Προς το περιεχόμενο

1η Απόπειρα εγγραφής

samy paraga

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Μετά από 2 χρόνια με το Pro tools LE 8 και λίγες ώρες επάνω του καθότι απουσιάζω από το σπίτι μου λόγο δουλειάς και δεν έχω λάπ τοπ που να το σηκώνει ,κατάφερα να ''βγάλω'' κάτι μετά από 20 χρόνια αποχής  και εντελώς μόνος .

Ουσιαστικά πρόκειται για έναν σκελετό .Οι κιθαρισταράδες του φόρουμ θα με πατήσουν κάτω για τα λάθη που κάνω και τις αχρονίες μου  ;D . Οκ δεν διεκδίκησα ποτέ δάφνες βιρτουόζου ,εξάλλου για σχεδόν 2 δεκαετίες τα είχα παρατήσει και σε αυτά τα 2 χρόνια που ξανασχολούμαι μοιράζω τον ελάχιστο χρόνο μου ανάμεσα στο να μάθω το πρόγραμμα, να εξασκηθώ λιγουλάκι και να γράψω και εξελίξω κανά τραγουδάκι .

Τύμπανα προγραμματισμένα στο μίντι έντιτορ μέσα από RTAS των Pro tools ,στο τέλος ''ξέχασα'' να βάλω και κάποια πιατίνια που ήθελα  ;D

Πλήκτρα χειροποίητα πάλι μέσω εικονικού οργάνου του προγράμματος ,αλλά παιγμένα στο χέρι .Ξέρω είμαι μορφή στα κίμπορντς  ;D............αρκεί να πω ότι δεν είχα ακουμπήσει ποτέ στη ζωή μου πλήκτρο.

Λείπει το μπάσσο ,που δεν έχω και δεν θεωρώ πως είμαι ικανός να παίξω ακόμα κι αν είχα και οι φωνές .

Οι φωνές θα καθορίσουν και τη διάρκεια του τραγουδιού ,καθώς και τα μέτρα, ανεξάρτητα αν έχω στίχους.Απλά περιμένω τον τραγουδιάρη να δω τι μπορεί να δώσει ,παρότι ξέρω πως θέλω να το πει το άσμα  .Έχω 2 ανθρώπους υπόψην ,αλλά κι αυτοί ,όπως κι εγώ από χρόνο είμαστε χάλια .

Οι κιθάρες γράφτηκαν καρφί στη κάρτα ήχου και μετά τους πέταξα και από 1 ριβέρμπ  ;D που είναι η μοναδική αγαπημένη μου παραμόρφωση .Η κιθάρα με τα ''σόλα'' όταν μπουν οι φωνές θα περιριστεί, ή θα ησυχάσει σε σημεία, εξάλλου ακόμα και τα σχήματά της είναι δοκιμαστικά. Συνολικά ,όλο το τραγούδι θα ξαναγραφτεί απ την αρχή, απλά το δημοσιεύω σαν μια πρώτη αυτιά  ;) Εννοείτε πως το μιξάρισμα και η παραγωγή είναι αέρα πατέρα ,άλλωστε δεν έχω ακόμα τις γνώσεις πάνω στο πρόγραμμα

Μιλάμε για έναν κακό κιθαρίστα ,άσχετο με το πρόγραμμα ,που απλά προσπαθεί, μην αρχίσετε τα ,στο 2,30 φαλτσάρεις ,στο 1,27 είσαι ασυγχρόνιστος κλπ  ;D Μια γενική εικόνα του τι αντιλαμβάνεστε ζητάω

http://soundcloud.com/samy-paraga

No one wants an alien

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Mr Paraga εμένα μου άρεσε πολύ η προσπάθεια. Ταξιδιάρικες μελωδίες με σιταρίζουσες ηχητικά κιθάρες και εφέ που θυμίζουν εξωτικά πουλιά.

Σίγουρα λοιπόν όχι κάτι που ακούς κάθε μέρα.

Η ηχογράφηση δεν είναι καθόλου άσχημη, αν και όντως αν βάλεις μπάσο θα δεις μεγάλη διαφορά πιστεύω!

Υ.Γ. Το chord progression που πετάς στο τέλος (του στυλ 1-3-5) για μια και μόνο φορά ίσως θα ήταν καλή ιδέα να το ξανάβαζες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο κομμάτι. Σα ρεφραίν, η σα bridge. Έδωσε άλλο χρώμα πιστεύω.

Στράαατα Stratούλα...

Υ.Γ. Το chord progression που πετάς στο τέλος (του στυλ 1-3-5) για μια και μόνο φορά ίσως θα ήταν καλή ιδέα να το ξανάβαζες σε τακτά χρονικά διαστήματα μέσα στο κομμάτι. Σα ρεφραίν, η σα bridge. Έδωσε άλλο χρώμα πιστεύω.

Το 3 στην ηχογράφηση ,δεν μπήκε τυχαία  ;D, έχουν προηγηθεί άλλες 2 ηχογραφήσεις και καμιά 15ρια κιθάρες δοκιμαστικά ,το φινάλε μπήκε επειδή είχε δοκιμαστεί στο 1 κατά τύχη και μάλιστα φάλτσο  ;D ;D ;D

Δυστυχώς ,ακόμα δεν έχω μάθει να βάζω εφέ σε συγκεκριμένα σημεία ,είμαι του όλα ή τπτ  ;D ;D ;D

No one wants an alien

• Moderator

Το κομμάτι είναι άρρωστα ανώμαλο (με την καλή έννοια) ;D ;D ;D…εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά.  

Bass γράψε midi , μια χαρά θα είναι!!

Λίγο σήκωσε στο mix τα τύπμανα.

Τι τους θες τους τραγουδιάριδες…..βάλε narration! :P ;D

Και λίγο πιο μικρό σε διάρκεια…δεν μπορώ να στο σπρώξω στο radio με 4:07. ;D

Μαμώ είναι!!!!

A! fade out στο τέλος καλλίτερα...έλα που βαριέσαι να ψάξεις το menu  :P :P :P ;D ;D

Σ'ευχαριστώ Φιούζιε ,τώρα που έμαθα 5 πράγματα βασικά πάνω στο πρόγραμμα θα συνεχίσω ακάθεκτος  ;D

@ΛΚ μπορεί να δοκιμάσω κανά μίντι μπάσσο ,αλλά όλα μαζεμένα ρε παιδί μου μου πέσανε ,μη βλέπεις που εσύ είσαι ανώμαλος και εκτός από τα  τραγούδια φτιάχνεις και τα οβίδεο .

Εγώ αλλιώς ήμουν μαθημένος ,μια κιθαρούλα και έναν ενισχυτή είχα τα βισμάτνα και έπαιζα ,τώρα όλα είναι επάνω μου και νοιώθω το βάρος των ευθυνών βαρύ στις πλάτες μου, δεν πάω και γυμναστήριο σα και σένα  ;D ;D ;D

Η φωνή θα μπει το τραγούδι είναι γραμμένο για πρόσωπο και έχει και τους στίχους του έτοιμους  ;D

Για τα τύμπανα θα προσθέσω λίγα πράγματα ακόμα και θα τα ανεβάσω έχεις δίκιο ,τώρα το φινάλε θα δούμε πως θα γίνει .Η διάρκεια ναι θα είναι μικρότερη ,γύρω στα 3 λεπτά λόγω στίχων  :)

No one wants an alien

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου