Προς το περιεχόμενο

Squier 51

Προτεινόμενες αναρτήσεις

jagst.jpg

έχω κάποιες ερωτήσεις για την εν λόγω κιθάρα . Είμαι κάτοχος μίας ίδιας΄ακριβώς !!!!

1. Τί γέφυρα έχεις βάλει και πώς ?Πώς τα κατάφερες ? Η γέφυρα απο κάτω είναι φλάτ ? Αγόρασα μία gotoh και είχε στις άκρες κάτι δοντάκια ? Πόύ την βρήκες ?

2. Τ ί είναι αυτό στο τελευταίο τάστο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 196
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

Για να αλάξεις γέφυρα πρέπει πρώτα απ'όλα να κάνεις shimming.

H γέφυρα είναι αυτή Είναι flat από κάτω αλλά θα χρειαστεί να τυλίξεις λίγο μονωτική ταινία γύρω γύρο από τα πόδια της για να σταθεροποιηθεί και να μην κουνιέται.

Το μεγάλο πρόβλημα με αυτή την κιθάρα είναι ο bridge μαγνήτης ο οποίος είναι σε λάθος θέση και για να το λύσεις αυτό 100% πρέπει να κάνεις ένα custom pickguard που να φέρνει τον μαγνήτη σε ίσια θέση ώστε να είναι ακριβώς κάτω από τις χορδές.

Αλλιώς πέρνεις μια γέφυρα όπως η schaller που έχει roller saddles αλλά πάλι δεν διορθώνεις το πρόβλημα.

Επίσης καλό είναι να κλειδώσεις το τρέμολο (το βιδώνεις τέρμα) αλλιώς η κιθάρα ξεκουρδίζεται συνέχεια.

Αυτό στο τελευταίο τάστο είναι το όλο μυστικό της κιθάρας, δεν μπορώ να σου πώ :lol: :lol: :lol:

Πλάκα κάνω αυτοκόλητο είναι...

Γενικά η κιθάρα εργοστασιακά είναι για τον λέο (έτσι κι αλλιώς δεν ολοκληρώθηκε ποτέ από τον Kurt Cobain ο οποίος είχε μια λίστα με πράγματα που ήθελε να διορθωθούν αλλά ποτέ δεν διορθώθηκαν, η fender ήθελε να βγάλει λεφτά και την έβαλε σε παραγωγή όπως ήταν) και απο playability αν δεν έχεις μικρά χέρια είναι δύσκολη...

Την έχω από το 99 και κατάφερα ακόμη να την φέρω στα ίσια της . Custom pickguard της έχω κάνει ( αν σου πώ από πού θα γελάς ) . Προς το παρών λόγω 2 κιθάρας αυτή έχει γίνει σε πολλά κομμάτια και πάει για πλήρη customizing .

Και εγώ το 1999 την αγόρασα μεταχειρησμένη από αμερική.

Τωρά την έχω χωρίς μαγνήτες και δεν ξέρω ακόμη τι θα της βάλω. Σίγουρα θα κάνω καινούργιο pickguard (μιας και αυτό το έσκαψα για να χωρέσει ο p-90) μάλλον για 2 singlecoil. Ίσως βάλω original μαγνήτες mustang.

Aπό χρώμα πως πάς? Έμενα έχει αρχίσει να σπάει πολύ από πίσω, το σίγουρο είναι ότι έχει πολύ άθλιο finish!

Και εγώ το 1999 την αγόρασα μεταχειρησμένη από αμερική.

Τωρά την έχω χωρίς μαγνήτες και δεν ξέρω ακόμη τι θα της βάλω. Σίγουρα θα κάνω καινούργιο pickguard (μιας και αυτό το έσκαψα για να χωρέσει ο p-90) μάλλον για 2 singlecoil. Ίσως βάλω original μαγνήτες mustang.

Aπό χρώμα πως πάς? Έμενα έχει αρχίσει να σπάει πολύ από πίσω' date=' το σίγουρο είναι ότι έχει πολύ άθλιο finish![/quote']

Μήπως θα μας την πούν για το offtopic ( που εγώ ξεκίνησα ) ? μήπως να τα πούμε σε άλλο ποστ καινούριο ? Νομίζω ότι ξεκινάει μια καλή κουβέντα .

Προχθες το πρωί μου ήρθε κι εμένα η SQUIER 51!!!

Λόγω του ότι έγινα χθες (ΧΑΖΟ-)ΘΕΙΟΣ (γέννησε η αδερφή μου :D:D:D:D), δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ σχεδόν καθόλου με το όργανο.

Πάντως με μια βιαστική επαφή το αρνητικό που είδα είναι τα λίγο αιχμηρά τάστα κυρίως (μετά το 12ο τάστο).

Είναι πολύ CULT όργανο και με 2-3 μετατροπές που θα του κάνω πιστεύω ότι θα αποκτήσει τη δική του ταυτότητα.

Παρεπιπτόντως, ψάχνω για 3-θέσιο switch (όπως περίπου αυτό των LP) για να αντικαταστήσω τον περιστροφικό επιλογέα που έχει η κιθάρα και να βάλω ένα tone.

Αλήθεια τι τιμή αντίστασης πρέπει να έχει άραγε το TONE? 250k ή 500k (μιας και έχει και humbucker η κιθάρα??)

@ Acanthor: αυτό που είπε κάποιος παραπάνω, ότι δηλαδή είναι μια κιθάρα με δική της ταυτότητα (μιας και δεν υπάρχει αντίστοιχη FENDER) σε συνδιασμό με το look της, την τιμή της και τον ήχο της (όπως τουλάχιστον την άκουσα σε εκείνα τα video) είναι και ο κύριως λόγος που με έκανε την πάρω...

Σίγουρα βέβαια και το GAS, έπαιξε κι αυτό το ρόλο του...:lol:

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Παρεπιπόντως o Thomann όντως συνεργάζεται με τις ταχυμεταφορές των ΕΛΤΑ γιατί το δέμα έφυγε Δευτέρα και ήρθε Γιάννενα (στο σπίτι μου) το Σάββατο.

Προφανώς για Αθήνα κάνει 1-2 μέρες λιγότερο. ;)

www.facebook.com/YourPaintedSmile

Παρεπιπτόντως' date=' ψάχνω για 3-θέσιο switch (όπως περίπου αυτό των LP) για να αντικαταστήσω τον περιστροφικό επιλογέα που έχει η κιθάρα και να βάλω ένα tone.

Αλήθεια τι τιμή αντίστασης πρέπει να έχει άραγε το TONE? 250k ή 500k (μιας και έχει και humbucker η κιθάρα??)

[/quote']

Check your mail :wink:

500άρια pots θα έλεγα

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου