Προς το περιεχόμενο

New Wave, Post Punk, Punk, Ska, Garage, Alternative, Dark Wave.

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εν τω μεταξύ ακόμη δεν αναφέρθηκε (αν θυμάμαι καλά) μια από τις καλύτερες μπάντες της αμερικάνικης ανεξάρτητης σκηνής. :) Έχω την εντύπωση ότι αυτό που σήμερα λέγεται αμερικάνικο punk είναι επηρεασμένο σε μεγάλο βαθμό απ' αυτούς. Μιλώ για τον κύριο Bob Mould και την παρέα του.

Hüsker Dü

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Αφού θέλει ο Trolley.........

Εγώ όμως αφήνω το εγκεφαλικό και πάω στα βιώματα ιδρώτα (πολύ μπύρα ρε παιδιά) και να κάνω μνεία στους Κέλτες Pogues αλλά και στους Nyah Fearties που μου μαθαν κάποια παλληκάρια από τo Ιέντιμπρο  ;D

Για να πρωτοτυπήσω όμως θα αναφέρω τους άξιους σύγχρονους συνεχιστές της 2-tone (αλλά και του Oi) από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Τους Operation Ivy, τους καταπληκτικούς Dropkick Murphys (με ένα κομμάτι tribute στη μπάντα που ήξερε τι σημαίνει τρίλεπτο άνευ σόλου κομμάτι)  ;)

και τη κομματάρα (σκέτη undiluted ΠΟΡΩΣΗ)  από τους Mighty Mighty Bosstones

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Και τι τάχα ξέρει ο Μιχάλης για το θέμα, ώστε να το συζητήσουμε μαζί του;

Να πάρει να πάρει τους προβλεπόμενους 4.000 δισκους και μετά ίσως ασχοληθούμε.

Πιφ..

Τι έγινε βρε... τελειώσατε;

...

Πήρε ο Μιχάλης 4000 δίσκους;

InfluenSir!

Ο Μιχάλης αισθάνεται τυχερός που κατάφερε να μην έχει πια 4.000 (που τελικά ήταν παραπάνω από 4.000) :D δίσκους και έχει και χαρτί από εφορία, επιμελητήριο, συμβολαιογράφο, ΟΑΕΕ που το βεβαιώνει... :P :D

Τώρα απολαμβάνει να κάνει βόλτα στο Noiz και να ακούει τον Barry Andrews, τον Stiv Bators, τον Greg Sage και άλλους "συμπαθείς" γνωστούς (αλλά και άγνωστους).

Υ.Γ: Άσχετα με το πόσο θα προχωρήσει το παρών θρεντ, εγώ άκουσα ωραία πράγματα από όλους και έμαθα και μερικά. Είναι αυτό που λένε "περνάω καλά".

Αυτό που εννοούσα (και αποδείχθηκε περίτρανα μετά από τόσες σελίδες) είναι ότι είναι αδύνατον να γίνει συζήτηση γύρω από το θέμα του thread διότι (αναπάφευκτα) η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν απούσα τα χρόνια που κυκλοφόρησε και άνθησε αυτό το υλικό.

Το ότι βάλαμε από δέκα βίντεο ο καθένας (και όχι απαραιτήτως τα καλύτερα) δε συνιστά συζήτηση, ούτε έγκυρο τρόπο να προτείνει κάποιος αυτό το υλικό σε όποιον δεν το γνωρίζει, άρα το thread είναι άκυρο (καίτοι διασκεδαστικό).

Δες π.χ. τι γράφει (λίγο πιο πάνω ο Μιχάλης) περί του κυρίου Bob Mould (τον Mould έτσι και τον έλεγες "κύριο" μπροστά του, παίζει να σου κατέβαζε κανά τασάκι στο κεφάλι).. μία δημοσιογραφική ατάκα που την έχω και εγώ (και εσύ, Νέστωρ) διαβάσει για ακόμη παλαιότερους μουσικούς, της δεκαετίας του '70 και του '60 και (καλά να είμαστε) κάποια στιγμή θα την ξαναδιαβάσουμε για τον Edge και τη Madonna.

Πρόσεχε: δεν κακίζω κανέναν.. είναι αναπόφευκτα όλα αυτά δεδομένης της χρονικής (και όχι μόνο) απόστασης από εκείνη την περίοδο. Δεν κακίζω, αλλά θυμίζω. Είναι διασκεδαστικά το thread; Αμέ.. αμέ..

Χρησιμεύει σε τίποτε άλλο. Μπαα...

Mea Culpa

Αφ'ενός δεν είναι ανάγκη να χρησιμεύει οπωσδήποτε σε κάτι χειροπιαστό πέρα από μια κοινωνικοποίηση και χαρά να μοιράζεσαι αναμνήσεις (πόσο μάλλον όταν είναι και κοινές), αφ'ετέρου είναι χρήσιμο σαν επιλογή ακουσμάτων για κάποιον που δεν τα ξέρει. Πχ. εγώ σε κάποιο πρόσφατο θρεντ βρήκα μερικά πολύ ωραία AOR τραγούδια (που είμαι άσχετος με το στυλ), και επίσης στο παρόν.

Από κει και πέρα καλύτερο είναι να προσθέτουμε και λίγο μπλα μπλα για να μην καταλήγουν τέτοια θρεντς ως συνήθως σε μια συλλογή από βιντεάκια του Youtube.

Πχ. οι Husker Du που ανέφερα φευγαλέα πριν από αρκετές σελίδες και που θύμισε ο συνφορουμίτης πριν από λίγο γνώρισαν μια νέα φήμη (όχι σε τεράστιες διαστάσεις αλλά όχι και ευκαταφρόνητη) στα μέσα των 90s, την περίοδο που οι Therapy ηχογράφησαν και κυκλοφόρησαν σε single και βιντεοκλίπ μια απίστευτη διασκευή του Diane, το οποίο παραδόξως αποδίδει με πολύ πιο ζοφερό τρόπο από το original τους στίχους και την πραγματική ιστορία του κομματιού για μια κοπέλα που βιάζεται και σκοτώνεται, δοσμένη από την πλευρά του serial killer (http://asylumeclectica.com/grim/2011/01/29/morbid-music-diane/):

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Αφ'ενός δεν είναι ανάγκη να χρησιμεύει οπωσδήποτε σε κάτι χειροπιαστό πέρα από μια κοινωνικοποίηση και χαρά να μοιράζεσαι αναμνήσεις (πόσο μάλλον όταν είναι και κοινές), αφ'ετέρου είναι χρήσιμο σαν επιλογή ακουσμάτων για κάποιον που δεν τα ξέρει.

ΤΟΣΟ απλά!

1)Αυτό που εννοούσα (και αποδείχθηκε περίτρανα μετά από τόσες σελίδες) είναι ότι είναι αδύνατον να γίνει συζήτηση γύρω από το θέμα του thread διότι (αναπάφευκτα) η πλειοψηφία των συμμετεχόντων ήταν απούσα τα χρόνια που κυκλοφόρησε και άνθησε αυτό το υλικό.

2)Χρησιμεύει σε τίποτε άλλο. Μπαα...

1)Άρα πόσο δε μάλλον οι οποιεσδήποτε συζητήσεις για τα 70'ς και πίσω.

2)Πέραν της γνωριμίας με σχήματα καταπληκτικά που είναι άγνωστα, ίσως. Αλλά τι, να προτείνω σε κάποιον να πάρει αυθεντικό το παρακάτω (όπως έχω κάνει εγώ), ενώ θα μπορούσε να πάρει μια κιθάρα αντί γι' αυτό.  8)

Aerial FX - Hold Me

InfluenSir!

Αφ'ενός δεν είναι ανάγκη να χρησιμεύει οπωσδήποτε σε κάτι χειροπιαστό πέρα από μια κοινωνικοποίηση και χαρά να μοιράζεσαι αναμνήσεις (πόσο μάλλον όταν είναι και κοινές), αφ'ετέρου είναι χρήσιμο σαν επιλογή ακουσμάτων για κάποιον που δεν τα ξέρει. Πχ. εγώ σε κάποιο πρόσφατο θρεντ βρήκα μερικά πολύ ωραία AOR τραγούδια (που είμαι άσχετος με το στυλ), και επίσης στο παρόν.

Η "κοινωνικοποίηση" τι είναι; Ιατρικό ζητούμενο; Απ' ότι ξέρω θεωρείται στόχος για τα ανήλικα και τέτοιες μέρες τα τρέχουν σε πάρτυ με καρναβάλια. Εγώ, όντας 46 ετών, δεν έχω τέτοια θέματα και ποσώς ενδιαφέρομαι να βλέπω ένα φόρουμ ως μέσο κοινωνικοποίησης.

1)Άρα πόσο δε μάλλον οι οποιεσδήποτε συζητήσεις για τα 70'ς και πίσω.

Συμβαίνει το εξής περίεργο: υπάρχει μεγάλο ποσοστό ελλήνων ακροατών και μουσικών που (αν και ηλικία τους θα σε έκανε να πιστεύεις το αντίθετο) δεν σχετίστηκαν ποτέ με τα μουσικά ιδιώματα του τίτλου του thread. Έτσι, παραδόξως, είναι στατιστικά πιθανότερο να γίνει μία συζήτηση για τις δεκαετίες από '70 και πίσω (πιο πολλοί θα συμμετείχαν) απ' ότι για την περίοδο στην οποία αναφερόμαστε. Το περιεχόμενο του φόρουμ γενικώς, αλλά και του τρέχοντος thread υποστηρίζουν αυτά τα συμπεράσματα, man.

2)Πέραν της γνωριμίας με σχήματα καταπληκτικά που είναι άγνωστα, ίσως. Αλλά τι, να προτείνω σε κάποιον να πάρει αυθεντικό το παρακάτω (όπως έχω κάνει εγώ), ενώ θα μπορούσε να πάρει μια κιθάρα αντί γι' αυτό

Μάλλον περισσότερα θα μάθαινε, απ'ότι αν έπαιρνε την κιθάρα.. αλλά νόμιζα ότι είναι σαφές ότι δεν προτείνω σε κανέναν να αγοράσει τίποτε (άλλωστε, όπως ξέρεις πολύ καλά) δεν υπάρχει τρόπος πλέον να βρεθούν και να αγοραστούν τόσοι και τέτοιοι δίσκοι. Άλλωστε όπως είπε ο The Photographer.. περνάει καλά, μη του τη χαλάμε του παιδιού.

Mea Culpa

Σόρι Eye αλλά εδώ δίνεις ένα ακόμη ρεσιτάλ ανούσιας γκρίνιας, η οποία μάλιστα είναι εντελώς άνευ αντικειμένου και γίνεται απλά και μόνο για να γίνει. Και αν δεν σε ενδιαφέρει η κοινωνικοποίηση, δεν έχεις απολύτως κανένα λόγο να επιμένεις να μουρμουρίζεις μάταια για αυτούς που για τους δικούς τους λόγους τους ενδιαφέρει στα πλαίσια ενός φόρουμ.

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου