Προς το περιεχόμενο

Ένα κείμενο του Νότη Μαυρουδή για τη Eurovision

neeq

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Για το μη-moderation της κουβέντας: ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ξέρετε (όλοι) τι μπορεί να ερμηνευτεί ως προβοκατόρικος τρόπος γραφής, και τι ως μη-προκλητικός. Εαν θέλετε να συζητήσετε αποφεύγοντας αυτήν την τροπή της συζήτησης, αναλογιστείτε πώς θα μιλούσατε για ένα αντίστοιχο ζήτημα σε μια παρέα αγνώστων.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 186
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Για το μη-moderation της κουβέντας: ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ξέρετε (όλοι) τι μπορεί να ερμηνευτεί ως προβοκατόρικος τρόπος γραφής, και τι ως μη-προκλητικός. Εαν θέλετε να συζητήσετε αποφεύγοντας αυτήν την τροπή της συζήτησης, αναλογιστείτε πώς θα μιλούσατε για ένα αντίστοιχο ζήτημα σε μια παρέα αγνώστων.

Αγνώστων;

Ε, όχι και αγνώστων τόσα χρόνια εδώ μέσα...

Αν είναι "αγνώστων" να μου το πείτε, να αποσύρω όλα μου τα σχόλια.

Περιέργως, η αριστερή πτέρυγα δε φαίνεται να ανησυχεί εξίσου... την κόψανε την ψύχωση ότι όλοι τους παρακολουθούν;

Mea Culpa

Εαν θέλετε να συζητήσετε αποφεύγοντας αυτήν την τροπή της συζήτησης, αναλογιστείτε πώς θα μιλούσατε για ένα αντίστοιχο ζήτημα σε μια παρέα αγνώστων.

Δεν μιλάω με αγνώστους.

(stranger-danger)

Περιέργως, η αριστερή πτέρυγα δε φαίνεται να ανησυχεί εξίσου... την κόψανε την ψύχωση ότι όλοι τους παρακολουθούν;

Ή γύρισε από το άλλο πλευρό ή πλέον είναι σίγουρη ή .....άστο. Βαριέμαι.

Πάω για CSI και Law & Order.

Και μετά θα αυτομαστιγωθώ.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Το θέμα δεν είναι αν είναι κηφήνες και σε τι ποσοστό. Το ερώτημα είναι κατά πόσο ο θεσμός, υπηρεσία, πες το όπως θες, που ονομάζεται ΕΡΤ προσφέρει τόσο στο κοινωνικό σύνολο όσο να δικαιολογείται το κόστος συντήρησής της. Και όντως μπορεί να χαρακτηριστεί ποιοτική τηλεόραση (ότι και να σημαίνει αυτό) ;

Δεν μπορώ να πω πως πρέπει να πάρει εύσημα σαν το ναό του πολιτισμού. Παρά την ύπαρξη λίγων λαμπρών εξαιρέσεων, έχει ρετσινιά άσχημη, και δικαιολογημένα. Της λείπει η πρωτοτυπία, μια "σπίθα", μια φρέσκια αντίληψη για το τι αποτελεί ενδιαφέρον πρόγραμμα, αλλά πιστεύω πως γίνονται μερικές προσπάθειες. Βέβαια, δεν την παρακολουθώ προσεκτικά διότι δεν μένω μόνιμα στην Ελλάδα. Το κόστος συντήρησής της επίσης δεν πιστεύω πως δικαιολογείται, αλλά από την άλλη υπενθυμίζω πως μερικά δημόσια αγαθά δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάζουν αποκλειστικά κέρδη, αλλά είναι αποδοτικά σε επίπεδο ανθρώπινων αναγκών.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δεν διάβασα και τις 8 σελίδες...

Αλλά πρέπει να σχολιάσω τα εξής:

Το πρόβλημα δεν είναι ένας Ευρωπαϊκός διαγωνισμός μουσικής... Είναι το θέμα του ότι δεν πρέπει να έχει εθνικό χαρακτήρα... Τι εννοώ ρε παιδί μου... Τα ΓΟΝΙΔΙΑ του που γεννήθηκες δεν μπορούν να καθορίσουν το τι μουσική θα γράψεις! Όπως δεν θα καθορίσουν το πόσα κιλά θα σηκώσεις, το πόσο γρήγορα θα τρέξεις, το πόσα γκολ θα βάλεις κλπ... ΠΩΣ λοιπόν κάποιος "εκπροσωπεί" την Ελλάδα με τα τόσα διαφορετικά μουσικά γούστα κλπ,κλπ,κλπ... Το ίδιο ισχύει και για τους αθλητικούς διαγωνισμούς σε οποιοδήποτε επίπεδο!

Το ότι εγκαλεί την αριστερά για να πάρει θέση στα πολιτιστικά δρώμενα είναι τουλάχιστον αστείο πάντως... Είναι σαν να εγκαλεί κάποιος την δεξιά επειδή αφήνει να υπάρχουν ακόμα ρεμπέτικα ή μεταλάδες... :-X

Σίγουρα υπάρχει μία "δεξιά" και μία "αριστερή" κουλτούρα, όπως και μία "αναρχική" όπως και μία "φασιστική" σε μουσικό επίπεδο, όπως και σε εμφανισιακό και φυσικά σε ιδεολογικό και σε τρόπο αντίληψης. Αλλά δεν νομίζω πως είναι ευθύνη είτε της αριστεράς είτε της δεξιάς να φέρει τους άλλους στον "σωστό δρόμο". Το ότι η δεξιά έχει περισσότερους τρόπους έκφρασης (ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, κλπ, κλπ) την βοηθάει να περάσει καλύτερα την κουλτούρα της... Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εσύ πρέπει να την εγκαλέσεις ΓΙΑ την κουλτούρα της, απλώς να προβάλεις την δικιά σου... Οι άνθρωποι έχουν επιλογή ακόμη κι αν δεν το νομίζουν κάποιες μερίδες! Απόδειξη: Είμαστε από τα μεγαλύτερα μέταλ κοινά στην Ευρώπη (τώρα δεν ξέρω αν αυτό θεωρείται καλό)....

LA ROJΑ ARMADA

αλλά από την άλλη υπενθυμίζω πως μερικά δημόσια αγαθά δεν είναι απαραίτητο να παρουσιάζουν αποκλειστικά κέρδη, αλλά είναι αποδοτικά σε επίπεδο ανθρώπινων αναγκών.

Καλά τα λές, μόνο που δεν ξέρω κάποια ανθρώπινη ανάγκη που να ικανοποιεί η ΕΡΤ. Και μην ξεχνάμε, στην Ελλάδα του 2012. Μπορεί βέβαια και να είμαι απλά ένας κυνικός μπάσταρδος.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

Την σημείωσα προηγουμένως Octapus, και μάλιστα το γνωρίζω από πρώτο χέρι, αλλά δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

• Moderator

Εγώ πάντως όταν είμαι στο εξωτερικό και ψάχνω να βρω τι κανάλια πιάνει η τηλεόραση του ξενοδοχείου μερικές φορές  πετυχαίνω το δορυφορικό της ΕΡΤ και ...κλαίω από τα νεύρα μου.

Τις προάλλες, την ίδια ώρα που όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά (και μη) κανάλια είχαν φυσιολογικές ψυχαγωγικές / ενημερωτικές (light) εκπομπές το "δικό" μας έδειχνε κάτι γριές με τσιριχτή φωνή που έφτιαχναν χορτόπιτες με φόντο ένα γιαπί και κάτι πλαστικά μπιτόνια και μουσική υπόκρουση δημοτικής μουσικής (κλαρίνο με reverb).

Τρίτος κόσμος. Ντροπή. Ντροπή.

Παρατήρησα επίσης ότι στο τέλος πολλών εκπομπών έμπαινε το γνωστό σήμα του ΕΣΠΑ που εξηγούσε την πηγή της χρηματοδότησης. Ναι λοιπόν. Κάποια από τα περιβόητα χρήματα του ΕΣΠΑ έχουν πάει άμεσα ή έμμεσα σε τέτοιες φόλες.

Κατά τα άλλα δεν πολυαντέχω να δω Eurovision. Συμφωνώ με τον Μαυρουδή ότι είναι χάλια. Ήρθε η ώρα να στείλουμε το Γκαϊφύλλια.  ;D

Τις προάλλες, την ίδια ώρα που όλα τα υπόλοιπα Ευρωπαϊκά (και μη) κανάλια είχαν φυσιολογικές ψυχαγωγικές / ενημερωτικές (light) εκπομπές το "δικό" μας έδειχνε κάτι γριές με τσιριχτή φωνή που έφτιαχναν χορτόπιτες με φόντο ένα γιαπί και κάτι πλαστικά μπιτόνια και μουσική υπόκρουση δημοτικής μουσικής (κλαρίνο με reverb).

Τρίτος κόσμος. Ντροπή. Ντροπή.

Εγώ πάλι η ΕΤ1, η ΝΕΤ και η ΕΤ3 είναι τα μοναδικά κανάλια που μπορώ να δω εύκολα και συνήθως βρίσκω ενδιαφέροντα! Αν και γενικά ΔΕΝ βλέπω τηλεόραση τα "documentary" τους μου αρέσουν αρκετά όποτε τα πετυχαίνω... Λες να παππούδιασα?

LA ROJΑ ARMADA

• Moderator

Κοίτα, δεν έχω πρόβλημα με τις χορτόπιτες. Ειλικρινά, προτιμώ να δω 2 θειές να μαγειρεύουν παρά τα διάφορα "ψυχαγωγικά" με τα ρεπορτάζ από τις πίστες. Αλλά όταν έχεις την ευκαιρία να προβάλλεις την εικόνα σου σε όλο τον κόσμο δεν δείχνεις τη γριά από τη Θεσσαλία να τσιρίζει με το μαντήλι στο κεφάλι.

Δείχνεις τη Σία Κοσιώνη. (Ή κάτι ανάλογο τέλος πάντων ;D )

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου