Προς το περιεχόμενο

Rebranding Greece

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderator

Αν η λύση (και το ζήτημα) είναι να φτιάξεις το image μικρών κομματιών της χώρας σου, θα είχες δίκιο, αλλά δεν είναι. Σε παραπέμπω στις φράουλες.

Ναι βρε συ, αλλά οι φράουλες είναι μια αρχή  ;D.

Μετά μπορεί να έρθει και η σαντιγί.. (πετάγεσαι μέχρι το Sandanski) για φθηνά ρούχα.

Μπορεί να έρθει και το σιρόπι (πάς και στη Sofia) , έχεις πολλούς λόγους να πας εκεί….και σιγά- σιγά γίνεσαι καλό «γλυκό»  ;).

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Δεν έχω κανένα πρόβλημα να παραδεχτώ δημόσια ότι έχω κάνει λάθος ή λάθη.

Θα τη δω αλλιώς τη φάση.

Cage θα εξακολουθήσω να γουστάρω, πάντως.

:)

μα το νόημα του ποστ μου δεν ήταν να σε βγάλω λάθος (αλλά οτι είσαι αριστερός).

Kι εμένα μ' αρέσει ο Cage, o Ξενάκης και ο Stockhausen. Να βγούμε μια μέρα για καναν ελιτισμό αμα γουστάρεις ;D

Επειδή μπορώ να έχω άποψη επί του θέματος μην νομίζεις ότι διαφέρουμε σε κάτι απ' τους υπόλοιπους σ' αυτό. Είναι λίγο αστικός μύθος.

Kι εγώ μπορώ να έχω άποψη επί του θέματος. Πρόσεξε το context : Συζητάμε αν είναι όλα σκατά, ενώ δεν ανέφερα πουθενά οτι η Ελλάδα εξάγει επιστήμονες ενώ η τάδε χώρα εξάγει πορνογραφία.

• Moderator

Το video μάλλον ναι, αλλά εσύ μπλέκεις την Ιστορία στην υπόθεση, και μου τα χαλάς ;D.

Όχι εγώ, ο από πάνω μου το έκανε (τον έδωσα στεγνά) !  ;D

εγώ ο από πάνω? γτ τώρα είμαι και από κάτω σου. HELP.

• Moderator

εγώ ο από πάνω? γτ τώρα είμαι και από κάτω σου. HELP.

Όχι εσύ! ΑΥΤΟΣ (δείχνω τον TheOctapus ).  ;D ;D ;D ;D

Ναι βρε συ, αλλά οι φράουλες είναι μια αρχή  ;D.

Μετά μπορεί να έρθει και η σαντιγί.. (πετάγεσαι μέχρι το Sandanski) για φθηνά ρούχα.

Μπορεί να έρθει και το σιρόπι (πάς και στη Sofia) , έχεις πολλούς λόγους να πας εκεί….και σιγά- σιγά γίνεσαι καλό «γλυκό»  ;).

Ότι έχεις ένα δίκιο, το 'χεις  :) , αλλά νομίζω ότι υπάρχει κάτι σάπιο στον πυρήνα που όσο και να στολίζουμε το περιτυλιγμα, δεν θα αλλάξει κάτι ουσίας.

Βέβαια για να μην παρεξηγηθώ, υποστηρίζω πλήρως τέτοιες κινήσεις και τις θεωρώ απαραίτητες και ευεργετικές. Μακάριοι οι αισιόδοξοι λοιπόν αλλά μαζί και εμείς οι απαισιόδοξοι (και ας μην συμφωνούμε), πρέπει να υποστηρίξουμε κάτι τέτοιο.

Kι εγώ μπορώ να έχω άποψη επί του θέματος. Πρόσεξε το context : Συζητάμε αν είναι όλα σκατά, ενώ δεν ανέφερα πουθενά οτι η Ελλάδα εξάγει επιστήμονες ενώ η τάδε χώρα εξάγει πορνογραφία.

Τελικά ειναι το point of view επί του ίδιου πράγματος.

Καλά, θα σου δείξω εγώ, θα δείς τι θα πάθεις.  ;D

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Administrator

Για να πω διο λόγια σχετικά με κεντρικά σημεία του βίντεο και να μην περιπλανόμαστε σχετικά με το τι λέει ο κος Οικονομίδης:

Αναφέρθηκε αρχικά στο ότι είναι Ελληνας από επιλογή.

Αναφέρθηκε στην πιθανότητα χρεοκοπίας άλλων Ευρωπαϊκών χωρών σε σύγκριση με την χώρα μας που έρχετε 4η.

Παραλλήλισε κορυφαία προϊόντα ανα κλάδο.

Αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα επιλογές προώθησης μας σαν συνολική εικόνα και όχι μόνο τουριστικά.

Πρότεινε στρατηγική branding. (textbook stuff χωρίς την "μαγική σκόνη")

Κατέληξα (επιβεβαιώθηκα) σαν ακροατής, πως οι άνθρωποι που χειρίζονται τη φήμη αλλά και τις τύχες μας είναι άσχετοι τεχνοκρατικά αλλά και ότι εξυπηρετούν συμφέροντα ομάδων πολιτών αφού μέσα απο την απλή αυτή αναδρομή (και πόσο μου αρέσουν τα απλά λόγια με τεχνο-λογική στοιχειοθέτηση) δεν χειρίστηκαν σε κανένα επίπεδο αυτό το "προϊόν" για το οποίο κάποιοι ήμασταν περήφανοι και μας κατάντησαν να ντρεπόμαστε να το αναφέρουμε.

Live and let Live.

Αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα επιλογές προώθησης μας σαν συνολική εικόνα και όχι τουριστικά.

Κατέληξα (επιβεβαιώθηκα) σαν ακροατής, πως οι άνθρωποι που χειρίζονται τη φήμη αλλά και τις τύχες μας....

Την φήμη ενός έθνους δεν την χειρίζονται μόνο μια χούφτα άνθρωποι. Καλά θα ήταν, θα ξέραμε ποιούς να πλακώσουμε στις σφαλιάρες (αν το θέμα ήταν αποκλειστικά η φήμη). Δυστυχώς για όλους μας το τι περιέχει η περιγραφή μας εξαρτάται από το ποιοί είμαστε και όχι από το πως μας παρουσιάζουν κάποιοι μέσα απ' τις επιλογές τους (όχι βέβαια ότι αυτοί οι κάποιοι δεν έχουν κτηνώδη ευθύνη). Δεν βρισκόμαστε σε ένα ερμητικά κλειστό κουτί που έχουν σχεδιάσει άλλοι. Αυτοί που θα μας "αγοράσουν" δεν περιμένουν να ανοίξουν το κουτί για να δούν τι είμαστε.

Γι' αυτό ας φροντίσουμε πρωτίστως να αλλάξουμε εμείς και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους γύρω μας και για αυτούς τους κάποιους βλέπουμε τι θα κάνουμε.

Ο Αριστοτέλης γίνεται κτήμα του Γερμανού που τον μελετά, όχι του Έλληνα που τον αγνοεί

• Administrator

Γι' αυτό ας φροντίσουμε πρωτίστως να αλλάξουμε εμείς και να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε τους γύρω μας και για αυτούς τους κάποιους βλέπουμε τι θα κάνουμε.

+ 1! Φυσικά και απο εκεί θα έπρεπε να ξεκινήσουμε αφού έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα.

Live and let Live.

Όχι εσύ! ΑΥΤΟΣ (δείχνω τον TheOctapus ).  ;D ;D ;D ;D

AN ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΘΑ ΡΙΞΩ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΟ ΚΑΡΜΑ.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου