Προς το περιεχόμενο

Ένα κείμενο του Νότη Μαυρουδή για τη Eurovision

neeq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ακριβως,αλλωστε τυπικοτερος εκπροσωπος των "αριστερων διανοουμενων αφενταδων της πχοιοτητος" απο τον....Νοτη δεν υπαρχει νομιζω... ;)

Αυτό το τρίπτυχο "αριστερός/διανοούμενος/ποιότητα" υπήρχε ίσως στα χρόνια σου... Πλέον δε νομίζω πως είναι έτσι... Κι αυτό φαίνεται... Όλοι οι και καλά "αριστεροί/διανοούμενοι/ποιοτικοί" έχουν προ πολλού παραδώσει πινακίδες είτε ως αριστεροί, είτε ως διανοούμενοι είτε ως ποιοτικοί! Οπότε μάλλον πρέπει να ξανασκεφτείς το τι είναι "δικτατορία" στην τέχνη σήμερα αλλιώς γίνεσαι ίδιος με αυτούς που κοροϊδεύεις!

Ο Σαββοπουλος (την τελευταια φορα που τον τσεκαρα) δεν ψηφιζε ΝΔ ή τον μπερδευω με τον Γκουφη? ;D

Τον μπερδεύεις με τον Μίκη... Ο Σαββόπουλος απλώς έβγαζε Καλομόιρες από τούρτες... (το τρίπτυχο που λέγαμε)

LA ROJΑ ARMADA

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 186
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Μπα,τους ιδιος "αφενταδες" εβλεπα το 80 και το 90 τους ιδιους βλεπω και τωρα...απλα εχουν ισχυροποιηθει λιγο περισσοτερο οι "μη ποιοτικοι" (ευτυχως γιατι βλεπουμε και κανα ωραιο κωλαρακι στην τι-βι... ;D) αλλα και παλι αυτοι ΠΟΤΕ δεν τα επαιρναν αμεσα  απο το κρατος (μονο εμεσα μια και σε αυτους,στις πιστες τους δηλ., καταληγε συνηθως ενα σεβαστο ποσοστο της  ρεμουλας του δημοσιου κορβανα που καναμε ολοι μας) οποτε δεν υπαρχει λογος να μιλαμε για αυτους.

Εξαλλου αν γραψεις στην αναζητηση τη λεξη Eurovision θα δεις οτι ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ καποιος θα ξεκινησει μια ..σταυροφορια εναντιον της.ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.

Παντως σοβαρα μιλωντας τωρα εσυ (αν σου εβαζαν ενα πιστολι στο κεφαλι) σε ποιανου το live θα πηγαινες στης Παπαριζου ή στου Νοτη? (του Μαυρουδη λεω οχι του Σφακιανακη γιατι εκει παω και εγω και χωρις πιστολι... ;D)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Παντως την Κυριακη που θα τον δω (ειναι φιλος με τη μανα μου απο παιδια) θα τον ρωτησω τι θα ψηφισει... ;D

Ο Σαββόπουλος απλώς έβγαζε Καλομόιρες από τούρτες... (το τρίπτυχο που λέγαμε)

ενταξει αυτα τα ατοπηματα στους ΘΕΟΥΣ συγχωρουνται... ;) (εξαλλου  τι να βγαλει ο ανθρωπος απο την τουρτα? καμμια Φριτζιλα να τρομαξει ο κοσμος απο τα παχια? ;D..το Καλομοιρακι εβγαλε που ειναι και ζουμπουρλο ζουμπουρλο.. ;D)

Παντως σοβαρα μιλωντας τωρα εσυ (αν σου εβαζαν ενα πιστολι στο κεφαλι) σε ποιανου το live θα πηγαινες στις Παπαρηζου ή στου Νοτη? (του Μαυρουδη λεω οχι του Σφακιανακη γιατι εκει παω και εγω και χωρις πιστολι... ;D)

Ρε και χωρίς πιστόλι στην Παπαρίζου θα πήγαινα! Τι λέμε τώρα? Για Σφακιανάκη δε θα έκλεινα και τραπέζι! Αλλά που κολλάει αυτό με όλα τα προηγούμενα? Απλά αυτό που είπα εγώ προηγουμένως είναι το ότι να μιλάμε για ένα νεκρό τρίπτυχο που υπήρχε το 70,80 και το 90 από κάποιους ώστε να "ψαρέψουν πελατεία" και διατηρείται πλέον ως τις μέρες μας ως "ποιοτικό/έντεχνο" αντεργκραουντ ελεγκάντ μας κάνει ακριβώς ίδιους με αυτούς που κατηγορούμε! Από όποια μεριά κι αν ήμαστε! Εγώ αυτό δεν μπορώ να αντιληφθώ...

LA ROJΑ ARMADA

Ρε και χωρίς πιστόλι στην Παπαρίζου θα πήγαινα!

ειπα και εγω .....και με τρομαξες καποια στιγμη... ;D

Απλά αυτό που είπα εγώ προηγουμένως είναι το ότι να μιλάμε για ένα νεκρό τρίπτυχο που υπήρχε το 70,80 και το 90 από κάποιους ώστε να "ψαρέψουν πελατεία" και διατηρείται πλέον ως τις μέρες μας ως "ποιοτικό/έντεχνο" αντεργκραουντ ελεγκάντ μας κάνει ακριβώς ίδιους με αυτούς που κατηγορούμε!

μα αυτο σου λεω και εγω ΔΕΝ ειναι νεκρο (πεθαινουν ρε συ οι βρυκολακες? ;D)

το γεγονος οτι εχει ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ απο ενα νεο βλαχοχαϊστικο κυκλωμα το οποιο περιγραφεται τελεια απο τα  immortal words of Hatzistefanou

η ασπόνδυλη κατηγορία μικροαστών που απαρτίζεται από αναγνώστες free press, ακίζεται σε γκαλερί, πίνει ποτάκια σε προχωρημένα μπαράκια πέριξ του Μεταξουργείου και συνωστίζεται σε φεστιβάλ σινεμά είναι ο πολιτισμικός καρκίνος που έχει σαπίσει οποιαδήποτε έννοια διανόησης και τέχνης στην Ελλάδα. Πρόκειται για κάτι ξενομανείς κοπρίτες με κριτήρια λιγότερο καλλιεργημένα και από εκείνα των θαυμαστών της Καίτης Γαρμπή. Η αντίληψη τους για τον πολιτισμό, εισαγωγής από τα πλέον γελοία και υποβαθμισμένα καλντερίμια του Λονδίνου και του Βερολίνου έχει μεταδώσει αισθητική και διανοητική σύφιλη μια ολόκληρη γενιά

δεν σημαινει οτι δεν δρα παραλληλα... ;)

βραστα και αστα μεγαλε απο τη μια η σκυλα και απο την αλλη η χαρυβδη  ....

Βλέπω αυγάτισε το πράγμα...

Καταρχήν να πω ότι μου άρεσε ως συνήθως το σχόλιο του kostri.

@sfaku

Συμφωνώ μαζί σου ότι η κακή μουσική είναι περισσότερο ανυπόφορη από τον κακό κινηματογράφο, αλλά μην αυταπατάσαι ότι αυτή είναι η προσωπική μας θέση, όχι κάποιο παγκοσμίως αναγνωρισμένο αξίωμα. Είναι δεδομένο ότι έχουμε αυξημένες "ηχητικές" ευαισθησίες, ως μέλη του noiz.gr

Συμφωνώ απολύτως ότι δεν είμαστε ο ΜΟ. Αυτό ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι μέσα από τη νοοτροπία του τύπου "μουσική= (κατά κύριο λόγο) σόου" έχει αλλοτριωθεί η μέινστριμ (ή η λαϊκή αν θες) αντίληψη για το τι είναι μουσική. Οι πιο "ψαγμένοι" ούτως ή άλλως διαμορφώνουν συνήθως ιδία γνώμη, επηρεάζονται λιγότερο από τα ΜΜΕ και γενικά τους αφορά λιγότερο η όποια παρατήρηση. Το θέμα είναι τι γίνεται με τους άψαχτους-ανεκπαίδευτους.

Εν ολίγοις δεν προβληματίζομαι με αυτούς που βάζουν τον πήχη ψηλά αλλά με αυτούς που τον βάζουν χαμηλά, γιατί όσο χαμηλώνει αυτός ο πήχης τόσο μπορεί να συνδεθεί αυτή η πτώση του με την αντίστοιχη του πολιτισμικού επιπέδου.

Ακριβως,αλλωστε τυπικοτερος εκπροσωπος των "αριστερων διανοουμενων αφενταδων της πχοιοτητος" απο τον....Νοτη δεν υπαρχει νομιζω... ;)

Είσαι λίγο υπερβολικός. Ο Μαυρουδής δεν είναι Γκαϊφύλλιας ούτε Μπακαλάκος. Καταρχήν είναι ένας πολύ καλός, γνωστός και εκτός Ελλάδας, σολίστας κλασικής κιθάρας. Ο Χατζιδάκις του εμπιστεύτηκε στίχους του για μελοποίηση, οπότε κάτι θα λέει και σαν μουσουργός. Τα 2-3 γνωστά τραγούδια του τα ακούν ακόμη και πιτσιρικάδες. Διευκρινίζω: εκτιμώ τον Μαυρουδή, χωρίς να είμαι ένθερμος οπαδός του, αλλά δεν του αρνούμαι την αξία που του αναλογεί κιόλας, επειδή δεν είναι φίρμα.

Κοίτα, δεν έχω πρόβλημα με τις χορτόπιτες. Ειλικρινά, προτιμώ να δω 2 θειές να μαγειρεύουν παρά τα διάφορα "ψυχαγωγικά" με τα ρεπορτάζ από τις πίστες. Αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να προβάλλεις την εικόνα σου σε όλο τον κόσμο δεν δείχνεις τη γριά από τη Θεσσαλία να τσιρίζει με το μαντήλι στο κεφάλι.

Αν δεν έχεις πρόβλημα, τότε γιατί να μη χρηματοδοτούνται τα σχετικά ντοκιμαντέρ από το ΕΣΠΑ; Χάθηκε ο κόσμος που απορροφήθηκε και ένα κονδύλι (από αυτά που παγίως λιμνάζουν, αφού είμαστε διαχρονικά πρωταθλητές και στη χαμηλή απορρόφηση);

Ούτως ή άλλως η ΕΡΤ δεν κάνει αυτά τα ντοκιμαντέρ ειδικά για να παιχτούν στο δορυφορικό της. Επιλέγει για το δορυφορικό της από το "στοκ" εκπομπών της. Για το αν μπορούσε να κάνει καλύτερη επιλογή από τα εξ ιδίων της, δεν έχω άποψη, διότι δεν ξέρω τι θέλει να βλέπει η ομογένεια, ούσα το βασικό κοινό στο δορυφορικό κανάλι.

Είσαι λίγο υπερβολικός. Ο Μαυρουδής δεν είναι Γκαϊφύλλιας ούτε Μπακαλάκος. .

μα μονος του τα λεει ,τι θες και μεταφραση?

Τι άλλο πρέπει να περιμένουν τα αριστερά κόμματα από το να σταθούν απέναντι σε αυτό που η ΕΡΤ προωθεί ως ελληνικό τραγούδι;

αυτο και μονο το σημειο δεν καθιστα κατα τον συντακτη του την αριστερα σαν τον μοναδικο τιμητη της διανοησης στη χωρα? σε τι ακριβως διαφερει απο τους λοιπους ψευτοαριστερους  παππαρες του σαλονιου που μας το παιζουν κουλτουρα εδω και 40 χρονια?

Καταρχήν είναι ένας πολύ καλός, γνωστός και εκτός Ελλάδας, σολίστας κλασικής κιθάρας

ιδεα δεν εχω για το εργο του αλλα για να το λες εσυ ετσι θα ειναι.

Για να μην μπερδεύεσαι κι εσύ, ρίξε μια ματιά εδώ.

S.A.G.A.P.O.

Μου έδωσες τεράστιο ψυχολογικό boost...Είχα αρχίσει να απελπίζομαι με αυτά που διάβαζα.

Δεν διαφωνώ σε αυτά που λες! Μόνο που ΔΕΝ είναι mainstream αυτό το πράγμα! Κι ότι δεν είναι mainstream ΕΙΝΑΙ νεκρό! Εκτός κι αν θέλουμε να μπούμε σε μεταφυσικές αναζητήσεις του τύπου "υπάρχει σκηνή Jazz στην Ελλάδα" που η απάντηση είναι ΟΧΙ απλά κάποιοι επιμένουν να πηγαίνουν στα ίδια μπαρ, να ακούνε τις ίδιες μουσικές και να υποστηρίζουν έναν συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης που δεν είναι μεμπτός (κάθε άλλο)... Οπότε με αυτή τη λογική δεν νομίζω πως είναι καρκίνος το ότι κάποιος έχει μία συγκεκριμένη άποψη για την τέχνη! Γούστο του και καπέλο του! Το πρόβλημα είναι ότι κατηγορεί τον άλλον (από το "αντίπαλο στρατόπεδο") για την αδυναμία του να παράγει κάτι καλύτερο (πάνω σε αυτό που θεωρεί τέχνη)! Τι σε νοιάζει εσένα δηλαδή πως διασκεδάζει ο άλλος? Στο σπίτι σου το κάνει? Ακόμα και το κλασσικό παραμύθι "αυτές τις λαλακίες που πλασσάρει η TV" είναι τόσο ΓΤΠ που καταντάει γραφικό! Η TV έχει και OFF! Αντίστοιχα λοιπόν και αυτά τα κατηγορώ σε έναν συγκεκριμένο τρόπο διασκέδασης και οι ατάκες περί βλαχοχαΐστικο κύκλωμα. Αν ΔΕΝ σου αρέσουν (που δεν σου αρέσουν) μην τα παρακολουθείς και μην ακολουθείς αυτό τον τρόπο. Το να βλέπεις πολιτικές προεκτάσεις εκεί και να τα κατηγοριοποιείς ως "αριστερός/διανοούμενος/ποιοτικός"  λες και το ένα οδηγεί στο άλλο και μόνο έτσι είναι τόσο φάουλ όσο και το να σπάσεις το κεφάλι του επιθετικού στην μικρή περιοχή! Κάνεις ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο που κάνει κι ο Μαυρουδής! Προς τι λοιπόν η διαφωνία σου?  ;)

Όλα είναι θέμα οπτικής γωνίας... Ο Μαυρουδής θεωρεί τα αριστερά κόμματα φορείς της "σωστής" κουλτούρας κι εσύ τον κατηγορείς επειδή θεωρείς τα αριστερά κόμματα φορείς της "λάθος" κουλτούρας! Οπότε χάνετε το νόημα της "κουλτούρας" εν γένη και τι καταφέρνετε? Διαστρεβλώνεται και οι 2 το νόημα της αριστεράς/δεξιάς (βάλτε ότι θέλετε ως ιδεολογία) και κοιτάτε μόνο κάποιες προεκτάσεις που ΑΥΤΟΒΟΥΛΩΣ θεωρείτε δεδομένες! Διαιρείται 0/0 και μετά αναρωτιέστε γιατί σας βγαίνει λάθος αποτέλεσμα...

LA ROJΑ ARMADA

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου