george956 Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Καμια σχεση οι floyd στο συγκεκριμενο οπως και σε αλλα που προσθετουν διαφορους ηχους για να δωσουν εμφαση σε ενα τραγουδι - κομματι - εργο, βλεπε money, time και οχι μονο, με ολους αυτους που εχουν αναγαγει σε υψηλη τεχνη τη βαβουρα και "παιζουν" (???) μονο θορυβο... εκει εχω ενα θεμα και ειναι αποψη μου.... Ξεχωριζω και θα ξεχωριζω το οποιοδηποτε ειδος μουσικης απο τη βαβουρα. Παντως αν υπαρχει κοινο και χωρος δεχομαι να παρω μερικους κουβαδες, μια σκαφη που επλενε η γιαγια μου, μια βενζινοκινητη μπετονιερα, μερικα μικροφωνα και καμια δεκαρια πεταλακια και να παω να κανω μια εμφανηση... σιγουρα θα κονομησω μερικα ευρα και κυριως αφθονα ζαρζαβατικα για να τη βγαλω για κανα μηνα... ;) :D ;D Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
mustafank Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 με ολους αυτους που εχουν αναγαγει σε υψηλη τεχνη τη βαβουρα και "παιζουν" (???) μονο θορυβο... εκει εχω ενα θεμα και ειναι αποψη μου.... Ξεχωριζω και θα ξεχωριζω το οποιοδηποτε ειδος μουσικης απο τη βαβουρα. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου και δε σε κατηγορώ γι'αυτό. Ωστόσο, θα πρέπει να κατανοήσεις ότι είναι πλείστες οι περιπτώσεις που ο καλλιτέχνης (πχ ο Nels Cline) εντάσσει αυτή τη "βαβούρα", όπως την αποκαλείς, όχι ως θόρυβο καθ'εαυτό, αλλά ως ήχο, σε ένα ευρύτερο μουσικό σύνολο (και σε αυτήν την περίπτωση η λέξη "βαβούρα" είναι μάλλον άδικη, γιατί παραπέμπει σε κάτι χαοτικό, ενώ στην προκειμένη το αποτέλεσμα είναι συγκεκριμένο και επαναλαμβανόμενο). Αν θέλεις, μπορείς να ψάξεις για τη μουσική του Ιάννη Ξενάκη, που έχει πολλά στοιχεία από αυτά, που αποκαλείς "βαβούρα" αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι έτσι... ;) https://morphinesocialclub.bandcamp.com/releases https://www.facebook.com/churchofmangr/ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Καμια σχεση οι floyd στο συγκεκριμενο οπως και σε αλλα που προσθετουν διαφορους ηχους για να δωσουν εμφαση σε ενα τραγουδι - κομματι - εργο, βλεπε money, time και οχι μονο Αποκλείεται να έχεις ακούσει όλο το Live at Pompeii που προαναφέρθηκε. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
george956 Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Αποκλείεται να έχεις ακούσει όλο το Live at Pompeii που προαναφέρθηκε. Το ακουω απο την εποχη που πρωτοβγηκε μεχρι και σημερα. Μαλλον ειμαι γερος και οπισθοδρομικος για να δεχτουν τα αυτια μου διαφορα τετοια ακουσματα και να τα εκλαβουν ως μουσικη, τι να κανουμε.... Επισης Ξενακηδες δεν γινεται να υπαρξουν πολλοι, ενας ειναι, χρησιμοποιησε και συμφωνικη ορχηστρα, εγραψε τη μουσικη του εστω και στην Ξενακειο γραφη και ο "θορυβος" του ειναι μουσικη για εμενα οπως και για πολλους.... ασχετα αν ακομα καποιοι τον αποκαλουν αταλαντο η βαρβαρο. Δεν ειναι καποιος που πηρε μερικα delay μπογιαντισμενα στο χερι (μπουτικ) και μια κιθαρα + εναν αναδευτηρα απο μιξερ και βγηκε να κανει τεχνη απο το πουθενα. Αυτο ειναι το θεμα μου αλλα ειπαμε, γουστα ειναι αυτα και ο καθενας ακουει οτι θελει, οπως και εχει δικαιωμα να κρινει η να πει τη γνωμη του ελευθερα.. Τελος το οφτοπικ απο εμενα, αρκετα το ξεσκισα το νημα :) EDIT: ....ευχαριστω τον υψιστο που δεν ειμαι Γερμανος στα γουστα και οχι μονο Γιώργος, μόνο με μηδέν λιπαρά please Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
zappa Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 28 Ιανουαρίου 2012 Μάλλον αύτο ταιριάζει πιο πολύ στα ακούσματα σου :P Σοβαρά τώρα, ο Nels Cline είναι ένας κιθαρίστας που μπορεί να παίξει τα πάντα. Οι "θόρυβοι" που χρησιμοποιεί στους Wilco, και ο τρόπος που τους περνάει στη μουσική τους είναι κάτι το εξαιρετικό. Είναι σαφέστατα επηρεασμένος απο τους φίλους του Sonic Youth, free jazz... www.facebook.com/pulsedot Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
bloody_sunday Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Το ακουω απο την εποχη που πρωτοβγηκε μεχρι και σημερα. Δεν ειναι καποιος που πηρε μερικα delay μπογιαντισμενα στο χερι (μπουτικ) και μια κιθαρα Aν λοιπόν αποκλείεται όντως όπως λες να μην έχεις ακούσει όλο το Live In Pompeii (που μάλλον μας δουλεύεις), τότε... αποκλείεται να είσαι στα καλά σου. Δεν εξηγείται αλλιώς το γεγονός πως παραβλέπεις - τυχαία ή ηθελημένα - το γεγονός πως μερικά τραγούδια του είναι ΠΝΙΓΜΕΝΑ στο θόρυβο (2μισι λεπτά στο Echoes II και... 5ΜΙΣΙ λεπτά στο Saucerful of Secrets) αλλά ΚΑΙ στα delays, με διάφορα Βinson Echorecs σε oscillation. Fear no more the heat o' the sun Nor the furious winter's rages Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
RayDTutto Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 When you will get good you will know. There is no guitar. There never was. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
sfaku Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Παντως αν υπαρχει κοινο και χωρος δεχομαι να παρω μερικους κουβαδες, μια σκαφη που επλενε η γιαγια μου, μια βενζινοκινητη μπετονιερα, μερικα μικροφωνα και καμια δεκαρια πεταλακια και να παω να κανω μια εμφανηση... σιγουρα θα κονομησω μερικα ευρα και κυριως αφθονα ζαρζαβατικα για να τη βγαλω για κανα μηνα... ;) :D ;D Το πρόβλημα δεν είναι που έχεις άποψη αλλά που απαξιώνεις αυτό που τυχαίνει να είναι άποψη άλλων. Υπάρχει ελευθερία διατύπωσης της άποψης και το όριό της είναι ως εκεί που δεν θίγουμε τα γούστα των άλλων. Στο παραπάνω σχόλιό σου δεν περιορίζεσαι στο "δεν μ' αρέσει ο θόρυβος" όπου δεν τίθεται θεμα διαλόγου, αλλά περνάς στο "είναι για ντομάτες". Και αυτή την άποψη έχεις φυσικά δικαίωμα να τη διατυπώσεις αλλά μετά μη σου κάνει εντύπωση που δέκα άτομα της αντίθετης άποψης σου απαντούν πιο έντονα του συνηθισμένου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Shelter Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Αφιερωμενο εξαιρετικα σε ολους τους λατρεις των θορυβων, των εργων "ζωγραφικης" που παρουσιαζουν ανδρα να μαμαει ενα καρπουζι, των "δρωμενων" υψηλων νοηματων οπου ενας μαστιγωνει αλυπητα ενα αλλον γυμνο... :D 8) ;D ;D και σορυ για το οφ τοπικ Χωρις να έχω στο μυαλό μου μάλλον τα παραδείγματα που έχεις, υπενθυμίζω ότι οι τέχνες, αντίθετα με τις επιστήμες έχουν το προνόμιο της άποψης στην οποία ο παράγοντας του προσωπικου γούστου έχει credit. Φυσικά απο τη στιγμή που αποφασίζεις να εκθέσεις το έργο σου, θα δεχθείς και καλή και κακή κριτική. Αλλα ο χρόνος συνήθως φιλτράρει τις μπουρδες... Επίσης το καλλιτεχνικό έργο είναι ένα πείραμα που δεν πετυχαίνει πάντα. Δηλαδή αφορισμοί του στυλ "όποιος χρησιμοποιεί θορυβους κάνει υψηλή τέχνη" ή αντίστοιχα είναι για σφαλιάρες ή ντομάτες είναι άτοπες. Μια απόπειρα μπορεί απλά να μας δείξει ότι και ο θόρυβος μπορει να χρησιμοποιηθεί σαν εργαλειο στη μουσική (ή την ζωγραφική και τη φωτογραφία) αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι ο ίδιος άνθρωπος είναι και αυτός που χρησιμοποίησε το εργαλείο με άψογη αισθητική και οικονομία. Φυσικά δεν αναφέρομαι στον Nels Cline που είναι κατασταλαγμένος μουσικός. Δυστυχώς κάποια στιγμή είχε ανεβει ένα βίντεο στο youtube που επαιζε σε ένα αφιέρωμα στον miles davies. Μου το έστειλε ένας φίλος σε mail το πρωί, το είδα στα γρήγορα και το απόγευμα που έκατσα να το δω προσεκτικά είχε κατέβει. Επίσης, η εκάστωτε δημοσιογραφική γνώμη ή άποψη ενός ημιαγράμματου θεατή, ακροατή, κλπ ευτυχώς δεν είναι σοβαρό κριτήριο. Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blue Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 29 Ιανουαρίου 2012 ΧΑΧΑΧΑΧΑ o tipos m t rayban paizei 3ipolitoc. dld ti paizei? exei mia vintage strat p 8a toy pire o mpampas t k anti na tin piasei k na pat;isei gera ka8ete k ti leroni o palio3eplenic. gia kineziko gong klp de 8a sxoliaso. o alloc p paizei piano me tis palamec? 8a pige wdeio k 8a t eipe o daskalow oti dn ;exei daxtila gia pianistac. xaxaxaxaxa https://beetroot.bandcamp.com/ Music | SnoozeLoop Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις