Προς το περιεχόμενο

Τι ενισχυτή χρειάζομαι για ευελιξία ήχου στα live;


stevestizzy

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καταρχάς θέλω προκαταβολικά να ζητήσω συγγνώμη σε όσους θα "πρήξω" με την ασχετοσύνη μου σε κάποια θέματα και τις πιθανώς χαζές μου απορίες, αλλά έχω διαβάσει παααάρα πολλά άρθρα εδώ μέσα και γενικότερα έχω ψάξει διάφορους ενισχυτές και κοντεύω να τρελαθώ. I NEED HELP !!! :P

 

Λοιπόν ας τα πάρουμε από την αρχή. Έχω μια Gibson les paul slash goldtop ( ναι ναι είμαι τέτοιος :Ρ ) και μια ltd Esp M-250 ( σχετικά παλιά υπό την έννοια πως έχει 2 διπλούς και έναν μονό ( κάτι που δεν ακολουθεί σαν φιλοσοφία πλέον η Esp )) .

 

Παίζω σε μια band Pop/rock ελληνόφωνες και ξενόφωνες διασκευές σε μαγαζιά. Αυτό το κάνω κυρίως για τα λεφτά γιατί προσωπικά δεν γουστάρω και πολύ τις διασκευές που απαιτεί η όλη φάση ( ή έστω η band :P ).

Επίσης παίζω σε μια "μυστήρια" rock ξενόφωνη με δικά μας κομμάτια. Το μυστήρια πάει στο ότι υπάρχουν εκεί μέσα παραδοσιακά στοιχεία, ανατολίτικα, βαλκανικά και γενικά επικρατεί ένα ευχάριστο μπάχαλο (τουλάχιστον στα αυτιά μου ).

 

Προσωπικά ακούω σχεδόν τα πάντα ( και κάθε βδομάδα αλλάζω και ορέξεις ως προς το τι θα ακούσω ή παίξω ) αλλά κυρίως γουστάρω stoner τύπου kyuss/qotsa/desert sessions fu manchu ( Κυρίως το eatin dust το cd ) και γενικά οτιδήποτε αγγίξει ο Josh Homme, πολύ blues (βέβαια πιο μοντέρνο ίσως Π.χ. Gary Moore , John Mayer) και σίγουρα γουστάρω metal όπως mastodon,down,pantera,rotor,alice in chains αλλά και μπάντες τύπου savatage,arch enemy. (ΞΕΡΩ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ αλλά ίσως και αυτά είναι κάτι σημαντικό που πρέπει να ξέρετε για να με βοηθήσετε ).

Οπότε το παίξιμο μου είναι blues-based-hard-stoner ( αν μου επιτρέπετε ο ορισμός αυτός ) με λίγο metal riffing ώρες ώρες :Ρ

 

 

Έχω έναν rolland cube-40 (παλιός πορτοκαλής με 2 Input ( normal , overdrive ) φιλοσοφίας volume και master volume ( ως προς τα gain ) . Ή έχει αρχίσει να τα παίζει ή είναι σαν να πάει να εκραγεί στο full overdrive και επειδή και το Metal-zone ( που δεν μου αρέσει τελικώς ) δεν το πολυαντέχει θέλω ΝΕΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ.

 

Σκέφτομαι να δώσω το πολύ 500 ευρώ. Πήγα και δοκίμασα τον bugera 333xl και τολμώ να πω πως είχε αξιοσέβαστα καθαρά , πολύ gain-αρισμένο crunch κανάλι που δεν νομίζω πως θα έδινε Ac/dc στυλ και ένα πολύ κομπλέ lead gain κανάλι με πολλά κιλά gain ( νομίζω τουλάχιστον ). Επίσης δοκίμασα έναν peavey bandit του 91? Με scorpion ηχείο και θεωρώ πως είχε πολύ αξιοσέβαστα καθαρά και αυτός ( δεν θυμάμαι ποίος είχε καλύτερα λόγο του ότι τον δοκίμασα πολύ πιο μετά τον bugera ) και συμπαθητικό gain αν και αρκετό θόρυβο ( βέβαια έχει διακόπτη για την γείωση οπότε μπορεί να μην είναι πραγματικό πρόβλημα αυτό ) . Αυτόν είδα πως τον δίνει κάποιος στο Noiz στα 200 ευρώ. Εγώ τον δοκίμασα στον Κοράκη (vibrato.gr) στα 250. Δοκίμασα και τον fender blues junior III αλλά με μια fender κιθάρα δυστυχώς ( ως προς την σχέση ήχου με τα δικά μου όργανα ) . Σίγουρα έχει καλά καθαρά αλλά δεν με ενθουσίασε το overdrive του. Επίσης θέλω να δοκιμάσω τον Orange Tiny Terror και τον bugera V55.

 

Αυτά που μου προκαλούν πονοκέφαλο είναι οι άπειρες μάρκες ενισχυτών και μοντέλων αλλά και το τι θα είναι πραγματικά σωστό για αυτά που θέλω.

 

Υπάρχει κάποιος ενισχυτής που και να μπορώ να παίξω και τα ποπ/ροκ σε λαιβ με την μια μπάντα αλλά και να μπορώ να τον έχω κυρίως για τα πιο μεταλ/στονερ γούστα μου ?

 

Να ψάξω ενισχυτή με πολύ καλά καθαρά ( που είναι βασικά για τα ποπ/ροκ ) και τα βρω την βρώμα μέσα από πετάλια?

 

15 watt λάμπας μου φτάνουν(?) (μπορώντας να έχω και καλά καθαρά χωρίς να crunch-αρουν πολύ επειδή θα πρέπει να τον ανοίξω στο λαιβ για μόνιτορ)

ή θα έχω έλλειψη headroom(?) , που δεν ξέρω τι είναι αλλά αυτός στο guitar store μου είπε πως δεν θα έχω αυτά τα headrooms με τον fender για στονερ!

 

Να πάω για λάμπα αντί για τραντζιστορ ( αν έτσι λέμε τους solidstate) δίχως δεύτερη σκέψη?

 

Πως ξέρω αν ο ενισχυτής είναι pedal friendly? Δηλαδή ο μη pedal friendly τι το ξεχωριστό θα έχει που θα το καταλάβω αμέσως?

 

Οι bugera τελικώς το έχουν φτιάξει το reliability issue τους?

 

Να πάρω combo ή κεφαλή-καμπίνα?

 

Στα λαιβ πλέον παίζω με έναν line 6 spider ( φιλότιμος ενισχυτής αλλά έχω πολλά issues με τον ήχο του ) στο Low Gain Crunch του όπου κόβω το volume από την κιθάρα για τα καθαρά. Αξίζει να μπω σε μιας τέτοιας φιλοσοφίας μονοκάναλο ενισχυτή όπως ο Tiny Terror?

 

Αυτά για αρχή :Ρ Συγνώμη και πάλι για όλο το κατεβατό απλά επειδή κάποιες είναι συχνές ερωτήσεις σε άλλες απαντήσεις (άλλων thread) είπα να τα δώσω ΟΛΑ μπροστά. :Ρ

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :)  

 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 39
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Καλημερα

 

Εαν δεν κανω λαθος το ρολαντακι ειναι στα 40βατ σωστα? Γιατι να χαμηλωσεις?

Θα συμφωνησω με τον πωλητη ως προς το χεντρουμ.

 

Λογο των μουλτιπερποους καταστασεων θα εμενα στο μοντελινκ

Σου προτεινω να ακουσεις αυτον.

 

http://www.peavey.com/products/instamplifiers/guitaramps/vypyr/index.cfm/item/116750/Vypyr%26reg%3B%26nbsp%3B75.html

 

Compo για να κουβαλαω ενα πραγμα ;)

 

Λαμπα-τραζιστορ-ολοκληρωμενα...

Χουμ... τα αυτια σου, τα γουστα σου και μονο!

 

Kαι το μικροφωνο της Barbie μια χαρα ηχογραφει!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

με το είδος που παίζεις, θα πρέπει να δώσεις μεγάλη προσοχή στο ηχείο σου

 

αξίζει να δοκιμάσεις δύο 12άρια σε κλειστή καμπίνα

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γεια σου φιλε και καλως ηρθες στο φορουμ!

 

Καταρχην καλα κανεις και μας λες τι ακους γιατι βοηθαει πολυ στο να σου βρουμε την χρυση τομη!!

 

ΟΚ ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠ ΤΗΝ ΑΡΧΗ...

 

1) κεφαλή καμπινα ή combo?

 

απο την στιγμη που παιζεις αρκετα live αν καταλαβα καλα...τοτε μαλλον combo...γιατι ενας λαμπατος 15w combo ειναι σχετικα ελαφρης..καπου στα 20-30 κιλα..οποτε και στο μετρο μπαινεις που λεει ο λογος...αν εχεις μεταφορικο...παλι combo...γιατι ποσες βολτες θα κανεις με κεφαλες, καμπινες, κιθαρες, πεταλια, καλοδια...ουτε ο ντραμμερ δεν κουβαλαει τοσο :)

 

2) ok alex, μας επισες combo..ποσα watt ομως??

 

15watt class A ειναι υπερ αρκετα...για προβες, σπιτι, και live...σε μεγαλα μαγαζια με μικροφωνο για να βγαινει απ το pa και σε μικροτερα μπορει και σκετος...

 

3) Class A ? Ti σκ@τα ειναι αυτο?

 

Ειναι ο τροπος με τον οποιον λειτουργουν οι λυχνιες...στην ουσια ειναι παντα αναμενες..και παντα δινουν το 100% απο αυτο που μπορουν να δωσουν (με απλα λογια)...ο ηχος κατα πολλους λιγο πιο "ζεστος" "γλυκος" "σιροπιαστος" και εχει και καιμακι αρκετο...kai btw δεν υπαρχει λαμπατος πανω απο 30watt που να ειναι 100% class A...

 

4) Και αν δεν ειναι "class a" τι θα ειναι??

 

Class A/B...στην ουσια οι λυχνιες λειτουργουν εναλλαξ...και δεν ειναι καθολου κακο αυτο...ο ηχος κατα πολλους δεν ειναι τοσο "ζεστος" "σιροπιαστος" κτλ...βεβαια, καποιοι απο τους πιο λατρεμενους ενυσχητες που υπηρξαν ever ειναι class ab..boogie..marshall...βεβαια ενα μικρο μειον ειναι το οτι επιδη συχνα εχουν ενα σωρο λυχνιες...στην περιπτωση των bugera...για να τις αλλαξεις, θα πληρωσεις σχεδον οσο κανει ο ενυσχητης..

 

5)..Οκ θενξ για την διατριβη...τι να παρω τελικα??

 

Μαλλον θα κοιταγα πρως orange TT...combo...ειχα την κεφαλη παλια και απλα δεν υπηρχε το αποτελεσμα που ακουγες στα αυτια σου..bugera v22..τιμιοτατος combo με 2 καναλια...και πολυ οικονομικος...και με λιγες μοντες θα ειναι πραγματικα τερας...

 

αυτα...

 

 

 

 

www.alexisgearstuff.com

www.youtube.com/alexisgearstuff

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

@digisilence

 

Thanks για τον χρόνο σου :)

 

Δεν έχεις άδικο που το σκέφτηκες έτσι γιατί και εγώ στην αρχή για αυτόν πήγαινα , αλλά τον δοκίμασα και δεν μου άρεσε καθόλου. Πολύ ψηφιακούρα και κάπως thin sound στα αυτιά μου. Όμως είναι όντως πολύ καλή επιλογή ας πούμε για τα λαιβς και από άποψη δυνατοτήτων και εφέ, απλά δεν μου έκανε κούκου.

 

Είναι όντως βολικός ο κόμπο ( εκτός αν θα έχει καμπίνες στα λαιβ μαγαζιά (πράγμα ΑΔΎΝΑΤΟ για καφετέριες και μικρομπαράκια ) , απλά σκεφτόμουν μήπως με μια κεφαλή θα μπορώ να αλλάζω τον ήχο μου από την καμπίνα? Ή είναι του much thinking?

 

@gdevelek

 

Thanks για τον χρόνο σου και εσένα :)

 

Με τον όρο κλειστή καμπίνα εννοούμε?

 

@alexi

 

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιέρωσες  και για τις επεξηγήσεις σου :)

 

Το ερώτημα μου όμως είναι πως με τον tiny terror που είναι μονοκάναλος , θα μπορώ να έχω εύκολα καθαρά μέσω του volume της κιθάρας? Εσύ σε τι φάση τον χρησιμοποιούσες και είχες θέματα με αυτό? Επίσης κόλλαγες πάνω του πετάλια? Τα "έπαιρνε καλά"? ( είναι μια φράση που άκουγα συχνά τελευταία το "αυτός ο ενισχυτής τα παίρνει καλά τα πεταλάκια )

 

Πάντως και τον bugera V τον ψήνω αρκετά. Ίσως πάω αύριο να δοκιμάσω και τον τερορ και τον μπουγκέρα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης κάτι άσχετο αλλά ας πούμε ο άλλος κιθαρίστας μου ( που ούτε αυτός είναι σχετικός ) μου λέει πως αν πάρω λίγα watt επειδή θα είναι ας πούμε τέρμα ο ενισχυτής των 15 watt για να βγάλει ένταση θα κλατάρει η' θα "κλάνει" πάνω του. Να φανταστώ πως ΟΥΤΕ καν έτσι? Ίσα ίσα όσο πιο πολύ τον δυναμώνεις τόσο το καλύτερο? Αυτός έχει σκαλώσει να πάρει λάμπα 100 watt :S

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τα σκαλώματα, τα κολλήματα και οι εμμονές δεν λογίζονται ως επιχειρήματα.

 

Πολύ σωστός! Αν ο άνθρωπος θέλει να γράφει "100W" ο ενισχυτής του, Οκ.

  Αν όμως θέλεις ο ενισχυτής σου να παίζει καλά, να έχει ένταση ικανή για live/πρόβα και να τον έχεις και για το σπίτι, και 15-30W λάμπας είναι άψογα. Γλυτώνεις και χρήματα αγοράς+συντήρησης απ το να πάρεις "θηρίο". Η ισορροπία στα watt και το gain είναι το παν ώστε να έχεις και headroom (όχι 1W tube amp...) αλλά να μην σου παραμορφώνει το αποτέλεσμα απ τα πετάλια λόγω τρελού gain. Το series FX loop του ενισχυτή είναι επίσης απαραίτητο εργαλείο!

Με λαμπάτο θα ακουστούν πολύ καλά και τα πετάλια σου απ΄ότι σε κάποιο modelling ή soildstate ενισχυτή. Γενικά, ένας λίγο πιο μουντός και smooth ενισχυτής δέχεται ωραία τα πετάλια ακόμη και το Metal zone που ανέφερες. Εγώ είχα το MT-2 στον Peavey Bandit κάποτε και έκανε σαν ξυριστική μηχανή... Μόλις το έβαλα σε έναν valve junior με 1Χ12" cab, έγινε πολύ πιο ωραίο overdrive και ακούστηκαν επιτέλους οι μεσαίες του!...

Οι bugera v22, v50 καθώς και οι μεγαλύτεροι είναι πλέον πιο αξιόπιστα μηχανήματα. Ειδικά οι δυο V είναι μια χαρά (ο 333 είναι λίγο τέρας). Ο tiny terror είναι διαφορετικό little beast και έχει αρκετό overdrive αλλά θέλει πετάλια(έστω ένα booster) για metal.

 

Δες και μερικούς ακόμα:

 

με την υπογραφή-σχεδίαση του Soldano(!):

http://www.thomann.de/gr/jet_city_amplification_112rc.htm

 

Mια πραγματική πεταλομηχανή:

http://www.thomann.de/gr/blackheart_handsome_devil_combo_bh15112.htm

 

2 κάναλος VHT με high-gain δυνατότητες:

http://www.thomann.de/gr/vht_lead_20_combo_avgt120.htm

 

Ο κλασσικός peavey valveking λαμπάτος:

http://www.thomann.de/gr/peavey_valve_king_112_gitarrencombo.htm

 

Ψάξε και στις αγγελίες λίγο καθώς κυκλοφορούν καλές επιλογές και τιμές.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Προτασή-ερώτηση: αυτός ? http://www.thomann.de/gr/hugheskettner_tubemeister_18_combo.htm ?????

 

Και 2 κανάλια έχει και λουπ και απ'όλα και απο τα videos πολύ ευέλικτος... μιας και σιγά σιγά αρχίζω να ψάχνω και έγω και είμαι σε ίδια φάση με τον OP (λίγο απ'όλα αλλα κυρίως stoner/sludge) ξέρει κανείς τίποτα τον έχει ακούσει/έχει/είχε ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου