Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Δλδ είχες τσοντάρει κι εσύ για να αγοράσει τα φωτοτυπικά, το χαρτί, το μελάνι, να πληρώσει το ενοίκιο, το ρεύμα και άλλα πολλά που δεν μπορώ να φανταστώ; Αν ναι, τότε οκ, είχατε αντίστοιχη εργασία. Αν είχα τα χρήματα, ενδεχομένως να το έκανα. ΔΕΝ τα έχω όμως (και όχι από επιλογή, πίστεψέ με), οπότε η συνεισφορά από μεριάς μου, ήταν η σωματική μου εργασία. Αν αυτό με κάνει να αξίζω 409 Euros καθαρά, ενώ τα όσα αναφέρεις θα με έκαναν να αξίζω κάποια 1000δες ευρώ μηνιαίως, τότε (μ)πάσο! www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Αν όμως δεν έβγαινε η επένδυση, εκείνος θα έμπαινε μέσα κάποιες χιλιάδες ευρώ, ενώ εσύ απλώς θα άλλαζες δουλειά. Το θέμα της συζήτησης είναι ότι άλλο πράγμα κάνει ο υπάλληλος, άλλο ο εργοδότης, άλλο ο εφευρέτης, άλλο ο επενδυτής και άλλο ο κτηματίας. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Δλδ είχες τσοντάρει κι εσύ για να αγοράσει τα φωτοτυπικά, το χαρτί, το μελάνι, να πληρώσει το ενοίκιο, το ρεύμα και άλλα πολλά που δεν μπορώ να φανταστώ; Αν ναι, τότε οκ, είχατε αντίστοιχη εργασία. Γιατι ειμαι της γνωμης οτι μια τετοια συζαητηση δεν θα γινοτανε ποτε σε μια σοβαρη χωρα? Γιατι πιστευω οτι μονο εδω υπαρχει η κουτοπονηρια του εργοδοτη και η αντιστοιχη χαζομαλακι@ του εργαζομενου? Γιατι πιστευω οτι και οι δυο πλευρες κοιτανε πως θα την φορεσει ο ενας στον αλλον?Γιατι πιστευω οτι ετσι λειτουργουν το 90% των ελληνικων επιχειρησεων με ελαχιστη εκτιμηση για την δουλεια που κανουν οι δυο πλευρες? Παντως εμενα τα 34 χρονια μου και η ελαχιστη εμπειρια μου σε δουλειες ...(βεβαια παιρνω παραδειγμα και απο ολους τους γνωστους μου) βλεπω οτι υπαρχει αυτη η αιωνια μανουρα.! Κατι φταιει τελικα απλα δεν θα ζησω δυο ζωες για να το καταλαβω. Ειμαστε(εργοδοτες-εργαζομενοι) πολυ ασχημη καστα ανθρωπων....μα πολυ ομως. Σιγα τους σοβαρους επιχειρηματιες-εργοδοτες που εχουμε και σιγα τους σοβαρους εργαζομενους..(λιγες εξαιρεσεις ,πολυ λιγες).Εγω ξερω το ρητο που λεει:κ@λο εβαλες να μαγειρεψει? Σκ@τα θα φας.....εεε κατι τετοιο παιζει και εδω.Λαθος δουλειες,λαθος εργοδοτες,λαθος αφεντικα,λαθος εργαζομενοι...πατατα δουλεια.Υπαρχει παντως εξαιρετικο feedback σε αυτη την αμφιδρομη σχεση...εγω ειμαι ικανοποιημενος! ::) RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Το θέμα της συζήτησης είναι ότι άλλο πράγμα κάνει ο υπάλληλος, άλλο ο εργοδότης, άλλο ο εφευρέτης, άλλο ο επενδυτής και άλλο ο κτηματίας. Συμφωνώ, μιλάμε για διαφορετικά πράγματα σε κάθε περίσταση. Αυτό που λέω, είναι πως η εναλλαγή μεταξύ των διάφορων ρόλων (και ειδικά των 2 επίμαχων: εργοδότη/εργαζόμενου) δεν είναι θέμα επιλογής. Γιατι πιστευω οτι και οι δυο πλευρες κοιτανε πως θα την φορεσει ο ενας στον αλλον? Εδώ και αν συμφωνώ!! Μάντεψε όμως ποιος "επικρατεί", διαχρονικά, και όχι μάλιστα λόγω ρίσκου ή επιλογής ή (πόσο μάλλον) ικανοτήτων, αλλά λόγω θέσης! (aka τάξης) www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 @ignantios Αν δεν γίνει κατανοητός ο διαχωρισμός των συντελεστών παραγωγής δεν πάμε πουθενά δυστυχώς. http://en.wikipedia.org/wiki/Factors_of_production Και, ειλικρινά, σε λίγες χώρες βλέπω, όχι τη ζήλεια των εργαζομένων προς τον εργοδότη (αυτή είναι κοινό φαινόμενο) αλλά τον τρόπο σκέψης που οδηγεί στο "σιγά μωρέ τι κανει αυτός καλύτερα από μένα;". Αυτό που λέω, είναι πως η εναλλαγή μεταξύ των διάφορων ρόλων (και ειδικά των 2 επίμαχων: εργοδότη/εργαζόμενου) δεν είναι θέμα επιλογής. Και όμως είναι. Απλώς αν δεν μπορείς να βρεις το κεφάλαιο από την αρχή, θα πρέπει να το δημιουργήσεις μόνος σου με τρελή εξουθενωτική εργασία. Θα έχεις ακούσει ιστορίες για άτομα που απο βοηθοί συνεργείων, λατζέρηδες, εκκενωτές βόθρων κτλ. έγιναν λαμπροί επιχειρηματίες. Αυτοί το ήθελαν με όλη την ψυχή τους και το κατάφεραν. Αλλά δούλεψαν - κυρίως στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα όταν είσαι ο γιος της μαμάς και κάνεις φασαρία επειδή το στιφάδο είναι χλιαρό και θα σου κάτσει βαρύ, δεν έχεις πολλές ελπίδες... :) When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Vaggelis_Revolted Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Θα έχεις ακούσει ιστορίες για άτομα που απο βοηθοί συνεργείων, λατζέρηδες, εκκενωτές βόθρων κτλ. έγιναν λαμπροί επιχειρηματίες. Αυτοί το ήθελαν με όλη την ψυχή τους και το κατάφεραν. Αλλά δούλεψαν - κυρίως στο εξωτερικό. Στην Ελλάδα όταν είσαι ο γιος της μαμάς και κάνεις φασαρία επειδή το στιφάδο είναι χλιαρό και θα σου κάτσει βαρύ, δεν έχεις πολλές ελπίδες... :) Έχω ακούσει τέτοιες ιστορίες, όπως όλοι μας! ΠΟΛΥ πιο συχνά όμως ακούω για άτομα που ήταν λατζέρηδες, ή εκκενωτές βόθρων, και ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ λατζέρηδες ή εκκενωτές βόθρων, επειδή ίσα ίσα που επιβίωναν με τον βασικό που έπαιρναν μια ζωη! (άντε για καμιά οικογένεια και κανα 2 κουτσούβελα, που και αυτό, έτσι όπως πάμε, θα είναι πολυτέλεια! ;)) Όσο και αν πιστεύανε ότι "κάποτε θα γίνω σπουδαίος" Και αυτό δεν είναι κάτι που θα το γράψουν οι εφημερίδες, πολύ απλά επειδή είναι ο κανόνας, και το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
ignantios Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 @ignantios Αν δεν γίνει κατανοητός ο διαχωρισμός των συντελεστών παραγωγής δεν πάμε πουθενά δυστυχώς. http://en.wikipedia.org /wiki/Factors_of_production Και, ειλικρινά, σε λίγες χώρες βλέπω, όχι τη ζήλεια των εργαζομένων προς τον εργοδότη (αυτή είναι κοινό φαινόμενο) αλλά τον τρόπο σκέψης που οδηγεί στο "σιγά μωρέ τι κανει αυτός καλύτερα από μένα;". μαλλον δεν καταλαβες καλα τι εγραψα...εγω δεν ειπα φταινε οι εργοδοτες ή οι εργαζομενοι....εγω ειπα οτι τετοιες ειναι και οι 2 πλευρες? Τετοια αντιμετωπιση θα εχουν.Ειναι προβλημα και των 2.Σορρυ αλλα εμενα αυτη ειναι η γνωμη μου....ειναι και οι Γ.Τ.Π τωρα εαν αυτο προσβαλλει καποιον....εεε δεν βαριεσαι δεν ειμαι και ο σοφοτερος εδω μεσα οποτε εχω το δικαιωμα να λεω και καμια χαζομαρα που την θεωρω εγω σωστη. RUN FOREST....RUN!!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Έχω ακούσει τέτοιες ιστορίες, όπως όλοι μας! ΠΟΛΥ πιο συχνά όμως ακούω για άτομα που ήταν λατζέρηδες, ή εκκενωτές βόθρων, και ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ λατζέρηδες ή εκκενωτές βόθρων, επειδή ίσα ίσα που επιβίωναν με τον βασικό που έπαιρναν μια ζωη! (άντε για καμιά οικογένεια και κανα 2 κουτσούβελα, που και αυτό, έτσι όπως πάμε, θα είναι πολυτέλεια! ;)) Όσο και αν πιστεύανε ότι "κάποτε θα γίνω σπουδαίος" Και αυτό δεν είναι κάτι που θα το γράψουν οι εφημερίδες, πολύ απλά επειδή είναι ο κανόνας, και το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Σαφώς και δεν μπορούν όλοι να γίνουν εργοδότες - αλλά πολλοί δεν το θέλουν κιόλας. Δάνεια, καθυστερήσεις πληρωμών, ληγμένες επιταγές, πιστωτές που σε κυνηγάνε. Άσε, καλύτερα με τις 3 κι 60 και ας κυνηγάνε το αφεντικό. Όταν όμως το αφεντικό έχει κάνει καλά τη δουλειά του και δεν το κυνηγάνε, παραπονούμαστε που δεν είμαστε στη θέση του. When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Administrator Yannis Methenitis Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Administrator Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Πω πω ρε Βαγγέλη... Θα σου πω το ίδιο παράδειγμα που έφερα σήμερα για 2η φορά. Είναι ποτέ δυνατόν να συζητήσεις σοβαρά για το πόσο ΚΑΛΟ ήταν ένα ματς Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού, όταν ο ένας συζητητής είναι απο θέση ΑΝΤΙ-Ολυμπιακός ή το αντίθετο; Μπορείς να πεις έτσι αντικειμενικά για τις ωραίες φάσεις; Μας κολλάς το... Μάντεψε όμως ποιος "επικρατεί", διαχρονικά, και όχι μάλιστα λόγω ρίσκου ή επιλογής ή (πόσο μάλλον) ικανοτήτων, αλλά λόγω θέσης! (aka τάξης) σαν να μιλάς για ματς "πλουτοκρατία" VS "φτωχοκρατία", :D που σε βαζει εσένα αυτόματα σε κάποια τάξη. Τι να συζητάς... Εσύ βλέπεις μόνο εχθρούς γύρω σου. Επιλογή σου θα είναι να κάνεις δική σου δουλειά. Κανενός άλλου. Ισως όχι άμεσα (δεν ξερω την ηλικία σου) αλλά με στόχους. Τα ρίσκα που βλέπεις (δάνεια, πολλή δουλειά, πιθανότητα αποτυχίας, χρέη, αντικείμενο, κλπ) και σε κρατάνε πίσω, τα έχει πάρει ο διπλανός σου που άνοιξε δουλειά και περιμένεις εσυ να σε προσλάβει. Και όχι μόνο αυτό αλλά πιστεύεις πως βάζετε τον ίδιο κόπο και ιδρώτα και συγκρίνεις τις αμοιβές σας. Σκέψου όμως το παράδειγμα μου. Live and let Live. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Superfunk Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 9 Φεβρουαρίου 2012 Παντως χαιρομαι γιατι το προβλημα των Ελληνων ειναι ΠΟΛΥ απλα και λυνεται φτανει να κανουν αυτο που κανουν ΟΛΟΙ οι σοβαροι λαοι δηλ. S.W.A.G.A.S* *Stop whining and grow a set www.soundcloud.com/superfunk12 https://superfunk12.wordpress.com/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση