khayman Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Καλησπέρα. Παίζω την παραπάνω κιθάρα και μου έχει δημιουργηθεί η εξής απορία. Παρατηρώ οτι σε όλες τις θέσεις, αλλα κυρίως όπου συμμετέχει ο bridge μαγνήτης υπάρχει μια εμφανής (για τα αυτιά μου) διαφορά σε ένταση (attack;) μεταξύ των χαμηλών χορδών και των ψιλών. Θεωρώ οτι οι ψιλές χορδές ακούγονται πολύ πιο έντονα οπότε παίρνω ένα ασύμμετρο αποτέλεσμα. Θεωρώ επίσης οτι η μεγαλύτερη διαφοροποίηση προκύπτει απο την χορδή D στην χορδή G. Για του λόγου το αληθές, έφτιαξα ένα sample με δοκιμές και στις τρεις θέσεις των pickups στο οποίο θεωρώ οτι είναι εμφανές αυτό το φαινόμενο. http://soundcloud.com/dragadmin/pickup-test/s-ruA3W Επίσης και οι κυμματομορφές δείχνουν την ασυμμετρία στη διαφορά του τρίτου (D χορδή) με το τέταρτο peak (G χορδή). Το sample είναι ηχογραφήμένο σ'ενα flat ac30 emulation. Θεωρείτε οτι κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό ή μπορεί να είναι στον χαρακτήρα του οργάνου; Μήπως απλά έχω tunnel vision και δεν τρέχει τίποτα στην πραγματικότητα; Μήπως αντανακλαστικά το προκαλώ εγώ με το παίξιμο μου; Μήπως φρικάρω αδίκως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Και γιατι δεν χαμηλωνεις τον μαγνητη απο τη μερια που οι χορδες εχουν αυξημενη ενταση ? Φυσικα ειναι εντελως τρελλο αν εχεις τους μαγνητες εντελως επιπεδους να ακουγονται οι ατυλιχτες χορδες δυνατοτερα απο τις τυλιχτες μια και οι τελευταιες εχουν πολυ μεγαλυτερα μαζα και ενταση. Μαλλον σε ενοχλουν τα ΠΡΙΜΑ τα οποια φυσικα και ειναι εντονα ειδικα σε αυτους τους μαγνητες που ειναι οι πλεον πριμοι μαγνητες που βγαζει η Fender (αν αλλαξεις τα 1000αρια pots με 250αρια θα δεις μια βελτιωση) www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
khayman Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Φυσικα ειναι εντελως τρελλο αν εχεις τους μαγνητες εντελως επιπεδους να ακουγονται οι ατυλιχτες χορδες δυνατοτερα απο τις τυλιχτες μια και οι τελευταιες εχουν πολυ μεγαλυτερα μαζα και ενταση. Απ'όσο μπορώ να δω οι μαγνήτες είναι επίπεδοι, με αυτόν του λαιμού να είναι πιο χαμηλωμένος, όπως ήρθε απο το εργοστάσιο δηλαδή Μαλλον σε ενοχλουν τα ΠΡΙΜΑ τα οποια φυσικα και ειναι εντονα ειδικα σε αυτους τους μαγνητες που ειναι οι πλεον πριμοι μαγνητες που βγαζει η Fender (αν αλλαξεις τα 1000αρια pots με 250αρια θα δεις μια βελτιωση) Οκ άρα μια τέτοια ασσυμετρία είναι φυσιολογική σ'ενα βαθμό, αλλά είναι λίγο μυστήριο στο μυαλό μου γιατί προκύπτει σε flat μαγνήτες. Ίσως δοκιμάσω να τον γύρω λίγο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση