Προς το περιεχόμενο

Rebranding Greece

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Όταν όμως  το αφεντικό έχει κάνει καλά τη δουλειά του και δεν το κυνηγάνε, παραπονούμαστε που δεν είμαστε στη θέση του.

Ανάλογα πως εννοείς το "κάνω καλά τη δουλειά μου" Με το να δίνεις για παράδειγμα στον υπάλληλό σου 3+60, επειδή μπορείς πλέον και νομικά, είναι δείγμα καλής δουλειάς από μεριάς σου; (αν ρωτάς εμένα πάντως, ναι)

σαν να μιλάς για ματς "πλουτοκρατία" VS "φτωχοκρατία",  :D που σε βαζει εσένα αυτόματα σε κάποια τάξη. Τι να συζητάς... Εσύ βλέπεις μόνο εχθρούς γύρω σου.

Εννοείται πως με βάζει σε κάποια τάξη! Αλλά όχι από λόγω προσωπικού βίτσιου, (επειδή εμμένω να βλέπω κάποια πράγματα για παράδειγμα με ένα συγκεκριμένο τρόπο), αλλά για αντικειμενικούς λόγους, οι οποίοι, τουλάχιστον για εμένα, επαληθεύονται καθημερινά!

Ό,τι στόχο και αν βάλω, δεν θα μεταμορφωθώ ξαφνικά σε εργοδότη, όχι επειδή δεν είμαι άξιος, αλλά επειδή δεν έχω τα (οικονομικά κυρίως) φόντα! Το ίδιο ίσχυε και ισχύει πχ για τους γονείς μου.

*Stop whining and grow a set

Πες το στον οδοκαθαριστή γείτονά μου που χάνει τη δουλειά του. Υποθέτω επειδή δεν καθάριζε καλά;  :)

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ό,τι στόχο και αν βάλω, δεν θα μεταμορφωθώ ξαφνικά σε εργοδότη, όχι επειδή δεν είμαι άξιος, αλλά επειδή δεν έχω τα (οικονομικά κυρίως) φόντα! Το ίδιο ίσχυε και ισχύει πχ για τους γονείς μου.

Τι να σου πει κανείς;

Ας το πάρουμε από την αρχή... ίσχυε λες για τους γονείς σου.. ΟΚ.

Για τον προπάππο σου ίσχυε; Κατά πάσα πιθανότητα (αν ήταν έλληνας και ζούσε στην ελλάδα) ήταν αφεντικό του εαυτού του, έστω ως αγρότης. Ή μπορεί να είχε μπακάλικο, ή ταβέρνα στο χωριό. Έχεις ρωτήσει;

Γιατί η αποτυχία (ή η έλλειψη θέλησης δύο γενιών) στοιχειοθετεί κάποιο είδος πολιτικού θεωρήματος; Μπορεί να είσαι βλάκας (ή εγώ να είμαι βλάκας) και ακόμη και αν γεννηθείς σε χρήματα, ΠΑΛΙ να μην είσαι αφεντικό ούτε του εαυτού σου, και μάλιστα να σου τα φάνε επιτήδειοι.

Επίσης μπορεί να γεννηθείς χωρίς τίποτε (όπως εγώ) και να καταλήξεις να έχεις τη δική σου μικρή επιχείρηση.

Λες "δεν θα μεταμορφωθώ ξαφνικά σε εργοδότη" και το λες με ένα στόμφο λες και ανακάλυψες το φάρμακο για τον καρκίνο. ΦΥΣΙΚΑ δε θα μεταμορφωθείς ΞΑΦΝΙΚΑ σε εργοδότη, αλλά μπορείς να μεταμορφωθείς σταδιακά, αν εργαστείς αρκετά και αν το ΘΕΛΕΙΣ αρκετά. Κανείς δε θα σε εμποδίσει ρε τρελέ.

Όταν με το καλό γίνεις εργοδότης (έστω, του εαυτού σου) μπορεί κατάπληκτος να ανακαλύψεις ότι δεν μπορείς ή ότι δεν θέλεις να κάνεις αυτή τη δουλειά. Μη δίνεις θεωρητικές απαντήσεις για κάτι που ποτέ δεν έχεις δοκιμάσει.

Mea Culpa

• Administrator

Βαγγέλη μου δεν μιλάμε για το ταξικό πρόβλημα που εσύ και μερικοί άλλοι αντιμετωπείζετε απο θέση. Αλλη είναι η κουβέντα και το βίντεο αναφερόταν στην Ελλάδα όλων των Ελλήνων και όχι σε κάποια τάξη.

Παρακαλώ να μη συνεχίσεις την κουβέντα σε αυτό το επίπεδο γιατι είναι εκτός θέματος και αποπροσανατολίζει.

Live and let Live.

Υποθέτω επειδή δεν καθάριζε καλά;

δεν χρειαζεται να υποθετεις , δεν την χανει επειδη δεν καθαριζε καλα αλλα επειδη ο εργοδοτης του,το ελληνικο δημοσιο, φαληρησε,αν καποιος αλλος εργοδοτης,ιδιωτης προφανως μια και συντομα η καθαριοτητα θα περασει στον ιδιωτικο τομεα ,    αναλαβει τον καθαρισμο της περιοχης σου φυσικα τιποτα δεν εμποδιζει τον φιλο σου να του ζητησει δουλεια,και αν πληρει τις προϋποθεσεις να την παρει (οπως γινεται αλλωστε και σε ολες τις δουλειες εκει εξω μια και καμμια δεν αποτελει ....κληρονομικο δικαιωμα   ) .

δηλ.εσυ αν ησουν εργοδοτης και χρεοκοπουσες,οπως ο εργοδοτης του γειτονα σου,ΠΩΣ θα μπορουσες να ΜΗΝ απολυσεις τους υπαλληλους σου?(βεβαια προσωπικα γνωριζω εργοδοτες που εχουν φτασει να πωλουν  την περιουσια τους για να ΜΗΝ απολυσουν υπαλληλους και μαλιστα οχι μονο εναν ή δυο)

ειδες λοιπον που δεν ειναι παντα ευλογια να εισαι εργοδοτης και δεν ειναι παντα οι εργαζομενοι τα θυματα και οι εργοδοτες οι κακοι? ;)

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Πάντως αν ήταν αληθινός ο μύθος ότι όσο μεγαλώνει η πίτα μεγαλώνει και το κομμάτι του καθενός (κι άρα ας μεγαλώσει αυτή και βλέπουμε) πως γίνεται ο Γερμανός εργάτης να έχει να δει αύξηση πάνω από μια δεκαετία τη στιγμή που το Γερμανικό κεφάλαιο είναι στα πλέον ισχυρά παγκοσμίως;

Εκτός αν θεωρούμε ότι έξω ΟΛΟΙ είναι κομπλε κι ότι ο Γερμανός, ο Άγγλος, ο Ιταλός κλπ εργαζόμενος ταυτίζεται με τη Μέρκελ, τον Κάμερον και τον Μπερλουσκόνι.

Συγχωρέστε μου ειλικρινά αν εμμένω σε κάποια πράγματα. Ίσως φταίει το ότι οι προσδοκίες καθημερινά αναιρούνται, το ότι η απογοήτευση είναι κι αυτή καθημερινό φαινόμενο κλπ κλπ Δεν είναι κι εύκολες εποχές.

Απλά, με όλο το σεβασμό κι ας διαφωνώ με αρκετά που γράφονται, μου φαίνεται κάπως παράλογο να συνεχίζουμε να πιστεύουμε σε πράγματα που αναιρούνται καθημερινά....ποια ανταγωνιστικότητα; ποιά ανάπτυξη; ποιά ελεύθερη αγορά; ΟΛΑ αυτά δε μας φέραν στην κρίση; Όχι εμάς ως Ελλάδα αλλά διεθνώς και η δική μας κρίση θα είναι παιδικό αστείο όταν αρχίσει η ύφεση σε Γερμανία, Γαλλία, Αγγλία κλπ (που θα αρχίσει, εδώ είμαστε και θα το δούμε)

Ας ξεκολλήσουμε λίγο από το ότι για όλα φταίνε οι πολιτικοί μας (που είναι για κρέμασμα δε λέω), το κράτος μας (που συντηρούσε τους παραπάνω πολιτικούς με τα πελατειακά δίκτυα βεβαίως), η νοοτροπία μας (που όντως είναι κουτοπόνηρη σε ΤΕΡΑΣΤΙΟ βαθμό, συμφωνώ) κι ας σκεφτούμε λιγάκι μήπως το πρόβλημα είναι λίγο πιο μεγάλο από τη μικρή Ελλάδα μας. Το '29 κανείς δεν ασχολούνταν με την Ελλάδα γιατί ήταν άλλη η συγκυρία αλλά ξέρουμε τι χρειάστηκε να γίνει για να ξεπεραστεί εκείνη η κρίση....Είμαστε σίγουροι ότι δε βρισκόμαστε μπροστά σε τέτοιου μεγέθους φαινόμενα; Εγω δεν είμαι....

Μπορεί να μην έχουν δει και πολλά τα μάτια μου και να τα παραλέω αλλά η απάντηση "Δεν έχουν δει ακόμα πολλά τα μάτια σου" δε θα με πείσει...

Για τον προπάππο σου ίσχυε;

Προφανώς, όπως των περισσότερων.

Λόγω διαφορετικών συνθηκών, δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οποιαδήποτε ανάλυση!

Μη δίνεις θεωρητικές απαντήσεις για κάτι που ποτέ δεν έχεις δοκιμάσει.

Γι'αυτό ευτυχώς υπάρχει η σκέψη, και η νόηση! Δεν χρειάζεται πχ να δοκιμάσεις τα πάντα, για να δεις αν σου αρέσουν! Μεταξύ σοβαρού και αστείου, και για να χαλαρώσω λίγο το κλίμα, φέρνω σαν παράδειγμα την Ομοφυλοφιλία!  ;D ΔΕΝ χρειάζεται να δοκιμάσω κάτι για να καταλάβω ότι ΔΕΝ είναι τού γούστου μου!  ;)

(πλακίζω!)

Βαγγέλη μου δεν μιλάμε για το ταξικό πρόβλημα που εσύ και μερικοί άλλοι αντιμετωπείζετε απο θέση. Αλλη είναι η κουβέντα και το βίντεο αναφερόταν στην Ελλάδα όλων των Ελλήνων και όχι σε κάποια τάξη.

Παρακαλώ να μη συνεχίσεις την κουβέντα σε αυτό το επίπεδο γιατι είναι εκτός θέματος και αποπροσανατολίζει.

Σεβαστό! Σαν τελευταίες γραμμές πάντως, να πω πως ενδεχομένως να υπάρχουν και άτομα (σαν και του λόγου μου) που την προτεραιότητα τη δίνουν στην τάξη, και όχι στην όποια εθνικότητα, τουλάχιστον στον τρόπο που ο καθένας θεωρεί τα πράγματα! Με άλλα λόγια δεν είναι κάτι που ενεργοποιώ/απενεργοποιώ, ανάλογα την περίσταση, αλλά πιστεύω βαθιά. (no pun intended με τα προηγούμενα περί ομοφυλοφιλίας  ;D)

Η εμμονή στο ένα, ή στο άλλο βέβαια,καταλαβαίνω πως αρκούν για να εκτροχιάσουν κάποιο θέμα, πόσο μάλλον από τη στιγμή που δεν γίνεται σχολιασμός στο θέμα αυτό καθε αυτό, αλλά σε κάποιο συγκεκριμένο (ταξικό) σχόλιο. (καλή ώρα)

Θα επιθυμούσα η στάση αυτή βέβαια, να τηρείται συνολικά, αφού τάσεις εκτροχιασμού (και ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ αποπροσανατολισμού) αποκρύπτει οποιαδήποτε πολιτική διατύπωση, με εμμονικό τρόπο, σε ένα μουσικό forum!

Cheers!

δεν χρειαζεται να υποθετεις , δεν την χανει επειδη δεν καθαριζε καλα αλλα επειδη ο εργοδοτης του,το ελληνικο δημοσιο, φαληρησε

Τα έχουμε πει εμείς!  ;D

Ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε! (αλλιώς Pm/καφέ/chat , αλλά από εδώ δεν νομίζω να βγάλουμε άκρη;D )

www.youtube.com/channel/UCelzEAB-vToaDU1y4jeUQpg

www.facebook.com/groups/garagevibe/ www.facebook.com/revoltedmasses http://vaggelisrevolted.wordpress.com/

Έχω ακούσει τέτοιες ιστορίες, όπως όλοι μας!

ΠΟΛΥ πιο συχνά όμως ακούω για άτομα που ήταν λατζέρηδες, ή εκκενωτές βόθρων, και ΠΑΡΕΜΕΙΝΑΝ λατζέρηδες ή εκκενωτές βόθρων, επειδή ίσα ίσα που επιβίωναν με τον βασικό που έπαιρναν μια ζωη!   (άντε για καμιά οικογένεια και κανα 2 κουτσούβελα, που και αυτό, έτσι όπως πάμε, θα είναι πολυτέλεια!  ;))

Όσο και αν πιστεύανε ότι "κάποτε θα γίνω σπουδαίος"

Και αυτό δεν είναι κάτι που θα το γράψουν οι εφημερίδες, πολύ απλά επειδή είναι ο κανόνας, και το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας.

Προς επιβεβαίωση του Βαγγέλη  ;) και για να χαλαρώσει το κλίμα

I come from down the valley, where mister when you' re young, they bring you up to do like your daddy done δεν έλεγε ο Springsteen??

• Administrator

Μην πολιτικοποιείς το θέμα με τα δικά σου πολιτικά/ιδεολογικά/κομματικά κριτήρια και ποιούς εσύ εκτιμάς mc06060.

Το θέμα δεν είναι πολιτικό αλλά κοινωνικό με απλή αλλά βαθειά τεχνοκρατική και πατριωτική τοποθέτηση.

Ας μιλήσει ο καθένας πρώτα σαν Ελληνας πατριώτης και όχι σαν Ελληνας νεοφιλελεύθερος/σοσιαλιστής/κομουνιστής/αναρχοαυτόνομος/δεξιός/παρλαπίπας.

Αν μεταφερθεί σε πολιτικό επίπεδο η κουβέντα θα κλειδωθεί και θα είναι κρίμα γιατι για άλλη μια φορά εμείς οι Ελληνες δεν μπορούμε να μιλήσουμε για το ΚΟΙΝΟ καλό των Ελλήνων.

Live and let Live.

Με συγχωρείς αν δημιουργώ πρόβλημα αλλά ξέρεις ότι είναι ζόρικα τα πράγματα γενικά κι αυτό παράγει διάφορες φορτίσεις. Προσπαθώ να μην τοποθετούμαι πολιτικά αλλά κυρίως πάνω σε πραγματικά/υλικά γεγονότα αλλά τελικά δεν μπορούμε να αποφύγουμε την πολιτική όταν μιλάμε για τέτοια. Τέλος πάντων, συγγνώμη αν καταχράστηκα την υπομονή σας, ας μείνουμε στο ότι διαφωνούμε και έχει καλώς!! ;)

Eπιτελους μπορεσα να δω με ηρεμια το βιντεο.

Πραγματι πολυ ενδιαφερον,ωραιος ο τυπος!

Κατα τη διαρκεια του βιντεο,το οποιο ειδα με ιδιαιτερη προσοχη,ενιωσα μια αισιοδοξια,ενα φως.Ακομα και οταν τελειωσε.

Τωρα ομως εχω μεινει με ενα κενο.

Δεν μας ειπε τελικα ΠΩΣ θα κανουμε αυτο το rebound-rembrandt-rebranding  :P oπως τελοσπαντων λεγεται. ;D

Δεν αμφισβητω επ ουδενι τη σημαντικοτητα της παρουσιασης,γραφω αυτο που εισεπραξα ως wannabe rebrandt..εεε..rebranded.. ;D

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου