Sixstringmania Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 Γεια σε ολους..Παρακολου8ω το forum εδω και καιρο και μπορω να πω οτι..βασικα ειναι απιστευτα καλο!(για να μη πω το καλυτερο απο οσα εχω δει) ...Anyway! Το προβλημα που εχω εχει ως εξης:Πηρα μια Maudio delta 1010 και επανω στο συστημα μου(athlon 64 2G ram)ηπηρχε ηδη μια Lynx one με την οποια και συνεργαζεται μια χαρα(αν αφαιρεσεις οτι η lynx δεν εχει αλλαξει drivers εδω και πολυ καιρο) αλλα εχει διμιουργι8ει ενα shared Irq με την onboard καρτα γραφικων.Οκ για τα windows αυτο ειναι ενταξει αλλα στη πραξη ειναι διαφορετικο,αν εισαι στο nuedo πχ και την ωρα που κανεις playback η rec κανεις zoom in η ακομα και οταν κανει scrolling ακουγεται ΚΑΙ ηχογραφητε μια παραμορφωση!!!Αυτο γινεται και περα του nuedo,παρατηρισα οτι καθε φορα που αλλαζουν τα γραφικα υπαρχει αυτο το προβλημα!!Aκομα και στο media player!!. To ερωτιμα μου ειναι:πως μπορω να βρω τον τροπο να αλλαξω το irq σε καποιο αλλο περαν αυτου που χρισιμοποιει η καρτα γραφικων??Απο τις ρυ8μισεις της motherboard δε γινεται και ουτε απο το harware manager(εννωειται).. σορυ για το επικο μεγε8ος του post.. i hate you,the pigs who turn the screws... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 Δεν θα μπορέσεις να το κάνεις (υποθέτω ότι έχεις Windows XP). Αλλά κανονικά δεν έπρεπε να χρειάζεται να το κάνεις. Τα IRQ Conflicts δεν αποτελούν πρόβλημα από τότε που βγήκαν τα 2000 SP4 και εντεύθεν. Απ΄ την άλλη, ποιος σου είπε ότι η κάρτα γραφικών σου έχει καμία σχέση με το ζούμ που κάνεις; Αυτό που πιστεύω εγώ ότι συμβαίνει είναι ότι εκείνη την ώρα φτάνεις τα όρια του επεξεργαστή σου (της CPU) όχι τα όρια της κάρτας γραφικών. Επίσης, αν το Nuendo που τρέχεις δεν είναι η απολύτως τελευταία έκδοση, είναι πιθανό κάτι να μην πηγαίνει καλά. Σε λάθος σημείο ψάχνεσαι. Υ.Γ. Βρε τρελέ, τι τη θες ΚΑΙ τη Lynx ΚΑΙ την M-Audio στο ίδιο μηχάνημα; Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sixstringmania Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 thanx για την απαντιση..η lynx ΣΠΕΡΝΕΙ!!!μπορει να ειναι στερεο καρτα αλλα εχει απιστευτο ηχο..anyway.ψαχνοντας απο εχ8ες το βραδυ(εχ8εσ πηρα την καρτα ετσι κ αλλιως)βρηκα οτι για να αλλαξεις irq χειροκηνητα πρεπει να απενεργοποιησεις το Aspi..βασικα εχω φαει κολημα οτι ειναι το irq για τον λογο οτι η cpu οταν εισαι στο desctop και ακους κατι στο media player και δε κανεις τιποτα αλλο δε παιζει να φτανει στα ορια..Αλλα απο την αλλη δεν ειμαι και απολυτος οτι φταιει αυτο..αλλα απο την αλλη..ωχ αρχισα παλι.. thanx pantws! :twisted: i hate you,the pigs who turn the screws... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sixstringmania Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 11 Ιουλίου 2006 οκ!βρηκα τροπο να το φτιαξω.Ηταν το irq και με λιγο μπασε βγαλε μεταφερ8ικε το προβλημα απο vortual irq σε κανονικο(11) αρα αλλαζοντας το hardare graphics acceleration της καρτας γραφικων αφηνει την καρτα ηχου να δουλευει τελεια...!!!thanx Παντως Υ.Γ.Το aspi δεν γινεται να απενργοπιη8ει σε 64bit επεξεργαστη αρα.. i hate you,the pigs who turn the screws... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 Με συγγχωρείς που επιμένω, αλλά το ότι άλλαξες το hardware graphics acceleration και το ότι άλλαξες (προφανώς με μετακίνηση της κάρτας) το Irq, είναι δύο εντελώς άσχετες μεταξύ τους ενέργειες και δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι έφταιγε το Irq. Επίσης, το ξέρω ότι η Lynx "σπέρνει": η απορία μου ήταν σχετικά με το ότι την έχεις ΜΑΖΙ με την M-Audio. Τέλος, δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις το Aspi ή γιατί κάποιος θα ήθελε να το εγκαταστήσει/απεγκαταστήσει στα Windows XP. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Sixstringmania Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 OP Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 βασικα ειναι ψιλοκλασσικο προβλημα το ολο 8εμα του sharing.Το ειχα μεσα στα ενδεχομενα πριν παρω την καρτα,δηλ το ειχε πολυς κοσμος με τον συγγεκριμενο συνδιασμο chipset/onboard gpu/πολυκαναλης καρτας.Ειναι απλα αν σου κατσει(κατι σαν το εεε...ποιο ηταν το λοτο?) ναι οντως το οτι αλλαξα την 8εση της καρτας και το acceleration ειναι εντελως ασχετο.Βασικα το προβλημα ειχε να κανει οτι επιδης η On board καρτα χρισιμοποιει την ram του συστηματος και περιλαμβανεται κανονικοτατα στα resources της motherb εχει το κακο ελατωμα να εχει παραπανω προτερεοτητα απο οτιδηποτε αλλο.Το αποτελεσμα ηταν να ριχνει την maudio.Το προβλημα ειναι οτι και 8εση που αλλαζω παλι στο ιδιο irq εμενε και οταν τελικα δεν εμεινε(απο 19(virtual irq)εγινε 15(κανονικο)) παλι μαζι με την καρτα γραφικων ειναι!Αλλα βρηκα στο site της Maudio οτι αν δε μπορεις να αλλαξεις irq(και δε μπορεις λογω του aspi που ελενχει αυτοματα την δρομολογιση των irq και δε μπορεις (αποτι λεει και ειδα και μονος μου)να το απενεργοποιησεις αν εχεις 64bit η dualcore) μπορεις να κατεβασεις το hardware acc ωστε να ελαφρυνει η κατασταση!Ευτυχως σε εμενα δουλεψε αλλιως 8α επρεπε να ανε8ασω τον buffer της maudio σε γελοια επιπεδα.Καλα 8α μπορουσα φυσικα να μην κανω zoom in out ktl την ωρα που ηχογραφω,, :) Τωρα για την lynx σε επιπεδο nuendo δεν την χρισιμοποιω ταυτοχρονα(μονο για τα midi i/o) kai στο wavelab κανονικα...απλα δε μπορω να την αποχωριστω και αφου δεν ηταν η αιτια του προβληματος τοτε οκ... ΥΓ 8ΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ!!!!!δειχνει οτι το forum ζει! i hate you,the pigs who turn the screws... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Guru npap Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 Guru Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 Εμένα συγχώρεσέ μου την απορία, αλλά η on board (και ότι συνεπάγεται η χρήση της στο perfomance και στην ομαλή λειτουργεία του pc σου) που κολλάει και γιατί δεν έχει αλλαχθεί με μια φθηνιάρα έστω κάρτα γραφικών??? (τα χωσες σε μνήμη, στην queen Lynx, στον athlon κλπ και δεν μπόρεσες να "χωρέσεις" 50 e στον προυπολογισμό???) μάλλον σε έτρωγε ο techπωπός σου... :lol: και πάλι sorry αλλά πιστεύω ότι η απορία μου είναι αν μη τι άλλο εύλογη... δεν μιλάω αν δεν ξέρω... η σιωπή (μου) είναι χρυσός (στην τσέπη του άλλου)... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
trolley Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 Share Δημοσιευμένο 12 Ιουλίου 2006 ΥΓ 8ΕΛΩ ΝΑ ΕΠΙΜΕΝΕΙΣ!!!!!δειχνει οτι το forum ζει! Ορίστε, ας επιμείνω λοιπόν. Βρε αδερφέ, εγώ σου λέω κάτι απλό και εσύ μου κατεβάζεις την κινδυνολογία των ελληνικών περιοδικών πληροφορικής της περασμένης τετραετίας. Πρώτον, το υποσύστημα στο οποίο αναφέρεσαι δεν λέγεται ASPI αλλά ACPI (το aspi είναι άλλο πράγμα) και αν το απενεργοποίησες, έχεις ήδη κάνει ένα μικρό ταξίδι στο παρελθόν με την χρονομηχανή. Δεύτερον, σου ξαναλέω ότι δεν υπάρχει θέμα με μοιρασμένα irq's από τα windows 2000 sp4 και εντεύθεν. Οι οδηγίες στο site της Μ-Audio (και οποιεσδήποτε παρεμφερείς) είναι generic (ήτοι : γενικόλογες) και απευθύνονται σε ένα πολύ ευρύ κοινό έχοντας σαν στόχο να στρέψουν την υποψία του προβληματισμένου καταναλωτή (και τις πιθανές ευθύνες για οποιοδήποτε πρόβλημα) ΜΑΚΡΥΑ από την εταιρεία. Δηλαδή δεν είναι για να τις παίρνεις τοις μετρητοίς (αυτό χρειάζεται διευκρινήσεις, αλλά δεν έχω χρόνο τώρα, αν επιμένεις θα σου τις πω στο επόμενο ποστ). Τρίτον (και καλώ οποιονδήποτε να με διαψεύσει) όποιος έχει αυτή τη στιγμή μουσικό PC που να λειτουργεί σωστά, θα σου πει ότι έφτασε να λειτουργεί σωστά ΧΩΡΙΣ καμία ειδική ενέργεια, σχεδόν out-of-the-box. ¶μα φτάσεις στη φάση του να αλλάζεις τις θέσεις καρτών και να μετράς με σημειωματάριο τα Irq, ήδη έχει γίνει ΜΠΑΧΑΛΟ και δεν πρόκειται να λειτουργήσει σωστά ποτέ. Τέταρτον, η ανακρίβεια στον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς την σχετική ορολογία (και μάλιστα κατ' επανάληψη) δείχνει ότι υπάρχει έλλειψη πείρας εκ' μέρους σου, οπότε ποιο το νόημα του να θέλεις να κάνεις τον τεχνικό; Βάλε κάποιον που ξέρει να σου το στήσει σωστά, να τελειώνει η υπόθεση. Πέμπτον, θέλω και εγώ απάντηση σε αυτό που ρωτάει ο npap. Μην μου πεις ότι δεν έχεις δώσει λεφτά για μία καλή και γρήγορη κάρτα γραφικών ενώ έχεις δώσει τόσα για τα υπόλοιπα διότι θα σε δαγκώσω (γκρρρρ). Έκτον, θέλω να ελπίζω ότι έχεις τα Windows νόμιμα και ΠΛΗΡΩΣ αναβαθμισμένα (ακόμη και σήμερα κατέβασα updates που μπορούν να λύσουν ειδικά προβλήματα με κάποιες κατηγορίες hardware). Ιδανικά, θα έπρεπε να έχεις νόμιμο και το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς (Nuendo ή οτιδήποτε άλλο) καθότι ούτε εγώ, ούτε κανένας άλλος, δεν ξέρει τι πραγματικά να περιμένει από τις σπασμένες εκδόσεις των προγραμμάτων της Steinberg, οπότε πως ξέρεις ότι το λογισμικό είναι "αλφάδι" και κάθε και κατσαβιδιάζεις το μηχανημα; Έβδομον, αν και φοβάμαι να σε ρωτήσω, ελπίζω ότι δεν πήγες να πάρεις το πιο λακαμία motherboard του πλανήτη (ξέρεις, στην ίδια λογική που έκανες οικονομία στην κάρτα γραφικών)... Παρ' το αλλιώς, πας σε λάθος αποφάσεις. Mea Culpa Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
musictech Δημοσιευμένο 14 Ιουλίου 2006 Share Δημοσιευμένο 14 Ιουλίου 2006 ο sixstring μαλλον εννοουσε οτι καταφερε να αλλαξει irq allazontas θεση της pci καρτας(ανεφερε νομιζω ''βαλε-βγαλε''???)....και ενημερωτικα σας λεω οτι καποιες εταιρειες προτεινουν οι καρτες τους να στηνονται σε μηχανηματα που ειναι standard pc και οχι acpi(π.χ. creamware apo oti θυμαμαι...) Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση