Προς το περιεχόμενο

Καλή η επιλογή Peavey 6505+ combo;;;

metalfe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 36
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ευχαριστώ παιδιά για τις απαντήσεις!!! :)

Βέβαια δεν έχω τη δυνατότητα να δω τον ενισχυτή, οπότε θα τον παραγγείλω και αν δεν μου κάνει τον αλλάζω... :-\

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με τον Peavy το πιο λογικο ειναι να χρειαστει booster για να παιξει μεταλ...Αλλα ας τον δοκιμασει και βλεπει...Και αν δεν θελει να δωσει πολλα λ7 για πεταλι υπαρχει παντα το Bad Monkey...

Αντε να το ακουσουμε κι αυτο...

Θελει μπουστερ ο 6505...

Δηλαδη ο JCM800 τι θελει...???

Ο 6505 εχει τονους παραμορφωσης και η χρηση μπουστερ που ειναι και της μοδος καταφερνει να μετατρεψει εναν εξαιρετικα οργανικο ενισχυτη σε ενα κομπρεσαρισμενο τσουρμο μυγες...

Οσοι ξερουν  να παιζουν...(μουσικο οργανο,οχι αλλο οργανο) μπουστερ σε τετοιους ενισχυτες δε βαζουν...

Μπαααα... Ειναι πολυ προτιμοτερο να περνει την παραμορφωση απο τον ενισχυτη και ενα τελειως αναλογικο πεταλι παρα απο την ψηφιοαναλογικουρα του muff...

(α) "Ψηφιοαναλογικούρα": σατς ε γουόρντ νταζ νοτ εξίζστ (στον παρόντα χωροχρόνο, τουλάχιστον), όπως έλεγαν και οι πάλαι ποτέ ΑΜΑΝ σατιρίζοντας τον αείμνηστο Ευάγγελο Γιαννόπουλο. Είναι σχήμα οξύμωρον.

(β) Το Muff είναι σκέτο αναλογικό, ούτε ψηφιακό, ούτε ψηφιοαναλογικό.

(γ) Τι σχέση έχει αν θα είναι τελείως αναλογικό ή αν έχει κάπου μια διαρροή "αναλογικότητας"? Και τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση? (Ydravlikos kalos gia metal?)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Αντε να το ακουσουμε κι αυτο...

Θελει μπουστερ ο 6505...

Δηλαδη ο JCM800 τι θελει...???

Ο 6505 εχει τονους παραμορφωσης και η χρηση μπουστερ που ειναι και της μοδος καταφερνει να μετατρεψει εναν εξαιρετικα οργανικο ενισχυτη σε ενα κομπρεσαρισμενο τσουρμο μυγες...

Οσοι ξερουν  να παιζουν...(μουσικο οργανο,οχι αλλο οργανο) μπουστερ σε τετοιους ενισχυτες δε βαζουν...

Ο 6505+ του οποιου δυστυχως δεν ειμαι κατοχος, αλλα ευτυχης χρηστης σε στουντιο που παιζουμε, εχει οντως τονους καλου gain. Αρα συμφωνω και επαυξανω οτι υπερκαλυπτει το μεταλ, οπως και πολλα αλλα ειδη μουσικης βεβαιως βεβαιως... ;)

O 6505+ combo του οποιου ειμαι κατοχος δεν χρειαζεται μπουστερ μπροστα για να παιξει μεταλ. Τουλαχιστον δεν χρειαζεται πεταλι μπροστα για να του δωσει περισσοτερο γκειν διοτι εχει ατελειωτο... Εγω για να πω την αμαρτια μου χρησιμοποιω screamer μπροστα αλλα οχι γιατι επιθυμω περισσοτερο γκειν αλλα επειδη παιζω σε εντασεις ψυθηρου , και ο ενισχυτης χρειαζεται ενα σχετικο ανοιγματακι για να αρχισει να ακουει το eq του...

Οχι οτι δεν παιζει χαμηλα... Αλλα οταν οι χορδες της κιθαρας ακουγονται πιο δυνατα απο τον ενισχυτη μ τοτε τα διαφορα συνεργα απο μπρος και απο πισω  :o :o :o βοηθανε στο να ακουγεται καπως καλυτερος... Απο την αλλη αν τον ανοιξεις στο 1,5 και πανω , τοτε ... ονειρο...... Καμια δικαιολογια για πεταλια που θα δωσουν γκειν...

Να το τελευταιο βιντεο να παρετε μια ιδεα...

Αν ακούγεται έτσι από τον υπολογιστή φαντάζομαι πως θα είναι ακόμα πιο καλός αν τον ακούσω από κοντά!!!  :o

Όμως, με ενδιαφέρουν και τα καθαρά. Επειδή κάνω εξάσκηση σε διάφορα κομμάτια και λέω μήπως να πάρω τον Bandit και με κάποια πεταλάκια να φτιάχνω τον ήχο του;;;  Αν βάλω τον 6505+ στο καθαρό και βάλω πεταλάκι θα είναι το ίδιο καλό με τον Bandit;;;

Αν ακούγεται έτσι από τον υπολογιστή φαντάζομαι πως θα είναι ακόμα πιο καλός αν τον ακούσω από κοντά!!!  :o

Όμως, με ενδιαφέρουν και τα καθαρά. Επειδή κάνω εξάσκηση σε διάφορα κομμάτια και λέω μήπως να πάρω τον Bandit και με κάποια πεταλάκια να φτιάχνω τον ήχο του;;;  Αν βάλω τον 6505+ στο καθαρό και βάλω πεταλάκι θα είναι το ίδιο καλό με τον Bandit;;;

Ρε πας καλα ? Τι μπαντιτ ? Οπως σου ειπα εχω τον μπαντιτ ακριβως διπλα απο τον 6505+ Τωρα τι συγκρινουμε...?  Ο μπαντιτ εχει πολυ καλο ηχο αλλα δεν νομιζω οτι χωραει συγκριση ...

Παρε τον 6505+ να εχεις σοβαρο ενισχυτη και μετα με μια πεταλιερα στην λουπα φτιαχνεις τον καθαρο σου οπως θες.. Εγω εχω την hd500 και με την μεθοδο 4 καλλωδιων και εχω βαλει ενα σκριμερ μπροστα και ενα eq στην λουπα μεσω της πεταλιερας... Με αυτην την μεθοδο εχεις την δυνατοτητα ορισμενα εφε της πεταλιερας να τα βαλεις μπροστα απο τον ενισχυτη και μερικα απο πισω...

Ως εκ τουτου , οταν θελω ενα πολυ πολυ καθαρο ηχο , τοτε επιλεγω εναν πολυ καθαρο ενισχυτη απο την hd500 π.χ. twin reverb και επιλεγω να παιζει μονο το τελικο σταδιο του ενισχυτη 6505+ οποτε ειναι καθαρος καθαρος διοτι δεν βρωμιζει καθολου απο την προενισχυση του 6505+...

Ο 6505+ απο την αλλη δεν εχει και το πλεον τραγικο καθαρο... εχει ενα καθαρο που χρειαζεται ενας μεταλας... Ο superfunk ας πουμε δεν θα γουσταρει που παιζει ultra clean. o metalmike θα γουσταρει . Καθως κι εγω...

Υπαρχουν πολυ τροποι να παρεις καθαρο ηχο η να χρησιμοποιησεις το πεταλι σου στο τελικο σταδιο... Οποτε προχωρα προς την αγορα του.... Ο μπαντιτ ειναι πολυ τιμιος και το ειχα για χρονια και βολευομουν... Αλλα αν σου διδεται η ευακιρια να παρεις τον αλλον τοτε... δεν το συζηταμε...

Οσο για το σκριμερ , να εξηγηθω... Ο ενισχυτης εχει γκαζι με την σεσουλα... Απο εκει και περα , αν θες πολυ σφιχτα μπασα οπως θελω εγω τοτε βαζεις σκριμερ... Ο συγκεκριμενος ειναι ηδη πολυ σφιχτος ενισχυτης παραυτα εμενα μου αρεσει ακομη πιο σφιχτος και γι αυτο βαζω... Παντως σε καμια περιπτωση δεν χρειαζεσαι πεταλι για να παρεις επιπλεον γκαζι...

Ότι λέει ο Άρης...μην κάνεις το λάθος και δεν πάρεις τον 6505+, η άλλη λύση που σκέφτεσαι δε συγκρίνεται ηχητικά...

Peavey 6505+ 112 clean channel

Peavey 6505+ 112 - Clean, Crunchy, Metal

Τα έχουμε πει και αλλού...μη το σκέφτεσαι και παράγγειλε τον 6505+ χωρίς πολλά-πολλα. Απλά θα ενθουσιαστείς!  ;)

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου