constantinosbjj Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Χαιρετω! δεν ξερω το λογο, αλλα το μπασο μου ενω ειναι σωστα κουρδισμενο χανει ηχητικα. τι εννοω.. ο ηχος της οκταβας ειναι αλλιωτικος, λαθος, πως να το πω. κυριως στη ρε χορδη αυτο. ειμαι ο μονος που το χει παθει?(το μπασο ειναι σχεδον ολοκαινουργιο) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Χαιρετω! δεν ξερω το λογο, αλλα το μπασο μου ενω ειναι σωστα κουρδισμενο χανει ηχητικα. τι εννοω.. ο ηχος της οκταβας ειναι αλλιωτικος, λαθος, πως να το πω. κυριως στη ρε χορδη αυτο. ειμαι ο μονος που το χει παθει?(το μπασο ειναι σχεδον ολοκαινουργιο) Είναι νορμάλ. Δεν είναι κάτι το ανησυχητικό και μάλιστα ρυθμίζεται. Πρέπει να ρυθμίσουν το intonation του μπάσου σου. Intonation είναι η θέση των νοτών επάνω στην ταστιέρα που ρυθμίζεται απ τα βαγονάκια της γέφυρας. Μπορεί να γίνει από μάστορα κατά τη διαδικασία του setup ή να ψάξεις και να διαβάσεις σχετικά θέματα και να το κάνεις μόνος προσεκτικά με ένα κατσαβίδι. Δες εδώ: (ισχύουν τα ίδια ακριβώς για μπάσο ή κιθάρα) http://www.tunemybass.com/bass_setup/setting_bass_intonation.html http://www.tunemybass.com/bass_setup/bass_intonation.html http://www.projectguitar.com/tut/intonate.htm σε ελληνικά: http://www.kagmakis.com/guitartips.php http://www.kagmakis.com/gallery_clicked.php?thepid=751&thecid=&thec2id=&open= Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
constantinosbjj Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Ψιλοαγχωθηκα, μη σ λεω ψεμματα! το μπασο ειναι ολοκαινουργιο πως γινεται να χαλασε το intonation του? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
stelios82k Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 μην αγχώνεσαι φίλε μου, τα περισσότερα όργανα ούτε καν σεταρισμένα δεν έρχονται από τα εργοστάσια. σίγουρα είναι κάτι που γίνεται πολύ εύκολα. we need to re-discover communication Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 14 Φεβρουαρίου 2012 μην αγχώνεσαι φίλε μου, τα περισσότερα όργανα ούτε καν σεταρισμένα δεν έρχονται από τα εργοστάσια. σίγουρα είναι κάτι που γίνεται πολύ εύκολα. Έτσι ακριβώς! Δε χάλασε, έρχονται εντελώς ασετάριστα απ το εργοστάσιο. Το 1ο σετάπ είναι απαραίτητο μόλις βγει απ το κουτί το όργανο. Παλιά το σέταραν στο μαγαζί πριν το δώσουν αλλά πλέον αυτό γίνεται μόνο κατ' εξαίρεση... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
constantinosbjj Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2012 Ευχαριστω πολυ και για την αμεση ανταποκριση και για τη βοηθεια!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
constantinosbjj Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2012 Δυστυχως δεν ειναι αυτο. Το intonation ηταν σωστα ρυθμισμενο, οποτε καποιο αλλο προβλημα εχει. Παρακαλω οποιος ξερει κατι και θελει ας βοηθησει! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sottos Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 15 Φεβρουαρίου 2012 Δυστυχως δεν ειναι αυτο. Το intonation ηταν σωστα ρυθμισμενο, οποτε καποιο αλλο προβλημα εχει. Παρακαλω οποιος ξερει κατι και θελει ας βοηθησει! OK, don't panic. Καταρχάς πιο μπάσο έχεις? Κοίταξες το intonation με κουρδιστήρι? Δοκίμασες και να δεις τι νότες βγάζει στο 3ο, 5ο, 7ο τάστο? - Μήπως είναι το nut(ο επάνω καβαλάρης που περνάν οι χορδές)? Αν το nut είναι πιο ψηλό απ όσο πρέπει, τότε μπορεί να κουρδίζεις σωστά την ανοικτή χορδή αλλά να φεύγουν οι νότες στα τάστα(ειδικά στα πρώτα). - Άλλο θέμα μπορεί να είναι το ύψος των χορδών απ την ταστιέρα (action). Αν έχεις πολύ ψηλά το action μπορεί να φαλτσάρει λίγο όταν πατάς το τάστο λόγω ενός φυσικού bend που κάνεις στη χορδή. - Οι χορδές είναι καλές? Γενικά μπορεί να θέλουν λίγο τέντωμα-στρετς για να στρώσουν και να μη ξεκουρδίζουν ή χάνουν. - Άλλο θεματάκι: οι Ε και G χορδές, πατούν καλά εντός της ταστιέρας στο τελευταίο τάστο(20ο, 24ο, ποιο είναι)? Αν όχι, μπορεί να μην έχει βιδωθεί καλά το μπράτσο επάνω στο σώμα. Όλα τα παραπάνω μπορεί να τα λύσει ένα πλήρες σετάπ-service αλλά πρέπει να μας πεις λεπτομέρειες για το θέμα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
constantinosbjj Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2012 ΚΟιταξα το intonation με τον τροπο που περιγραφει ο παραπανω ελληνικος οδηγος. Στο 12ο ταστο δηλαδη... το μπασο μου ειναι το fender american standard jazz. Μαλλον πρεπει να το παω για σεταπ! κ αλλα λεφτα.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
manos A Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 16 Φεβρουαρίου 2012 καλοπαιχτο !! επιτελους !! www.myspace.com/anagnostopoulosmanos Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση