alexkon13 Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα μετα απο πολυ καιρο... :) :) Εδω και μερες προσπαθω να παρω ηχο απο την Ronnie James Dio-Era των Θεων του heavy metal και εχω παθει ψυχικο τραλαλα...Μηπως μπορειτε να προτεινετε κατι σαν σεταπ των πεταλιων μου και του ενισχυτη ετσι ωστε να παρω αυτη τη χροια? Κιθαρα Epiphone Les Paul Nightfall με παθητικους EMG, ενισχυτης Bugera V22, και πεταλια 1 EHX Metal Muff/Top Boost , 1 Boss DS-1 και 1 Boss ME-25... Ευχαριστω εκ των προτέρων... Ναι!!! Και εγω εχω Les Paul με Floyd Rose!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
co_malli Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 18 Ιανουαρίου 2012 σιγουρα θα χρειαστεις Big muff Π Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Starter Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 για κάποιο διάστημα τα παιδιά παίζαν με σκισμένα ηχεία στις καμπίνες τους ;D λεπτομέριες για το πότε ακριβώς δεν ξέρω, μάλλον επι Ozzy, anyway μια φορά έβγαλα καλό ήχο Sabbath μ' ένα κλώνο του fuzz factory, δεν το προτείνω μιας και μ 'αυτό το πετάλι οι επιλογές/τελικά αποτελέσματα μπορούν άνετα να γίνουν χαώδη το να ψάχνεις να βγάλεις ήχο συγκεκριμένο από άλλη εποχή, με διαφορετικά μέσα, φαντάζει καπώς δύσκολο εως ανέφικτο καμιά φορά και ανούσιο, ΑΛΛΑ στην πορεία μαθαίνεις αρκετά πράματα παρόλο που μπορεί να μην πετύχεις τον ήχο που αρχικά ήθελες με πετάλια δεν πολυασχολιόταν ο Iommi, βέβαια απ ότι έχω διαβάσει σε κάποια φάση χρησιμοποιούσε ένα treble booster, kατα τ' άλλα παραμόρφωση έπαιρνε απ τους ενισχυτές του οι οποίοι ήταν συνήθως Laney και τους προτιμούσε επειδή τους του δίναν τσαμπέ ολέ :) έχει παίξει και με marshall αφού είν βρετανός ο άνθρωπος, καλά ναι ζωή να χει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
gadget Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 σιγουρα θα χρειαστεις Big muff Π Έχω το big muff with tonewicker και όντως βγάζει πολύ ωραίο τύπου Sabbath ήχο... χωρίς να έχω ακούσει πολλά πετάλια/ενισχυτές νομίζω για τέτοιου στύλ "απλούς" ήχους το muff είναι κατι παραπάνω από αξιοπρεπές edit:Βέβαια μόλις είδα ότι η απάντηση μου ήταν ελαφρώς off-topic αφου δεν θέλεις αγορά καινούριου... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
blackie Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 laney gh50 η 100 η TI... Celestion 70/80... Κοψε και κανα δαχτυλο... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexkon13 Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 λεπτομέριες για το πότε ακριβώς δεν ξέρω, μάλλον επι Ozzy, anyway μια φορά έβγαλα καλό ήχο Sabbath μ' ένα κλώνο του fuzz factory, δεν το προτείνω μιας και μ 'αυτό το πετάλι οι επιλογές/τελικά αποτελέσματα μπορούν άνετα να γίνουν χαώδη Βασικα ηχο επι Ozzy εχω βρει με το fuzz της πεταλιερας μου... Για ηχο επι Dio ψαχνω... Ναι!!! Και εγω εχω Les Paul με Floyd Rose!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Bill2 Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 19 Ιανουαρίου 2012 καλησπέρα, την εποχή του DIO νομίζω ότι έπαιζε με Boogie και μάλιστα υπάρχουν βίντεο που εξηγεί κάποια πράγματα για τον εξοπλισμό του. επίσης μη ξεχνάς ότι έπαιζε πιο πολύ με τον neck μαγνήτη ακόμα και τα ρυθμικά. Προσωπικά αν προσπαθούσα να προσεγγίσω τον ήχο του θα έβαζα πολλές μεσαίες, όχι πολύ γκάζι και θα έκοβα ενδεχομένως και λίγο το tone του bridge μαγνήτη Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
xrusopsaro Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2012 Black Sabbath - Heaven and Hell Λοιπόν για αυτό το κομμάτι καταρχάς κούρδισε την κιθάρα σου σε ( C# standar ) δηλαδή ενάμισι τόνο κάτω μετά πήγαινε στο 6:00λεπτό του παρακάτω βίντεο. τέλειο το ακούω! αντέγραψε τις ρυθμίσεις και είσαι μια χαρούλα! δώσε και λίγο reverb (sto 1-2) τώρα για τα effect του κομματιού βάλε στο FX loop του ενισχυτή το ΜΕ-25 και παρατήρησε οτι τα περισσότερα εφφε στο κομμάτι έχουν το ΜΙΧ σχεδόν στο τέρμα οπότε η κιθάρα ακούγετε ελάχιστα, το ΜΕ-25 μπορεί εύκολα να βγάλει παρόμοια εφε λοιπόν όσον αφορά την κιθάρα παίζε με neck μαγνήτη και για τα σόλο βάζε bridge μαγνήτη και άνοιγε για boost to boss DS-1 με πολύ volume στο και 7'-10' το tone (δλδ λίγο μουντό) και πολύ λίγο gain (στο 2-3) πιστεύω οτι πάνω κάτω και με την βοήθεια του αυτιού σου θα είσαι ευχαριστημένος και θα παίξεις και λίγο με τα κουρδίσματα :) και μην ξεχνάς ο Iomy είναι από τους λίγους! το κύριο χαρακτηριστικό του ήχο του είναι ο ίδιος!!! δεν ξέρω πόσο έμπειρος κιθαρίστας είσαι για να ξέρω αν το αντιλαμβάνεσαι αυτό... αν είσαι νέος στο άθλημα άρχισε να δίνεις βάση στον χαρακτήρα και τις τεχνικές του κάθε κιθαρίστα ,εκεί κρύβεται το μυστικό του ήχου ;D http://www.myspace.com/blackfrogs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
xrusopsaro Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2012 εναλλακτικά βάλε και άλλα μεσαία από τον ενισχυτή κόψε tone παίξε με τον bridge όπως είπε και ο Bill2 http://www.myspace.com/blackfrogs Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
alexkon13 Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2012 OP Share Δημοσιευμένο 22 Ιανουαρίου 2012 Xrusopsaro σε ευχαριστω παρα πολυ...Ακολουθησα τα σετινγκς του βιντεο και οτι μου ειπες για το ds-1 και εβγαλα μαματο ηχο...Οταν μπορεσω θα σας ανεβασω και ενα κλιπακι... Ναι!!! Και εγω εχω Les Paul με Floyd Rose!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες More sharing options...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργήστε λογαριασμό
Γραφτείτε στην παρέα μας. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Σύνδεση