιά που μπορεί άνετα να ονομαστεί ψυχαγωγική. Παλιά έκανα το λάθος να περιμένω και κανένα ποιοτικό τραγούδι. Τώρα αν συμβεί είναι απλώς μια ευχάριστη έκπληξη.

Και ασχολούνται πολλοί λέει μαζί του. Τρίχες. Όσους απασχολεί η Πάτυ, τα Ατίθασα Νιάτα και η Τόλμη και γοητεία και τα πρωϊνάδικα. Κουλτούρα μαζικής κατανάλωσης υπήρχε και υπάρχει. Και  έχω δει σε 4 διαφορετικές χώρες (Ελλάδα, Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία) την Εβροβιζω. Μια χαρά ένθερμη αντιμετώπιση είχε. Όσο κράτησε. Μετα νιχτ, νάδα και λάιφ γκοουζ ον.

Δηλαδή θα μουν σοβαρός αν φόραγα χρυσά λαμέ και έβγαινα ντίρλα στα λιβάνια να περπατάω στο δρόμο μουρμουρώντας διάφορα, αγκαλιά με εικόνες νεκρών; Μάλλον όχι. Αλλά δεν θα κόψω και την συμμετοχή μου στην περιφορά του Επιταφίου επειδή δεν είναι καλόγουστη και ας είναι μούφα το παραμύθι. Θα πάω συν γυναιξοί και τέκνοις και θα περάσουμε καλά μέσα στο πνεύμα της εκδήλωσης.

Δεν θα πάω ούτε Παπαρίζου (και ας την θεωρώ παιδούκλα τώρα που νταρντάνεψε), ούτε Notis (είναι ροκ και τον φοβάμαι), ούτε θα δω πρωινάδικα, ούτε Φώτη και Μαρία, ούτε Αννα Γούλα και λοιπούς γιατί είναι μια επαναλαμβανόμενη άποψη (συζυγική σχέση) μιας κουλτούρας που απεχθάνομαι. Και όχι one night stand με το κιτς.

Θα την δω και φέτος.

Καμία ενοχή.

YMMV.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Δηλαδή θα μουν σοβαρός αν φόραγα χρυσά λαμέ και έβγαινα ντίρλα στα λιβάνια να περπατάω στο δρόμο μουρμουρώντας διάφορα, αγκαλιά με εικόνες νεκρών; Μάλλον όχι. Αλλά δεν θα κόψω και την συμμετοχή μου και την περιφορά του Επιταφίου επειδή δεν είναι καλόγουστη και ας είναι μούφα το παραμύθι. Θα πάω συν γυναιξοί και τέκνοις και θα περάσουμε καλά μέσα στο πνεύμα της εκδήλωσης.

Να περάσουμε καλά στον Επιτάφιο  ??? ??? Βρέ γούστα που έχει ο κόσμος  :)

Πες τα βρε harilatron, το κέρατό μου μέσα. Δεν τους φτάνουν τα λεφτά που παίρνουν από δέκα μεριές, παίρνουν και κονδύλια του ΕΣΠΑ. Και αν είναι η απορρόφηση το θέμα, να τα πετάμε και από ένα ελικόπτερο στον κόσμο, μια χαρά θα φύγουν. Αι σιχτίρ επιτέλους.

Πάντως αν είναι η Eurovision να βγάζει φράγκα, Eurovision for eva, tattoo στο κούτελο λέμε. Ένα πράγμα βγάζει λεφτά σ' αυτή τη χώρα και εμείς παραπονιόμαστε. (βεβαια συνεχίζω να μην το πιστεύω, άλλα τέσπα)

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

η Eurovision & η "μπαλλα" ειναι νομιζω τα ΜΟΝΑΔΙΚΑ προγραμματα που δεν βαζουν την ΕΡΤ μεσα ,μια και τα βλεπει ΟΛΟΣ ο κοσμος και τα εσοδα απο τη ΔΙΑΦΗΜΗΣΗ ,και οχι απο την τσεπη μας,τα καλυπτουν ΠΛΗΡΩΣ αλλα και φερνουν ΚΕΡΔΗ ,ναι αυτη την ΑΘΛΙΑ λεξη που κανει ολους τους ψευτοαριστερους...ψευτοδιανοητες να αλλαλαζουν ως πιθηκοι εις την ζουγκλα....

+1+1+1

ιδεα δεν εχω για το εργο του αλλα για να το λες εσυ ετσι θα ειναι.

Ο Σαββοπουλος (την τελευταια φορα που τον τσεκαρα) δεν ψηφιζε ΝΔ ή τον μπερδευω με τον Γκουφη? ;D

a,nai, +1

Λούμπεν Τρολλεταριάτο

το πρωτο δεν παλευεται με την καμμια...

το δευτερο καλο ειναι,παιζουν πολυ ωραια.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Για μια ακόμα φορά να κάνουμε την τρίχα, τριχιά.

Είπε ο Μαυρουδής, και καλά έκανε αφού έτσι αισθανόταν, και συζητάμε ΠΑΛΙ για την Ευρωβίζιο και άλλα 10 ζητήματα για τη σάλτσα.

Σόρρυ ρε συ Neeq αλλά και λίγη ιλαρότης και προοπτική στο ζήτημα δεν βλάπτει.

Όχι δε βλάπτει. Και καμία κουβέντα και καμία παραδοχή δε βλάπτει.

Δεν καταλαβαίνω ομως γιατι μου απευθυνεις αυτην τη κουβέντα.

Το να παραθέτεις ένα κείμενο, δε σημαίνει ότι εισαι μουτζαχεντιν αυτής της άποψης και θα πας να πεσεις με δυναμίτες στο μεγαρο της ΕΡΤ για τη eurovision.

Όπως είπα και πριν, το γνωρίζω ότι καθε χρονο πετάγονται πολλές κριτικες κατά της. Όμως στη σημερινή πραγματικότητα, εντάσσονται τα όποια συμπτωματα σε διαφορετικό περιβάλον και εξετάζονται με αλλο μάτι.

Ετσι το εβαλα, με ενδιαφερον να εξετάσουμε το θεσμο, στην επικαιρότητα.

Επειδή κάποιοι πήδηξαν τη συζήτηση, δε θα το χρεωθω εγώ που ανοιξα το thread.

Ετσι το εβαλα, με ενδιαφερον να εξετάσουμε το θεσμο, στην επικαιρότητα.

Δεν σε χρεώνω τίποτα βρε Lucky Neeq. Μιας και το βαλες εσύ (και θεώρησα ότι σε εκφράζει). Ε, και το υποστήριξες καθ΄οδόν.

Κουβέντα να κάνουμε, ανάσες να παίρνουμε.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Κανείς δεν πήδηξε την συζήτηση, άλλο αν δεν συμφωνείς με τα λεγόμενα κάποιων ή με τον τρόπο που τα παραθέτουν.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου