Προς το περιεχόμενο

New Wave, Post Punk, Punk, Ska, Garage, Alternative, Dark Wave.

Nestoras

Προτεινόμενες αναρτήσεις

εντάξει, δεν ήταν και "δύσκολη" μουσική το grunge...

Συμφωνοι γιατί είχε ποπ ρυθμούς αλλά οι στίχοι δεν ήταν τόσο εύπεπτοι και οι κιθάρες αν και πιασάρικες ήταν τίγκα στην βρώμα.

Επαναστάτης χωρίς ΕΤ3 ..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 129
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Εικόνες

Συμφωνοι γιατί είχε ποπ ρυθμούς αλλά οι στίχοι δεν ήταν τόσο εύπεπτοι και οι κιθάρες αν και πιασάρικες ήταν τίγκα στην βρώμα.

λαμβάνοντας υπόψη ότι τα αμερικανάκια είχαν (και βέβαια έχουν) πληθώρα ακουσμάτων από hip-hop και  μέταλ, αντίστοιχα, τα δύο αυτά που γράφεις δεν αποτέλεσαν εμπόδια...

Καλησπέρα. Εχτές σε κάποια ιντερνετική κουβέντα στην οποία συμμετείχαν και μέλη του Noiz μιλάγαμε για τους Sound και τον Adrian Borland και κάποιος είπε πως ήταν νέο άκουσμα για εκείνον και πως του άρεσε πολύ.

Κατά καιρούς έχουν ήδη γίνει αναφορές σε μουσικούς και δουλειές του είδους  αλλά συνήθως περνάνε απαρατήρητες (δικαιολογημένα ίσως) κάποιες απ’ αυτές. Αναφέρω για παράδειγμα κάποιο παλιότερο post του trolley για το (πολύ καλό) τελευταίο άλμπουμ των Gang Of Four που μάλλον δεν θα άκουγα αν δεν είχε συζητηθεί εδώ στο Noiz.

Για να μην υπάρξει κάποια παρεξήγηση να πω πως δεν έχω κάποια διάθεση για επίδειξη γνώσεων, ούτε θα ήθελα να έχω ρόλο συντονιστή στην κουβέντα  όπως είπε ο φίλτατος Νέστωρας. Δεν έχω ούτε την τεράστια γνώση ούτε την ικανότητα του συντονιστή.

Ο λόγος που εκδηλώθηκε η επιθυμία αυτή είναι γιατί εξακολουθώ να ακούω αυτά τα είδη μουσικής και κατά τη γνώμη μου νομίζω πως τους αξίζει λίγο παραπάνω προσοχή. Για τους "νεότερους" που πιθανόν να ενδιαφέρονται και για μένα που ακόμη μαθαίνω…

Υ.Γ: Σαν θέμα μου φαίνεται λίγο δύσκολο να συζητηθεί όπως άνοιξε (μεγάλη γκάμα ειδών) αλλά μετά χαράς βλέπω ήδη πολύ ενδιαφέροντα posts.

Δεν βλέπω καμία αναφορά σε ένα σημαντικό παρακλάδι....... το no wave.

Όπως  δεν είδες αναφορά στο paisley underground  ή δεν αναφερθήκαμε στους  Dead Kennedys  

ή ακόμα δεν είδες πουθενά το όνομα των προπατόρων  velvet underground ;)

είναι τόσα πολλά......

rust never sleeps

Nαι, όντως σκεφτόμουν προηγουμένως αν θα είχαν θέση εδώ οι Dream Syndicate, oι Rain Parade, οι Opal... Όσο για τους DK, θα μπορούσε το θρεντ να χρησιμέψει για εισαγωγή/μύηση σε πιο άγνωστα ονόματα αντί για αναμάσημα των πασίγνωστων (έτσι τουλάχιστον θα το επιθυμούσα εγώ).

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

Πολύ ωραία μπάντα αλλά δυστυχώς μετά το θάνατο του τραγουδιστή Malcolm Owen το 1980  τερμάτισε ουσιαστικά και η ζωή των Ruts.

Το 2007 δυστυχώς πέθανε και ο κιθαρίστας τους Paul Fox από καρκίνο. Τρεις μήνες πριν από το θάνατο του διοργανώθηκε φεστιβάλ προς τιμήν του (και για να βγουν κάποια χρήματα) με headliners τους Ruts και τον ίδιο τον Paul.

Στους Ruts εκείνο το βράδυ φωνητικά έκανε ένας από τους μεγαλύτερους θαυμαστές τους ονόματι Henry Rollins.

http://rollinscauses.wordpress.com/2007/11/28/paul-fox-benefit-concert-the-ruts/

Έχω δει dvd από εκείνη τη νύχτα το οποίο παρέλαβε φίλος από τον drummer τους όταν είχε παίξει στην Ελλάδα με τον Marc Almond και είναι εξαιρετικό.

είναι τόσα πολλά......

Πράγματι.

Nαι, όντως σκεφτόμουν προηγουμένως αν θα είχαν θέση εδώ οι Dream Syndicate, oι Rain Parade, οι Opal... Όσο για τους DK, θα μπορούσε το θρεντ να χρησιμέψει για εισαγωγή/μύηση σε πιο άγνωστα ονόματα αντί για αναμάσημα των πασίγνωστων (έτσι τουλάχιστον θα το επιθυμούσα εγώ).

Εγώ είμαι της γνώμης ότι έχουν θέση μιας και πρόκειται για σημαντικότατα συγκροτήματα του είδους τους. Για το δεύτερο σκέλος θα έλεγα πως συμφωνώ αλλά θα μου άρεσε να γίνεται και μικρή αναφορά σε ήδη γνωστά πράγματα

Να βάλω και γω ένα βίντεο από τους πολύ αγαπητούς Eastern Dark οι οποίοι φτιάχτηκαν στην Αυστραλία το '84 από τον πρώην μπασίστα των Celibate Rifles, James Darroch.

The Eastern Dark-Over Now

Πέρα από την τοποθέτηση του lgbesios και του bloody, πέρα από την παράθεση βίντεο, ποιά είναι η συζήτηση και, πέραν της τέρψης του Μιχάλη (που θα μπορούσε να έχει ανοίξει ο ίδιος το θέμα), ποιος ο σκοπός της;

Όταν σε μια συζήτηση συμμετέχουν γνώστες, οι ενδιαφερόμενοι παρευρισκόμενοι μόνο κέρδη μπορούν ν' αποκομίσουν. ;)

InfluenSir!

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου