Προς το περιεχόμενο

Sketch Music Νικόλας

Nikolas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γαια τζαζ θα το ξαναπω ότι τη φοβάμαι την τζαζ, αν και άρχισα να φλερτάρω λίγο καιρό τώρα (λόγο Λουίζας φυσικά...)

Τη Λουΐζα;

Γαία τζαζ (Earth Jazz).

Πιασάρικο....  ;D

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Guru

Τη Λουΐζα;

Γαία τζαζ (Earth Jazz).

Πιασάρικο....  ;D

εεεε... τι είπα για τα tpyos? ;)

Με τη Λουίζα παίζουμε κάποια jazz standards. Για αυτό το λέω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Guru

Κάνω ένα bump γιατί έκανα και άλλο ένα βιντεάκι με 3 κομμάτια από το σετ...

Πιο "φυσιολογικά" από τα άλλα νομίζω.

Καλή διασκέδαση!

Τα κομμάτια αυτά εξυπηρετούν κάποιο παιδαγωγικό σκοπό? Ειναι μερος ενός τέτοιου πλαισίου?

Μου θυμίζουν κάποιες ασκήσεις του Kodally, oι οποίες είναι επισης πολύ όμορφες μουσικά, και εξασκούν το αυτί σταδιακά σε πιο ελευθερα (από τονικής άποψης) ακούσματα. Το declining ειδικά θα μπορούσε να είναι άνετα στάνταράκι και SOS στα πρώτα έτη ενος μουσικού πανεπιστημιου.

Καλλιτεχνικώς τώρα, ο συνδιασμος με τα πολύ όμορφα σκίτσα ειναι εξαιρετικός.

Εκφραζω για αλλη μια φορα το θαυμασμο μου Νικόλα.

• Guru

Τα κομμάτια αυτά εξυπηρετούν κάποιο παιδαγωγικό σκοπό? Ειναι μερος ενός τέτοιου πλαισίου?

Βασικά αυτό που λες. Να βρεθεί κάτι διαφορετικό ρε παιδί μου και εύκολο για μαθητές που γουστάρουν την πρόκληση (του διαφορετικού). Ώς μαθητής πιάνου είχα σκυλοβαρεθεί από τα ίδια και τα ίδια και είπα να φτιάξω κάτι "άλλο".

Μου θυμίζουν κάποιες ασκήσεις του Kodally, oι οποίες είναι επισης πολύ όμορφες μουσικά, και εξασκούν το αυτί σταδιακά σε πιο ελευθερα (από τονικής άποψης) ακούσματα. Το declining ειδικά θα μπορούσε να είναι άνετα στάνταράκι και SOS στα πρώτα έτη ενος μουσικού πανεπιστημιου.
Ακριβώς αυτό! Το declining είναι ωραίο σαν ιδέα και εξαιρετικά εύκολο να παιχτεί (ειδικά το δεξί χέρι! ;D). Τα πιο πολλά είναι απλοϊκά με 1=2 ιδέες μέσα τους (πλούσιο υλικό) και έτσι προσφέρονται για ανάλυση!

Καλλιτεχνικώς τώρα, ο συνδιασμος με τα πολύ όμορφα σκίτσα ειναι εξαιρετικός.
Ναι! Αυτός είναι ο σκοπός! Το ήθελα να συνδιάσω μουσική παρτιτούρα και σκίτσα. Σκιτσα, τίποτε άλλο. Δοκίμασα ζωγράφους, καλιτέχνες... μπούρδες... Σκίτσα ήθελε και μάλιστα ήθελε τον Piero! Ο άνθρωπος πήρε μία πρόχειρη ηχογράφηση, 3 μήνες χρόνο και τους τίτλους και έφτιαξε τα μικρά αυτά θαύματα... Ταιριάζουν τόσο πολύ με τη μουσική...

Εκφραζω για αλλη μια φορα το θαυμασμο μου Νικόλα.

Καλώς... Ευχαριστώ και ανταποδίδω! :)

Tσαντίζομαι που μου είχε ξεφύγει και δεν τα άκουσα νωρίτερα. Άψογος, και στα δύο video. Πραγματικά ελπίζω να έχω την ευκαιρία να σε ακούσω από κοντά κάποια στιγμή.

(και τα σκιτσάκια με άρεσαν φυσικά)

(όντως το κομμάτι με την σταθερή ΛΑ μου θυμίζει άσκηση μετατροπιών)

(το ostinato, δε, μου θυμίζει μια άσκηση σύνθεσης που είχα γράψει παλιότερα και με άρεσε επίσης, πάω να βρώ το πεντάγραμμο)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου