Προς το περιεχόμενο

Πίπα καπνού!

notlrac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Kοιτα να δεις, και πανω που ελεγα να παρω λιγο πιο σοβαρα το pipe-smoking. Kαπνιζω που και που εδω και σχεδον ενα χρονο, ειμαι σε σημειο που θελω να δοκιμασω νεους καπνους. Δοκιμασα πριν απο καποιους μηνες Clan, Holland House και Erinmore. Λεω να δοκιμασω και κανενα αρωματισμενο (μεχρι στιγμης εχω δοκιμασει ενα in-house blend του καπνοπωλη μου με αρωμα αγριοκερασο, ηταν φοβερο - οσοι μη καπνιστες φιλοι μου μυρισαν τον καπνο τους αρεσε και ιδιαιτερα μαλιστα). Εχεις κατι να προτεινεις?

Επισης, επειδη δεν εχω καποιο υγραντηρα σκεφτομαι να φυλαω την καπνοσακκουλα σε καποιο γυαλινο βαζο με καπακι - καλα θα κανω?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντήσεις 60
  • Πρώτη
  • Τελευταία

Περισσότερες συμμετοχές

Περισσότερες συμμετοχές

ας υποθεσουμε οτι καποιος εχει budget 100 ευρω για να ξεκινησει......τι θα πρεπει να προσεξει απο θεμα ποιοτητας ή σχηματος της πιπας για να μην του γινει δυσαρεστη η πρωτη του επαφη ?

Με 100 ευρώ μπορείς να πάρεις μια αξιοπρεπή πίπα με 70 ευρώ έναν καπνό με 10 και με τα υπόλοιπα τα συνοδευτικά.

Για την ποιότητα γενικά ότι πληρώνεις παίρνεις, να προτιμήσεις επώνυμες εταιρείες γενικά εγώ έτσι λειτουργώ τουλάχιστον. Να μην έχει στοκαρίσματα είναι το βασικότερα και η ροή του αερα να είναι ελεύθερη (δλδ καλό θα ήταν να την δοκιμάσεις) να δείς πως κάθεται στα χείλη σου αν το βάρος της σε προβληματίζει.

Το σχήμα τώρα εκτός από εμφάνιση! έχει σχέση και με το αν θα την κρατάς με το χέρι. Αν είναι ίσια θα πρέπει να την κρατάς κυρίως με το χέρι μιας και το κέντρο βάρους είναι μακριά από το στόμα!

Τώρα μπορείς να ασχοληθείς και με τα φίλτρα, αν έχει υγροπαγίδα και άλλα πολλά!!

Διάβασε αν έχεις χρόνο τα δύο blogs που παρέθεσα στο πρώτο ποστ μιας και τα έχουν πολύ πιο οργανωμένα με εικόνες θα σου λυθούν όλες οι απορίες!

Δεν στο λέω γιατί βαριέμαι απλά δεν μπορώ να τα οργανώσω καλά!! Ένα θα σου πω ότι πίπα+ καφές + συζήτηση για κιθάρες είναι από τα αγαπημένα μου !!!

Είστε μουσικός, θέλετε να βλέπετε χέρι??

Όσον αφορά τους καπνούς εμπορίου, προτείνω ανεπιφύλακτα τους Skandinavik που είναι εξαιρετικά αρωματικοί και βρίσκονται και σχετικά εύκολα.

Ενωμοτάρχης

εκτός κι αν είστε ο Κιρκ Χάμετ ή ο Λαρς Ούλριχ και μόλις συνειδητοποιήσατε, ότι είστε εντελώς άμπαλος.

;D ;D

Η πίπα είναι πολύ πιο έυγευστη και πιο μερακλίδικη (όπως και το στριφτό κατ' εμέ) σε σχέση με το τυποποιημένο τσιγάρο, που προσωπικά δεν μπορούσα ποτέ να το ευχαριστηθώ αφότου δοκίμασα καπνό. Τελικά τα έκοψα όλα και πλέον δεν με προβληματίζει (εντάξει καμιά φορά στο τσακίρ κεφ μπορεί  ;) )

Σχετικά με το θέμα της υγείας πάντως θα πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι. Γύρω από το τσιγάρο έχουν γίνει πολλές έρευνες λόγω του ότι πολλοί καπνίζουν. Γύρω από την πίπα δεν ξέρω πόσο εκτεταμένες έρευνες έχουν γίνει και ποια συμπεράσματα προκύπτουν.

Πάντως μία άλλη εναλλακτική που πολλοί θεωρούν πολύ πιο υγιεινή του τσιγάρου, ο ναργιλές (με σκέτο καπνό εννοώ), τελικά δεν είναι και τόσο. Και για τον ναργιλέ, όπως και για την πίπα, υπάρχει μια πεποίθηση ότι είναι πιο υγεινός επειδή ο καπνός φιλτράρεται μέσα από το νερό. Οι (λιγοστές) έρευνες όμως τείνουν προς το συμπέρασμα ότι είναι ισοδύναμος του τσιγάρου ή και χειρότερος. Ένας φίλος που καμωνόταν ότι έκοψε το τσιγάρο και το έριξε στο ναργιλέ (έκανε μισή ώρα κάθε βράδυ) απέκτησε μετά από λίγο καιρό δύσπνοια. Δεν θα με εξέπληττε και η πίπα να έχει ανθυγιεινές πλευρές που δεν γνωρίζουμε. Δεν λέω να μη το κάνει κάποιος, δεν μου αρέσουν αυτές οι "συμβουλές" και το κάπνισμα είναι μεγάλη απόλαυση, λέω απλώς κάντε το επειδή σας αρέσει η γεύση της πίπας και όχι επειδή είναι κάτι "υγιεινό".

Πάντως το κάπνισμα μου λείπει ακόμη πού και πού μετά από 6 χρόνια διακοπής... Μήπως υπάρχει smiley που καπνίζει;  ;D

εχω δοκιμασει παλιοτερα πιπα απο εναν στο στρατό και μου αρεσε παρα πολυ αλλα ο τυπος την ειχε... το μακρυ του και το κοντο του  :D

::) :-\ :P ;D ;D

συγγνώμη, δεν άντεξα...

• Moderator

Ρε σεις έχουμε 2011. Ούτε τσιγάρα ούτε πίπες ούτε τίποτα.

(Προσωπικά είμαι σε μια διαρκή "μάχη" ελέγχου των ημερήσιων στριφτών (αποκλειστικά) τσιγάρων στα 5-10)

Σε σχέση με την πίπα έχω να προτείνω το ακόλουθο site:

http://www.briar-pipes.com/shop/

όπου κανείς μπορεί να διαβάσει προτάσεις της μορφής.

Από τα μέσα του 1962 ως το 1963 έψαχνα τον κόσμο να βρώ κάποιο κολλέγιο ή μιά καλή σχολή να διδαχθώ την τέχνη της πίπας

Όσον αφορά τους καπνούς εμπορίου, προτείνω ανεπιφύλακτα τους Skandinavik που είναι εξαιρετικά αρωματικοί και βρίσκονται και σχετικά εύκολα.

Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας ανησυχεί.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Επειδή έχω μαζέψει, αρμαθιάσει, ψιλοκόψει και καπνίσει πολύ(ποίκιλο) καπνό, γεύση με βανίλια, πορτοκάλι, σοκολάτα, φρούτα του δάσους κλπ απλά δεν υπάρχει (και δυστυχώς η επικρατούσα ποικιλία που δυναστεύει τον καπνιστικές μας συνήθειες είναι η ξενόφερτη και βιονική virginia.)

Εξάλλου όταν έχω νταλκά (άααααλααααα), θέλω να φουμάρω καπνό, όχι αποσμητικό αυτοκινήτου.

Δεν έχουν θόρυβο οι μαγνήτες.

Απλά γκρινιάζουν όταν δεν παίζουν.

Αυτό και μόνο θα έπρεπε να σας ανησυχεί.

Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα.

Επειδή έχω μαζέψει, αρμαθιάσει, ψιλοκόψει και καπνίσει πολύ(ποίκιλο) καπνό, γεύση με βανίλια, πορτοκάλι, σοκολάτα, φρούτα του δάσους κλπ απλά δεν υπάρχει (και δυστυχώς η επικρατούσα ποικιλία που δυναστεύει τον καπνιστικές μας συνήθειες είναι η ξενόφερτη και βιονική virginia.)

Εξάλλου όταν έχω νταλκά (άααααλααααα), θέλω να φουμάρω καπνό, όχι αποσμητικό αυτοκινήτου.

ΚΑι δυστυχώς οι αρωματικοί καπνοί έχουν επικρατήσει σχεδον στην αγορά της χώρας.

Απο την Tele δεν ξεκινάς. Στην Esquire καταλήγεις.

Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργήστε λογαριασμό

Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Σύνδεση

• Δημοσιεύστε κάτι...

Τα cookies

Τοποθετήθηκαν cookies στην συσκευή σας για να είναι πιο εύκολη η περιήγηση στην σελίδα. Μπορείτε να τα ρυθμίσετε, διαφορετικά θεωρούμε πως είναι OK να συνεχίσετε. Πολιτική απορρήτου