Προς το περιεχόμενο

H Microsoft μας συστήνει τον... Gmail Man!


Προτεινόμενες αναρτήσεις

H πολιτικη της Google, ειδικα πανω σε θεματα διαχειρισης προσωπικων δεδομενων εχει αποτελεσει πολλες φορες αντικειμενο κριτικης. Και οχι αδικως θα ελεγα.

 

Το προβλημα ειναι οτι υπαρχει αρκετος κοσμος που ΔΕΝ γνωριζει τις πολιτικες αυτες, οχι επειδη δεν ενδιαφερεται αλλα επειδη δεν ειναι εξοικοιωμενος με το χωρο του internet. Ειμαι σιγουρος οτι πολλοι ανθρωποι μεσης ηλικιας (οι νεοτεροι ειτε τεινουν να ειναι ειναι καλυτερα ενημερωμενοι ή -συνηθως- να μην ενδιαφερονται καθολου) θα ηταν εξοργισμενοι ισως με τον τροπο που η Google (και η καθε google) χρησιμοποιει τα προσωπικα δεδομενα τους, απλα δεν γνωριζουν το τι συμβαινει. Η αγνοια αυτη σαφως μπορει, σε ενα βαθμο, να τους καταλογιστει, αλλα αυτο δεν αναιρει την υπαρχουσα κατασταση.

 

Για τους υπολοιπους παντως, καλο ειναι να γνωριζουμε οτι δεν υπαρχει μονο η Google στο internet - υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες. Και αν ο χρηστης ειναι διατεθειμενος να κανει μερικες "θυσιες" και αλλαγες στον τροπο που χρησιμοποιει το internet υπαρχουν τροποι να εξασφαλισεις την ανωνυμια/προστασια των προσωπικων σου δεδομενων online.

 

Το συγκεκριμενο βιντεο της microsoft δε παυει να ειναι μια διαφημηση αλλα συμβαλει, αν μη τι αλλο, στο να "ανεβει" καπως το awareness σχετικα με το θεμα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντήσεις 33
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για τους υπολοιπους παντως, καλο ειναι να γνωριζουμε οτι δεν υπαρχει μονο η Google στο internet - υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες.

 

Ας τα λέμε καλά...  ;)

 

 

Mea Culpa

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι "περισσότεροι" χρησιμοποιούν απροβλημάτιστα τέτοιες υπηρεσίες. Το ότι έχουμε το - γνωστό ελληνικό - φαινόμενο της αντίληψης ότι ο κόσμος θα ήταν καλύτερα φτιαγμένος αν τον έφτιαχνα εγώ, να εκδηλώνεται από 4-5 μέλη (ως δείγμα άλλων ελλήνων με παρόμοιες πεποιθήσεις), δεν αλλάζει δα και την τροχιά του πλανήτη. Τυπική εσωστρέφεια, είναι.

 

δεν ξέρω αν καταλαβαίνω καλά τι λες, αλλά αν παρουσιάζεις αυτή τη δυσανασχέτηση (που εκφράζω πχ εγώ στο ποστ μου) ως ελληνικό φαινόμενο εσωστρέφειας νομίζω οτι αστοχείς. Πχ :

 

http://www.reuters.com/article/2012/02/03/eu-google-idUSL5E8D31SC20120203/

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δείτε και μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα ομιλία στο TED σχετικά με τα "filter bubbles" ;)

 

Εξηγεί πολύ ωραία μερικά πράγματα σχετικά με το πώς η πληροφορία "βρίσκει" πλέον εμάς, αντί να συμβαίνει το αντίθετο ;)

 

http://www.ted.com/talks/lang/el/eli_pariser_beware_online_filter_bubbles.html

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

×
×
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου