Προς το περιεχόμενο

Νέο κομμάτι/μίξη προς σχολιασμό! (Στης Αυγής Τη Στιγμή)

Vaggelis_Revolted

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους.

Είναι σχεδόν χαρά μου πλέον να postάρω μίξεις μου εδώ, αφού τα 2 προηγούμενα εγχειρήματα έτυχαν εποικοδομητικότατης κριτικής, και εύστοχων σχολίων, τα οποία στα σύνολό τους, θεωρώ πως με βοήθησαν και με βοηθούν να βελτιωνομαι!

Την συγκεκριμένη παραγωγή λοιπόν, την έκανα για λογαριασμό φίλου μου, αλλά τελικά ανέβηκε στο όνομα της μπάντας που παίζει, τους Μοιραγέτες. (Για την συγκεκριμένη μπάντα έχω κάνει άλλες 2 δουλειές τον τελευταίο καιρό, αυτές που προαναφερω λίγο πιο πάνω.)

Σίγουρα αυτό που ακούω και παίζω απέχει αρκετά από αυτό που ζητήθηκα να ηχογραφήσω και να μιξάρω. Αλλά αυτό ακριβώς είναι που με "τραβάει" στην όλη φάση!

Το κομμάτι αυτό καθε αυτό τώρα, είναι μία "απλή" μπαλάντα με όμορφη αισθητική. Αυτό το τελευταίο επιδίωξα να το αναδείξω, με μία επίσης λιτή και ζεστή ενορχήστρωση, και το λιγότερο δυνατό (κακώς εννοούμενο) processing από μεριάς μου.

Στο παιχτικό σημείο λοιπόν, σχεδόν όλα τα σημεία είναι σχεδόν απείρακτα στο edit, οι ακουστικές, το μπασό, και ειδικά η φωνή! Το solo στην ηλεκτρική παίχτηκε από εμένα, ενώ το τσέλο προστέθηκε αργότερα (μέσω midi!)

Προσπάθησα να "φέρω" τις πηγές όσο πολύ πιο κοντά σε αυτό που είχα στο μυαλό μου από την αρχή, οπότε η μίξη (και το pseudomastering) δεν μου πήρε παραπάνω από ενα απόγευμα! Προσθέστε σε όλα αυτά και ένα video που έφτιαξα για να ταιριάζει στην αισθητική του κομματιού, και το κομμάτι είναι έτοιμο!

Θα με ενδιέφερε οποιοδήποτε σχόλιο, τόσο πάνω στην παραγωγή (ενορχήστρωση, συχνοτική ισορροπία, εντάσεις), όσο και στο κομμάτι αυτό καθ'αυτό (τι σου "βγάζει", τι θα κράταγες/έκανες διαφορετικό!) Θα προσπαθήσω να αναφέρω περισσότερες λεπτομέρειες για τον εξοπλισμό και τον τρόπο ηχογράφησης σε επόμενο post!

Ευχαριστώ προκαταβολικά για τον χρόνο σας,  :) cheers!

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το πρωτο πραγμα που με εντυπωσιασε ηταν η φωνη.

Πολυ καλη.

Και καθησα και ακουσα ολο το τραγουδι.

Αρκετα καλο,αλλα....

Δεν μου εμεινε.Μελωδια απλη, συνηθισμενη θα ελεγα, το ιδιο και οι στιχοι.

Μετα η εμμονη σε αυτο το αααααααααα ηταν καπως κουραστικη και μονοτονη.

Περιμενα ενα ανεβασμα, ενα ......ξεσπασμα στην φωνη, αλλα δεν ηρθε.Κριμα.

Καλη η κιθαρα ( το σολο) απλο,μεσα στο υφος του τραγουδιου,εδεσε.

Με συμπαθεια.

Καλη συνεχεια.

Πρώην VARTANIS ?

Φίλτατε, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!

Η αλήθεια είναι πως πάντα έβρισκα δύσκολο ένα "ήπιων τόνων" κομμάτι να κρατάει το ενδιαφέρον και να κλιμακώνει, με τρόπο που να μην χαλάει το γενικότερο κλίμα. Καταλαβαίνω πάντως τι εννοείς, ίσως η προσθήκη περισσότερων στοιχείων προς το τέλος, αλλά και ο τονισμός κάποιων άλλων στη βασική δομή, να βοηθούσε προς αυτή τη κατεύθυνση.

Και πάλι thanx για τον χρόνο σου.

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

• Moderator

Πολύ ωραίος ήχος!!!!!! Πάρα πολύ ωραίος!!!! WELL DONE.

Το κομμάτι μου άρεσε πολύ, απλά θα το προτιμούσα με Αγγλικό στίχο…αλλά ποιος με ρωτάει εμένα τον γεροπαράξενο! ;D Μη δίνεις σημασία!

Πολύ ωραίο!

Το τραγουδι ειναι μια ακομα nothing to write home about "εντεχνη μπαλαντα",συμπαθητικη φωνη με ερμηνευτικες ικανοτητες ,βεβαια η εντεχνη μανιερα παει συννεφο με τα αααα και το ουουου ;D ,και αξιοπρεπεστατη παραγωγη και ηχος.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας.

Αυτο που εκτιμώ ιδιαίτερα είναι η ευθύτητα, κάτι που δύσκολα θα βρεις από μια γνώμη φιλικού σου προσώπου, για παράδειγμα. Αυτό θεωρώ όμως σαν προυπόθεση για βελτίωση, οπότε keep it coming!

Αν κάποιος θα ήθελε να σχολιάσει κάτι πιο συγκεκριμένο περί συχνοτικής ισορροπίας/παρουσίας των οργάνων στη μίξη κτλ feel free.

Καταρχήν μπράβο για τον ήχο, είναι πάρα πολύ καλός :) Μήν το ψειρίζεις άλλο, το αποτέλεσμα είναι super.

Το κομμάτι αυτό καθαυτό είναι λίγο "μία από τα ίδια"...Πιστεύω οτι θα έστρωνε αρκετά αν είχε κάποια εξέλιξη-κορύφωση, π.χ. ένα ρεφραίν με distortion και τύμπανα στο φινάλε κτλ...Α, και ο τραγουδιστής (ωραιότατος κατα τα άλλα) να περιορίσει τα αααααααα στα απολύτως απαραίτητα.. ;)

Καλή συνέχεια

OK, σε ευχαριστώ, θα φροντίσω να το μεταφέρω, όσο και ό,τι έχει τονιστεί μέχρι τώρα.

Στο σημείο αυτό να αναφέρω κάποια πραγματάκια για την ηχογράφηση και τη μίξη, τα οποία ενδεχομένως να φανούν χρήσιμα. Έστω εγκυκλοπαιδικά!

Η όλη διαδικασία έγινε στο φτωχό πλην τίμιο home studio μου, που έχω στήσει για προσωπική χρήση. Ήταν η πρώτη φορά που χρησιμοποίησα 2 πηγές ταυτόχρονα (καρφί και μικρόφωνο) για την ηχογράφηση της ηλεκτρακουστικής.

Συγκεκριμένα, αρχικά συνέδεσα το di, και τοποθέτησα το μικρόφωνο με βάση ποιες συχνότητες έλειπαν από το αρχικό αυτό σήμα, όπως θα έκανα με ένα EQ.

Το μπάσο παίχτηκε από εμένα, και είχε τελείως υποστηρικτικό χαρακτήρα. (εξού και οι απλές νότες, αλλά και η περιορισμένη θέση του στη μίξη) Τόσο τα έγχορδα όσο και η φωνή πέρασαν από την  pre73 προενίσχυση, την οποία λατρεύω.

Στη μίξη τα πράγματα ήταν σχετικά απλά, αφού ήδη είχα προσαρμόσει τις πηγές προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση. "Καθάρισα" συχνοτικά τις πηγές και προσπάθησα να δώσω χώρο και παρουσία σε κάθε στοιχείο. Τα πράγματα απλοποιήθηκαν λόγω του μικρού αριθμού των καναλιών, οπότε δεν χρειάστηκε πολύ σκάψιμο για να μην "τρώνε" συχνοτικά οι κιθάρες τη φωνή, ή το αντίστροφο! Για την ηλεκτρική κιθάρα έκανα χρήση ampsim (amplitube), το ίδιο και στο μπάσο. Αρκετό eq και compression, λίγο reverb (ιδιαίτερα στη φωνή).. Κάποιες midi νότες για το τσέλο, και done!

Για τελείωμα, ανέβασα τη συνολική ένταση, (όπως επιβάλλουν οι καιροί), λίγο συνολικό eq πριν και ..export.

Thanx για τον χρόνο σας, θα ήθελα να ακούσω και άλλες γνώμες εφόσον έχει κάποιος κάτι να προσθέσει.

Cheers!

Το τραγουδι ειναι μια ακομα nothing to write home about "εντεχνη μπαλαντα",συμπαθητικη φωνη με ερμηνευτικες ικανοτητες ,βεβαια η εντεχνη μανιερα παει συννεφο με τα αααα και το ουουου ;D ,και αξιοπρεπεστατη παραγωγη και ηχος.

Θα συμφωνήσω με τον SF.

Είσαι σε καλό δρόμο να προσθέσω.

www.sonicspace.gr

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου