argytar Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2012 τωρα που βρηκαμε παπα ας θαψουμε δυο τρεις ;D Hλία έχεις δίκιο αλλά είναι πολύ compact και χαίρεσαι να το χρησιμοποιείς για τέτοιες δουλειές!!! Να πω την αλήθεια το χάρηκα πολύ το dremelάκι! Αργυρη πως σου φανηκε το jig ? θα το ξαναχρησημοποιουσες σαν "ιδιωτης" ?? εννοω αξιζει ο χρονος που εφαγες για να το κατασκευασεις ? Αυτο με το το υψος της ταστιερας ισως προεκειψε για τον λογο οτι ειχες ηδη κοψει τα πλαινα της ενω υποτιθεται οτι το κανεις κατα 90% οταν η ταστιερα ειναι μονο με τα κοψιματα για τα ταστα (θελω να πιστευω χωρις να ειμαι σιγουρος κανα 2 φορες το εχω δει σε λειτουργια και δεν ειχα παρατηρησει σε τι σταδιο βρισκοταν η ταστιερα οταν το εκανε) Υο me man σου απάντησε ο Νάσος για το ένα σκέλος.... :D Το jig μου πήρε περίπου κανένα μισάωρο να γίνει ,αν εξαιρέσεις το πλάνισμα της βάσης , άρα go for it! (Αν κάποιος έχει ηλεκτρική πλάνη ή αγοράσει έτοιμα τα ξύλα απλά τρυπάει και βιδώνει τέσσερις βίδες ,δεν είναι τίποτα.... Πιο πολύ χρόνο βέβαια τρώει ο σχεδιασμός οπότε thanks για τη βοήθεια!!! Αν το ξαναέκανα δεν θα έβαζα τα καρφιά αλλά θα βίδωνα στο πλάι του mdf κάποιες βίδες και θα έφτιαχνα δυο παράλληλα ξύλα με αυλάκια κάθετα προς το έδαφος στο επίπεδο των βιδών αυτών ώστε να δρουν σαν οδηγός πάνω κάτω.Αυτά τα ξύλα και θα στερέωνα οπότε θε είχα ένα πιο σταθερό βάλε - βγάλε του jig για καθαρισμό. Την επόμενη φορά θα το εφαρμόσω. Επίσης πιστεύω ότι αν φάει κανείς με 40ρι ή 80ρι γυαλλόχαρτο τα χονδρά τότε κάνει πολύ λιγότερο χρόνο με αυτό το τζιγ ,το έχει μόνο για φινίρισμα. Το εφήρμοσα σε μια ακόμα κιθάρα που φτιάχνω (και θα ποστάρω συμπυκνωμένο θρεντ) και έιχε πολύ πιο γρήγορα αποτελέσματα :) Bouzoukleri thanks man αλλά όπως βλέπεις ακόμα μαθαίνω!!! ;D ;D ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
krknow Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 17 Μαΐου 2012 Να διευκρινίσω ότι συμφωνώ απλά επειδή έκοψα ταστιέρα με template μου φάνηκε ότι βόλευε περισσότερο να είναι φλατ. Τώρα βέβαια συνειδητοποιώ ότι θα μπορούσα απλά να έχω δώσει καμπυλότητα και να βάλω ΑΝΑΠΟΔΑ την ταστιέρα στο template για κόψιμο... Next time .... ;) Και εγω το ιδιο κανω και βολευει μια χαρα. https://www.facebook.com/Adjusttheband/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 18 Μαΐου 2012 Αφού βγάλαμε τα σφιγκτήρια .... Βάλαμε τα side dot markers στη σωστή πλευρά για αριστερόχειρα.... Και με το παρακάτω ΥΠΕΡαπλούστατο jig πάμε για διαμόρφωση προφίλ!!! To παστράγκουλο ακονίστηκε πολύ καλά με τη βοήθεια του Νάσου και τώρα πάμε για ξυλοφάγωμα!! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Μπράβο Αργύρη, τωρα που μπήκε και η ταστιέρα φάνηκε η ομορφιά του μπράτσου :D Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Μπράβο Αργύρη, τωρα που μπήκε και η ταστιέρα φάνηκε η ομορφιά του μπράτσου :D Τhanks Nάσο! Πολύτιμες οι συμβουλές σου για το ακόνισμα σκαρπέλου και λεπίδων γενικότερα! Ήρθε και ο κουμπάρος χτες να τη δει και μου λέει : Aπό κοντά είναι ακόμα πιο όμορφη και το headstock και όλα ! Πού να πέσει και φινίρισμα! ;D ;D ;D (Τον περιμένει δουλειά) Πάντως ξαναλέω μου φαίνεται πολύ μεγαλύτερη ευχαρίστηση να κάνεις κάτι που είναι δικό σου design όσον αφορά headstock βάψιμο κλπ , ετοιμάζω τώρα και την αδερφούλα της σπέσιαλ και της έχω αλλάξει τα φώτα!!! ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Πω πω! Έχει δείξει πολύ ωραία το μπρατσάκι, μπράβο! Και ένα tip για το μέλλον. Αν έχεις σκοπό να βάλεις side dots σε maple ταστιέρα (στο rosewood δεν φαίνονται καλά), υπάρχει στο εμπόριο η μισινέζα για χορτοκοπτικά, όπου υπάρχει σε διαμέτρημα των 1,5χιλ, 2χιλ, 2,5χιλ και βγαίνει σε διάφορα Cool 8) χρώματα βλ. Πράσινο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο. Έτσι για "ποζεροσεξουλιάρικες" ταστιέρες. ;) ;D πι-ες: Το έχω δοκιμάσει και με νίτρο και αντέχει μια χαρά! Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Πω πω! Έχει δείξει πολύ ωραία το μπρατσάκι, μπράβο! Και ένα tip για το μέλλον. Αν έχεις σκοπό να βάλεις side dots σε maple ταστιέρα (στο rosewood δεν φαίνονται καλά), υπάρχει στο εμπόριο η μισινέζα για χορτοκοπτικά, όπου υπάρχει σε διαμέτρημα των 1,5χιλ, 2χιλ, 2,5χιλ και βγαίνει σε διάφορα Cool 8) χρώματα βλ. Πράσινο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο. Έτσι για "ποζεροσεξουλιάρικες" ταστιέρες. ;) ;D πι-ες: Το έχω δοκιμάσει και με νίτρο και αντέχει μια χαρά! Kαλή σκέψη και σίγουρα καλύτερη από το μακαρόνι barilla No 10 που είχα βάλει σε μια κιθάρα παλαιότερα..... ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
nasokosm Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Και ένα tip για το μέλλον. Αν έχεις σκοπό να βάλεις side dots σε maple ταστιέρα (στο rosewood δεν φαίνονται καλά), υπάρχει στο εμπόριο η μισινέζα για χορτοκοπτικά, όπου υπάρχει σε διαμέτρημα των 1,5χιλ, 2χιλ, 2,5χιλ και βγαίνει σε διάφορα Cool 8) χρώματα βλ. Πράσινο, κόκκινο, μπλε, κίτρινο. Έτσι για "ποζεροσεξουλιάρικες" ταστιέρες. ;) ;D πι-ες: Το έχω δοκιμάσει και με νίτρο και αντέχει μια χαρά! Πολύ καλό ! Σίγουρα θα αντέχει με τα διαλυτικά του νίτρου και άλλα, αλλά μάλλον δεν θα κολάει καλά ούτε και με κυανοακρυλική, η μισινέζα ειναι δύσκολο υλικό! Σε αντίθεση με το μακαρόνι μπαρίλα Νο 10 που κολλάει παντού :D ;) :D Και η αδελφούλα της σπεσιαλ σκίζει, τα inlays ειναι όστρακο? Εξη χορδές και ειναι πολλές Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
WilliamSats Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Πολύ καλό ! Σίγουρα θα αντέχει με τα διαλυτικά του νίτρου και άλλα, αλλά μάλλον δεν θα κολάει καλά ούτε και με κυανοακρυλική, η μισινέζα ειναι δύσκολο υλικό! Το έχω κάνει με απλή κόλλα UHU και δεν πάει πουθενά, αφού περαστεί και το βερνίκι....Κλείδωσε!!! Lyrics: Wasted Time Between Solos!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
argytar Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Μαΐου 2012 Πολύ καλό ! Σίγουρα θα αντέχει με τα διαλυτικά του νίτρου και άλλα, αλλά μάλλον δεν θα κολάει καλά ούτε και με κυανοακρυλική, η μισινέζα ειναι δύσκολο υλικό! Σε αντίθεση με το μακαρόνι μπαρίλα Νο 10 που κολλάει παντού :D ;) :D Και η αδελφούλα της σπεσιαλ σκίζει, τα inlays ειναι όστρακο? Τhanks!! H sister aka Aphrodite θα είναι μάλλον η πιο μεταλλάδικη που έχω μιας και θα έχει έναν μαγνήτη bridge και kill switch α λα buckethead...Έτσι μου 'ρθε όταν αγόραζα κόφτη σε ένα ηλεκτρικάδικο... Τa inlays τα είχα πάρει έτοιμα κομμένα και νομίζω ότι είναι nitrocellulose....δεν είμαι σίγουρος ,νομίζω είναι πλαστικά.... οι τρύπες γίναν με dremel αλλά όχι από μένα.... ήταν έτοιμες και εγώ απλά πέρασα τα inlays με epoxy glue δύο συστατικών και ροκανίδι για τα κενά... Όλα αυτά γίναν 2006- 2007 η κιθάρα αυτή προχώρησε πολύυυυυυυυυ αργα.... ''It's dark and we're wearing sunglasses'' Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση