Προς το περιεχόμενο

Rebranding Greece

Superfunk

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοείται. Αλλά υποστηρίζεται από υποσύνολο που συνήθως προσπαθεί να το επιβάλει στο σύνολο και συνήθως (όπως συμβαίνει στη χώρα μας) προσωπικά/κομματικά συμφέροντα ξεπερνούν τα κοινά.

Τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο όταν από τον υπερβολικό ζήλο (κόλλημα; ) μιλάμε εκ μέρους του... συνόλου.

Καταλαβαίνω τι λές, αλλά θεωρώ ότι εδώ συγχέεις δύο διαφορετικές έννοιες: το μικροκομματικό συμφέρον (και δεν μιλώ μόνο για τα 'δυο μεγάλα κόμματα') και την ιδεολογία. Το πρώτο αφορά τον εκφυλισμό, ουσιαστικά, της δεύτερης και εκεί έγκειται η ένστασή μου, ειδικά όταν επιχειρούμε να συγκρίνουμε την ιδεολογία (με ποιον τρόπο αλήθεια?) με την έννοια του πατριωτισμού.
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 211
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Ωραία... Ας μην απελπιζόμαστε! Έχουμε τις πανέμορφες θάλασσες. Το καλύτερο DNA. Την Ιστορία μας. Τον Πύρρο Δήμα και τα μετάλλια των Ολυμπιακών αγώνων. Ένα καλό rebranding χρειαζόμαστε τώρα. Ας παρακαλέσουμε όλοι μαζί τον καλό αυτό κύριο μήπως δεχτεί ότι έχει απομείνει στο πουγκί μας, και μας σώσει!

Εννοείται. Αλλά υποστηρίζεται από υποσύνολο που προσπαθεί να το επιβάλει στο σύνολο και συνήθως (όπως συμβαίνει στη χώρα μας) προσωπικά/κομματικά συμφέροντα ξεπερνούν τα κοινά.

Σε έναν εμφύλιο ποιός είναι ο πατριώτης και ποιός ο ιδεολόγος;

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Να ζητήσω συγγνώμη αν πήγα να σπρώξω προς τα κάπου την κουβέντα, κάπου που δε θεωρείται φρόνιμο να πηγαίνει και το σέβομαι, αν και δε συμφωνώ.

Ωστόσο συνεχίζω να έχω μια μεγάλη απορία. Είμαι εργαζόμενος κι έχω εργοδότη. Κι εγώ κι αυτός είμαστε Έλληνες. Αυτός μου μειώνει το μισθό γιατί έχει πτώση του κέρδους του (όχι ζημιά, απαραίτητα αλλά, σίγουα, πτώση κέρδους). Το δικό του συμφέρον (να έχει κέρδος) περνάει μέσα από την καταπάτηση του δικού μου (να έχω αξιοπρεπή μισθό). Ποιό είναι λοιπόν το κοινό ελληνικό συμφέρον σε αυτήν την περίπτωση;

Αν θεωρείτε ότι αυτό είναι πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση μην του δώσετε σημασία. Απλά, πιστεύω ότι οι εποχές που ήταν, απλά, πολιτική ή ιδεολογική τοποθέτηση έχουν περάσει. Νομίζω ότι είναι καθαρά υλικό ζήτημα πλέον. Ποιος κερδίζει και ποιός χάνει.

Είμαι μέλος εκείνης της γενιάς (20-30) που πλέον, περίπου, δεν έχει μέλλον εδώ. Τι πρέπει να σκεφτώ για το ότι γίνεται; Γιατί να πρέπει αναγκαστικά να φύγω για έξω; Που είναι το κοινό εθνικό συμφέρον να με καθοδηγήσει;

Ξαναλέω ότι αν θεωρείτε ότι αυτά αποτελούν ιδεολογικοπολιτική τοποθέτηση ας σβηστεί το ποστ και με συγχωρείτε. Αλλά πλέον τέτοια πράγματα τα λένε όλο και περισσότεροι κι αν όλοι αυτοί που τα σκέφτονται (έστω και με έναν απλουστευτικό τρόπο) ήταν αριστεροί, νομίζω ότι τα αριστερά κόμματα δε θα παίρναν μονάχα τα ποσοστά που παίρνουν αλλά πολύ περισσότερο...

Το δικό του συμφέρον (να έχει κέρδος) περνάει μέσα από την καταπάτηση του δικού μου (να έχω αξιοπρεπή μισθό). Ποιό είναι λοιπόν το κοινό ελληνικό συμφέρον σε αυτήν την περίπτωση;

Εάν νομίζεις ότι έχεις τα κότσια, αλλάζεις δουλειά και αμοίβεσαι με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές σου...θέλω να πιστεύω ότι εργοδότης σου δεν είναι το Ελληνικό δημόσιο...

Το κοινό ελληνικό συμφέρον αυτή τη στιγμή, είναι να υπάρξουν εταιρείες αύριο για να μπορέσουν να σε πληρώσουν. Στο λέω από μία θέση και εργαζόμενου και εργοδότη.

Είμαι μέλος εκείνης της γενιάς (20-30) που πλέον, περίπου, δεν έχει μέλλον εδώ. Τι πρέπει να σκεφτώ για το ότι γίνεται; Γιατί να πρέπει αναγκαστικά να φύγω για έξω;

Εάν δεν μπορείς να προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα που έρχονται...όπου γης και πατρίς. Πρέπει να συνηθίσουμε στη σκέψη ότι το σαν χθές τελείωσε και να αναπτύξουμε καινούργιες άμυνες. Έχω ένα γιό 22 ετών και δεν με χαλάει καθόλου να έρχεται στην όμορφη Ελλάδα μόνο για διακοπές.

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Εάν νομίζεις ότι έχεις τα κότσια, αλλάζεις δουλειά και αμοίβεσαι με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές σου.

what

what

έτσι είναι στο ελεύθερο επάγγελμα( τουλάχιστον στα 30 χρόνια που εργάζομαι)...παντού στο κόσμο...τι δεν κατάλαβες? Το 2005 δούλεψα στην Αλβανία-Βουλγαρία, το 2006 και στη Σερβία και έχω τα διπλάσιά σας χρόνια...περίπου 8)...λές να καθόμουν και να κλαίγομαι?

Εάν νομίζεις ότι έχεις τα κότσια, αλλάζεις δουλειά και αμοίβεσαι με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές σου...θέλω να πιστεύω ότι εργοδότης σου δεν είναι το Ελληνικό δημόσιο...

Μακάρι να ταν τόσο απλό. Όταν η ανεργία στους νέους κοντεύει το 50% τότε το φεύγω και πάω αλλού που είναι καλύτερα είναι, λίγο έως πολύ, ουτοπία.

Όχι δεν είναι το ελληνικό δημόσιο

Μακάρι να ταν τόσο απλό. Όταν η ανεργία στους νέους κοντεύει το 50% τότε το φεύγω και πάω αλλού που είναι καλύτερα είναι, λίγο έως πολύ, ουτοπία.

Προφανώς και δεν είναι απλό. Αλλά δεν είναι και για τον εργοδότη σου. Έτσι, ο επόμενος πρέπει πρώτα να είναι βιώσιμος και μετά σίγουρος ότι θα του προσθέσεις υπεραξία για να σε πληρώσει παραπάνω...το πρόβλημα (σου-μου) είναι εάν όντως μπορεί να βρεί τις υπηρεσίες σου (μου), φτηνότερα.

Εάν νομίζεις ότι έχεις τα κότσια, αλλάζεις δουλειά και αμοίβεσαι με βάση τα προσόντα και τις ικανότητές σου

ακριβως και οποιος δεν εχει καταλαβει οτι αν σε βαθος 5 με 10 ετων ενα πολυ μεγαλο ποσοστο των Ελληνων ,τουλαχιστον οι μισοι υπαλληλοι και σιγουρα σχεδον ολοι οι αυτοαπασχολουμενοι και οι μικρες επιχειρησεις,δεν εχουν ΑΛΛΑΞΕΙ δουλεια-αντικειμενο εργασιας,  η Ελλαδα ποτε δεν θα συνελθει μαλλον δεν εχει καταλαβει τιποτα ( ή ειναι οπαδος ιδεολογιων και θεωριων οι οποιες παρα την επιφανειακι τους ...ρομαντικοτητα μονο φιλοσοφικη υποσταση εχουν και καμμια πρακτικη εφαρμογη για αυτο αλλωστε και εχουν αραχνιασει μεσα στο χρονοντουλαπο της ιστοριας).

το παραγωγικο ,και καλα,μοντελο της ελληνικης οικονομιας των τελευταιων 30 ετων,που μαζι με τον κακοσχεδιασμενο,ανικανο,αναποτελεσματικο,προβληματικο και αδηφαγο δημοσιο τομεα καταστρεψαν  την χωρα απλα τελειωσε,"δημιουργια" επαγγελματων και θεσεων εργασιας μονο και μονο για να...εχουμε εργασια χωρις αντιστοιχη ουσιαστικη ΠΑΡΑΓΩΓΗ ,η οποια θα πρεπει να κατευθυνεται αποκλειστικα στην δημιουργια εμπορικων πλεονασματων,  απλα δεν παιζει πλεον και πρεπει να το καταλαβουμε ολοι.

ο κοσμος ειναι ΠΟΛΥ μεγαλος,καπου θα βρεις να πας,νεο παιδι εισαι ,εκτος και αν εχεις καποιο σοβαρο προβλημα υγειας δεν βλεπω το λογο να το βαζεις κατω.

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου