Προς το περιεχόμενο

My Carvin TL 60

v.victor

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

Όπως λέει και ο τίτλος θα παραγγείλω λίαν συντόμως μια Carvin tl 60.

Η επιλογή της εταιρίας έγινε κυρίως λόγω ποιότητας/τιμής/και ότι είναι "custom shop"(συνεπάγεται ευελιξία), και του μοντέλου καθαρά λόγω εμφάνισης.

Γενικά έχω στο μυαλό μου κάτι τέτοιο αλλά με κάποιες αλλαγές.

http://www.communityofficesupply.com/images/git/tl601.jpg

Oι ήχοι που με ενδιαφέρουν να έχει η κιθάρα είναι ένα καλό καθαρό που να "σκάει" (δηλαδή σε στυλ στράτο στην neck ή στην neck-middle θέση - πόσο ανέφικτο είναι αυτό?), απαλό overdrive αλλά και πιο gainy καταστάσεις (πιο ροκ αν και πιστεύω αυτές επιτυγχάνονται εύκολα με τους μαγνήτες τις carvin (και γενικά με το όλο το setup της στο συγκεκριμένο μοντέλο).

Οπότε έχουμε και λέμε 

Neck through

24 fret (δυστυχώς)

Fixed Bridge w/ Strings Through Body

NWAL - Walnut Neck & Body

No top

TF - Tung-Oiled Satin Neck & Body

Απορίες

1)Ενδιαφέρομαι να βάλω το πιεζοηλεκτρικό σύστημα που προσφέρει η Carvin, το έχει δοκιμάσει κανείς-αξίζει?

2) Επιλέγοντας το πιεζοηλεκτρικό σύστημα η Carvin σε "αναγκάζει" να βάλεις δύο διπλούς C22 μαγνήτες (οι οποίοι όμως splitάταρουν) αντί για ένα μονό και ένα διπλό που ήθελα εγώ.  Θα μπορώ να πετύχω τα "σκαστά" καθαρά που θέλω με τον σπλιταρισμένο neck?

Παίζω με Fender Deville 2x12

Sorry για το μεγάλο ποστ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω δοκιμάσει την Carvin για να σου πω με βεβαιότητα, όμως από τις προδιαγραφές αμφιβάλλω πολύ για τον "σκαστό" ήχο, τουλάχιστον όπως τον έχω εγώ στο μυαλό μου.

Η απορία μου όμως είναι η εξής: καλά, καταλαβαίνω ότι θέλεις μια custom κιθάρα. Έχεις παίξει κάποια ανάλογη για να ξέρεις πως -στο περίπου- θα ακούγεται. Τι να περιμένεις τέλος πάντων...

Επίσης έχεις σκεφτεί πόσο θα ζυγίζει το walnut body?

Δεν θέλω να σε απογοητεύσω αλλά μόνο θεωρητικές γνώμες θα λάβεις... εκτός της εξωφρενικής περίπτωσης να έχει κάποιος άλλος στην Ελλάδα κάτι ίδιο ή έστω πολύ κοντά (όχι γιατί η Carvin δεν έχει φίλους εδώ, αλλά γιατί βγάζει 30.000.000 "μοντέλα").

Model-o-phobia: something like homophobia, but much more amusing

και ότι είναι "custom shop"(συνεπάγεται ευελιξία)

αυτο δεν ισχυει,υπαρχουν custom shop κιθαρες με ενα μαγνητη και καμμια ευελιξια.

κατα τα αλλα θα συμφωνησω με τον....απο πανω μου... ;D

επισης δεν μπορω να καταλαβω πως καταληξες σε μια τοσο περιεργη,και σχεδον αδυνατον να τη δοκιμασεις, κιθαρα,δεν σε καλυπτουν οι..κανονικες κιθαρες που υπαρχουν στα μαγαζια?

www.soundcloud.com/superfunk12

https://superfunk12.wordpress.com/

Έχεις ακούσει ποτέ τους Carvin μαγνήτες?

Στο λέω για να μην απογοητευτείς απ'την κιθάρα και θα φταίνε αυτοί (κατά τ'άλλα είναι σούπερ!).

Αν έχεις επιλογή στο custom shop επέλεξε άλλους (DiMarzio, Duncan, Lawrence etc).

Όσο για το piezo της Carvin είναι πολύ καλό, αρκεί να μπορούν να στον συνδυάσουν με άλλους μαγνήτες, κάτι που το βλέπω δύσκολο αφού η Carvin έχει έτοιμα τα σετάκια με τους 2 humbuckers και το piezo σε μία πλακέτα-προενίσχυση που όμως έχει θόρυβο ακόμα και όταν παίζεις με τους διπλούς κανονικά και όχι σπλιταρισμένους. 

Sorry αν σε "έριξα", αλλά επειδή έχω παίξει με ουκ ολίγες carvin έπρεπε να στα πω.

Lyrics: Wasted Time Between Solos!!!

Με 24 ταστα και δυο διπλους δε θα εισαι πολυ κοντα σε στρατ ακομα και με split.

Αν το neck through δεν ειναι αναγκαιο για σενα μπορεις να φτιαξεις μια κιθαρα με tele σωμα, 21/22 ταστα, μονους neck/middle, διπλο & piezo. Τοσα μαγαζια υπαρχουν (Warmoth, USACG, Musikraft) που θα εχεις αρκετες επιλογες τοσο σε επιλογη ξυλειας οσο και σε χαρακτηριστικα μπρατσου.

Προσωπικα εχω κιθαρα με δυο διπλους (αλλα 22 ταστα) που οταν σπλιταρουν ειναι κοντα σε μονο στρατ ηχο αλλα χανω την middle/neck θεση που εχει χαρακτηριστικο στρατ ηχο. Επισης οι μαγνητες κοστισαν αρκετα και τους θεωρω πολυ ποιοτικους, Carvin μαγνητες δεν εχω ακουσει ποτε.

η Carvin έχει έτοιμα τα σετάκια με τους 2 humbuckers και το piezo σε μία πλακέτα-προενίσχυση

τι piezo χρησιμοποιεί η Carvin...μιάς που το έφερε η κουβέντα? ;) ;D

Επίσης έχεις σκεφτεί πόσο θα ζυγίζει το walnut body?

Μιά χαρά είναι...εδώ το walnut body της Carvin...αλλά σε μπάσο ;D

carv6.jpg

carv15.jpg

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

@Genius Loci

Ναι έχω ακούσει ένα μοντέλο dc αλλά όχι στη μουσική που προορίζεται η δικιά μου.

<--- Θέλω κάτι τέτοιο (Είναι το bolt on μονόδρομος?) αλλά και την ευελιξία για πιο thick gainy καταστάσεις..

Για το βάρος, από το site της Carvin: "Eastern Black Walnut is a dense medium hard wood that is slightly heavier than Mahogany. Its tonal quality is warm with a growling low end and a bright top end, especially when used for bass ­ it will really cut through in the mix. Black walnut has medium dark beautiful grain patterns and looks great with gloss or satin finishes."

Απλά επειδή το σώμα είναι πιο μικρό/λεπτό από μια les paul υπέθεσα ότι θα είναι γενικά και πιο ελαφριά. Άλλωστε λέω για να το βάζουν και σε μπάσα.. μια χαρά θα είμαι..  ;) Λάθος μου?

@ Superfunk

Η τιμή για τις δυνατότητες/ποιότητα νομίζω είναι εξωφρενική δεδομένου βέβαια ότι αγοράζεις και από το εργοστάσιο κατευθείαν και φτιάχνεις τη δική σου κιθάρα.

Πάντως αν έχεις να προτείνεις κάτι μέχρι τα 800 ευρώ (όσο δηλαδή κοστίζει η TL 60 με active electronics,piezo,split, phase switch κτλ) φυσικά και θα το λάβω υπ'όψιν μου και γενικά θα με έβγαζε από τη δύσκολη θέση που είμαι τώρα.  :)

Τέλος μια χαζή ερώτηση. Αν ένας διπλός έχει output πχ 5.5 το output οταν σπλιτάρει παραμένει το ίδιο ή πέφτει (πχ στο μισό)?

Grr..τζάμπα έγραφα όλο το από πάνω μήνυμα καθώς ο βλάκας τώρα είδα τις απαντήσεις σας (αλλά το στέλνω eitherway μιας και το έγραψα)...  ;)

@WilliamSats

Ο τυπάς στο video λέει χρησιμοποιεί noise reduction αλλά φαντάστηκα απλά για να κόψει το κλασικό hum μιας και χρησιμοποιεί μονούς.  Αλλά λες και για διπλούς ότι έχει hum???  :( Κρίμα..

@KostasP

Το neck through είναι αναγκαίο για την Carvin για να μου βάλει piezo..

Οπότε εσυ προτείνεις από άλλο μαγαζί.

1) Την συναρμολογιστική ποιότητα του εργοστασίου αμφιβάλλω αν θα την προσεγγίσω

2) Η τελική τιμή (πιστεύω θα ξεφύγει πολύ)

Προσωπικα εχω κιθαρα με δυο διπλους (αλλα 22 ταστα) που οταν σπλιταρουν ειναι κοντα σε μονο στρατ ηχο αλλα χανω την middle/neck θεση που εχει χαρακτηριστικο στρατ ηχο. Επισης οι μαγνητες κοστισαν αρκετα και τους θεωρω πολυ ποιοτικους, Carvin μαγνητες δεν εχω ακουσει ποτε.

Μπορείς να μου στείλεις με pm -αν δεν θες να μοιραστείς εδώ - περισσότερες λεπτομέριες για την κιθάρα/κόστος/μαγνήτες κτλ?

@ Superfunk

Η τιμή για τις δυνατότητες/ποιότητα νομίζω είναι εξωφρενική δεδομένου βέβαια ότι αγοράζεις και από το εργοστάσιο κατευθείαν και φτιάχνεις τη δική σου κιθάρα.

Επειδή είχα αγοράσει το κιτ της  Carvin για μπάσο την καλή εποχή (πριν γυρίσει τις τιμές σε ευρώ και όταν το δολάριο ήταν στη χωματερή)...

http://www.customshop.gr/?btp_work=the-e-a-poe-carvin-bass

πρέπει να σου πώ ότι τα μεταφορικά τους πάνε περίπου τα 100$ (δεν στέλνουν με USPS)...οπότε υπολόγισε επιπλέον και το σκίσιμο τελωνείου και εκτελωνισμού...οπότε το walnut -μάλλον- θα είναι το λιγότερο πρόβλημα ;)

Μαραθώνιος Εναλλακτική Σχολή

Ενημερωτικά να ξέρεις οτι η carvin στέλνει ΜΟΝΟ με fedex ή με αλλο ταχυμεταφορικό μέσο. Αυτό πρεπει να σε προβληματίσει γιατι θα πληρώσεις σίγουρα 23%+εκτελωνιστή+μεταφορικά (ναι πληρώνει και μεταφορικά για να πάει την βαλίτσα 10 μέτρα ο εκτελωνιστής).Άν θυμάμαι καλά σε μένα, όταν πήρα direct απο carvin ποσοστιαία που το είχα υπολογίσει πλήρωσα +35-38% πανω στην τιμή.

Η δικιά μου έχει fishman piezo .Πολύ καλο.Οι μαγνήτες όμως....Η22 και Μ22 καλοί αλλα ή τους αγαπάς ή τους μισείς....

Πραγματικά αν την ξανα έπερνα την κιθάρα δεν θα έβαζα piezo , θα έστελνα δικους μου μαγνήτες (το κάνουν) και φυσικά όχι active.

Edit: Ναι μια dc έχω.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση
  • Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου