Προς το περιεχόμενο

Keith Jarrett - Αυτοσχεδιασμός εκτός τονικότητας;

gdevelek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντήσεις 73
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

gdevelek αυτό που έκανε ο Jarrett είναι απλά να μας γ****σει το μυαλό.  ;D ;D ;D Κάνε ένα απλό πείραμα: Βρες το σημείο που σε προβληματίζει, σταμάτα το play εκεί, και άκουσέ το κάποια στιγμή ΜΟΝΟ του και προσεκτικά. Θα διαπιστώσεις ότι στέκεται ΜΙΑ ΧΑΡΑ, με ένα άκουσμα που όσο πάει προς το τέλος γίνεται και αρκετά "δικό μας", ανατολίτικο και έτσι  ;D

Απλά τα προηγούμενα λεπτά του κομματιού ήταν πολύ πιο συμβατά, ματζοροξενέρωτα  ;D και άλλαξε ξαφνικά ο παικταράς ύφος και κλίμακες και, όπως είπα, μας γ*****σε το μυαλό  ;D ;D ;D Θα μπορούσε να το πει κάποιος κακόβουλο  ;D ή και κακόγουστο αν θες, λάθος πάντως όχι ;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

gdevelek αυτό που έκανε ο Jarrett είναι απλά να μας γ****σει το μυαλό.  ;D ;D ;D Κάνε ένα απλό πείραμα: Βρες το σημείο που σε προβληματίζει, σταμάτα το play εκεί, και άκουσέ το κάποια στιγμή ΜΟΝΟ του και προσεκτικά. Θα διαπιστώσεις ότι στέκεται ΜΙΑ ΧΑΡΑ, με ένα άκουσμα που όσο πάει προς το τέλος γίνεται και αρκετά "δικό μας", ανατολίτικο και έτσι  ;D

Δεν έχει πολύ νόημα φίλε μου, έχω πλέον καταλάβει πως είμαι και άμουσος και κουφός.  ;D

Δεν έχει πολύ νόημα φίλε μου, έχω πλέον καταλάβει πως είμαι και άμουσος και κουφός.  ;D

Φίλτατε, παρουσιάζεις μια τέτοια ισχυρογνωμοσύνη στο συγκεκριμένο θέμα που και ο ίδιος ο Τζάρετ να έμπαινε στο noiz και να σου έλεγε ότι δεν έκανε λάθος, έχω την εντύπωση ότι θα του απαντούσες "σιγά μην το παραδεχόσουν".  ;D

Αστειεύομαι εννοείται.

Ενωμοτάρχης

Κοίταξε να δεις, προβληματίστηκα να ανοίξω το τόπικ εδώ και μέρες, ήμουν σίγουρος πως θα σκόνταφτα στον ελιτισμό μερικών. Αυτό που επεδίωκα ήταν μια επιβεβαίωση ότι κάτι δεν πάει καλά στα δύο εκείνα σημεία, την οποία εσύ ο ίδιος μου έδωσες με το πρώτο σου μήνυμα. Από κει και πέρα... καλή καρδιά.

gdevelek  αυτό που αντιμετωπίζεις είναι κάτι απόλυτα συνιθισμένο και για μένα είναι το κρίσιμο σημείο αν θα αρχίσει να σου αρέσει η jazz ή όχι. Εγώ όταν ήμουν στη θέση σου αυτό το άκουσμα το έβρισκα (και το βρίσκω ακόμα) φοβερό και τρελλενόμουν όταν το άκουγα και έτσι αποφάσισα ότι θα ξεκινήσω να άσχολούμε με την jazz και ηχητικά και παικτικα! :)

Επίσης να σου πω ότι αυτό το out που ακούς δεν είναι καθόλου random ή στην τύχη. Και αυτό δεν στο λέω απλά για να σε πείσω, έχει κανόνες έχει λογική και μπορεί όποιος θέλει να το μάθει και να εκπαιδευτεί πάνω σε αυτό.

Και για ευθυμήσουμε λίγο να πω ότι αυτό που συζητάμε θα μπορούσε να είναι και ανέκδοτο!!

''Ο keith Jarrett (και ο καθένας) έπαιξε εκτός τονικότητας''

;D ;D ;D

Και για να μην παρεξηγηθούμε ή να νομίζεις ότι ούτε εμάς μας αρέσει και απλά το λέμε επειδή είναι καταξιωμένος να σου πω ότι μου αρέσει πάρα πολύ !!!

Κοίταξε να δεις, προβληματίστηκα να ανοίξω το τόπικ εδώ και μέρες, ήμουν σίγουρος πως θα σκόνταφτα στον ελιτισμό μερικών. Αυτό που επεδίωκα ήταν μια επιβεβαίωση ότι κάτι δεν πάει καλά στα δύο εκείνα σημεία, την οποία εσύ ο ίδιος μου έδωσες με το πρώτο σου μήνυμα. Από κει και πέρα... καλή καρδιά.

Όποιος σου έδωσε τέτοια επιβεβαίωση απλά δεν έχει καμία σχέση με την jazz μουσική. Και είναι τουλάχιστον ανόητο να το πιστεύεις, είναι σαν να ακυρώνεις μια ολόκληρο μουσικό είδος... ??? ??? Δέξου ότι εσύ δεν είσαι σε θέση να το ''ακούσεις'' αυτό είναι όλο.

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Φυσικα και ο Jarrett δεν κανει λαθος, παιζει ακριβως αυτο που θελει να παιξει, γνωμη μου

βεβαιως...

Τωρα απο εκει και περα ειναι θεμα του τι ακριβως εχει συνηθισει να ακουει το καθε αυτι...

Π.χ. πολλοι απο εμας αν ακουγαν μια παραδοσιακη Τουρκικη η Αραβικη ορχηστρα θα ελεγαν τι διαολο, ξεκουρδιστοι παιζουν οι μ@λ@κες;... επειδη ακριβως το αυτι μας δεν εχει μαθει να "ακουει" τεταρτημορια.

Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please

Όχι ρε παιδιά, είστε όλοι ελιτιστές και από την αρχή έχετε ήδη επιβεβαιώσει ό,τι ήθελε να καταλάβει!  ;D (ότι κάτι δεν πάει καλά)

Fear no more the heat o' the sun

Nor the furious winter's rages

gdevelek  αυτό που αντιμετωπίζεις είναι κάτι απόλυτα συνιθισμένο και για μένα είναι το κρίσιμο σημείο αν θα αρχίσει να σου αρέσει η jazz ή όχι.

Έχεις την εντύπωση πως πρώτη φορά ακούω τζαζ;   ;D

Το κονσέρτο του στην Κολωνία το πρωτο-άκουσα τον Ιούνιο του '86... Και βέβαια ούτε αυτή ήταν η πρώτη φορά.

Ελιτιστης καλός για jazz??

Το γεγονός ότι έχεις ακούσει δεν σημαίνει ότι έχεις καταλάβει κιόλας και γιαυτό το αντιμετωπίζεις έτσι.

Μπορείς απλά να μας πεις ότι δεν σου αρέσει γιατί πρέπει να μας πείσεις ότι είναι και λάθος ενώ ΔΕΝ ειναι?!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου