Προς το περιεχόμενο

Επιλογή μικροφώνου για εγγραφή κιθάρας από ενισχυτή ;;;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ερωτηση: εχω ενα 57αρι , και ενα at 2035 , και....(μην γελασετε! )....ΔΕΝ ξερω πως να τα τοποθετησω ωστε να γραψω. γι αυτο οτι εχω γραψει μεχρι τωρα , ειναι connect με την ME-70.

θελω μια λυση-προταση , που να ηχογραφει αυτο που ακουω και στο δωματιο εγω , επιτελους.

Ας κανει παρακαλω οποιος ΓΝΩΣΤΗΣ του θεματος ενα τοπικ σχετικο με την τοποθετηση 1 & 2 mic σε καμπινα κιθαρας.

Ευχαριστω...

Mesa/Boogie & Strato

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μα υπάρχουν ήδη κάποια θέματα...

Αν κοιτάξεις στα άρθρα υπάρχει ένα με τίτλο "ηχογραφώντας ηλεκτρική κιθάρα"!

Επίσης, είχε ανοίξει και ένα θέμα πιο παλιά όπου μάλιστα υπήρχαν και φωτογραφίες από διάφορους συμφορουμίτες, στις οποίες φαινόταν ακριβώς το στήσιμο των μικροφώνων ανάλογα με τις προτιμήσεις και επιδιώξεις του καθενός!

να ηχογραφει αυτο που ακουω και στο δωματιο εγω

αυτο ξεχνα το κανεις δεν το εχει πετυχει μεχρι τωρα (ασε που μεσα σε μια ηχογραφηση δεν ειναι αυτο που πραγματικα θελεις ετσι κι αλλοιως)...το μικροφωνο σε καταστασεις close miking παντα θα ακουει αυτο που ακουει και το...αυτι σου αν το κολησεις στο μεγαφωνο ;D

διαβασε τα θεματα στα αρθρα ειναι πολυ κατατοπιστικα & ψαξε και να βρεις το thread που σου ειπε παραπανω ο συμφορουμιτης.

προσωπικα τα 2 μικροφωνα θα τα τοποθετουσα διπλα-διπλα (οσο πιο κοντα μεταξυ τους αλλα χωρις να ακουμπανε) σε ιση αποσταση (3-5 ποντους απο τη γρυλια) απο το κεντρο του μεγαφωνου ετσι ωστε το καθενα να βλεπει το sweet spot του μεγαφωνου που ειναι το σημειο μεταξυ του κεντρου του και εκει που αρχιζει το "χωνι" του (με αλλα λογια προσπαθησε να "κλεισεις" το κεντρο του μεγαφωνου αναμεσα στα δυο αυτα μικροφωνα).

προσωπικα αντιπαθω  το room miking αλλα αν θες να πειραματιστεις (και αν ο χωρος σου εχει καλο ηχο,καποιοι εχουν καποιοι οχι) δοκιμασε το και αυτο (θα πλησιαζει περισσοτερο αυτο που ακους στο δωματιο) ξεκινα αφηνοντας το δυναμικο μικροφωνο κολλημενο στη γρυλια και μετακινωντας το πυκνωτικο μακρυτερα απο τον ενισχυτη (στο ιδιο υψος ομως με πριν και παντα στοχευοντας τον ενισχυτη) ,ξεκινα μετακινωντας το μισο μετρο και μετα βλεπεις....φυσικα θα εχεις Phase cancelation οποτε θα πρεπει να βρεις το σημειο στο οποιο θα εχεις το λιγοτερο (η να αναστρεψεις την φαση απο το daw σου) 

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου