Προς το περιεχόμενο

Keyboard στέλνει μόνο του midi data


Samplist

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σε όλους, έχω ένα midi keyboard evolution mk249c το οποίο φαίνεται ότι κάτι έχει κολλήσει -πιθανώς τα ποτενσιόμετρα που έχει- και στέλνει midi data με δική του πρωτοβουλία! Υπάρχει κάποιο spray που προτείνετε για το καθαρισμό των controllers, αν έχει κάνεις παρόμοια εμπειρία ας με φωτίσει plz. Ευχαριστώ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Κατ'αρχήν θα πρέπει να σιγουρευτείς ότι όντως στέλνει κάποιες εντολές που έχουν να κάνουν με τα controller (ποτενσιόμετρα κλπ) που βρίσκονται στο panel και ποιό(ά) από αυτά λειτουργούν "άτακτα".

Μπορείς να κάνεις μία απλή δοκιμή με το DAW πρόγραμμα που δουλεύεις. Δηλαδή κάνε record και μετά πήγαινε στο midi event list να δεις ποιές εντολές στέλνει από μόνο του.

 

Εάν πράγματι υπάρχει πρόβλημα στα ποτενσιόμετρα του πάνελ, η σωστότερη λύση είναι να αντικατασταθούν.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ναι όντως έτσι είναι, το έκανα αυτό το τεστ και το επιβαιβέωσα. Οπότε η μόνη λύση είναι αντικατάσταση δεν παίζει να τη γλιτώσω με κάποιο καθαριστικό;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Guru

Με καθαριστικό η λύση είναι αμφίβολη και όχι μόνιμη. Γι'αυτό και δεν την προτείνω.

Επίσης, επειδή αφορά λειτουργία controller, οι τιμές πολύ πιθανό να μην είναι σωστές, εννοώντας σωστά μεταβαλόμενες ως προς την θέση του ποτενσιόμετρου(ων) ή να σου "πηδάει" τιμές. Βέβαια, δικό σου είναι, ότι θέλεις κάνεις.

Άλλη προσωρινή λύση για να μπορέσεις να δουλέψεις είναι να κλείσεις εντελώς την λειτουργία του συγκεκριμένου ποτενσιόμετρου έτσι ώστε να μην στέλνει καθόλου midi πληροφορίες - εντολές. Δηλαδή να το νεκρώσεις μέσω edit.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ρε τι τραβαμε μ'αυτα τα πληκτρα της maudio...κρεμασμα στο σύνταγμα που λέει κ ο Αλέφαντος!Φίλε μου το ίδιο πρόβλημα έχω κ γω με ένα keystation pro 88 (δυστυχώς δεν είναι το μόνο του πρόβλημα ) το οποίο έχει εμφανισιακά τα ίδια ακριβώς knobs.Δεν ξέρω στην κατασκευή τους αν είναι ίδια,νομίζω είναι ALPS,αν όχι τα faders σίγουρα.Τελος πάντων,αυτες τις "πρωτοβουλίες" καθε πότε τρώει αναλαμπές και τις παίρνει;Σε εμένα τις έτρωγε ας πούμε περίπου 1-2 φορές καθε μέρα.Το ευτυχές της υπόθεσης είναι οτι μετά απο ένα μεγάλο χρονικό διάστημα χρήσης ελλατωνόταν το πρόβλημα και πλέον έχω καιρό να ρίξω καντήλι γι αυτό το λόγο...ελπίζω να εξαλειθφεί εντελώς καποια στιγμή και το ίδιο ελπίζω κ σε σένα!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου